resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 4123
    2016 mart aylarında takımımızın resmi sayfasında açıklanan yazının ilk paragrafı şöyleydi:
    "galatasaray sportif a.ş. ile uefa arasında finansal fair play kapsamında devam eden süreçte, uefa finansal kontrol kurulu (cfcb) yargı komisyonu'nun verdiği karar bugün itibariyle kulübümüze bildirilmiştir. uefa'nın kararı, "kulübümüzün 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle 1 yıl süreyle uefa turnuvalarından men edilmesi yönündedir"

    başkanımız dursun özbek'ti. o sezon sonu transferde 10 milyon avro içerde olacak şekilde transfer yapıldı. jan olde riekerinke emanet edildi. yolun yarısında igor tudorla devam edildi. sezonu 4. olarak tamamladık. tekrardan bi 10 milyon avro içerde olacak şekilde transferler yapıldı ve sezon bitmeden dursun özbek te igor tudor da ayrıldı.

    fatih terim - mustafa cengiz ikilisi göreve başladı. sezon sonu galatasaray şampiyon olmuş yüzler gülerken uefa kırbacı şıkladı. tekrardan men beklerken tüm dünyanın bile anlayamadığı şekilde men cezası gelmeyip çeşitli cezalar gelmiş ve 2021-22 sezonuna kadar sürecek olan sattığın kadar al ve hesap açığı vermeme sözleşmesini imzalamıştır.
    bu anlaşmadan sonra 2 milyon avro kar ile transfer sezonu kapatılmış ve sezon sonu zorda olsa şampiyon olunmuştur. şampiyon olunduktan sonra yine transferde 1 milyon avro gibi bir karla transfer sezonu kapatılmış pandemiye kadar kör topal ilerleyen takım sonrası düşüşe geçip ligi 6. bitirmiş.

    bu sezon başı hiç bonservisle oyuncu alınmayıp 1 milyon avro civarı karla transfer sezonu kapatılmıştır.

    şimdi klasik beşiktaşın feda sezonu gibi menemen muhabbeti yapmadan 1,5 sezon geçirip 1 şampiyonluk kazanılmış. bu mali durumu edebildiği kadar iyi idare ettiğini düşünmekle beraber hataları ve sevaplarıyla görev yılını doldurduktan sonra aldığın kadar sat kıskacının bitmesiyle beraber görevi devretmesi taraftarıyım. çünkü kendisi ve ekibi ne oyuncu satmada ne almada başarılı değiller.
App Store'dan indirin Google Play'den alın