• 155
    celal şengör bir konuşmasında “ben elitizmi destekliyorum. çoğunluk sıradan insanlardır. sizi bir yere götürmez.” demişti. 30 milyonluk camiayız. 30 milyon aklı selim taraftar beklemek çok büyük hayalperestlik.

    galatasaray taraftarı hani yıldızlar gibiydi? kötü ve karanlık zamanlarda ortaya çıkardı. büyük takım taraftarı refleksimiz vardı. olmayacağını anlayınca dursun başkanı yollamak için her şeyi yapmadık mı? hamza hoca 3 kupa kazanmasına rağmen bu taraftar biat etmeyip, hoca bu böyle olmaz demedik mi!

    fatih terim yaşayan efsanemiz. kimsenin hakaret etmeye hakkı yok ama hocada eleştirilebilir birisi. insanoğlu nihayetinde hatada yapabilir. önemli olan doğruyu bulmak.
    hocanın performansıda düşebilir. hoca yoruladabilir. yıpranmış olabilir. yaş ile beraber eski enerjisi olmayadabilir.

    buradan hocaya hakaret edenleri kınıyorum(sosyal medyada, özellikle twitterda). yerli yersiz aynı renge gönül vermiş arkadaşını fatih terim düşmanı diyerek etiketleyenleri daha fazla kınıyorum(sözlük ve sosyal medyada bunu yapanlar var). sebebine gelince;

    burası insanlar galatasaray daha ileri gitsin diye düşünen insanların ortak platformu. insanlar özgürce fikirlerini belirtemezlerse(saygı çerçevesinde, zaten aksinde moderasyon uzaklaştırıyor gerektiği kadar) tek seslilik olur. şuan bu fatih terim düşmanlığı diye yaftalamak insanları, düzeyli seviyede “ hocam takım top oynamıyor, neden?” yazacak galatasaraylıyı bile sindiriyor. insanlar ben de linç edilir miyim veya fatih terim düşmanı derler mi? diye aklından geçiriyor.

    kısacası bana göre bu şekilde fişlemek, buranın atmosferini %100 bozuyor. “fikri hür,
    irfanı hür, vicdanı hür” ben demiyorum. tevfik fikret diyor. hepimiz bu ilkeyi kafamıza kazımak zorundayız. bu olay 1 mağlubiyetten daha önemli. sezonu 10. bitirelim gerekirse ama galatasaray taraftarı ilkesinden vazgeçmesin. aynı renge gönül vermiş insanlar fikir ayrılıkları üzerinden birbirlerini baskılamak zorunda bırakmasın.

    not: yazım herhangi bir gssözlük yazarına ithafen değil. sosyal medyada fatih hocaya kin nefret kusan taraftarımıza. bundan dolayı 30milyon taraftarı olan camiadan tamamının aklı selim olması beklenemez yazdım.

    fatih hocanında yorgun ve enerjisi olmadığını iddia etmiyorum. sadece hocanında kredisi yok mu 3 maç formsuz olmaya ya da hata yapmaya demek istiyorum. mesajlar gelince açıklamak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın