• 1
    son zamanlarda epey çoğaldı bu güzel akım. iyi ki varsınız. galiba fatih terim bunları arada sırada cepten arayıp, sayıp sövüp kapatıyor telefonu.

    yani başka açıklaması yok. kimse kusura bakmasın ama bu adam fatih terim arkadaşım. senin göğsünü gere gere galatasaraylıyım demendeki en büyük paydaşlardan biri.

    pardon ya, zoruna mı gitti yoksa?

    hiçkimse eleştirilemez değil. peygamberler de eleştirilir, devlet adamları da eleştirilir, teknik direktörler de eleştirililir vs. ama eleştirmek ile bok atmak aynı şey değil.

    galatasaray taraftarı son yıllarda o kadar rezil bir durumda ki, yıllar önce kalecisini döven fenerbahçe taraftarıyla yarışır duruma geldi bence.

    galatasaray'ı kendi hırsları ve egoları doğrultusunda seven insanlar, ben galatasaraylıyım diye dolaşıyorlar ortalıkta.

    özellikle galatasaray sözlükte bu saçma taraftar profili, rezalet seviyesinde.

    galatasaray sözlükte yazmaya 3 yıl önce başladım, 2009'da. o zaman sözlükte vakit geçirmekten işime gücüme, okuluma geç kaldığım, uyumayı unuttuğum oluyordu. çok şükür, çok güzel insanlar da tanıdım.

    ama gün geçtikçe, bu yeni taraftar profili o kadar tiksindirdi ki kendisinden, artık midem bulanacak diye tıklamaya korkuyorum başlıklara.

    oğlum fatih terim lan. siz nankör müsünüz? tamam, hata yapar eleştirirsin ama senin bu adamla taşak geçebilmek için değil 40 fırın ekmek, buğday tarlası yemen bile yeterli olmayabilir. ama sen şımarık, sen vefasız, sen sabırsız insan; ilk zelzelede yıkıyorsun bütün binaları.

    gerçekten tiksiniyorum artık. gerçekten midem bulanıyor artık sizden. mecaz değil bu söylediğim, gerçekten kusacak gibi oluyorum. üzülüyorum, kızıyorum, nereye isyan edeceğimi bilemiyorum.

    ama ben sizinle aynı galatasaray'ı tuttuğum için üzülüyorum en çok da.

    16-17 yaşında çocuklar, 20-30 yaşında gençler fatih terim'le taşşak geçiyor abi.

    (bkz: fatih terim'le taşak geçmek)

    yazarken bile insan utanıyor, siz taşak geçerken utanmıyorsunuz.

    çok klişe olacak ama; 14 sene şampiyon olamayan takımın zamanında yaşasaydınız demek ki derwall'in anasını, mustafa denizli'nin bacısını sikecektiniz. prekazi'nin allahına sövecektiniz. cüneyt tanman'a siktir çekecetktiniz lan. eminim bundan.

    fatih terim çok sevildiği için, onunla taşak geçerek sivrilmeye çalışmanız boşuna. ama bu adam bir galatasaray efsanesi ve senin buna hakkın yok kardeşim.

    sizler, iyi gün dostlarısınız. herkes gider biz kalırız'daki herkes'siniz siz.

    sözlükte zaten son zamanlarda eskisi kadar yazmıyordum, şimdi çok daha az bakacağım buraya. elbette bu güzel platformu rezillere emanet edecek değiliz. eminim benim gibi düşünen yüzlerce galatasaraylı vardır. ama sizinle aynı yerde yazıyor olmak, artık bir utanç kaynağıdır.

    selametle..

    sen tarih yaz, biz seni yazalım!
  • 3
    başrollerinde sözlüğe sızmış fenerli yazarların olduğunu düşündüğüm oluşumdur. bu fb'li yazarların başlattığı akıma bizim yazarlarımız da yenilgi ya da puan kaybının ardından hemen atlıyorlar.

    ama hatırlatmak lazım; ne çabuk unuttunuz 2 sene önce ligde 8. olabilen takımı ve yine ne çabuk unuttunuz 5 ay önce kadıköyde kalkan kupayı??

    nankörlük yapmayın demek nacizane öneri olur, onu sevmiyorsanız bile ona saygı duyun ey grande terim düşmanları!

    edit: imla
  • 6
    en ufak eleştiri bile zihni fazla çalışan bazı sinirlerce düşmanlık olarak nitelendirilmekte malesef. son zamanlarda önüne geleni, antiterimci, fatih terim düşmanı, terimi eleştirebilen gerizekalı, sende ne kadar taşak var terimin 6000 yazar gücünde taşakları var (bkz: #1086517)diye yaftalayan arkadaşların anlamadığı, anlayamadığı birkaç şey var. malesef bu anlama özürleri de aslında galatasaraylılık kavramındaki terbiye eksikliklerinden kaynaklanıyor.

    her zaman var olan her zaman da var olacak bir taraftar tipidir bu. kişileri camiadan büyük görmek. her zaman camianın önüne konan isimler olmuştur. metin oktay gibi, fatih terim gibi, tanju çolak gibi, arda turan gibi...

    bu isimleri yazarken metin ve fatih gibi adamların adlarını yazarken ben utanıyorum. çünkü kraldan fazla kralcı bu andaval taraftar güruhu ne derse desin bu adamlar hiçbir zaman kendilerini camianın önünde görmemişlerdir.

    arda gibi bazı payeleri çok ucuza edinip kendini galatasarayın üstünde görenler de zaten barınamamıştır buralarda.

    tanjunun galatasaraydan gönderilme hikayesi mesela hala insanın içini burkar ama neticede onu gönderenler galatasaraya yakışanı yaparken bir saniye bile düşünmemiş bu adam avrupanın gol kralı gazetede bir haber çıktı diye gönderilir mi dememiştir.

    şimdi bakıyoruz entrylere (bkz: #1086442) benim göğsümü gere gere galatasaraylıyım dememin en büyük paydaşlarından birisi fatih terimmiş. ben göğsümü gere gere galatasaraylıyım derken fatih terim 14 sene şampiyon olamayan kadronun kaptanı idi. biz göğsümüzü gere gere galatasaraylıyız demeyi başarıya endekslemedik hiçbir zaman. ama göğsünü gere gere galatasaraylıyım diyen 2000 yılı sonrası taraftarı diye adlandırdığım bir grup var. galatasaray terbiyesinde yetişmemiş, 4 sene üst üste şampiyonluk, uefa kupası ve süper kupa sonrası galatasaraylı olmuş taraftarlar. bunlar için elbette galatasaylıyım derken göğüs germek başarıya endeksli olabilir, öyleyse zaten pek tabiki fatih terimle gelen başarılardır kendilerinin göğüslerini germelerinin sebebi.

    ben çocukken, babamla maç seyrederken hakeme küfretmiştim kendimi tutamayıp. babamdan da hayatımın en büyük fırçalarımdan birisini yemiştim. galatasaraylı hakeme küfretmez, galatasaray hakemi de koyar üstüne rakibi kim olursa olsun yener demişti bana. feneri kadıköyde en son yendiğimizde, komik bir kırmızı kartla on kişi kalmış, rakibine komik bir penaltı hediye edilmiş galatasaray 4 atmıştı.

    galatasaray için gelişme bitmez. galatasaray fatih terim olmasa da başka bir imparator yaratır ve büyüklüğünden birşey kaybetmezdi. fatih terim de bu camianın gurur duyulacak bir parçası olabilir. ama hiçbir zaman galatasaray fatihe birşey borçlu değildir, borçlu olan fatihtir. taşağı hakkında ahkam kesen arkadaşlar konunun o tarafına hakimler heralde öbür tarafını bilmiyorlar. fatih terim de bütün egosuna rağmen galatasaray söz konusu oldu mu bu mütevazilikte bir galatasaraylıdır. şahsen taşağını bilmem ama bu mütevaziliğine kulaklarım şahittir.

    galatasaray futbol takımı için artık hedef şampiyonlar ligi. ligde şampiyon olmanın en büyük getirisi şampiyonlar ligine gitmek bizim için. yoksa defalarca şampiyon olduk daha defalarca da olacağız. aynen fenerin de beşiktaşın da defalarca olacağı gibi. galatasarayı diğerlerinden büyük yapan ulusal başarılar değil uluslararası başarılar ve galatasarlılık terbiyesidir zaten. fatihi galatasaraydan büyük göstermeye çalışmak da şampiyonlar liginde gruplardan bir türlü çıkamamak da galatasarayın büyüklüğüne, galatasarayın taraftarına ve galatasarayın teknik direktörüne yakışmaz.

    ben zannetmiyorum ki galatasaray taraftarı içerisinde (istisnalar vardır elbet) fatih terimin hem de böyle sezon ortasında gönderilmesini isteyen birileri olsun. ama bu başka şeydir fatihi eleştirmek başka. bu sezonun bu güne kadar olan muhasebesinde fatih terimin eleştirilmesi de gayet normaldir. bunu düşmanlık diye nitelendirmek ise en hafif tabiri ile galatasaray terbiyesine yakışmaz.
  • 9
    sözlükle ilgisi olmayan bir düşmanlıktır. *. bu en başta galatasaray sözlüğe haksızlıktır, yönetimine haksızlıktır, insafsızlıktır... biz burada fatih terim'e düşmanlık yapılmasına müsaade mi edeceğiz yani ya da ediyoruz? fatih terim'e açık açık düşmanlık yapacak adamın bi yerini keserler, ya da onla t.şak geçecek elemanı dakika tutmayız. gösterin bir tane entry diyoruz, yok! ama sözlükte fatih terim düşmanlığı yapılıyor, tabi, kim yapıyor, uzaylılar...

    fatih terim başlığında dörtbin küsür entry'de yüzde 99'u övgü ve tapınma içerikliyken, sözlüğün girişine fatih terim gururla taşınmışken galatasaray sözlük'te fatih terim düşmanlığı yapılıyor diyeceksiniz? çok büyük bir haksızlıktan başka bir şey değil bu kusra bakmayın.

    eleştiri olur, hocanın bizzat kendisi yaptığı hatalardan dem vuruyorken herkes uslubunca eleştirir, ben de transferleri eksik buluyorum misal. ama galatasaray'ın en büyük değerlerinden birine düşmanlık, nefret, kin falan filan mümkün değil bu sözlükte açık söyleyelim. hele kulubümüze bunca büyük başarı yaşatmış, yıllarını kulube vermiş biri ile dalga geçmek, kafaya almak, t.şak geçmek filan. hissedildiği an gereken yapılır, çünkü burada galatasaray ve galatasaraylılık her şeyden önce gelir. galatasaray'a ve değerlerine zarar verecek türden yaklaşımlara müsaade edilmez. (u: keşke ihbar butonu herkese açık olsa da herkes ihbar etse varsayılan bu tarz entryleri, bizde gereken neyse yapsak. )
  • 10
    düşmanlık falan değil fatih terim'in eleştirilebilinecek bir insan olduğunu bilen ve galatasaray'ı şahıslardan bağımsız seven, kutsayan taraftarlar tarafından yapılan kişisel tenkitlerdir bunlar. sözlükte fatih terim noktasında yaşanan asıl sorun kendisine karşı yapılan düşmanlık değil kendisine karşı yapılan her olumsuz eleştiride onu dokunulmaz, eleştirilemez ve dil uzatılamaz görüp putlaştıran belli bir grubun bu eleştireleri düşmanlık diye nitelendirip terörize etmesidir.
  • 11
    hayal mahsulüdür.

    farklı düşüncelere tahammül edemeyen, hoşuna gitmeyen bi şey duyduğunda "kesin fenerlidir" mantıksızlığı ile yaklaşan zihniyet, olmadığına inandığım fatih terim düşmanı, bülent korkmaz düşmanı, hagi düşmanından daha tehlikelidir. çünkü hastalıklıdır. paranoyaktır.

    hepimizin galatasaraylı olmasına sebep başka başka kişiler, başka başka efsaneler olabilir, başarılar da olabilir ama sen galatasaray'ın önüne bunlardan herhangi birini yerleştirip her şeyin nedeni işte o'dur dersen gelip de millete galatasaraylılık dersi veremezsin. fatih terimlilik dersi verebilirsin belki.

    galatasaray'ın 3. yıldızını fatih terim almış. ne büyük bi saygısızlık lan bu. ben hagi olsam, popescu olsam, cesur yürek olsam, hakan şükür olsam, faruk süren olsam bu lafı küfür kabul ederim.

    galatasaray'ın tek bir efsanesi yoktur. onlarcası vardır. başarılar vardır paydaşları vardır. onlar galatasaray'ı yüceltirken galatasaray da onları vücuda getirmiştir. bünyesinden çıkarmıştır ya da geliştirmiştir. sorgulanması gereken fatih terim düşmanlığının var olup olmadığı değil galatasaray düşmanlığının ne durumda olduğudur.
  • 12
    şayet fath terim'i yapıcı şekilde dahi eleştiren biriyseniz kesinlikle gerizekalısınızdır. zira içimizdeki sözlüğü karıştırmak için elinden geleni yapan histeri krizine girmiş bir attention whore böyle buyuruyor. yardakçıları tarafından da anında haftanın 10 numara entryleri listesinde 1 numaraya oturuyor.

    o halde böyle bir düşmanlığın olduğundan bahsetmek dahi abesle iştigaldir.
  • 17
    yoktur demek en kolayı her mecrada var. çevremde, stat içinde ve kabul edilmese dahi sözlük içinde.
    bunun sebebi ön yargı. medya sülüklerinin verdiği kirli bilgi ile zehirlenen özellikle elitist kültüre sahip, eleştirelim de ne olursa olsun diyen bir kısım kişilerce kendisinden nefret edilmekte. galatasaray sözlük içinde de kendisi ile dalga geçilen onlarca yazı okudum. *

    bunların bir çoğu aralık 2011 öncesi 5 ay ve kasım 2012 öncesi 3 ay içinde yoğunlaşmakta.
    yani skorların kötü olduğu dönemlerde. (bkz: skor taraftarı)
    sözlük içinde şöyle bir başlıkta var; (bkz: fatih terim düşmanlarına mektuplar) bu yok denen insanlar var ki muhatap alınıp kendilerine dilekçe bile yazılmış.

    birde yeni bir tapınma jargonu var. kim neye nasıl tapar kimseyi ilgilendirmez. ancak gerçekte böyle bir şey yok. fatih terim'i savunmak zorunda kalanlar, elitistlere göre hocaya tapınmaktalar. halbuki gerçek eleştirilere kimse sesini çıkarmamakta. hatta eleştirenlerin eleştiri hakları dahi tapınan güruh tarafından savunulmakta.

    avrupa'da aykut kocaman fatih terim'den daha başarılı diyenler veya fatih hoca, "hoca değil" diyen kişiler elitist aydınlar, bizi hocaya daha çok yaklaştırmakta.

    bizler tapınan, zavallı, cahil, köylü, muhafazakarız. sizler elit, aydın, düşünen, ön yargısı olmayan beyaz türklersiniz.
    halbuki fatih hocayı savunmak zor olandı bizler zor olanı seçtik.

    5 şampiyonluk olmasa, uefa kupası olmasa dahi, onun çalışkanlığını ve ana hedefinin türk olmayan takımları yenmek olmasını sevdik. galatasaray yerde kalmaz demesini sevdik. bayramın 4 gününü florya'da çalışmasını, 3 gün gece gündüz evine gitmeden çalışmasını sevdik. sarı kart temizlemek gibi hile yapmamasını sevdik. hakem facialarından sonra hakeme değil oyuncularına ayar vermesini sevdik. son sözümüzü söylemedik demesini sevdik. aile babası olmasını, mimiğini, ingilizce öğrenmesini sevdik.

    fatih hoca oyuncu yetiştirmedi diyenleri ise evet sevmedik.

    (bkz: putları kırdınız kırmadığınız bir fatih terim kaldı)
  • 19
    böyle bîr şey yoktur efendim. yok olan şeydir.
    bunun tek bir açıklaması vardır:
    (bkz: galatasaray düşmanlığı)
    bigün fatih hoca bigün burak yılmaz bigün aydın bigün hakan bigün melo itîn götüne sokulurdu bu sözlükte.(benim dahil olduğum zaman zarfı içinde)
    ama görüyorum ki 6 yıldır olmadığımız bi arenada galibiyet alınca takımı eleştiremeyenler ya abdürrahim albayrak'a ya da hakan şükür'e sallar olmuşlar. takıma sallayınları saymıyorum bile.
    es kaza veya bilînçli bi şekilde fenerli birî sözlüğe girse kahkaha basıp çıkar. bu kadar güzel bi günde bile kaos ortamı gören herkesin yapacağı gibi. allahtan adamlar korkuyorlar bizîm şuan herkesle taşak geçtimizden de girmiyorlar sözlüğe yoksa ne rezilliklere şahit olacaklar.
  • 20
    galatasaray sözlük'e hakim olan anlayışa göre aşağıdaki cümlelerin sahipleri büyük bir fatih terim düşmanı :

    1- "özellikle galatasaraylı okurlarım darılmasın, herkesin zafer çığlıkları attığı bir günde benimki biraz soğuk kaçacak ama olması gereken buydu. sarı kırmızılı takım adına sürekli mazeret üretmeye çalışmayı bırakıp kalite ve kapasitesinin birazını sahaya koyabilmek cluj engelini aşmaya yetti de arttı bile..."

    ahmet çakır

    aslında bu paragraf, sözlükte yazdıklarımın (ofsayt manyağı olan) bir kısmının sanırım sözlükte anlaşılabilir hali...

    (bkz: #1079256)
    (bkz: #1085540)
    (bkz: #1073631)

    2- ”evet terim takımlarının belirgin karakteristiği maçlara önde basarak başlamaktır, ama sanırım galatasaray bazen “önde basarak başlamak” ile “çılgınca saldırarak başlamak” arasındaki ince çizgiyi aşıyor(du). belki de devler ligi’nin ilk 3 maçının üçüne de 1-0 mağlup başlamanın nedeni buydu. dün nihayet bir maça galatasaray yangından mal kaçırırcasına saldırarak ve geride olağanüstü açıklar vererek başlamadı. galiba cluj zaferinin de anahtarı buydu: soğukkanlılık..."

    uğur meleke

    aslında bu paragraf, sözlükte yazdıklarımın (ofsayt manyağı olan) bir kısmının sanırım sözlükte anlaşılabilir hali...

    (bkz: #1082046)
    (bkz: #1082035)
    (bkz: #1070851)
    (bkz: #1084197)

    3- eleştirileri düşmanlık olarak nitelemeden önce, eleştirileri sakin kafayla okumak lazım.
    sonuç olara, cluj'a çaktık... önemli olan bu...

    (bkz: #1086394)
  • 24
    tekrar başlayan ruh hastalığı.

    eleştiriyor muyuz? evet
    kırgın mıyız? hem de çok.
    takımın bu halde olmasının sebeplerinden biri mi? kesinlikle evet.
    takıma dönmeli mi? kimine göre evet, kimine göre asla!

    ama düşmanca tutum sergilemek?? hem de fatih terim gibi galatasaray'a milyonlarca euro ve marka değeri katan bir adama? ne gerek var, değersiz gördüğünü bildirir geçersin.

    resmen aramızda halkı ona karşı kin ve düşmanlığa sevk etmeye teşebbüs eden entryler var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın