• 38
    dün geceki sonuçların ardından 2. ön eleme turları tamamlandı ve öncelerde yazdığım gibi gerçekten bu turları izlemeyi seviyorum. henüz ağustos ayına bile girmeden bazı takımların kıran kırana mücadelesini izledim ve niye türk takımlarının bu turlarda bu kadar başarısız olduğunu daha iyi anladım. bir yandan oynanan ve gelecek eşleşmeleri diğer yandan da daha önce belirttiğim gibi galatasaray'ın oldukça düşük olan 3. torba ihtimalini masaya yatıracağım.

    öncelikle bu turdaki bazı eşleşme sonuçları ve gelecek eşleşmeler galatasaray'ın şansını bir nebze de olsa arttırdı. zira bate borisov, psv, plzen, ludogorest gibi takım sıralamasında üzerimizde yer alan takımlar elendi

    özellikle rosenborg'un bate'yi elemesi, basel'in psv'yi elemesi geçtiğimiz turun büyük sürprizleriydi. deplasman golünün büyük avantajını kullandı her iki takım da. apoel'in sutjeska'yı ve zagreb'in tblisi'yi elediği maçlarda eski topçularımız joan emmanuel culio nun ve izet hajrovic in takımları turu geçen taraflar oldu. diğer bir eski topçumuz armindo tue na bangna brumanın takımı psv ise basel'e elendi. iki maçta da gol attı üstelik, psv bence çok daha iyi takım görünümündeydi ama dediğim gibi evlerinde yedikleri 2 gol işlerini çok bozdu. dikkatimi çeken başka oyuncular ise apoel takımıdaki andrija pavlovic , zagreb takımındaki arijan ademi ve basel takımındaki eray ervin cömert. bu son bahsettiğim çocuk isviçre'nin alt yaş kategorilerinde oynamış hep ancak türk milli takımı için zorlanabilir mi bilmiyorum. çok potansiyelli bir oyuncu, stoper mevkii. galatasray da takibine almış herhalde zamanında ama sonuç alamadılar sanırsam. sonraki turlarda ise cluj takımını celtic karşısında desteklerken zagreb takımının ferencvaros karşısında elenmesini bekleyeceğiz çünkü celtic ve zagreb yine takım sıralamasında üstümüzde yer alan takımlar.

    sonraki turlarda da önümüzdeki en az 4-5 takımın daha elenmesini sağlayabilecek eşleşmeler meydana geldi:

    champions path

    cluj - celtic
    apoel - karabağ
    paok - ajax
    dinamo zagreb - ferencvaros
    kızıl yıldız - kophenag
    maribor - rosenborg

    league path

    başakşehir - olympiakos
    krasnodar - porto
    club brugge - dynamo kiev
    basel - lask linz

    özellikle her ne kadar galatasaray taraftarı istemese de league path yolundaki başakşehir ve lask'ın gruplara kalabilmesi bizim 3. torba itimalimizi bir haylı yükseltecek. bu iki takımdan birisi olur da gruplara kalırsa diğer taraftan celtic, ajax, paok, apoel, young boys, zagreb, kophenag takımlarının hepsinin elenmesini bekleyeceğiz (young boys bir sonraki turda boy gösterecek) eğer hem lask linz hem de başak şehir gruplara kalırsa saydığım 7 takımdan 6 sının elenmesini bekleyeceğiz ki önümüzdeki 2 turdaki olmuş ve olası eşleşmeler bu şansı bir hayli yükseltiyor.

    velhasıl evet daha önce belirttiğim gibi çok çok küçük bir htimal ve bu ihtimali açıklayabilmek için kendimi fazla sıktım :d fakat galatasaray'ın olduğu yerde de en ufak ihtimal kovalanır.

    gelecek turlarda görüşmek üzere
App Store'dan indirin Google Play'den alın