• 420
    bunun temel 6 kuralı var bence. 130 kilodan 76 kiloya inmiş, son bir ayda sağlıklı ve sevdiği, leziz bulduğu yemekleri "hayvan gibi" tüketmiş ve üstüne 1 kilo yağ yakıp 400 gram kas kütlesi kazanmış biri olarak üç beş şey söyleyeceğim.

    1- salonda size herbalife, supplement, bitki çayı satmaya çalışanlardan kesinlikle ama kesinlikle, kesinlikle uzak durun. 1500 kaloriyle mis gibi doyabilirsiniz, biraz benim gibi obur iseniz 1650 kaloriyle paşalar gibi doyabilirsiniz. üzerine de 150 gram protein alabilirsiniz. bitkisel ve hayvansal. kural bir, size bu tozları, çayları satmaya çalışanlardan uzak durun.

    2- kalori, protein sayın ve yağdan korkmayın. fıstık mı yiyorsunuz? 18 gram fıstık 100 kalori kadardır. ama internette görürsünüz, epey yağlı yazar. korkmayın. buradaki faydalı yağın, zeytinyağının vücudunuzdaki yağ ile alakası yok. hem de hiç yok. bunlar, faydalı yağlardır. kalorinizi sayın. düzenli spor yapan biriyseniz, birkaç farklı test ile bazal metabolizma hızınızı hesaplayın. farklı makineler deneyin. ortalamalarını alın, makineler farklı sonuçlar verebilir. orada yazan kalorinin 100-200 kalori altında alıp spor yapmanız, yeterli proteini almanız hem yağ kaybetmeniz hem kas kazanmanız demek. gün içinde light ton balığı, tavuk, bakliyat, yoğurt, omlet tüketerek günde 100-150 gram proteini almak inanın zor değil. kilonuza göre hesabınızı yapın.

    3- güzel dinlenin. dinlenmez de yorgun şekilde salona girerseniz, o sporun hem faydası az olur, hem de bıkarsınız.

    4- her ay ağırlık yükseltmeye çalışın. bu doğru beslenirseniz başlangıçta ayda 2.5-5 kilo tarzı olacaktır. şunu unutmayın, 0'dan 5'e çıkmak kolaydır. 95'ten 96'ya çıkmak zordur. oyunlardaki exp point gibi düşünün. 4 leveldan 5 levela hızla atlarsınız. ama 25'ten 26'ya atlamak zordur. ağırlıklarınız ilk zamanlarda çabuk artar. sonra yavaşlar. bu gelişmiyorsunuz demek değildir.

    5- bicepslerini mezurayla ölçen takıntılı tiplerden olacaksanız başlamayın. ya bırakırsınız, ya da o spor bireysel olarak size fayda sağlamaz, boş kafalı biri olma ihtimaliniz vardır, yazıyı terk edin ve bana mesaj atmayın bu lafımdan ötürü. (u: :()

    6- yaptığınız spor zorlayıcı olsun, öldürücü değil. 50 kilo ile seti tamamen çıkartabiliyorsanız, 50 kilo ile yapın. 45 ile gücünüze ihanet etmeyin. 55 ile zorlayarak aptallık etmeyin. 55 sizin potansiyeliniz, 50 ise mevcut yeteneğiniz. evet, iyi dinlenirseniz, iyi çalışırsanız o 55'in altından da kalkacaksınız.

    bu iş atom mühendisliği değil. zor gözükmesinin nedeni herbalife çakallarının size bu işi zormuş gibi göstermesi ve size "kolaylaştırıcı reçeteyi" sunduklarını söylemesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın