166
sponsorlar ve lisanslı ürün anlaşması olan firmalar için türkiye adına fiyasko geçiyor. 85 milyonluk ülke 24 yıl sonra dünya kupasına katılıyor insanlar kapış kapış ürün ararken hiçbir şey bulamıyoruz. panini albüm, sticker stok sıkıntısı var. üç kuruşluk kağıt parçası karaborsaya döndü. coca cola, mcdonalds, budweiser, miniso gibi firmalar dünya kupası ürünlerini daha getirmedi. gelecek mi belli değil. yunanistanda karadağda bile olan şeyler bizim ülkede yok. mr diy birşeyler sattı anında yağmalandı bulunamıyor. adidas trionda topunu ankarada 3 avm mağazasında bulamadım. ruffles cips üretmiş o bile her markette yok aq.
167
2002 dünya kupasına gittiğimiz zamanı hatırlıyorum. reklamlar, şarkılar daha lig devam ederken havaya girmiştik.
peki ya şimdi? tüm dünya’da milli takımlara ilgi azaldı desek alakası yok. ispanya kadrosunu çok şık bir şekilde açıklıyor. havaya girmişler.
biz mi? basit bir instagram paylaşımıyla duyurduk. reklamlar vs desen ortada yok.
168
2002 dünya kupasına gidişimiz kasım 2001'de belli olmuştu. 2026 dünya kupasına gitmeyi ise 2026 martın sonuda garanti ettik. arada 5 ay civarı zaman var. reklamların yetişmemesi gayet doğal. eskisi kadar da revaçta değil milli takımlar, bunu da kabul etmek lazım artık. herkes karman çorman. afrikalılar bastı avrupa milli takımlarını.
169
kimler katılmış diye gruplara bakayım dedim 1000 tane takım katılmış bu yıl. ben de diyorum ohoo herkes burada.
48 takım nedir, neden 48'de durdunuz? bir hafta daha uzun yapsaydınız 128 takım olsaydı o zaman. panayır gibi herkes katılıp bir maç yapardı.