• 332
    taziye kuyruğunda acının eğreti durduğu bedeni ve gözlerinden mütemadiyen süzülen inci taneleriyle kuyruğun sonunun gelmesini bekledi. son uzaktan akraba da "başınız sağolsun" dileğini ilettikten sonra yanıma doğru geldi, aralık ayazında içimi yakarak göğsüme sıkı sıkı sarıldı. ağladı.

    ben 8 yaşında, sami yen kapalısında, fenerli amcamın omzunda sahadaki cazip hareketliliğin içinde hagi'yi seçmeye çalışırdım. o 8 yaşında benim yanımda tarihin en kötü galatasaray'ını izlerken, yaşıtlarının bütün çocuksu baskılarına karşı galatasaraylılığını muhafaza etmeye çalışıyordu. sonra sen çıktın geldin. "orada bir gaassaray var uzakta" tadındaki "oğlum biz aslında sen doğmadan ne büyük takımdık" sözlerimiz lüzumsuz kaldı. ben 8 yaşımda hagi'yi seyrederdim, o da elmander'i, melo'yu, drogba'yı, sneijder'i, seni seyretti. en çok da seni seyretti.

    bir hastane odasında, sorumsuz bir doktorun "çok ilerlemiş. en fazla 5 ay yaşar." lafı kaç hayatı değiştirir, sen benden iyi bilirsin hocam. arkadaşımın yalnızca galatasaraylılık üzerinden bağ kurduğum 2003 doğumlu kardeşiyle ilişkimiz böyleydi. annesi yoğun bakımdayken, hastanenin bahçesinde 45 dakikalığına endişelerini, korkularını, hüznünü biraz olsun unutabildiği konuşmaların konusu da galatasaray'dı. sendin. "hoca gelir belki oğlum, belli olmaz." dediğimde parlamıştı gözleri. "hoca" deyince yalnızca kimin kastedildiğini anlayacak bilmem kaç neslin galatasaraylı çocuklarından biriydi o da.

    18 aralık günü, göğsümde 14 yaşında bir çocuğun hıçkırıklarla ağlayan hali... 21 aralık günü saat 23:22'de gelen; bilmem hangi haber sitesinden kesilmiş "fatih terim yeniden galatasaray'da" haberinin görselinin altına düşülmüş bir "hayırlı olsun yusuf abi" metni muhtevalı bir whatsapp mesajı... yemeden içmeden kesilen bir çocuğun hayata yeniden bağlanma noktası... allah biliyor, 4 senedir seninle yeniden kavuşmayı istediğim kadar çok az şeyi istedim. ama hiç o aradaki 3 günkü kadar dua etmedim.

    senin kavgan sadece senin kavgan değil hoca. sen güldüğünde sadece sen gülmüyorsun. ben 2003'te "fatih hoca bitmez ulan! şampiyonuz!" diye ergen kavgaları verirdim. bugün 2003 doğumlu çocukların da kahramanı, umudu sensin.

    kazandığında yalnızca sen kazanmayacaksın. allah yardımcın olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın