• 18085
    sampiyonlugun anahtari kaybedilen maclardan sonra ayaga kalkmaktir. kadro derinligimiz besiktastan veya basaksehirden geride, tudor riza calimbay tarafindan iki defa alt edilmis, senol gunes’in yardimcisi olacak, abdullah avci’dan ders alacak seviyede, tamer tuna’dan bir adim geride, aykut’tan dahi onde diyemiyorum cunku en azindan kucuk takimlarla basarisi var aykut’un, ama hala bu takim 2017-2018 sezonunda sampiyon olabilir. besiktasa basaksehire ligin ilk yarisinda deplasmanda yenilmek dahi cok sorun degil. ama genclerbirligi, alanya, akhisar, malatya(d) ve goztepe maclarinda 15 puan alinmak zorunda. devreye 38 puanla girince ikinci yari sadece ayni performansi tekrarlayip ic sahada besiktasa yenilmemek gerekecek.

    ikinci yarinin da mac mac hesaplari farkli, onu zamani gelince yazar konusuruz. ama bugun gercekci olmak gerekirse bu takim basaksehir ve besiktas deplasmanlarinda toplam 1 puan alsa kardir, hatta tek farkli maglubiyetler bile ikinci yari macinin ardindan ikili averaj hesaplari baglaminda kabul edilebilir sonuclardir. ama diger bes mac kazanilmak zorunda. iste orada tudor ilk hazirlik disinda taktisyenligi, yine mac esnasinda oyun okumasi, oyuna mudahalesi zayif bir hoca olarak bir kondisyonerden fazlasi oldugunu ispatlamak icin motivatorlugunu, liderligini ortaya koyup basaksehire, besiktasa yenilsek dahi takimi ayaga kaldirmali.

    devre bittiginde 38 puanla lidersek kimse trabzon, basaksehir, besiktas deplasmanlarindan puan cikaramadi diye fazla elestirmez. ama buyuk mac kazanamiyorsan diger maclari kaybetmeyeceksin.

    o yuzden daha da ileri gidiyorum, 35 alti puanla ilk yariyi bitirirsek tudorla devam etmeye gerek yok, en azindan gelecek sezon icin. galatasaray staj yeri degil, ya onumuzdeki 7 haftada 15 puanla tudor liderligini ispatlayacak, ya da bu sansi da tepmis bicimde 40 yasinda basarisiz bir teknik direktor olarak italyan kanallarinda yorumculuk kovalayacak. aslinda kendi kariyeri acisindan en iyisi italya’da bir sure yardimci hocalik yapmasi olurdu.

    ben hala bu sansi kullanabilecegine inaniyorum, bence devreye 38 puanla girecegiz, ama bu benim kendi adima tudor’a verdigim son kredi. zaten basaramazsa ikinci yari maclarda yirmi bin seyirciyi gorunce durumu anlayacaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın