• 16872
    temizinden 10 transfere ihtiyacı olan takımdı. bilmem kaç kere yazıldı buralarda, bir daha yazalım. her türlü hezimete rağmen 9-10 transferle bayağı güçlü bir takım kurulabilirdi. bruma'lı ve bruma'sız olmak bir etken, sneijder'li ve sneijder'siz olmak diğer bir etken. bruma'yı sattık, bunu anlamam mümkün değil ama hadi para lazım sattık, eyvallah. sneijder'e dokunmayacaksınız ama. millet sallıyor adama, neymiş, asistleri adana'ya, akhisar'a vs yapıyormuş. e güzel kardeşim sneijder olmadı mı sen adana'yı veya akhisar'ı da yenemiyorsun ki zaten. neyse bu başka bir konu, takımın güneş gibi belli olan ihtiyaçları var bunlar;

    2 adet stoper
    1 adet sol bek
    2 adet orta saha
    1 adet sağ kanat
    1 adet sol kanat
    1 forvet

    rotasyona da 1-2 oyuncu alınır takım kurulurdu.

    lamı cimi olmadan, eray, cavanda, sabri, semih, ahmet, hakan, chedjou, koray, carole, de jong, josue, yasin ve selçuk'la ve kiradan dönen donk, umut, emrah, tarık ve endoğan'la da yolları ayırmalıydık. zordu, maliyetliydi falan ama yapılması gereken buydu. bütünü kurtarmak için parçalardan vazgeçmemiz gerekiyordu ki bu parçalar zaten katkı veremez hale geleli uzun zaman oluyor.

    takımda kalan muslera, cenk, linnes, serdar, tolga, rodrigues, sinan, sneijder ve eren'in üstüne 9-10 transfer + u17'den 4-5 takviyeyle kadro kurulur yola çıkılırdı.
    transferde getireceğiniz oyuncu profili için önünde 2 seçenek var. ya 2011'de ki gibi 28-31 yaş bandında kelepir kaliteli oyuncu bulacaksınız, örn; khacheridi, leiva gibi ya da 19-25 yaş arası gelişime çok açık 3-4 milyon € bandında oyunculara yöneleceksiniz. rivayı sattınız zaten. oradan gelecek para için 35-40 milyon € kredi çeker mis gibi takım kurardınız. arada kadroyu neredeyse baştan ayağı yenilediğiniz için maaş skalasını da aşağı çekerdiniz. şu planlamayı oluşturup hareket edemiyorsanız bu işi yapmayacaksınız, def olup gideceksiniz. bu iş bu kardeşim.

    yukarıda yazdıklarımla ukalalık yapmış olmayayım. zaten az biraz futbolu bilen, organizasyon gören adamlar da aşağı yukarı benzer şeyleri yazdı, yazıyor. yüzlerce milyon €'nun döndüğü bir işi bu kadar kötü yönetmek hatta yönetememek bizleri çıldırtıyor. ben elimden bir şey gelmemesine inanın çok üzülüyorum. ya hakikaten inanılır gibi değil. kendi şirketlerinin başarısı için onlarca danışman tutup, türlü türlü analiz yaptıran adamlar çok daha kolay bir işi nasıl bu kadar ellerine yüzlerine bulaştırırlar alamıyorum. ulan komisyonsa komisyon. yine yiyin yiyecekseniz ne yapalım. ama kör göze parmak sokar gibi yapmayın şunu. dünyanın en iyi 3 on numarasından birine sahipken gidip o bölgeye 23 milyon € gömüp, son 2 sezonda 89 gol yiyen defansına adam alırken "imi clicihy sirvit istidi" dersen sikerler öyle işi. illa yiyecekseniz bari stoper alın oradan yiyin, orta saha alın oradan yiyin amk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın