resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 651
    http://galatasaray.org/...2017-pazartesi/34898

    20.02.2017 tarihindeki idmanda interval koşu yaptırmış takıma. interval koşuyu internette biraz araştırdım nedir ne değildir diye. bulduklarım arasında özellikle dikkatimi çeken 'bu koşu, koşucunun seviyesi ve hedefleri ne olursa olsun, dayanıklılık kapasitesini geliştirmesini sağlar.' ve 'interval koşularının başlıca amacı, koşucunun fiziken acı çekmeden dayanabileceği maksimum aerobik hızı temsil eden mah'ı kademeli olarak artırmaktır.' bilgileri oldu. geçmiş senelerde sezon başında interval koşunun idmanlarda yapıldığını hatırlıyorum. yanlış hatırlamıyorsam hatta gazetelerde drogba'nın biz koşucu muyuz neden bu kadar koşuyoruz ki diye serzenişte bulunduğu fatih terim dönemi idi. bu sezonun idman raporlarına baktım, bu tarz bir ifade göremedim. belki de yapıldı ama yazılmadı. yine de sezon ortasında pek gördüğümüz bir şey değil. tudor anlaşılan takımın koşu mesafesini artırmak için hemen çalışmalara başlamış. ancak bu noktadaki en büyük handikap, bu kadar çok koşmaya alışık olmayan oyuncuların özellikle de 30+ yaşındaki oyuncuların sakatlık yaşama riski. takımdaki kritik oyuncuların bruma hariç hepsinin de yaşlı olduğunu düşünürsek oldukça riskli. aldığı bu risk tutarsa sezon sonuna kadar saldıran, basan, koşu mesafelerinde bizi tatmin eden bir takım izleyebiliriz. ama arada sakat vermemiz bence kaçınılmaz.

    diğer bir nokta ise takıma 21.02.2017 tarihinde ilki salonda olmak üzere çift idman yaptıracakmış. eskiden maçtan sonra 1-2 gün izin ve direk rejenerasyon idmanları oluyordu. şimdi maç sonrası bir gün izin, izin sonrası ilk gün interval koşular, sonraki gün ise çift idman. tabi bunun sürekliliğine bakıp o şekilde değerlendirmek gerekir kesinlikle. ama tudor takımın fizik durumunu ve koşu mesafelerini bence kafayı takmış. ilk başta bunu geliştirmek istiyor. ayrıca beşiktaş derbisi* gibi kritik bir maçtan önceki hafta içi bu tarz bir antrenman programı riskli olabilir mi diye düşünmeden edemedim. nedeni de yukarıda bahsettiğimiz oyuncu grubumuzun durumu.

    maalesef bu konular hakkında herhangi bir eğitimim olmadığı için kesin bir yargıya varamıyorum. takımı bir canavar haline getirmesini hayal ettiğim için bir yanımın hoşuna giderken diğer yanım sneijder, podolski'den biri sakatlansa ne yaparız diyor. bu yapılan idmanların sağlık ekibi, kondisyonerler ve teknik ekibin ortaklaşa konuşup planladığını ümit ediyorum.

    not: konu hakkında akademik bilgisi olan arkadaşlar yeşillendirirse ya da benzer entrylerle katkıda bulunursa çok güzel olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın