• 16102
    transfer ihtiyacından çok daha büyüğü, çok daha kötüsü şu ki; ciddi mental sıkıntıları var bu takımın. elindeki kadrodan gereken formu alamıyor bir türlü.

    kadrodaki isimlere tek tek baktığımızda her biri kariyerinin bir bölümünde iyi performans göstermiş isimler. yaşlandıkları için performansları düşenler elbette ki var ama genel çoğunluk futbol oynamayı unutmuş kadar formsuz. içlerinde çok genç isimler de var. üşenmeyip tek tek yazıyorum;

    1)eren derdiyok: sezona iyi başladı ama şu anda o başlangıcın çok uzağında. kariyerine baktığımızda şu ankinden fazlasını verebileceği çok açık.

    2)lukas podolski: son haftalarda çok maçı pas geçti ama gitme ihtimali oluşunca çıkarıp masaya vurdu herif. kısacası hala çok hazır ama kullanmasını bilen yok.

    3)sinan gümüş: geçen seneki parlayışından sonra yok oldu gitti. yaşlı olsa buna bağlayacaksın ama açık bir şekilde motivasyon sorunu var. performansının yedekten bile değerlendirilemeyecek kadar düşmesi imkansız.

    4)chedjou: bu adamı kişisel olarak hiç bir zaman tam anlamıyla beğenmedim fakat asla şu anki kadar kötü olmadı. yaşı biraz ilerledi ama fiziği bu kadar üst seviyede olan bir oyuncunun sorunu bu değildir diye tahmin ediyorum. kısacası onun da motivasyona ihtiyacı var ama seneye zaten gidecek. sadece fikrimi kanıtlar nitelikte olduğu için listeye aldım.

    5)martin linnes: bu adamı motive etmek çok zor çünkü gözlemlediğim kadarıyla dışa kapalı bir karakter. yine de arada güzel sinyaller veriyor ve kendisinden daha fazlasını alabilecek hocalar var.

    6)bruma: sezonun flaş ismi. son 5 haftada hafıza kaybı yaşayanlar arasına katıldı. sadece bruma'nın ilk-son hali arasındaki farklar bile tezimi kanıtlıyor.

    7)sneijder: kim olduğunu ve neler yapabileceğini 4 senedir gözlerimizle gördük. sezona kötü başladı ama şu anda iyi performans gösteriyor. iyi bir hoca kendisinden stabil bir üst düzey performans alırdı.

    8)selçuk inan: son 3 senedir motivasyonu yok bu paşanın. yine de hala daha fazlasını verebilir.

    9)semih kaya: selçuk inan vol 2, üstelik çok daha genç.

    gelecek sene kadroyu emanet edeceğimiz ''motivasyon nedir, takım ruhu nedir, futbolcu psikolojisi nedir'' bilen bir hoca bu takımdan çok daha fazlasını alabilir.

    işin özeti bu takımın en büyük sorunu stoper veya orta saha transferi değil. baraj setinde delikler varken içeri su doldurarak sorunu çözemeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın