• 16099
    16/17 sezonunda yaptığı transferler şu şekilde olan takım:

    eren derdiyok (kasımpaşa)
    serdar aziz (bursaspor)
    tolga ciğerci (hertha bsc)
    sightorsson (nantes - kiralık)
    josue (braga - kiralık)
    emrah başsan (antalyaspor)
    de jong (la galaxy)
    cavanda (trabzonspor)
    ahmet çalık (gençlerbirliği)
    rodrigues (paok)

    buradan net şekilde görebildiğimiz üzere sightorsson, de jong ve rodrigues haricindeki oyuncular ya türk ve türkiye'den alınmış ya da türkiye'de oynamış.

    ancak diğer taraftan sightorsson ve de jong ile geçen sene de görüşmeler yapılmıştı. yani zaten defalarca menajerler tarafından bize getirilmiş oyuncular.

    elde kalıyor bir tek rodrigues. onun da nasıl transfer edildiği hala muamma. bir taraftan karşılamaya menajerler gelirken diğer taraftan scout ekibi yöneticisi kendisine mal ediyor.

    bir de bize maliyetlerine bakalım:

    eren derdiyok (kasımpaşa) - 4 milyon €
    serdar aziz (bursaspor) - 4,5 milyon €
    tolga ciğerci (hertha bsc) - 3 milyon €
    sightorsson (nantes - kiralık) - 700 bin €
    josue (braga - kiralık) - bedelsiz
    emrah başsan (antalyaspor) - bedelsiz
    de jong (la galaxy) - bedelsiz
    cavanda (trabzonspor) - 1,8 milyon €
    ahmet çalık (gençlerbirliği) - 2,5 milyon €
    rodrigues (paok) - 3,5 milyon €

    yani rodrigues'i scout transferi sayarsak menajerler tarafından getirilen oyunculara 16,5 milyon € bonservis verilirken scout transferine 3,5 milyon € bonservis verilmiş.

    peki bu veriler bize ne diyor? çok basit. futbol takımını yönetmesi, eksikliklerini gidermesi ve takım yenilemesi için florya'ya getirilen alp yalman, mehmet özbek ve levent nazifoğlu'nun hiç bir transfer planlaması olmamış. önlerine kimi getirdilerse, hangi oyuncunun transferi için taksit yaptırabildilerse onu almışlar.

    gelelim işin daha acı kısmına. bu 10 oyuncudan 4 tanesi (serdar, sightorsson, tolga, cavanda) sakatlık yüzünden neredeyse takımdan tamamen ayrı kalmışlar. 1 tanesi (de jong) gelir gelmez çıktığı ilk maçta 10 dakikada sakatlanıp 3-4 maç oynayamamış. 1 tanesi (emrah) takımla resmi maça çıkamadan gönderilmiş. 1 tanesi (josue) taraftarın nefretini kazanmış. geri kalan 3 tanesi (eren, ahmet, rodrigues) ise şimdilik "eh işte" katkı vermişler ki bunlardan sadece 1 tanesi sezon başında transfer edilmiş.

    durum çok net ortada aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın