resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 11666
    (bkz: #2038366)

    6 ekim 2016 türkiye ukrayna milli maçı için konuşuyorum malesef taktik çöplüğe dönmüş hocadır. maç kadrosuyla ilgili öngörü tam anlamıyla tuttu. tabi bu öngörüyü milyonlar yapabiliyorken artık egosundan zihni bulanan fatih terim yapamadı.

    cenk, enes çift forveti olmaz dedik, dünyada statik iki tane forvet oyuncusunu aynı andasahaya koyan yok dedik. koydu, olmadı.
    hakan balta olmaz dedik, olmadı. galatasaray'da da olmuyor zaten. bakmayın yokluktan kadroda. stoperlerimizin tamamı saatli bomba.
    kaan ayhan, tolga ciğerci ve çağlar söyüncü dedik, değişiklikleri görüyoruz.

    maçın başında çıkması gereken kadro maçın sonunda sahadaydı.

    karşında kanat oyuncuları yarmelenko ve konoplianka olan bir takım var. birinin karşısına çalhanoğlu'nu, diğerinin karşısına emre mor'u koyuyosun. tabi ki elinde emre mor varsa oynatacaksın. ama çalhanoğlu'nu da mevkisinde oynatacaksın. koca sahada adam kovalasın diye beklemeyeceksin. ben olsam bu maça yasin'le başlardım. sağ kanada bizi perişan eden konoplianka ve 4 numaraları yanılmıyorsam sobol'un karşısında oynatırdım. hem rakibi çıkarmazdı, hem de top kazanmamızda büyük katkı sağlardı. haftalardır hücum bakımından iyi oynamasa da gerçekten üstün bir defansif performansı var. oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışıyorsan basan adam önemlidir.

    basmak demişken milli takım pres yapmayı beceremiyor. pres toplu yapılır. önde 3-4 kişi topun peşinden koşarsa sadece oyuncuların yorulur ve rakibe zaman kazandırırsın. seni eksik yakalamaları da cabası. bir ara ukrayna top çevirirken bizi rencide etti. böyle saçma baskı olmaz.

    milli takım kariyeri devam edecek mi bilmiyorum ama taktik anlayışını 12-13 sezonundan beri çağdışı bulduğumu belirteyim. şu sıralar ise mustafa denizli ile yarışır düzeyde. bakalım önümüzdeki maçlarda doğruyu bulabilecek mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın