• 6618
    bugün ekşi sözlükte "atatürk'e hakaret eden yunus polisi" başlığında facebook üzerinden atatürke hakaret eden ... isimli bir polisi anlatan bir başlık gördüm.

    önce 155'e bu durumu ihbar ettim. onlarda bilişim suçlarına yönlendirdiler. onlarda internetten ihbar kısmına yönlendirdiler.

    oraya şöyke bir metin yazarak ihbarda bulundum.

    'yasin bozan isimli profilinde yunus üniformasıyla bir sürü fotoğrafı olan facebook.com kullanıcısı şahıs facebook.com üzerinden atatürk'e, atatürk'ün mezarına ve diğer kullanıcılara ağır hakaretler etmiştir.

    ben bu olaya eksisozluk.com isimli internet sitesinin "atatürk'e hakaret eden yunus polisi" isimli başlığında rast geldim. birazdan vereceğim link bahsi geçen konu başlığının linkidir.

    https://eksisozluk.com/entry/61449105

    aynı zaman da yasin bozan isimli şahıs ettiği hakaretleri silmiş olmasına karşın ekran fotoğrafları bulunmaktadır.

    ektede bulunan ekran fotoğrafları şunlardır.

    http://i.hizliresim.com/Zdzva0.png
    http://i.hizliresim.com/nrNzD1.png
    http://i.hizliresim.com/z4p8ZD.png
    http://i.hizliresim.com/nrNvrg.png

    not: ben bu ihbarı yaparken söz konusu şahıs facebook.com hesabını kapatmıştır. bu sebepten ötürü ne yazık ki şahsın facebook hesabının linkini paylaşmıyorum.

    bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bu terbiyesiz olaylardan dolayı çok üzgünüm. özellikle bir kamu görevlisi ve bir polis olan bu şahsa gerekli işlemleri yapmanızı rica ediyor ve mümkünse bu işlemler sonucunda bu şahsın başına ne geldi öğrenmeyi rica ediyorum.'

    sizden ricam benzeri bir şekilde bu terbiyesizi ihbar etmeniz.

    ihbar sitesi şudur:
    https://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx

    konu ile alakalı ekşi sözlük başlığının linki ise:
    https://eksisozluk.com/entry/61449105

    edit: şimdi başlığın linkini koydum ve göndere bastım. ama bir daha yazıya bakınca yeni bir ek kısım gördüm. bahsi geçen hesap sahte ve kullanılan fotoğraflarda ki polisin olayla alakası yokmuş. bunu görmeyeceğine emin olsam da buradan kendisinden özür dilerim. aynı zamanda ihbardan vaz geçilmemesi gerektiğini düşünüyor ama ihbar ederken polis arkadaşın da mağdur olduğunun yazılması gerektiğini hatırlatıyorum. bu tip insanlar biz onları meczuğ gördüğümüz ve uzak kaldığımız için türedi. anlayacakları dilden konuşmak gerek. tekrar polis beyden özür dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın