• 14289
    http://www.kadronukur.com/...6b-103107.html][IMG]

    izninizle tek tek izah edeyim.

    - öncelikle dizliş 3-4-1-2, hatta 2-1-4-1-2 de diyebiliriz. bak dinle.
    - stoperler; denayer ve hakan. birinin hızı diğerinin sezgileri çok iyi. bence birbirini tam anlamıyla tamamlayan ideal stoper ikilimiz bu. bekler koridorlarını boylu boyunca kullanmak durumunda olduklarından bu arkadaşlar yeri geldiğinde beklerinin kademesine de girebilecek pratiğe sahipler. linnes ileri çıktığında denayer, carole ileri çıktığında hakan bu oyuncuların yerlerini doldurabilirler.

    - chedjou ise önündeki orta ikili ile tandem arasında görev almalı. savunacağı alanı arkadaşlarının yardımıyla küçültebilirsek temposuzluğu sorun olmaz. ayrıca stoperler beklerin kademesine girdiğinde, chedjou stoper arkadaşının kademesine kayabilir. fener'deki topal gibi işte.

    - bekler linnes ve carole. her ikiside hücum karakteri olan, potansiyel vaad eden genç oyuncular. arkalarında boşluklarını toparlayacak arkadaşlarının varlığı onlara ileri daha çok çıkma adına cesaret verecektir. tabi hücum bölgesinde ki arkadaşlarından da o bölgede toplu ve topsuz oyunda yardım almaları şart. sinan ve podolski'den bahsediyorum ki oraya da değineceğiz.

    - orta ikili selçuk ve emre çolak. daha çok pozisyon savunması uygulamamız gerekiyor. çata çat oynayacak ne oyuncu profilimiz var ne de kondisyonumuz. bu oyunu da şu an merkezde en iyi oynayabilecek 2 oyuncumuz selçuk ve emre. emre'nin yerine bilal, selçuk'un yerine de rodriguez düşünülebilir. ama asla emre-bilal veya selçuk-rodrguez ikilieri olmaz. görevleri ise basit. top rakipteyken merkezi 5'li bir hat oluşturarak kalabalık tutmak. denayer - hakan önlerinde chedjou ve onun da önünde selçuk - emre ikilisi ile bu alanı çok adamla savunabiliriz. ayrıca her iki oyuncu da ceza sahasına yakın oynayabilecek meziyetlere sahip. selçuk emre kadar olmasa da ofansta kilit açabiliyor. her iki oyuncu da şutör ve pas yüzdeleri yüksek oyuncular. topu ayağımızda tutarak da savunma yapabileceğimiz anlarda bu çok işimize yarar.

    - merkez ikilinin önünde sneijder. false 9 görevinde oynaması gereken sneijder'den beklenenler belli aslında. oyunu kanatlara yayması, forvetleri savunma arkasına kaçırması ve tabi ki şut. sinan ve poldi kanatlara açıldığında sneijder'in ceza sahasına biraz daha yakın durması ve hatta mümkünse 18'in içinde yer alması gerekiyor. kanatlardan gelmesi muhtemelen yerden ortalara hazırlıklı olması adına.

    - ve ileri ikili sinan ve podolski. maalesef sinan sezonu kapattı gibi bir şey oldu. onun yerine riske girilip valkan pala'ya şans verilebilir. ya da haddini bildirmek şartıyla yasin. aslında yasin geçen sezon ki performansı ile tam da bu görevin adamı. ama maalesef kalkan götünü bir türlü indiremedik. herif kendini bayağı bayağı ronaldo sanıyor. şaka değil. sneijder'i iplememesi her şeyi açık şekilde koyuyor ortaya.
    neyse efenim bu ikili top rakipteyken kanatlara açılıp beklerini rakip karşısında yalnız bırakmamaya çalışacak. top bizdeyken de sürekli çapraz koşu arayıp rakip savunmanın dengesini bozacak. bu sneijder, emre ve selçuk'a daha fazla şut imkanı da tanıyacaktır. ayrıca kanat akınlarında beklerine yardımcı olmalılar, biri bunu yaparken diğeri de sanki tek forvetmiş gibi ceza sahasında fırsat kollayacak. anlayacağınız top rakipteyken chedjou ve sneijder hariç takım simetrik olarak ikiye bölünecek ve 5-5-0 gibi oynayacakken, top bizdeyken sanki tek kanatla oynuyormuş gibi olacağız.

    hareketli oyunda boy ortalamamız kısa olduğu için ortalar yerden yapılmalı. duran topların tamamını istisnasız sneijder kullanmalı. ayrıca topu 3. bölgeye taşıdığımız her atağı bir şekilde bitirmeliyiz. taç olur, aut olur. ne olursa olsun oyunun durmasını sağlamalıyız ki kontra yemeyelim. denayer - hakan ikilisi ile chedjo'nun arası 10 metreyi geçmemeli aynı şekilde chedjou ile selçuk - emre ikilisininde arası bu mesafeden fazla olmamalı.

    daha detaylı yorumları özelden bekliyorum. buraya kadar okuyan herkese de teşekkür ediyorum. saygılar. . .
App Store'dan indirin Google Play'den alın