• 3675
    15/16 sezonundaki transfer inatları çok şeyin değişmesine sebep olacak belki de.

    transfer sezonunun bir iki tane daha saçma oyuncu alınarak kapanacağı varsayımı ile yazıyorum bu entryi.

    takım olmak önemli lafları hikaye. iyi ve birbirini tamamlayan futbolculardan kurulu bir kadro isen kısa zamanda takım olursun. 3. fatih terim dönemini hatırlayın. en yakın örnek o. melo, selçuk, riera, elmander, eboue, muslera, ujfalusi, engin baytar, necati ve ek olarak ilk kez forma giyen semih... zaten hemen hemen galatasaray ilk 11'iydi. yani diyeceğim bu sezon fenerbahçe ortalığın tozunu attırır gibi duruyor benim nazarımda.

    bu ders galatasaray'ın türk futbolcu inadını bitirecektir sezon sonunda. mesele sadece parasızlık değil çünkü. mevcut bütçemizle şu anda taş gibi sağ bek oyuncusu beck'i ve mbia'yı biz transfer etmiş olurduk istesek. buna ek olarak bir orta saha oyuncusu daha alsak podolski ve carole transferleri ile şu an hepimiz mutluyduk. çünkü takımın performans veren yıldızları zaten var.

    ancak galatasaray yönetimi bunu yapmayı tercih etmedi. evladım dedi, türk dedi ve gidip sabri ile, bilal ile, jem karacan ile saçma sapan sözleşmeler imzaladı. melo'nun gideceği belliyken kapımızın önünde yatan mbia'ya dönüp bakmadı. üstelik adam tam aradığımız oyuncu. dinamik, hava toplarında melo'dan bile iyi, tempolu...

    üstelik bu transferler olsa şampiyonluğu kaptırsak bile önümüzdeki sezon ufak tefek rötuşlarla çok iyi bir takım olabilirdik.

    bana göre bu sezon oynanacak futbol yönetimi de, teknik direktörü de, bir çok oyuncumuzun kariyerini de alıp götürür. çünkü artık ligde çoğu takımın karşımıza süreceği vitaminsiz türk oyuncu sayısı ciddi şekilde azalacak. geçen sezon ite kaka, göt zoruyla aldığımız tek farklı galibiyetlerin bir çoğunu alamayacağız.

    üzüldüğüm şey sneijder'in bir sezonunu heba ediyoruz. bu tarz adam az bulunur çünkü.

    oğlum nasıl böyle bir akıl tutulması yaşadık biz camia olarak anlamıyorum.

    artık galatasaray'ın bir futbol aklı olmalı. gelen her yönetimin değiştirmediği bir futbol komitesi... yönetimlerin başarısını transferler değil kaynak yönetimi ve tesisleşme gibi konular belirlemeli. transferde teknik direktör tek söz sahibi olmamalı. anlaştığın teknik adam da bunu bilerek galatasaray'a gelmeli. son 2-3 senede yapılan saçma sapan transferlerle fenerbahçe'nin bu gün kurduğu kadrodan fazlasını kurardık. işte o saçma sapan transferleri yapmamanın yolu da yönetimlere göre değişmeyen istikrarlı bir yapıdan geçiyor. artık denize düşmüş fındık kabuğu gibi savrulmamalı transfer politikalarımız. sezonun bütçesi değişir, oyuncunun maliyetleri değişir ama transfer politikan değişmez.

    malesef türkiye'de düzeni devam ettirme diye bir kültür yok. bu gün çok başarılı bir futbol komitesi kurulsa yarın gelen yönetimin yapacağı ilk iş o komiteyi değiştirmek olacaktır zira.

    neyse ligde yabancı sınırı bu sezon kalktı.
    galatasaray için ise malesef önümüzdeki sezon kalkacak gibi duruyor...
    ancak umarım değişiklik bu kadarla sınırlı kalmaz. galatasaray'ı yöneten dinazorların artık istikrar sağlayan bir futbol aklını oluşturma kararını vermesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın