• 10611
    tek kişi üzerine yıkılacak iş değil takımın kötü performansı. süper kupa finali özetinde takıma genel olarak bakarsak iyi tarafı diyebileceğim tek şey ayakta durabilmeleri ve fizik olarak iyi durumda olmamızdı. fakat taktik, uyum, konsantrasyon hepsi koca bir sıfır.

    muslera: bugün bir kez daha dünya üzerinde ki sayılı kalecilerden olduğunu gösterdi, yüreğiyle oynadı ve eminim bütün arkadaşlarını utandırdı.

    veysel: zaman zaman öne çıktı ancak nedense o ortayı kesmeyi ya da rakibini geçmeyi düşünmedi. savunmada yalnız kaldığı için kolay geçildi.

    semih-chedjou: ikisi de bugün takımın tek uyumlu yeriydi. defansın ortasında iyi mücadele ettiler emenike ve sow gibi iki güçlü adama karşı ellerinden geleni yaptılar. ufak tefek hataları oldu ama onlar mazur görülebilir.

    alex telles(hakan balta): telles ne bruma ile ne yasin'le ne de olcan'la anlaşamadı. savunmada her topta geçildi, hücum katkısı da vermediği zamanlarda çok sıradan bir futbolcu oluyor. bunun çok daha üzerine çıkabilecek kapasitesi var. ancak hakan girdikten sonra kendi kanadını çok iyi topladı bruma ile daha uyumlu göründü bana.

    selçuk-melo: sen 4 senedir aynı mevkide yanyan oynuyorsun arkadaş bu kadar hata, bu kadar uyumsuzluk konsantrasyon eksikliği akıl alır gibi değil sahiden. selçuk bu sene toparlayacak diye umarken beterin beteri var dedirtti, melo ise ilk defa bir derbide bu kadar pasif kaldı. sahada varlığıyla yokluğu belli değildi. zaten birbirlerini kırmayıp ikisi de penaltıyı üstten dışarı yolladı. adeta sen mi ben mi daha reziliz yarışı içindelerdi.

    yasin öztekin(bruma): yasin şu an galatasaray'da ilk onbir oyuncusu durumunda olamayacağını gösterdi bugün. hele hele böylesi büyük maçlarda. bir şut attı onun harici her pozisyonda top kaptırdı. bruma ise ben buradayım dercesine her topta geriye geldi, top kazandı, top taşıdı, koştu, mücadele etti ne yapılması gerekiyorsa yerine getirdi.

    sneijder(yekta): altın portakal belki kendine bakmış, tatilde çalışmıştır ancak sezona hazır değil gibi. sanki bir zihinsel yorgunluk var hala. bunda arkasında ki ikilinin de yanında oynayan kanat oyuncularının da suçu var. çünkü topla buluşturmayı beceremediler. yekta ise tam bir hayal kırıklığı söylenecek söz dahi yok.

    olcan: ilk yarıda zaman zaman iyi bindirmeler yaptı zaman zaman oyundan koptu. geriye destek vermeye başlayınca daha bir göze battı. özellikle uzatmada diri kalabilmesi ve gol arayan iki adamdan biri olması takdir edilecek durum. ancak sorumluluk aldığı zaman daha verimli olduğu kesin.

    burak yılmaz: ben bu adamdan yapamayacağı şeyleri beklemiyorum. defanstan top şişiripte burak kafayla indirsin de alalım mantığı bugün de ara ara gösterdi kendini, 30 toptan iki-üç defa indirebildi onda da topu alacak adam yoktu etrafta. burak geri gelip top alacak taşıyacak bir adam hiç olmadı zaten. burak ikili forvette savunma arkasına koşu yapıp dikkat dağıtan fırsatçı golcü tipi. yanında adam yokken tek forvet oynaması imkansız kere imkansız. bugün kendi yapacağı işlerden ilki olan presi dahi yapmaması sinir ediciydi. bir de şu kendini bırakma huyu yine hortlamış deli etti herkesi 120 dakika. tek olumlu hareketi penaltılarda en soğukkanlı şekilde ve en doğru şekilde kullanan olmasıydı.

    özetle bu sistem bize gelmez. 4-3-3 ya da 4-4-2 den başka çare yok. hocanın bunun farkında olması en önemli olay. bir kupa kaybettik sadece zararın neresinden dönülse kardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın