• 10521
    selçuk-melo ve yekta ile, çift yönlü orta sahaya sahip olan tek takım galatasaraydır. ligimizdeki her takımın orta sahasında savunma ağırlıklı oyuncular göze çarpmakta ve oyun kurgulandığında savunma konusunda risk oluşturabilecek hiç bir oyuncu gözükmüyor. ancak merkezden hücum yapabilecek ve savunmayı orta sahadan başlatabilecek oyuncu sadece galatasarayda var, bu da diğer takımlar için bir risk unsuru.

    mancini bu kimyayla oynamasaydı geçen sene selçuğu eleştiriyor olmazdık. çift yönlü olarak bu takımda tamı tamına 8 oyuncu var bunlar, hamit-melo-veysel-selçuk-yekta-eboue-telles-amrabat. yeterlilikleri tartışılır elbette. ama selçuk-melo ve yektanın varlığı hayati önem taşımaktadır. sneijder,olcan,bruma ve burak yılmaz gibi hücumculara hiç bi takım sahip değil. bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda, galatasaray futbol takımını eleştirmek çok saçmadır. mentalite ve anlayış olarak iyi konsantre olduğunda bu takım bu sene süper kupayı da türkiye kupasını da ligi de alır. çünkü bu kadro çok büyük kadro.

    savunma için chedjou kilit rol oynuyor, bu sene ya oynar ya oynar. kendisinden zerre hazzetmesemde halen bi beklentim var. savunmada lider oyuncu semih kayadır. onun yanında kaliteli kumaşı olan bi stoper almak şart. savunmaya transfer yapılmayan her dakika galatasarayın aleyhine olsa da, sinan bolat transferiyle büyük bir stratejik hamle yapılmış durumda. muslera yerine sinan kalede olduğunda, savunmada 1 yabancı daha oynayabilir. orta sahadaki, olcan-bruma-sneijder-melo-selçuk düzenini bozmadan, alex telles'i çıkarmak zorunda kalmamak anlamına gelir.

    hamit altıntop, ligi domine edebilecek bi oyuncu. hem savunmada hem hücumda köprü görevi gören özelliği sayesinde selçuk ve melo sneijder'e daha yakın oynayacaktır. sneijder iyi toplar aldığı zaman, bruma ve olcan kangren olan kanat organizasyonlarını yaptığında beşiktaşın ya da fenerin defansının başı döner.

    savunma için önerim simon kjaer. chedjou'yu takasta kullanabiliriz, fransada ün salmış bi oyuncu. tabi çok kısa bi süre kaldı, gelmesi imkansız, balanta ile boşluğu doldurulacak yüksek ihtimal ama ben ilacın simon kjaer olduğunu düşünüyorum.

    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/48859
    http://www.youtube.com/watch?v=KSAKd7NInPU
App Store'dan indirin Google Play'den alın