• 10519
    2014-2015 sezonu öncesi yaz hazırlık kampı dönemindeki dostluk maçlarını tamamlamış olan takımımızdır. ismen zayıf gözükse de ligleri başlamış, tatlı-sert futbol anlayışına sahip, yerel hakemlerin kısmen kolladığı ve fiziksel açıdan eksiksiz rakiplerle karşı karşıya geldik. bu yüzden özellikle de rapid wien ve rws bruxelles maçları oldukça çetin geçerken honved karşısında pek zorlanmadık. vorwarts steyr, u21 ve u19 takımlarımıza karşı yapmış olduğumuz maçlar ise formalite havasındaydı. atletico madrid maçında ise kafa kafaya ama nispeten durgun bir futbol oynandı.

    u21 takımımız ise a takımın yedeklerine 9-0 mağlup olurken büyük ankara kupasında şekerspor (1-1) ve yeni malatyaspor (2-2) beraberlikleri aldı fakat bu takımlara penaltılarla elendi.

    7 hazırlık maçında toplam 5 gol yiyen a takımımız son 4 maçında kalesini gole kapadı. eray işcan'ın yediği 4 golün 3'ünde bireysel olarak ciddi hatası vardı. diğerine ise duran topta defansımızın yanlış adam paylaşımı sebep oldu. sinan bolat'ın yediği frikik golü gerçekten güzel bir vuruş neticesinde geldi ve yapacak pek fazla bir şey yoktu. muslera alıştığımız formunda, sinan ise güven verdi. eray işcan süre aldığı her anda çok kötüydü, ismail çipe de büyük ankara kupasında başarılı bir performans ortaya koyamadı ve vasattı. bu durumda üçüncü kaleciliği alperen uysal hak ediyor.

    yediğimiz gollere bir şekilde bahaneler bulsak da hücum açısından pek de olumlu sinyaller vermedik. burak yılmaz rakip sahayı domine eden ya da takım oyununa katkı sağlayan bir hücumcu olmaktan ziyade ayağına fırsat bekleyen ve rakip defansın arasında gezinen bir haldeydi. bol bol da ofsayta düşüp bariz gol şanslarından yararlanamadı. umut bulut mücadele etse de golcülük kimliğinden tamamen uzaktı. berk ismail ise potansiyelli falan güzel ama aslında hala bir kapalı kutu, pek bir şans da bulamadı. bu açıdan zor gol yiyeceğiz fakat bir o kadar da zor atacağız kehanetinde bulunulabilir. bir ekleme yapacak olursak, u21 takımımızda altuğ taş'ın ortaya koyduğu oyun her açıdan oldukça göz alıcıydı. forvete takviye yapılmazsa bana göre amrabat kadar kendisi de ileri uçta zaman içerisinde bir şansı hak ediyor.

    oyun olarak da skora katkı olarak da en dikkate değer performansların ortaya konduğu mevki kanatlarımız oldu. yeni transfer yasin öztekin hazır ve diri gözüktü. nordin amrabat ise hazırlık maçlarının en golcü ismiydi ve fizik gücü, mücadele, bitiricilik ve oyuna hareketlilik getirme gibi kriterlerin tamamından geçer not aldı. olcan adın kanatta da forvet arkasında da görev yaptı ve fena değildi. ara ara parladığı anlar olsa da hala ufak bir adaptasyon sorunu var. bruma da sakatlığını tamamen atlatmış vaziyetteydi. muhteşem şeyler yapamadı belki ama en azından yapacağının sinyallerini verdi. şu dörtlü bizi üç kulvarda da rahat rahat idare eder, hatta golcülerimizin eksiklerini de kapatır. sinan gümüş ve aydın yılmaz şu an için a takıma fayda sağlar demek zor fakat ikisinden biri acil durumlar için beşinci yedek olarak kadroda tutulabilir. benim oyum tecrübesinden ve altyapımızdan çıkmış olmasından dolayı aydın yılmaz'a. endoğan adili ve berk yıldız'a ise sıra gelmez.

    orta sahamızda işler gayet yolunda. selçuk, melo ve sneijder tam formunda ve yeni sezona hazırlar. yekta ve furkan bu üçlüyü yedeklemek adına güvenebileceğimiz isimler olarak ortaya koydukları başarılı oyunla akılda kaldılar. emre çolak her zamanki gibiydi, performansında herhangi bir ilerleme ya da gerileme yoktu. yeri geldikçe iyi işler de yapacak fakat bir o kadar da tercihleriyle yine bizi deli edecek. hamit altıntop kağıt üzerinde iyi bir yedek olacak gibiydi fakat grafiği tam bir umutsuz vak'a idi. tecrübesine, kariyerine ve iş disiplinine güvenerek ilerleyen zamanlarda formunu yakalamasını ümit etmekten başka elden bir şey gelmiyor. sakatlık sonrası bir türlü toparlayamadı. umut gündoğan kumaşı iyi bir oyuncu fakat özellikle de defansif anlamda eksikleri göze çarpıyor. hücum açısından da kendisine şu an için o kadar da muhtaç değiliz çünkü bu açıdan elimizde yeterince oyuncu var, haliyle kadroda kendisine yer bulması zor. genç birhan ise sürpriz yükselişiyle bizi gerçekten sevindirdi. ön libero olarak mevki bakımından melo'nun tek yedeği olsa sesimi çıkarmam. yeni transferlerimizden kaan baysal da onca ek antrenmana karşın hala a takım düzeyi için yeterli olmadığını gösterdi. u21 takımımız kendisi için daha uygun.

    son olarak da defansımızda hazırlık kampının en dikkat çeken ismi veysel sarı oldu. bana göre bir sağ bekte olması gereken tüm özellikleri çok iyiydi. allah kendisine sakatlık vermesin bizi rahat rahat götürür. hamit altıntop ve furkan özçal da gerektiğinde kendisini yedekler ama doğruyu söylemek gerekirse yeterli bir sağ bek yedeğimiz yok. sol beke gelirsek alex telles başarısız değildi ama vasatı da aşamadı. yedeğini hakan balta olarak kabul edersek burada şu an için ufak bir sıkıntı yaşadığımız söylenebilir ama alex telles'in performansı yükselirse ki iyi günlerini de biliyoruz, bana göre herhangi bir sorun kalmaz. hakan balta'nın defansı kadar alex telles'in de hücum gücü iyi ama ikisinin de bir ortası yok. u21 takımdan emre tosun ve yavuzhan da sol bek için göz kırpan oyuncular. süre alacaklarına ihtimal vermiyorum fakat sezar'ın hakkı sezar'a, a takımla ve u21 takımıyla oynadıkları maçlarda dikkat çeken, başarılı isimlerdi... stoperde nedense idmanların yıldızı koray günter o kadar da parlamadı. muhtemelen yedek kalacaktır. affedilen gökhan zan da iyi bir yedek olacaktır diye düşünüyorum. u21 takımımızdan dikkat çeken son oyuncu da stoper recep burak yılmaz'dı. kendisinin de süre alması zor ama bu vesileyle başarılı performansını vurgulamakta yarar görüyorum. belki ileride buraya iyi bir alternatif olur. emre can coşkun maalesef pek iyi değildi. hırslı ve arzulu bir oyunu var fakat a takım için hala eksikleri mevcut. stoperde de sağ bekte de aman aman bir oyun ortaya koymadı. chedjou geçen sezona kıyasla çok daha iyiydi, nedense ben yabancı stoper transferini o kadar da elzem görmüyorum. kademe anlayışı, hızı, fizik gücü, kafa topları... hiçbirinde bariz bir eksiği göze çarpmadı. semih kaya da chedjou gibi başarılı maçlar çıkardı. olumsuz yanlarını azaltmış, her geçen sezon daha da tecrübe kazanıyor ve iyiye gidiyor.

    eyyovarlamam bu şekilde, vakit buldukça yine yazarım :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın