• 10512
    yol yakinken sanirim 4-2-3-1'den vazgecmesi gerekecek takim. acaba diyorum, italya'da siklikla oynanan ve mancini'nin gecen yil erken vazgectigi 3-4-1-2 bu takimin cozumu olabilir mi?

    1) savunma meselesi
    galatasaray'in stoperlerinin hicbir 2'li kombinasyonu guvenilir bir tandem yaratmiyor, zira stoper oyuncularimizin genelinin hava hakimiyeti zayif, ve sertlik ile pozisyon alabilmeyi birlikte basarabilen oyuncumuz yok. bu sartlarda defansin dengesini 3 stoperle saglamak daha dogru. boylece galatasaray zaten ekstra bir yabanci oyuncu uretmek zorundayken koray gibi seviye atlamasi beklenen ve gokhan zan gibi kaliteli ama 20 mactan fazlasini oynayamayan oyuncularina yer acacaktir: ustelik savunma kurgusu daha oturmus bir takimda koray'in ve gokhan'in performansi yukselecektir. ozellikle koray acisindan kalli zamaninda 3 ayda milli takim stoperi haline gelen emre gungor ornegini hatirlamak, koray'in yapabilecegi cikisin seviyesine gosterge olabilir. ayrica stoper icin kontenjan acilmasi durumunda istenen balanta da alinmasi durumunda bu uclu stoper anlayisina cok daha rahat uyum saglayacaktir.

    2) hucum meselesi
    burak yilmaz baskili oynayacak bir takimda tek santrfor oynayamiyor, bu artik ortada, derinlemesine bir analize de pek gerek yok. galatasaray 3-4-1-2 dizilisiyle hem burak'a partner saglayacak, hem de sneijder'i en verimli olacagi bolgeden uzaklastirmak zorunda kalmayacak. iki kanat bekinin bindirme ozgurlukleri burak ve wesley'e ihtiyac duyduklari genisligi saglayacak. sneijder gizlenerek oynayan, burak da kosu yapan oyuncular oldugundan bu iki ismi de rahatlatacak, topu ayagina isteyen ve zor kaybeden, gerektiginde duvar olabilen, topla iliskisi ve teknigi ust seviye olan bir yardimci forvet alinmasi durumunda hem sneijder hem burak baskidan cok daha rahat kacabilecektir.

    3) baski ve tempo meselesi
    kadronun en buyuk problemi olan pres yetersizligi hala devam ediyor. galatasaray'in artik fiziksel dususe gecmis melo ve fiziksel kalitesi vasat ve alti olan sneijder, selcuk, yekta, emre colak, umut g. gibi isimlerle 60 maclik bir sezonda basari saglayacak presi uretmesi tek kelimeyle im-kan-siz. ustune ustluk burak yilmaz da pres yapmayi bilmiyor, umut bulut da kosusturarak yaptigi presle etkili degil. galatasaray'in arkayi saglam tutup cogalabilmesi bu yuzden gerekli. uclu stoperin onunde oynayacak ikilide galatasaray selcuk'un pres ve tempo sorumlulugunu azaltacaktir ve takimin geriden oyun kurulumunda daha etkili olabilecektir.

    4) kadro derinligi, taktiksel esneklik meselesi
    - galatasaray'in sol bek yedegi yok. bu tur bir diziliste olcan o bolge icin cok iyi bir alternatif olacak, yabanci kontenjaninda rahatlik ve telles'in dusen performansina sigorta saglayacaktir. boylece sol bek transferine gerek kalmiyor. ozellikle bu pozisyonun arkasinda sol stoper olarak ligin en iyi pozisyon alan sol stoperi hakan oldugu dusunulurse burda etkili bir ikili cikmasi mumkun.
    - sag beke gelince. galatasaray'in elinde eboue ve sabri var. bu oyuncularin ortak ozelligi onunde bos kulvarla cok iyi cikis yapabilen, savunma ozellikleri vasat oyuncular olmalari. 3-4-1-2'yle bu iki oyuncu da ideal pozisyonlarini bulacaklar. boylece galatasaray elindekilerden daha vasat bir yerliye bir ton bonservis ve eboue/sabri'nin feshi icin para harcayacagina veysel ile de birlikte sag bek rotasyonunu tamamlamis olacak.
    - arkadaki 3lu stoper sayesinde merkez ikili orta sahanin defansif yukumlulukleri azalacak. boylece galatasaray gecen seneki 4'lu savunmada oldugu gibi sirf fizikli ve defansif oldugu icin ceyhun'a muhtac kalmayacak, aksine hamit, emre colak, umut g., yekta gibi orta sahalar gecerli ve sistemi aksatmayan alternatifler haline gelecek. selcuk inan da daha az fiziksel oynama sansina kavusacaktir.
    - galatasaray skora ihtiyac duydugunda bekleri kanat forvetlerine cevirip baskiyi artirma, veya savunma beklerine donup skoru koruma sansini yakalayacaktir. boylece 4-2-3-1'in ilk 11 seviyesinde gol/asist yetersizligi ve sakatlik cikisi sebebiyle olmayan bruma iyi bir "super yedek" konumuna gelecektir.

    5) transfer meselesi
    bu dizilis degisikligiyle galatasaray sadece oyuncularina daha uygun birfutbol ortami yaratmayacak ayni zamanda transfer ihtiyacini da azaltacak. kadro disi olan eboue, sabri, gokhan gibi ve kadroda olmasina ragmen verim alinamayan chedjou gibi isimler yararli bicimde kullanilir hale gelecek ve gonderilme maliyeti yaratmayacaklar. galatasaray yalnizca maliyetleri dusuk olan dany, ontivero ve talibi olan amrabat'i elden cikararak 1 yabanci kontenjani acacak. bu acilan kontenjana da tek bir forvet transferi yapilacak. bu transfer de 4-2-3-1'de oldugu gibi takimda bulunan onlarca kanat oyuncusunu iskartaya cikaran bir oyuncu degil, aksine takimda hic bulunmayan ve takimin hucumunu isler hale getiren bir oyuncu olacak. isim olarak degil ancak profil olarak roberto soldado, bitmemis bir drogba, eski necati ates, bir donemlerin semih senturk'u, toivonen gibi orta saha ozellikleri gelismis olan bir forvet oyuncusu aranmali. boylece galatasaray tek transferle takimi oturtabilecek, ki icinde bulunulan finansal sartlara ve zamana bakilinca mumkun olan tek senaryo da bu gibi.

    bu da kadro yapisi: http://lineupbuilder.com/?sk=43p9

    prandelli hoca bunu dener mi, acikcasi denemek istiyor gibi gozukmuyor pek.
    ama bu kadrodan birseyler cikarabilmek icin baska care var mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın