• 8881
    takım harbiden savunma yapamıyor, bu ister lig maçları olsun ister şampiyonlar ligi maçları olsun belli oluyor; şampiyonlar liginde,şu ana kadar yapılan maçlar baz alındığında* anderlechtile beraber en fazla gol yiyen takım sıralamasında 3.lüğü paylaşıyor, fakat ligde şu an birinci basamakta bulunan rakibinden 1 gol daha az yemiş durumda ve dördüncü sırada rakibinden 9 puan geride...

    hem geçen sene hem de bu sene atılan ve yenilen gol sayılarına bakınca bu takımın başına savunma anlayışı olan bir hoca değil de atak futbolu oynatan bir hocanın getirilmesi gerektiğini gösteriyor. geçen sene 17 gol yemiş ama 28 gol atıp liderlik koltuğunda otururken, bu sene sadece 14 gol yemiş durumdayken galatasaray defansını konuşuyoruz *hep beraber ama sadece 20 gol atmış olması da ofansif düşüncenin takımda yavaş yavaş yok olduğunu gösteriyor, karşı kaleyi kaç kez denedik, rakip takımlar kaç kez denedi şu haftaya kadar çok merak ediyorum.

    mancini belki savunmadaki zaafları tamamen ortadan kaldırabilir, sıkıntıları çözebilir ve galatasaray'a savunma yaptırmayı başarabilir. fakat galatasaray'da mircea lucescu dışında savunma yapıp kontraatak futboluyla şampiyonluk kazandıran başka bir teknik direktör hatırlamıyorum ki o da sene sonu şampiyonluğa rağmen gönderilmişti. daha önce başka bir entry'mde de yazmıştım, roberto mancini'ye ara transfer dönemine kadar zaman verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. fakat mancini, savunmada kötü olduğumuz için komple savunma çalıştırmaya devam ederse bu takımı, bir süre sonra golsüz beraberlikler veya sadece yenildiğimiz maçlar göreceğiz.

    bu takım baskı yediğinde kalecisine dönmeden*, düzgün pas yaparak atağa çıkan*,sadece merkezinde selçuk inan olup aralara kaçanlara paslar dağıtacağı veya didier drogba'ya şişirme paslar atıp onun yeteneklerine bağlı olarak gerektiğinde asist gerektiğinde gol atmasını beklediğimiz ataklar değil de farklı atak organizasyonları kullanabilen, yeri geldiğinde çeşitli duran top organizasyonlarıyla hem rakibini şaşırtan hem de taraftarını heyecanlandıran işler yapması gerekiyor.

    ara transfer dönemine kadar istediği kadar savunma çalıştırsın roberto mancini ama ara transfer dönemindeki kampta artık savunma değil, istediği kondisyon yüklemelerinin yanında tüm takımı atak organizasyonlarına çalıştırması gerekiyor yoksa sene sonunu görebileceğinden kuşkuluyum...

    tv'den duyduklarımla sonradan gelen edit: 1 aralık 2013 kasımpaşa galatasaray maçında ilk yarı 2 şut atmışız, 60.dakikaya kadar da isabetli bir şutumuz yokmuş, o şutu çeken de takımın sağ beki sabri sarıoğlu.ligtv'nin yalancısıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın