• 38
    *****

    "tanım:", "dedirten" gibi saçma sapan kalıplar ve bu benim kullandığım 5 yıldız saçmalığına kesinlikle izin verilmemelidir.

    bakınızların kullanımı* bi standarta bağlanmalı. ota boka bakınız verme saçmalığından kurtarılmalı sözlük.

    gizli bakınızların vurgu yapmak için değil yönlendirmek olduğu kesin bi dil ile anlatılmalı. entrysi rengarenk olsun diye gizli bakınız kullananlara prim verilmemeli.

    nesilcilik mevzusu tıpkı futbol sahalarındaki ırkçılık mevzusu gibi* sıkı yaptırımlara tabii tutulmalı. ilkinde uyarı verirsin ikincisinde uzaklaştırma. ama bunu kaldırmak istiyosan yaptırımların sert olması şart.

    en önemlisi ve radikali nickaltı mevzusu kaldırılmalı.
    böylece kimse kimseye milletin gözü önünde övgü veya yergi yapamayacak.
    bu övgü veya yergiler öyle saçma oluyor ki hemen ikiye bölüyor sözlüğü. ben birinin dediğini beğenip bunu nickaltına yazınca hemen beğenmeyen biri aksi dusuncelerini yazıyor hali ile. daha sonra ikimiz birbirimize ayar verme saçmalığına giriyoruz. nickaltının ne boka yaradığını biri bana açıklarsa bu önerimden hemen vazgeçebilirim.
    en makul gerekçe olan "yazarları tanımak için gerekli" olabilir, ki bence olamaz, yazarlar birbirlerini başkalarının düşünceleri ile değil o yazarın entrylerini okuyarak kendi özgür iradesi ile yönlendirmesiz tanımalı bence.
    benim nickaltıma bakınca ilk 50 entry "iyi yazar", sonraki 150 entry "iddaanın amına koymus yazar", son 100 entry ise "amına kodumun trollü" şeklinde.
    bunun sözlüğe faydası var mı bilmiyorum ama bana kalırsa sözlükteki en gereksiz olgulardan biridir nickaltı mevzusu.

    şimdilik ulu fikirlerim bu kadar.
    tenezzül edersem belki yine yazarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın