• 35
    satır satır okudum ve büyük oranda katıldığım ve düzenlenmesi gerektiğine inandığım kuralların düzenlendiğini gördüm. şüphesiz ki sözlük yeni kurallarla beraber arınarak daha okunası bir hal alacak. ancak bazı kurallarda ciddi kaygılarım da oluştu.

    1- maç başlıkları konusu ayrıca tartışılmalı. zaten bir yandan maçı izleyip bir yandan da o heyecanla entry girmeye çalışıyoruz. bu durumda gol olduğunda bir saat "20. dakika itibariyle golü bulduğumuz turkcell süper lig 20. hafta karşılaşması" yazamaz kimse. maç başlığı boku çıkarılmadığı sürece bazı kurallarda esnek olmalıdır.

    2- bir de şu öznel yargı belirten entryye kafayı taktım. ben bu sözlükte öznel yargımı belirtemeyeceksem ve sürekli herkesin bildiği şeyleri yazacaksam neden yazayım ki? mesela şunu yazmak illegal anladığım kadarıyla "başlık: samet aybaba entry: türkiye'deki sıradan teknik direktörler arasında görmediğim ve beşiktaş'ta başarılı olacağına inandığım teknik adam". olur mu öyle şey? silinir mi şimdi yani bu entry?

    3- evet dediğim gibi yapılacak olan düzenlemelerin birçoğu gerekli düzenlemeler ancak işin dozu kaçar da sürekli entryler silinirse 3 ay sonra buraya yazı yazacak adam bulamazsınız ve kapatmak zorunda kalırsınız. bunu eski bir zamane sözlük yazarı olarak ve o sözlüğün nereden nereye nasıl geldiğini yakından görmüş birisi olarak söylüyorum.

    4- naçizane isteğim nick altına entry girmek komple yasaklansın. nick altı kavgaları içeren, birbirine ayar verme amacı taşıyan entryler hemen silinsin ve ister mesaj aracılığıyla ister entry aracılığıyla birbirine hakaret ve küfür eden yazarlar sorgusuz uçurulsun. bunlarla alakalı bir düzenleme göremedim.

    edit: hagi'nin uyarısıyla düzeltiyorum. maç başlıklarındaki entryler ile ilgili düzenleme sadece başlğın ilk entrysi için geçerliymiş -ki bence iyi de olmuş düzenleme-. dolayısıyla bütün entryleri "20. dakika itibariyle golü bulduğumuz turkcell süper lig 20. hafta karşılaşması" şeklinde yazmamız gerekmiyormuş. okurken kaçırmışım bu detayı.

    ekleme: aklımdaydı, yazarken unutmuşum. ayar verici entry örneği şöyle oluyor:
    başlık: nordin amrabat
    tanım-1: 8 milyon euro etmeyecek olan vasat oyuncu.
    tanım-2: futboldan anlamayanların vasat oyuncu olarak gördüğü ve 8 milyon euro'yu son kuruşuna kadar hak eden yenşi transferimiz.

    işte bu durumda tanım-2'nin silinmesi gerektiğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın