resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:40
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 1936
    isterse 4-5 tane daha ballon d'or alsın beğenmediğim futbolcu. yıldız statüsünde anılanlar içinde izlemekten keyif almadığım tek futbolcu. real madrid'e sempatim olmasına rağmen bu adamın messi'nin yanına yaklaşamayacağını düşünüyorum. ceza sahasının sol çaprazında bekleyip, penaltıları atıp senede 50 gol atıyor eyvallah ama takım oyununun amına koyuyor. real madrid'e verdiği katkı ramos ve modric'in kat kat gerisinde ama bunun kadar tribi olan yok.

    edit: yıldız değildir demiyorum. izlemesi en zevk vermeyen yıldızdır diyorum ve takım oyunu oynatmaz diyorum. bütün real madrid bu adama çalışıyor bir zahmet atsın 8550 gol.
  • 1938
    real madride az katkı veren takım oyunun anasını ağlatan top tepici. mesela real madridde 369 maçta 382 gol 120 asist yapmış. topladığımız zaman 500 gole imza atmış diyebiliriz. bakın 3-5 gole katkı demiyorum 500 gol diyorum. son 4 sezondur cl gol kralı. geçen sezon hariç ondan önce ki 2 sezon la liga gol kralı.

    yani sonuç olarak bu adam yaptığı asist ve golle real madridin %50sinden fazlası. bu adama en ufak laf eden çarpılır amk. lan 500 gol diyorum asistleri genelde boş kaleye yada %100 toplar oluyor. asisti geçtim 382 gol ne demek lan. tam bir makine olan futbolcu. real madridin sistemi zaten ronaldo üzerine kurulu. nasıl barça götü sıkışınca messiye sığınıyor aynı şekilde real de direk ronaldoya sığınıyor. yani şundan bundan az katkı veriyor demek mantıksız. ronaldonun kazandırdığı tek oynadığı o kadar çok maç var ki anlatılmaz yaşanır. modric daha tottenhamda uçmadan ronaldo ligde uçuyordu.

    not: şimdi burakta gol atıyordu takıma katkısı yoktu istatistik hiç birşey demeye gerek yok. 3 tane real maçı izleyen adam ronaldonun neler yaptığını görür.

    edit: elimden matematik hatası kaçmış kimsede yazmıyor. uy10 teşekkürler. 600 değil 500 olcak.
  • 1941
    son 2 senedir bir sikim oynamayan futbolcu, öyle diyorlar. 2015/16 ve 2016/17 sezonları kast ediliyor sanırım. 69 maçta 69 gol - 21 asist ile oynamış bu sezonlarda. bir de portekiz ile euro 2016 kazandı. bence de manu dönemindeki gibi göze hoş gelen, estetik bir futbol oynamıyor. ancak ronaldo'nun oyun karakteri değişeli çok oluyor, bu yeni bir şey değil.
  • 1943
    15-16 senesinde avrupa şampiyonu olmuş, şampiyonlar ligi kaldırmış, uefa süper kupayı almış, klüpler kupasını almış, cl gol kralı olmuş, altın top almış futbolcu. bunlar dışında ondan önce ki senelr aldığı başarılar zaten ortada. her futbolcu iyi kötü dönem geçirir o ayrı. islıklanan futbolcu sadece ronaldo zanneden taraftarlar var. dünyada ibrahimoviçten tutun messiye hepsi ıslıklandı ne ilk ne sondur. bu 2 kere ıslıklandı diye katkı yapmıyor mu oluyor.

    sonuç olarak kazandığı başarılar, takımına kattığı değer ortada olan futbolcu. 2011 yılında makineydi hala aynı makine. hala gözü kapalı gol atabilir hala sezgisel oynayabilir. eleştirmek için eleştiren kişilere iniestasız messi ile mutluluklar. ama hiç bir şey yapmadan 69 gol atan adam oynarsa 200 atar.
  • 1944
    2016 avrupa şampiyonası'nın başından bu yana 46 dripling deneyip sadece 19'unda başarılı olan futbolcu. (41%)

    eden hazard ise bu sürede 112/144 driplingle oynamış. (77%)
    hazard'ı geçelim bu yaz 1 milyon euro verip de almadığımız 20 yaşındaki mousa dembele 53/62 dripling yapmış. (85%)

    gol sayısı hariç savunulacak bir yanı kalmadı son iki sezondur. ama şimdi birileri 500 maçta 2 milyor gol attı qral der tabi ki.
  • 1946
    kanat forvet oynayıp maksimum gol atmasına rağmen ısrarla gol sayısı dışında bir özelliği kalmadığı iddia edilen futbolcu. evet arkadaşlar gol atmasına gerek yok dribling yapsın, arada gitsin pas versin 500 tane isabetli filan olmadı gitsin defansda top çalsın. zaten bu adamın işi gol atması değil dribling başarısı. 46 dribling yapmış 19 başarısı var ama ne hikmetse yine gol yollarında über etkili. nasıl oluyorsa asistte yine çok iyi.

    kafalar çok iyi sözlükte. bakın bu adam yoktan gol atabilen oyunculardan. real madrid sistemi şu an izlediyseniz eskisi gibi açık alanda uçabileceği şekilde oynanan bir sistem değil. ronaldo artık çoğu zaman kanat yerine forvette net santrafor oynuyor. eskisi kadar dribling yapmıyor. sisteme ayak uyduruyor ihtiyaç duyuldukça gerekeni yapıyor. dediğimiz gibi makine deyimi burdan geliyor. ihtiyaçlara en uygun şekilde oynuyor.

    siz böyle bakarsanız ilk yıllarda salt teknik ve dribling üzerine herşeyi yapıyordu sonra oyunu olgunlaştı çalım atıyor ama eskisi kadar onu kullanmak yerine özellikle mesutla verkaçlarla gidiyordu. açık alanda yine etkin kalıyordu 1-1 lere eskisi kadar show amacıyla girmiyor. artık tamamen defans arkasına sarkma ve paslarla içeriye gitmeye adapte oldu. artık tek bir mevki olarak durmuyor sürekli içeri giriyor gerek kafa vurmak için, gerek top indirmek için gerekse gol atmak için. oyun sistemi değişti ayak uydurdu. tek değişmeyen şey ansızın attığı goller.

    faal olarak akla gelen messi ile birlikte ilk oyuncudur. messi saf yetenek olarak dikkat çeker ronaldo makine olarak. ancak son yıllarda messinin düşüşü gözden kaçmayacak şekilde. sakatlık yaşaması artık eskisi gibi rahat gidememesi kaldı ki barcelona da eskisi gibi. neyse konu ronaldo yaş ilerler geçer gider ama bu adama şu anda atıp tutmak çok garip. adam yapabileceği herşeyi yapıyor.

    şu an 16-17 sezonunda 13 maçta 12 gol 2 asist yapmış durumda. en yakın takım arkadaşı benzema aynı sürede sadece 5 gol attı. takıma katkısı sonsuz olan modric 10 maçta 1 gol 2 asist yapabildi. yükü modric değil artık kroos çekiyor. neyse sonuç olarak evet hiç katkı vermiyor.
  • 1947
    10 temmuz 2016 gecesi, 2016 yilina girdigimiz gün kimsenin hayallerine dahi giremeyecek rüya gibi bir senaryo ile sampiyonlar liginden sonra avrupa sampiyonasini da portekiz ile kazandiginda ve bunu hep alisilan o robotik, fiziksel olarak mukemmele yakin, duygusuz halinden ziyade, finale cikardigi ulkesi icin sakat sakat oynamaya calisip, bunu basaramayinca agladigini, aglayabildigini gosterdiginde, kendisini seven sevmeyen pek cok kisi, kupayi hakettigini ve bu sene dunya'da bir en iyi futbolcu secilecekse bunun tartismasiz sekilde ronaldo olmasi gerektigini dusunuyordu. o kupayi alamasaydi da dusunecekler coktu tabii. nihayetinde 9 temmuz 2016 gecesi oldugundan daha iyi bir sporcu degildi ronaldo. nitekim euro 2016 final musabakasinda gingac'in topu direkten donmeyip kaleye girse belki de loser diyeceklerdi ama aslinda biliyoruz ki kaybeden falan olmayacakti. yine muthis bir futbolcu olacakti ronaldo.

    ama dogruya dogru, 2016 onun senesiydi. real madrid gibi tarihi neredeyse sadece basaridan olusan bir kulubun dahi tarihinde sadece bir kez gorebildigi, tum sene tek bir maglubiyet aldiklari bir sezonda, takiminin lokomotifiydi yine. ustune ulkesinin lokomotifi olarak kitanin da zirvesine cikti. daha ne yapsin? death star'i mi patlatsin?
  • 1948
    2015-2016 sezonunda şampiyonlar ligi, uefa süper kupası ve dünya kulüpler şampiyonası ve euro 2016'yı kazanmış futbolcu. süper kupa maçının kadrosunda bile olmadığı gerçeğini geçiyorum. dünya kulüpler şampiyonasında meksika ve japon takımlarını yenerken takımını sırtlamış. tebrik ediyoruz.

    kazandığı bir diğer kupa olan şampiyonlar ligi'nde yarı final ve finalde golü asisti yok. grupta ise toplamda 6 gol attığı malmö ve 5 gol attığı shaktar maçlarıyla yine istatistik kasmış. o çok övülen 16 golün 11'i gruptaki 4 maçta gelmiş ki grubun ikinci en güçlü takımı psg maçlarında ortada yok yine. gözle görülür tek katkısı wolfsburg'a çeyrek finalde attığı 3 gol.

    avrupa şampiyonası serüveninde takımı normal sürelerde yalnızca galler karşısında galibiyet alabilmiş ve tarihin en tırt avrupa şampiyonluklarından birini kazanmış. finale kadar oynadığı takımlar hırvatistan,polonya ve galler. finalde ev sahibi fransa'yı uzatmada yenmişler ama o da nesi über kahraman ronaldo sakatlanıp maçın ilk yarısında sahayı terk etmiş.

    la liga'yı zaten kazanamadı ama ligin kalbur üstü takımları olarak düşüneceğimiz barcelona, atletico ve sevilla maçlarında attığı gol sayısı 2. espanyol'a ikisi de 6-0 biten iki maçta 8 tane ve 7-1 biten celta vigo maçı'nda 4 gol atmış yine istatistik canavarımız.

    adamı öyle bir anlatıyorlar ki sanırsın uçmuş kaçmış her kupayı kendi almış gibi.
  • 1949
    bu adam real madrid kariyerinin yüzde 80'ini kenarda geçirdi. geçen seneden beri ortaya doğru meyillendi ve artık en uç santrafor gibi oynamaya başladı.

    oyunu çok değişti ve bu değişeli 2-3 yıl oluyor. bunu az çok futbol takip eden herkesin bilmesi lazım.

    bu adam eyvallah messi kadar yetenekli olmayabilir. bunu herkes görüyor ancak bu adam da yok yok.

    bu adamda bir futbolcuda olabilecek her şeyden var ama her şeyden.

    örnekle messi belki özel yetenek dribbling yüz üzerinden 99. ronaldo'da bu sayı atıyorum yüzde 80.

    evet yüzde 80 ile 99 arasına giren bir kamyon yıldız daha var ancak bu adamın en düşük özelliği 80.

    golü inanılmaz kokluyor. fm tabiriyle topsuz alan ve sezi 20. çok iyi bitirici ayak ile de kafa ile de. fm tabiriyle 19-18 falan

    bu böyle uzar gider. eskiden soldan akar sağı ile bitirirdi yılan gibiydi. göze hoş geliyordu. aynı robben'in sağdan sola doğru aktığı gibi. ancak o devir biteli çok oldu. ve görüldüğü üzere o tarz oyuncuların sakatlık problemi de oluyor. bu adam cephanesinde ne varsa kariyeri sonuna kadar kullanmaya yemin etmiş gibi.

    şu platformda burak şampiyonlar liginde 3-5 gol atınca neler yazıldığını da biliyoruz. adam 300-400 gol attı 5-6 senede.

    biz burada abi gomez ya akıl işte, nerede durmasını biliyoruz yazılarını da okuduk.

    şu an sözlüğe sorsak raul diye bir adam vardı real'de. çalım atamaz, göze hoş gelen top oynayamazdı ama herkes severdi veya filippo inzaghi.

    raul schalke'ye gitti verdiği katkı ortada idi. sadece biz bu adamın hala bu kadar üst düzey platformda her sene aynı rakamlara ulaşmasına inanamıyoruz hepsi bu.

    bu adam yaşlanırken katkı olarak geriye gitmiyor. öyle ya da böyle. boşuna değil real madrid 30lu yaşlarına gelmiş bu adama hala kontrat veriyor.

    james'i alıp anında mesut'u yollayan, bale'i alıp rekabete sokmadan forma vermek için di maria'yı şutlayan madrid burası.

    boş verin ve keyfini çıkarın. siyaset ve futbolda karşıt görüşlerin fikri asla değişmez. savunulacak argüman bulunur. adam çok büyük bir futbol efsanesi işte. kabul edin veya etmeyin. futbol tarihinin en büyük efsanelerinden. git barca'yı izle. peşine real maçını. istemiyorsan izleme tabi. he tavsiye 2sini de izlersen pişman olmazsın. hazard'ta izle. totti'de. la sabri, semih, selçuk izliyoruz yıllardır. kesin de izleyin :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın