resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 1953
    kanat forvet oynayıp maksimum gol atmasına rağmen ısrarla gol sayısı dışında bir özelliği kalmadığı iddia edilen futbolcu. evet arkadaşlar gol atmasına gerek yok dribling yapsın, arada gitsin pas versin 500 tane isabetli filan olmadı gitsin defansda top çalsın. zaten bu adamın işi gol atması değil dribling başarısı. 46 dribling yapmış 19 başarısı var ama ne hikmetse yine gol yollarında über etkili. nasıl oluyorsa asistte yine çok iyi.

    kafalar çok iyi sözlükte. bakın bu adam yoktan gol atabilen oyunculardan. real madrid sistemi şu an izlediyseniz eskisi gibi açık alanda uçabileceği şekilde oynanan bir sistem değil. ronaldo artık çoğu zaman kanat yerine forvette net santrafor oynuyor. eskisi kadar dribling yapmıyor. sisteme ayak uyduruyor ihtiyaç duyuldukça gerekeni yapıyor. dediğimiz gibi makine deyimi burdan geliyor. ihtiyaçlara en uygun şekilde oynuyor.

    siz böyle bakarsanız ilk yıllarda salt teknik ve dribling üzerine herşeyi yapıyordu sonra oyunu olgunlaştı çalım atıyor ama eskisi kadar onu kullanmak yerine özellikle mesutla verkaçlarla gidiyordu. açık alanda yine etkin kalıyordu 1-1 lere eskisi kadar show amacıyla girmiyor. artık tamamen defans arkasına sarkma ve paslarla içeriye gitmeye adapte oldu. artık tek bir mevki olarak durmuyor sürekli içeri giriyor gerek kafa vurmak için, gerek top indirmek için gerekse gol atmak için. oyun sistemi değişti ayak uydurdu. tek değişmeyen şey ansızın attığı goller.

    faal olarak akla gelen messi ile birlikte ilk oyuncudur. messi saf yetenek olarak dikkat çeker ronaldo makine olarak. ancak son yıllarda messinin düşüşü gözden kaçmayacak şekilde. sakatlık yaşaması artık eskisi gibi rahat gidememesi kaldı ki barcelona da eskisi gibi. neyse konu ronaldo yaş ilerler geçer gider ama bu adama şu anda atıp tutmak çok garip. adam yapabileceği herşeyi yapıyor.

    şu an 16-17 sezonunda 13 maçta 12 gol 2 asist yapmış durumda. en yakın takım arkadaşı benzema aynı sürede sadece 5 gol attı. takıma katkısı sonsuz olan modric 10 maçta 1 gol 2 asist yapabildi. yükü modric değil artık kroos çekiyor. neyse sonuç olarak evet hiç katkı vermiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın