• 2
    kadin basketbol takimimizda koc efe guven ile yollar ayrildiktan sonra, yeni sezon oncesi goreve gelen koc. acikcasi kimdir nedir diye bilgi alirim umuduyla sozluge yazayim dedim ama basligi bile az once acilmis. dogru tercih midir, planli bir tercih midir bilemiyoruz ama subenin durumu zaten ortada. ezeli rakibimiz fenerbahce malesef ambargo koymus durumda, biz ise aslinda kulubumuzun en basarili bransi olmasina ragmen gereken onemi bir turlu gosteremiyoruz. koca basarilar ve sabirlar diliyorum bir taraftar olarak, umarim sezon icinde maas odenmedigi icin ulkesine kacan yabanci oyuncu haberi okumayiz, gorevini de guzelce yapabilme ortami bulur.

    bu arada gecmis kariyeri icin de bakindim, buraya da not dusmus olalim. 1996 yilinda kulubumuzde kadin basketbol altyapi sorumlusu olarak gorev almis. daha sonra 2000 yilinda milli takimda ekrem memnun'un yardimciligini yapmis. uzun yillar istanbul universitesi takiminda gorev aldiktan sonra, kadinlar basketbol liginde orduspor, yakindogu universitesi, mersin basket ve cukurova basketbol takimlarinda basantrenorluk yapmis. son 4 sezondur da ormanspor basantrenorlugu gorevindeymis.
  • 3
    efe güven mi ekrem memnun mu derken galatasaray kadın basketbol takımı'nın başantrenörü oluvermiş olan abimiz. ekrem memnun kadın basketbol şubesinin akıbetinin netleşmesi için yaklaşık 10 gün daha sabredemediği için kosova takımına imza atmış bulundu. efe güven her ne kadar sözleşmesi bitmiş olsa da yeni yönetimle anlaşma noktasına geldi. ancak bu abimizin şubeden sorumlu yöneticilerden levent yaz'ın samimi dostu olmasından ötürü bir süre beklemeye alındı.

    netice itibarı ile yeni koç kendisi oldu. umarım yeterince geç kalındığı ve muhtemelen doğru düzgünlüğünden öte ortada kalan topçularla gireceğimiz sezonda en azından kabus görmeden bitirebiliriz ligi...
  • 4
    sevgili hocam, öncelikle sana sezon öncesi kriz ortamında galatasaray'a hoca olduğun ve mccowan'ı bize kazandırıp yerli oyuncu olması konusunda mesai verdiğin için teşekkür ediyoruz. bize çok büyük bir hizmet yaptın mccowan'ı galatasaray'a kazandırarak. uzun yıllar sonra ilk kez rakiplere karşı yerli rotasyonunda tek bir hamleyle üstün geldik. sadece bu hizmetin bile seni galatasaray kadın basketbol şubesi konusunda efsaneler arasına olmasa da iyi hatırlanacak insanlar arasına ekler.
    sen geldiginde senin tipinle mi alay etmediler, duruşunla mı alay etmediler. neyinle alay etmediler ki. ekrem hocanın adı geçerken bir anda 3-5 doların hesabını yapıp ekrem hocayı getiremeyen beceriksizler yüzünden olan sana oldu. göreve geldiğin ilk günden bugüne kadar tabiri caizse ayı gibi bir baskıyla karşı karşıyasın. 3 ayda 3 amerikalı kaçırtan adam bile kral oldu senin yanında. işte bu işbilmez, rezalet kitleye karşı seni her ortamda savunmaya çalıştık. ama bazen bazı çiçekler bazı topraklarda olmuyor gerçekten. kısa rotasyonuna transferler gelir toparlarsın onu bilemem ama önce kamile'yle, eyt ışıl'la ve ikna edilmiş pelin'le bu işin gitmeyeceğini yonetime kaybedecek bir şeyin olmadiginin farkında olarak yüksek sesle söylemen gerekiyor. ortada senin kariyerinde var. eldeki kısalarla idare ederim düşüncen yuzunden yüksek bir ihtimalle ocak ayını göremeyeceksin, ekrem hocanın gelişi yakındır. ama sana da yazık günah. kendini böyle ateşe atma.
    art arda bizi ligde çaptan düşürecek, kafadan direk iki rakibe karşı iyi oyun olmadan mağlubiyet aldık. artık ya sen radikal bir tepki ver yönetime karşı yada gidişat kötü, helallik almadan ayrılmak da var işin ucunda.
  • 5
    koçluk meziyetleri ve kariyerinden bağımsız olarak, yakn dostu levent yaz'ın görevi olmasa hayatı boyunca ismi galatasaray kadın basketbol takımı ile aynı cümlede anılmayacak olan bir insan. türkiye liginde yıllardır koçluk ya da menajerlik yapan isimlerin bile tanımadığı basketbolcuların tavsiye edildiği, herkesin her koça çekinmeden taktik verdiği "galatasaray kadın basketbol kamuoyu"nda tek bir kişi bile tek bir sefer olsun "ya alper durur bu takımın başına geçse güzel olmaz mı" demişliği yoktur.

    o derece bir ayrı dünyaların insanı durumu varken 2022 yazında seçim, yönetim değişimi, ekrem memnun ve efe güven ile ayrı ayrı şekillerde dalga geçilmesi sonrası bir şekilde kendini galatasaray kadın basketbol takımı'nın başında bulmuştur. yaklaşık 5 aylık görev süresi boyunca da takımın başladığı yerde saymasıyla, şaşkaza oturduğu bu koltukta kendini ispat etmek yerine bu piyangonun tadını çıkarmaktan yana olduğunu göstermiştir.

    kendisine verilen, daha doğrusu bütün takımlar transferi bitirdikten bir yaz mevsimi sonra sağda solda kalanların toplanmasıyla teşkil edilen kadro eksiklerle ve mantık hatalarıyla dolu bir tablodur. ancak tüm eksiklerine rağmen bazı konularda biraz olsun ilerlemesi mümkün iken sanki 5 aydır bir sezon geçiren değil de 10 gün önce top başı yapmış gibi oynamasının açıklaması yoktur...

    umarım çarşamba akşamı bir şekilde gruptan çıkılır. onu da beceremezsek koca bir sezon çöpe gitmiş olacak...
  • 6
    bu akşam 40 sayı geride başlayacağımız 12 nisan 2023 galatasaray asvel kadın basketbol maçı ile sezonu gayrı resmi olarak da olsa kapatacak olan kişi. 2023 yazında galatasaray kadın basketbol takımı için bahsi geçen koç adayları arasında 1500. sırada bile değilken, yakın arkadaşı olan şubeden sorumlu yönetici levent yaz'ın torpil mi rica mı belli olmayan girişimi sonucu kendini galatasaray kadın basketbol takımı'nın koçu olarak bulmuştur.

    kocaman bir sezonu da takımı devraldığı yerde bitirmiş, koca bir sezonda ne hücumda ne savunmada bir set bile oturtamamış, takıma bir adım mesafe kat ettirememiştir. kimi dönem kamile'nin, kimi dönem prince'in, uzunca bir dönem de mccowan'ın tek kişilik performansına sırt dayayıp koca bir sezonu kelimenin tek anlamıyla geçiştirmiştir. hedef maçların tamamında takımıyla birlikte maymun olmuş, hatta hedefin bir altı, sıradanın bir üstü çoğu maçta bile neredeyse varlık gösterememiştir.

    amatör şubelerin konusu her açıldığında laf hemencecik bütçeye, kar-zarar eğrisine falan gelir. doğrudur, amatör şubeler her zaman eksi yazar. hatta belki de eksi yazmaya mahkumdur. ancak zararın büyüğü, iyi kötü bir şekilde toparlanan bütçeyi üç kuruşluk top oynatamayan hocaların eline vermek, 3-4 sene aynı bütçeyi doğru yere aktararak 4 sene sonra elinde taş gibi yapı kurmak varken yap-boz misali her sene sıfırdan ve daha kötü kadro kurdurmaktır.

    bu sene futbol takımı iyi gidiyor, gayrımenkul olayları da kimsenin okkanın altına giremeyeceği bir yerde kaldı. muhtemelen ibrasızlık falan filanları olmaz. yönetim aynı kadro devam eder, kuvvetle muhtemel bu abimizle de yollar ayrılmaz. seneye daha büyük masrafla daha kötü bir kadro kurup daha da rezil bir basketbolla zarar yazmaya devam ederiz...

    maksat "galatasaraylılar"ın değirmeni dönmeye devam etsin. arma kimin umrunda?
  • 9
    "gelen geçen bizi elek eder" diyerek euroleague women katılım hakkını reddeden abimiz.

    öngörü sahibi adammış, zira ligin bu işi spor olsun diye yapan takımlarından olan izmit belediyespor'dan iç sahada 15 sayı fark yiyor şu dakikalarda.

    levent bey erden timur'a laf çakıp fbjk ortaklığının ağzına laf vereceğine keşke kalıp bu rezaleti sonuna kadar yaşasaydı...

    sonradan gelen edit: 25 sayı oldu.
  • 12
    türkiye'nin en winner şubesi olan galatasaray kadın basketbol takımının herkese nasip olmayan koçluk şerefine nail olan, torpilli, başarısız ve bize yakışmayan bir koç. kendisini torpille göreve getiren levent yaz denen başarısız yönetici görevini bıraktıktan sonra 2-3 hafta içinde kendisiyle de yollar ayrıldı. çok geç kalındı, planlama baştan sona yanlış. bu adam ve bu adamı görevde tutanlar yüzünden galatasaray kadın basketbol takımının bir senesi daha heba oldu.
  • 13
    hatırla torpille getirildiği galatasaray kadın basketbol takımı koçluğundan gün itibarı ile şutlanmış olan kişi.

    "göreve getirildiğ" 2022 yazına dönersek, bu takımı gerçekten takip eden 100 kişiye sorsak*, 1 tanesinin bile aklına gelmeyecek bir isimdi.

    2021-22 sezonu bitiminde efe güven'in sözleşmesi sona ermiş, resmi siteden veda mesajı yayınlanmıştı. aslında yönetim kurulu devam edilip edilmeyeceği kararını yeni seçilecek yönetime bırakmak istemişti. çeşitli sebeplerden dolayı 2 ay kadar ertelenip 11 haziran 2022 galatasaray olağanüstü seçimli genel kurulu ile nihayete eren seçim süreci boyunca efe güven ile bu minvalde bir dirsek teması devam ettirildi. galatasaray'ın işleyişi ve kronik sorunları gereği, kadın basketbolda takımların şekillendiği bu dönemde imza yetkisinin olmaması sebebiyle hiçbir adım atılamadan geçiliyordu.

    bir de galatasaray kadın basketbol efsanesi ekrem memnun vardı tabi. 2020-21 sezonu ortasında, bağıra çağıra küme düşmeye giden erkek basketbol takımı için "bir telefonla" antrenmana inmişti. kötü bir şube yönetimi, kötü bir coach, kötü bir takım vardı ortada. her hamle boşa gidiyor ve mağlubiyetler arka arkaya geliyordu. ekrem hoca da "ununu elemiş eleğini asmış", kendi akademisinde hayatına devam ediyordu. hakikaten bir telefon görüşmesinin ardından antrenmana indi, şartlar doğru düzgün konuşulmadan imza atılmış ve hoşgeldin mesajı yayınlanmıştı. rakibin en skorer oyuncusunu bizzat kavga edip sahadan attırmak dahil her şeyi yapıp o berbat takımı kümede tutmayı başarmıştı. 2021-22 sezonunun mart ayında da görevden ayrılmıştı.

    uzun lafın kısası; yıpranmış ama devam etmeye hazır bir efe güven ve bir şekilde geri dönmeye "ikna olmuş" bir ekrem memnun vardı ortada. şubeyle yakından ilgilenenler her ikisiyle de bir diplomasi sürdürmeye devam etti. ekrem hocanın sabrı bir noktada tükendi, bir hafta on gün daha sabretse takmın başına geçme ihtimali varken birkaç ay sonra ayrılacağı kosova takımına imza attı. efe güven ise her şeye rağmen beklemeye devam etti.

    seçim sonuçlanıp yeni yönetim kurulu mazbatasını aldıktan sonra görev dağılımı yaptı. kadın basketbol takımından sorumlu yöneticiler levent yaz, mehmet cibara ve dikran gülmezgil oldu. levent bey'in koç tercihi ogm ormanspor'u çalıştıran okul arkadaşı alper durur oldu. dikran bey ise yönetim kurulu başkanı olduğu çağdaş faktoring aracılığı ile 7 yıl aradan sonra takıma isim sponsorluğu sağladı.

    olan bütün yaz verilen sözlere inanıp bekleyen ve takımların top başı yaptığı dönemde dımdızlak ortada kalan efe güven'e olmuştu...

    2022 yazının sürpriz transferi kaptan ışıl alben'in dönüşüydü. her ne kadar 37 yaşında ve 3. diz sakatlığı sonrası bir yıldan fazladır maç yapmamış olsa da varlığı yeter bir isimdi. onun dışında her sezonkine benzer bir kadro planlaması, biraz da akşam pazarı zamanlamasıyla oluşturulmuştu. sezon başlayınca alper hoca'nın yapıp yapabildiği "coaching"in at fink'e tarzı olduğu ortaya çıktı. kamile nacickaite günündeyse kazanan bir takımdan ibarettik sezon başında. ancak kabul etmek gerekir ki alper hocanın bağlantılarıyla, fenerbahçe'nin de gündeminde olup da prosedürle uğraşmamak için çekildiği teaira mccowan'ın devşirilmesiyle sezonun bizim adımıza gidişatı değişti.

    fenerbahçe ve çukurova hariç ligdeki diğer takımların ikamesini bulamayacağı bir oyuncuyu, hem de yerli statüsünde oynatmanın avantajıyla at fink'e taktiğinde elimiz güçlenince kah kamile'nin azura stevens'ın ama çokça da teaira'nın one-man showlarıyla normal sezonu üçüncü sırada bitirmeyi başardık. eurocup'ta da biraz galatasaray alışkanlığı, biraz fikstür şansı, biraz da rakiplerin koftiliğinden dolayı finale kadar gitmeyi başardık.

    ligde biz hariç ilk 4 sıradaki takımlarla yapılan 8 maçta 6 mağlubiyet aldık. fenerbahçe ve çukurova 2 maçta da bizi süpürdü geçti. çeyrek finalde sezonun "underdog" takımı nesibe aydın'ı üçüncü maçta sidik zorula eleyebildik. yarı finalde fenerbahçe yine tokatladı geçti. eurocup'ta yerli zorunluluğunun olmamasıyla biraz daha rahat gitsek de finalde karşımıza çıkan asvel içerde dışarda 40'ar sayı fark attı. ki o asvel fenerbahçe'den süper kupa'da 60 sayı fark yedi...

    2023-24 sezonu öncesi herkesin aklında yeni koçun kim olacağı sorusu vardı. ancak alper durur hem levent yaz ile olan arkadaşlığı, hem de "gidersem mccowan'ı da alırım" şantajı ile görevde kalmayı(!) başardı. mccowan'ın çin'e transfer olması sonrası "bu paraları avrupa'da ödemek zor" gibilerinden bir laf edebildi sadece. off record olarak pek çok enteresan transfer hamlesi adeta efsane gibi anlatıldı. hazırlık döneminde eleştirilmemek için hazırlık maçı erteletmek gibi müthiş teknikler geliştirdi.

    hazırlık maçlarındaki dalgalı performans sonrası ligin ilk maçında emlak konut'u sidik zoruyla yenebildik. ertesi hafta rakibin rölantide oynadığı fenerbahçe deplasmanında 30'luk olduk. bir sonraki maçta iç sahada bir ara 25'lik olan maçta izmit belediyespor'a farklı yenildik. hatay deplasmanında nefes alır gibi olsak da botaş'a karşı alınan mağlubiyet ve özellikle maçın sonlarındaki saçmalama performansı adeta tüy dikti...

    nitekim de son maçı oldu galatasaray'ın başında. çizemediği son set, at fink'e macerasında fink'i süreden bile haberdar edemeyişi sonrası istifa sesleri yerini hakaretlere bıraktı. birkaç hafta önce aralarındaki ilişki üzerinden eleştirilen levent yaz garip bir şekilde erden timur'u zan altında bırakıp fbjk trollerine pas atan bir açıklama ile istifa etmişken kendisinin fazla durması da beklenemezdi zaten...

    olan galatasaray kadın basketbol takımının iki sezonuna ve ama az ama çok çar çur edilen paralarına oldu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın