• 526
    taraftarın tepkisi yönetimin plansızlık ve beceriksizliğine.

    şampiyonlar ligi elemesine kalmış 1 ay, seri başı da değiliz üstelik, halen “scott’a 10 versek united satar mı? wendell’in maliyeti ne olur? höjbjerg bizi ister mi?” kafasıyla bekliyoruz.

    yönetm o kadar böbürleniyorsa “para var istediğini al hocam” diye bir tane sağ bek indireceksin.
  • 527
    bazı arkadaşların da vurguladığı üzere, taraftarın öfkesi transferlerin yapılıp yapılması değil, yılın başında verilen sözlerle şu anda yaşananlar arasında büyük farklar olması…

    “taraftar müsterih olsun, gereken takviyeler hızla yapılarak kampa yetiştirilecek” denilip transfer tahtası açıldığından beri ortada elle tutulur tek bir transfer haberi olmaması taraftarı çileden çıkarıyor.

    kadro olarak büyük eksiklerimiz yok bizim. gidecekler olacaksa onların ikameleri haricinde sadece orta alana ve sağ beke bir tane sağlam takviye gerekiyor. diğer büyükler bu konuda çok daha sorunlu, ya kadroları belli pozisyonlarda çok şişik, ya da bize nazaran belli pozisyonlarda daha büyük eksikleri mevcut.

    ama gelinen noktada diğer kulüpler taraftarlarını mutlu edebilecek ya da yangını dindirebilecek transfer gelişmelerini yaratabilirken biz “yan yattı, çamura battı” diye gitmeye devam ediyoruz.

    taraftarın kızgınlığı buna. ya dediğini yap, ya da hiç konuşma, insanlar sebepsiz beklentiye girmesin…
  • 530
    bir grup sosyal medya vampirinin senede uc ay ortaliga cikip yangin baslatmasina sebep olan donem. takimin %90'i iki kampa da katildigi halde, ortada bir takim yokmus gibi ortaligi ayaga kaldiran bir sosyal medya orgutu ve bunlara verdikleri bos vaatlerle alan acan dursun ozbek'e engel olamadik maalesef.

    kendini taraftar olarak niteleyen bu guruhun, kulup islerine bu kadar mudahil olma calismasi ile ilgili resmi sitenden dogru bir mesaj yayinlaman gerekir. ona canim buna cicim diyerek kontrol edemezsin artik. 14-15 yasinda ergenlerin oyun bahcesi olmus galatasaray.

    o orta saha olur, bu sag bek olmaz. su tarihte olur, bu paraya olmaz. sen kimsin abi ya? ne vasfin var da orgutlu algi yonetiyorsun sen? ama suc sizde oldugu kadar galatasaray spor kulubu baskaninda ayni zamanda. cok yazik, koca galatasaray kimlerin elinde. surada yazan akli basinda o kadar az adam kaldi ki. ısini yapip bu kitleyle arasina kalin bi duvar cekecek bir baskani da yok camianin. cok uzucu.
  • 531
    bu takımın taraftara göre net eksikleri var. merkez orta saha ve sağ bek. merkez orta sahayı belli bir süre kerem kotardı ama beklenen verimi alamadık. sağ bek bölgesini ise kaan'la idare ettik.

    şu anda merkez orta saha ve sağ bek konusunda hala eksiğiz. kaan sakat, kerem beklenen dinamizmi veremiyor, dubois isteksiz. hal böyleyken bu bölgeler aciliyet içeriyor.

    3 ağustosta beşiktaş ile bir süper kupa maçına çıkacağız. tek maç üzerinden oynanacak. bu transferleri o tarihe kadar yapmak gerekiyor. transferler yapılır yine kaydederiz o başka mesele ama transferler yapılmadan kaybedersek o zaman ortalık daha da karışır. gerçi beşiktaş bizi bir finalde yenecekse o finale de çıkmayalım o da ayrı konu.

    aslına bakarsanız bu dönemde taraftarın tepkisi sadece transfer işi de değil. birçok vaadi var mevcut yönetimin ama hiçbiri gerçekleşmedi. bunun üzerine üç kuruşa aldığımız köhn'ün parası yatmamış. devre arası rekor fiyatla boey satmışken köhn'ün parası dahi ödenmemişse insanlar tepki gösterir.

    bu transfer döneminde taraftarın tepkisini doğru buluyorum. yönetimde erden timur olsa tepki yüksek de olmazdı ona da eminim.
  • 532
    umarım yine en iyisini almak için uğraşıp aurier, ndombele gibi oyunculara kalmayız. zira alınabilecek bazı oyuncular şimdiden gayet makul fiyatlarla başka takımlara transfer olmaya başladı.
    önceden anlaşılıp, ön protokol imzalanan batshuayi dışında hiçbir transfer hareketliliği yok. sağ bek ve orta saha transferi kadar bence önemli olan şişkin ve gereksiz oyuncularla dolu kadronun budanmasına yönelik hiçbir adım da henüz göremedik.

    aşırı yangın yapmaya bence gerek yok ama bazı soruları sormazsak sezon sonunda çok üzülürüz.
    1 yıldır eksik olan orta saha, 6 aydır hiç olmayan sağ bek transferlerine neden daha öncesinde hiç hazırlık yapılmadı? dursun özbek'in bizzat antalya'ya gidip uğraştığı, yöneticilerin bizzat ağzından methiyeler dizilen oğuz aydın transferi neden bitirilemedi? üstelik fb'ye kaptırmamız kuvvetle muhtemel. cenk ergün ve ibrahim hatipoğlu (menajerlerin ikna ettiği ve zaten bize gelmek isteyen oyunculardan bahsetmiyorum) yöneticilik becerileriyle hangi transferi bitirebilir?

    muslera 38 yaşında. kadroda 1 tane sağ bek orijinli oyuncun yok. sol bekte köhn dışında 1 tane alternatifin yok kaldı ki köhn şampiyonlar ligi için ne kadar yeterli olur? torreira haricinde 1 tane galatasaray seviyesinde orta saha merkez oyuncun yok. 37 yaşındaki mertens haricinde 1 tane 10 numara alternatifin yok. zaha ve ziyech gibi oyuncuların yeteneğine söylenecek söz yok fakat gösterecekleri istikrarlı performansa, uzun maratonda sergileyecekleri randımana ne kadar güvenebiliriz? okan hocanın her zaman barış alper, kaan ayhan gibi şapkadan çıkarmasını mı umacağız?

    umarım okan hoca dünkü açıklamaları taraftarın gazını almak, sabretmeye teşvik etmek için yapmıştır. aksi taktirde ben kendisinin gördüğü kadar toz pembe bir tablo göremiyorum. her şeye rağmen okan hocaya güveniyorum. çünkü tutunacak yegane dalımız artık kendisi.
  • 537
    bizzat geçen sene yaşanan olayların kopyasının yaşandığı dönem.

    - geçen sene rashica'yı okan hoca çok istiyordu hatta bir kaç kere basın toplantılarında bahsetmişti. her gün ha geldi ha geliyordu sonra beşiktaş'a gitti.

    - bu sezon oğuz çok istendi. her gün ha geldi ha gelecek diye haberler çıktı. sonuç fenerbahçe'ye gitti.

    - geçen sezon da galatasaray orta sahaya en büyük bütçeyi ayıracaktı. goretzka, guendouzi, gravenberch havada uçuşuyordu. sonunda eylül ayına gelince az kalsın vecino alacaklardı. sıtmaya razı edip kiralık bitik ndombele getirdiler.

    - şimdi de sezon başından beri bütçe var, orta sahaya para harcanacak deniyor. mctominay, ilkay, wendel falan havalarda uçuşuyor ama sonuç gene yok tabi ki.

    bana göre galatasaray daha geçen sezonun başından beri çok yanlış bir transfer politikası izliyor. "en iyisini alacağız, yıldız getireceğiz" gibi söylemlerle taraftarı da bu hayal dünyasına alet ediyor. normal de hiç alamayacakları adamların peşinden koşup taraftara hayal satıyorlar.

    yönetimin başında a ismi varmış, b ismi varmış fark etmiyor. günün sonunda hepsi aynı kafada çalışıyor çünkü. taraftarın da yöneticilerin de hangi ligde oynandığının, türk futbolunun ekonomik durumunun farkına varması lazım. sürekli torreira, icardi örneği veriliyor ama bunlar büyük piyangoydu. bir daha böyle transferleri on yılda bir yaparsın. aynı felipe melo gibi.

    yıllardır şöyle scout ekibimiz var diyorlar. ne hikmetse dibinde ki ülkelerden hiç haberleri olmuyor. sonra sağır sultanın bile duyduğu wonderkidlerin peşinden koşup "scout" diyorlar. onları juve, chelsea vs. falan istiyor ama scouta bak!

    geçen sezon yıldız diye diye hem maaş bütçesini mahvettin hem de avrupa'da senin yarı fiyatına kurulmuş, belki daha da azına kurulmuş takımlara fizik olarak ezildin ve elendin.

    bu saatten sonra bu zihniyet değişmeyecek tabi ki ama elinde çok güzel bir potansiyel vardı. onu sekteye uğrattın. şimdi de aynı mantıkla hareket ediyorsun.
  • 538
    bir türlü anlayamadığım bir konu var; bizim neden transfere ihtiyacımız var ki? bu ihtiyaç nereden hasıl oldu? misal okan hoca 3-4-2-1 oynayacağım dese nerede eksik var?

    muslera
    davinson nelson apo
    barış torreira demirbay köhn
    ziyech mertens
    ıcardi

    hepsinin ikişer yedeği var köhn hariç. ıcardi ye de ikame alındı.

    senaryo buysa yangınınız neden? değilse planlamanın bu olmadığını nereden biliyorsunuz?
  • 542
    galatasaray’ın aslında bakarsanız daha tete, zaha, dubios, ross, sergio, yusuf demir, cicaldau, morutan, halil, kazımcan ile yollarını ayırmak zorunda. bunun yanında sağ bek, orta saha, sol kanat, ve 1 de kontenjan açıp potansiyelli bir 10 numara almak zorunda. ancak şu ana kadar sadece zaniolo gitti bats geldi. her zamanki sorunu yaşıyoruz. kaplumbağa hızında ilerliyoruz.
  • 543
    gerek gidecek, gerek gelecek oyuncular açısından oldukça yoğun geçirmemiz gerekirken, tam aksine henüz başlamamış gibi ağırdan aldığımız, yokmuş gibi yaptığımız dönem. gün itibarı ile cenk ergün ve ibrahim hatipoğlu ile oyuncu fiyatlarını soruşturuyoruz. şu oyuncuya ne istiyorlar? şuna da bir bakalım; onu sorsak ya temsilcisine kaçaymış? şeklinde geçtiğine yemin edebilirim ama ispat edemem.
  • 544
    yabancı sağ bek (1)
    yabancı orta sahalar 8 ve 10 (2, 3)
    biri gurbetçi biri yerli üretim veya ikisi de yerli üretim olmak üzere yerli stoper ve sol bek (4, 5)

    toplamda 5 transfere ihtiyacı var galatasaray'ın.

    mathias ross
    batuhan şen
    leo dubois
    tete
    victor nelsson*
    sergio oliveira
    yusuf demir*
    ışık kaan arslan
    emin bayram*
    siraçhan nas
    taylan antalyalı
    kazımcan karataş
    berk balaban

    gitmesi gerekenler tam liste.
  • 545
    galatasaray için şartları sağlamanın zorlaştığı transfer dönemi.

    yazımı galatasaray'ın süper ligdeki ve şampiyonlar ligindeki kadro şartlarını tam sağlayarak, süper lig için 28, şampiyonlar ligi için 25 kişilik kadro bildirmesi ihtimali üzerine yazacağım. ayrıca takımdan istenmeyen isimler hariç futbolcu kaybetmediğimiz varsayımıyla hareket edeceğim. gitmesi istenenler herkesin malumu dubois, cicaldau, yusuf, tete, oliveira ve benzeri isimler.

    o halde takımda olan yabancıları sayarsak muslera, nelsson, sanchez, köhn, torreira, ziyech, mertens, zaha, icardi ve batshuayi. lig kuralları gereği iki yabancı futbolcu transfer etme ihtimalimiz var. transferlerle birlikte 12 oyuncuya ek olarak günay, kaan, berkan ve kerem demirbay ülkede yetişmeyen oyunculardan. toplamda 16 oyuncu oluyor, şampiyonlar liginde ülkeden yetişen 8 isim gerekli yani türk olduğu halde türkiye'de yetişmemiş 1 kişi daha alabiliriz. halil ve eyüp de bu kategoride ancak onların burada kullanılacağını sanmıyorum.

    emin, metehan, baran, eren ve yunus altyapı kontenjanına uygun isimler. batuhan, berk ve ışık kaan da uygun isimler ancak tercih edileceklerini düşünmüyorum. geriye kalan isimler ise yaş sınırına takılmadıkları için şampiyonlar liginde b kategorisinden dahil olabiliyorlar. benim tercihim altyapı kadrosu için emin, metehan, yunus ve eren. aslında erencan yardımcıyı kadromuza katarak üçüncü forvetimiz yapılmasını çok isterdim ancak eyüpspor başkanının açıklamaları bunun mümkün olmadığı sonucuna varmama neden oldu.

    türkiye liginden yetişmiş oyuncularımız ise apokerim, kazımcan, taylan, kerem ve barış. yine bu kategori için kazımcan ve taylan'a yetersiz performansları sebebiyle yer verilmeyeceğini düşünüyorum. eyüp'ün kiralık ayrılması durumunda taylan'a süper ligde kadro verilebilir şeklinde düşünen biri olarak söylüyorum bunu.

    toparlayacak olursak karşımıza şöyle bir kadro çıkıyor:
    muslera, günay, jankat
    sağ bek transferi, kaan
    apokerim, sanchez, nelsson, emin, metehan
    köhn, sol bek transferi,
    torreira, orta saha transferi, kerem d., berkan, taylan veya eyüp
    ziyech, zaha, kerem, barış, yunus
    mertens, on numara transferi
    icardi, bats, eren

    bu kadroya bir genç daha dahil edilebilir. kaan'ın durumu sıkıntı çıkarabileceği için ali turap olabilir bu isim. geçen sene ligde 96 dakika oynamış, kardır gözüyle bakarım. gereken 4 transfer için kısıtlar şu şekilde; en az 2 türk statüsünde oyuncu alınmak zorunda, en az bir tane türkiye'de yetişmiş oyuncu alınmak zorunda, ortasaha ve sağ bek için as statüde, sol bek ve on numara için köhn ve mertens'in yükünü paylaşacak kalitede isimler alınması gerekiyor.

    bu şartları sağlamak için en güzel senaryodaki isimler; sol bek için rıdvan yılmaz, sağ bek için 3 5 milyon euro bonservisli bir isim iş görür, ortasaha için mücadeleci bir isim guido rodriguez haberleri çıktı bence gayet yeterli bir profil, on numara için ilkay gündoğan. rıdvan türk ve türkiye'de yetişmiş oyuncuyu tamamlarken ilkay türk sayıldığı için kadrodaki eksik parçayı tamamlıyor. sadece bu 4 transfer hem yangını bitirir hem de yeni sezona umutla başlamamızı sağlar.

    ideal senaryo gerçekleşmezse alternatif senaryolarda on numara için yusuf yazıcı denenebilir. bu durumda sol bek için gurbetçi bir isimle anlaşma şansımız ortaya çıkar. ancak bu senaryo da beni hiç mutlu edecek bir senaryo değil çünkü yusuf yazıcının mertens'ten yük alabilecek bir isim olduğunu düşünmüyorum, ne oyun bilgisiyle iş yapan bir profil ne de oyuna hareket katan bir profil. diğer ihtimal as sağ bek transferi için sene başında sorsanız burun kıvıracağım zeki çelik tercih edilebilir. bu durumda on numara bölgesi için yabancı oyuncu transferi mümkün hale gelirken yine sol bek yedeği için bir gurbetçi oyuncu tercih edilebilir duruma gelir. en kötü senaryo olarak gördüğüm durum ise as orta saha transferi için okay veya salih gibi bir türk futbolcuda karar kılınması olur. ortasaha bölgesi geçen sene kırk farklı senaryo ile idare edildi, bu sene de bu şekilde gitmeyi düşünürsek şansımız yaver gitmeyebilir.

    bahsettiğim gibi aslında karalar bağlanacak bir durum yok. sadece 4 nokta atışı transfer tüm kötü atmosferi dağıtır. taraftar yangınını tete, oliveira gibi isimlere çevirir, cicaldau vs. zararları konuşmaya geri döner. toplamda bonservis ve imza parası 15 milyon euro maaş yüküne ise 10 milyon euro ekleyerek en ideal senaryoyu mümkün kılabilir yönetim. bu maliyetler çok görünebilir ama günü kurtarmak ve şampiyonluğun yine favori adayı olmak için bundan daha az maliyet risk demek.

    hayırlısıyla bitmesini istediğim transfer dönemi.
  • 546
    işin içinde dursun özbek ve cenk ergün olduğunda ne hallere düştüğümüz daha önce de tecrübeyle sabit olduğundan taraftarın isyan etmesine şaşırılmaması gereken dönem.

    ancak bu kaosu kendisine meze eden, türlü yalan duyumlarla galatasaray üzerinden etkileşim vampirliği yapan youtuberlara* da itibar edilmemesi gereken dönemdir. galatasaray taraftarına nacizane çağrımızdır.

    https://youtu.be/x3KxjwC_KY0
  • 547
    ligde 12 yabancı oynatabileceğimiz için gönderileceklerin kritik öneme sahip olduğu transfer dönemi.

    benim fikrime göre 12 yabancı aşağıdaki gibi olmalıdır.
    1. muslera
    2. sağ bek (jelert)
    3. davinson
    4. nelsson
    5. köhn
    6. torreira
    7. orta saha (wendel)
    8. mertens
    9. on numara
    10. sağ kanat
    11. icardi
    12. batshuayi

    aşağıdaki oyuncular ile yollar kesin olarak ayrılmalıdır.
    ross
    dubois
    oliveira
    yusuf
    cicaldau
    ziyech
    zaha
    morutan
App Store'dan indirin Google Play'den alın