• 260
    1) mutlaka bir sağ bek almamız gerekir. bu isim leo dubois olacaksa kabul. yok artık dubois kadroda düşünülmüyorsa sacha boey'in yeri dolmuş değildir ve bu boşluk kaan ayhan gibi rotasyon futbolcuları ile filan idare etmeyi veya serge auirer gibi abuk subuk isimlerle doldurulması düşünülemez.

    2) yedek sol bek alınması gerekir. derrick köhn'ü yedekleyecek yerli bir isim iyi olacaktır. belki de kazımcan karataş rotasyon için geri dönmelidir.

    3) sergio oliveira ve tanguy ndombele gönderilip leandro parades ayarında bir orta saha mutlaka alınmalıdır. galatasaray'ın en temel ihtiyacı torreira'nın partnerini halen bulamamış olmasıdır. adam bizi şampiyonlar ligi'nde tek başına sırtlamaya çalıştı ama gücü bu kadarına yetti. emin olun ndombele yerine eli yüzü düzgün bir orta sahamız olsa biz şampiyonlar ligi'nde son 16'yı bile geçerdik.

    4) icardi’yi yedekleyecek bir forvet lazım.

    5) zaha, tete ve ziyech yerine bal yapan iki kanat gerektiğini düşünüyorum.

    6) mertens kalsın, alternatifi de alınsın.
  • 261
    muslera
    emerson - nelsson - abdülkerim - köhn
    torreira - höjbjerg (k. thuram)
    ziyech - griezmann - barış alper
    icardi

    şeklinde ilk 11 isterim. kalan 3 yabancı hakkından biri davinson, biri mertens, sonuncusu ise batshuayi için ayrılabilir. ilkay da iyi bir alternatif ancak yaş itibariyle düşüşe geçmesi biraz daha olası geliyor bana.

    zaha, tete ve zaniolo satılarak bütçe oluşturulabilir. keza duruma göre aktürkoğlu da satılabilir. yerli kalitesini arttırmak adına oğuz aydın, emirhan topçu, emirhan ilkkan da transfer edilebilir.
  • 266
    galatasaray muhtemelen 30 milyon altında bir bütçeyle transferleri bitirmeye çalışacak. sanılanın aksine para kaynağının "bankalar birliği'nden çıkma" gündemi nedeniyle sınırlı olduğunu düşünüyorum. yönetim de muhtemelen 1-2 oyuncu dışında pek pahalı isme gitmeyecektir. 10-15 arası bir bonservis harcanırsa 8 transferine harcanır, kalan parayla da makul, genç oyuncular alınmaya çalışılacak.
  • 268
    hazır (bkz: antoine griezmann) konusunda seri ofsaytlanmışken :) temennilerimi belirtmek istediğim transfer dönemi. tek ve en büyük temennim 19/20 sezonundaki hatalara düşülmemesi. o kadroyu bir göz önüne getireyim de hatirlamayanlar hatırlasın:

    muslera, mariano, luyindama, marcao, saracchi, seri, lemina, belhanda, feghouli, onyekuru, falcao.
    yedekler: nzonzi, selçuk inan, diagne, babel, linnes, emre akbaba, andone...

    bu kurulan kadro o dönem ligi süpürecek avrupa'da ses getirecek deniyordu. ilk 11 ve hatta yedeklerin bile çoğu ligi donunda sağlayacaktı. peki biz ligi kaçıncı bitirdik o sezon? altıncı... yine böyle bir yol ayrımında olduğumuzu düşünüyorum. bu sefer aynı hatayı yaptığımızı görmek, yaşamak istemiyorum. 8'e ilkay mi ooo gelsin 10'a griezmann mi ooo donunda sallar, baba bir de sağ bek çekeriz ziyech'le de devam tecrübeli bir de stoper bulduk mu ramos misali yine ligi donunda (!) sallayacak oh tamam bu iş. değil işte bu iş. kim koşacak abi bu takımda. 19/20 takımında kim koştu? hatirlamiyor musunuz %70 topa sahip olduğumuz kanser maçları? çıkan isimler gene aynı kasa. kim hamallık yapacak, kim fiziksel sertlik koyacak, kim doksan dakika diri kalacak? prag maçında kophenhag maçında hatta 10 kişilik fener karşısında lan adamlar neden bizden bir fazla gibi oynuyor demediniz mi? zaten elimizdeki kalite 102 puan topluyor ligde. buna fiziksel ekleme yapacağımıza zaten kan kaybettigimiz departmani kaliteyle dolduralim diyoruz. simdiden söyleyeyim olmayacak. ligde olur bir şekilde ama avrupada nal toplarız. bizim fizik kaliteli oyuncu almamız şart oğlu şart. bizim ilerde satabilecegimiz gelişebilecek oyuncu almamiz şart oglu sart. barış alper dışında 25 alti oynayan oyuncu yok takımda. takim yaşlanıyor. buna bu sezon göz yumarsak hem takımın geleceğinden hem de okan hocadan oluruz. o nedenle kendi adıma, hayır demek evet demekten daha zor olsa da, sadece kalitesiyle is yapacak oyuncularin hiçbirinin alinmasini doğru da bulmuyorum desteklemiyorum da. çünkü kısa vadede kazanacak olsak bile uzun vadede bize hicbirsey katmayacak hatta daha fazlasını götürecek bu tarz oyuncular. nereden mi biliyorum? 19/20 kadrosunun temeli 16/17 sezonunda ilk olarak dursun özbek başkanlığı döneminde atılmıştı da ondan...
  • 269
    son derece iyimser bir düşünceyle bu platformda yer alanların önemli bir bölümü de dahil galatasaray taraftarlarının, bunca yıllık deneyimlerden sonra basın ve kişi üfürmelerine itibar etmeden, resmi açıklamalar üzerinden paylaşım yapacağını umduğum dönem. gidecekler kesinlik kazanmadan söyleyebileceğim tek şey torreirayı destekleyecek, mertens ve icardi'yi dinlendirecek alternatiflerin transfer edilmesi. beklentim bu şekilde.
  • 270
    top class tempolu dribling yeteneği üst düzey bir 8 numara ve aynı şekilde tempolu kaliteli bir sağ bek transferi resmileşmeden önce değil ilkay gündoğan greizmann, mbappe haaland vs haberi bile görmek istemiyorum. allah rızası için şu takıma top class bir 8 ve boey tarzında bir sağ bek alın. yine ağustos ayına kalırsa şu iki transfer üşenmem antalya'dan kalkıp point oteli taşlamak için istanbul'a gelirim.
  • 271
    geçen sezona göre taraftarlarımızın daha bilinçli olduğunu gördüğüm dönem. zira 2023-2024 yaz transfer döneminde eleştiriye başlar başlamaz ofsaytlanan entrylerle dolu bir ortam vardı. orta saha diye yalvarırken son gün ndombele ile kapatmıştık. bu sezonu öncelikle 2 net orta saha transferiyle açmalıyız. kasımpaşa, karagümrük, fenerbahçe maçları özelinde gördük ki mevcut orta sahamızla hafif dişli rakipler karşısında paspas oluyoruz. en son örneği fred'in tek başına oynayarak bizim orta sahayı yenmesi oldu. gelecek sezon 12 yabancı olduğunu da düşünürsek bu seneki güçsüz anadolu takımları bir tık daha güçlenecektir. bu da mevcut orta sahayla maalesef erkenden havlu atmamız anlamına gelebilir. sonuç olarak tepkiyi erkenden koyup bu takıma net koşan basan tempolu 2 orta saha aldırmalıyız.
  • 272
    sayın başkan dursun özbek şampiyonlar ligine gideceğimiz zaten belliydi hazırlıklarımızı yaptık transferler için hazırız açıklaması yapmış. artık geriye kalan tek şey metin öztürk’ün çıkıp transferler kampa yetişecek demesidir.

    gerçek galatasaray gurmeleri pek tabi bilir ki her sene transferler kampa yetişecek diye açıklama yapılıp transfer son gününde 4 oyuncu getirip ocak ayına kadar takımın form tutmasını beklenilir.
  • 274
    kafayı yemiş bir fenerbahçe'den etkilenmeden, onların popülizm dolu yıldız transferlerinden bağımsız, sadece eksiklerimize odaklanan bir transfer dönemi geçirmemizi temenni ediyorum.

    mesela onlar 32-33 yaşında isimli adamlar mı kovalıyor. sen tam tersine isimsiz 22-23 yaşında adam kovalayacaksın.
    mesela onlar herkes yetersiz diyip iskeleti 6-7 oyuncuyla mı yeniliyor. sen tam tersine iskeleti koruyacaksın.
    biliyorum genel olarak taraftar, bu deli fener'in popülizminden çok etkilenecek. ve gereksiz yangınlar da olacak. buna karşı bizim a, b, c planlarımız hazır olmalı. 23-24 sezonu yaz transfer döneminde maalesef sadece a planı vardı ve her şey doğaçlama gelişti. maalesef transferde yanlış yapıldı. hatalarımızdan kafa olarak ders çıkardık bence.

    transfer işi zor iş, transferin tutması daha zor iş. paniğe kapılmadan bir plan dahilinde ilerlersek başarılı olacağımızı umuyorum. gerisi allah kerim.
  • 275
    bu dönemdenden 2 adet beklentim var;

    1. ne olur ama ne olur akşam pazarındaki bitik oyunculardan medet ummayalım.

    2. transfer politikamızı sadece kendimiz belirleyelim. yok, şu takım onu almış almış yok, bu takım bunu almış. çalım atalım, karşılık verelim gibi girişimlerimiz olmadan kendi işimizi mevcut eksikliklerimiz ve okan hocamızın beklentileri çerçevesinde karşılayalım.

    gerisi gelecektir...
  • 276
    bir tahminim var, galatasaray bu transfer döneminde ilk kez en kritik transferi olan 8 numara transferini kampa yetiştirecektir.

    bu durum çok pahalıya mal olacak belki ama yönetim yapacak. nedeni basit: ali koç/fenerbahçe, mourinho hamlesiyle çok keskin bir şekilde el yükseltti. bizim yönetim erden timur da gidiyorken taraftarın devasa tepkisinden çekinip ne yapıp eder 8 numarayı ilk kampa yetiştirir gibi duruyor.
  • 277
    fenerbahçe’den etkilenmeden ilkay veya höjbjerg ayarında bir orta saha, genç ve potansiyelli bir orta saha, fizik kondisyon gücü yüksek bir sağ bek, icardi’ye forma tehdidi olabilecek 2. forvet ihtiyacı bulunan takım.

    ayrılacak oyuncuların durumuna göre de stoper, kanat ve 10 numara ihtiyacı da bulunmakta.

    mecburi ihtiyaçlarının şampiyonlar ligi play-off maçından en az 2-3 hafta önce kampta olması şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın