• 501
    sağ bek ve merkez orta saha transferinden sonra takımdan gidecek olanları iyi ayarlamamız gereken sezon. kim satılacak, kim kiralık gidecek, iyi hesaplamak lazım. 23-24 sezonu yaz transfer dönemindeki hataları tekrarlamamamız lazım. son dakikada transfer yapmış olmak için hazır olmayan oyuncuyu almayınız lütfen. bırakın bari eskisi dursun. türkiye'deki her taraftar gibi transfere bağımlı bir taraftarımız ve taraftarı transfer haberleriyle kandıran yönetim anlayışımız var. ama geçmiş yılların aksine nokta transfer yapıp kadrodaki şişkin bölgeleri azaltmak lazım. 40 tane oyuncusu olan takım önce satsın bir zahmet. sonra son dakikada geçen sezon olduğu gibi işe yarayacak olan yunuslar, berkanlar da arada kaynıyor gidiyor.

    24-25 sezonunda yine en büyük kozumuz kadro iskeleti olacak, zaten iyi bir kadromuz var. bazı oyuncular tıpkı mertens gibi ikinci sezonunda performansını artırabilir. önceliğimiz istikrardan ve elimizdekinin değerini bilmekten yana olmalı. transfer işi zor, transferin tutma meselesi daha zor. dikkatli olmakta fayda var.
  • 502
    erden timur'un ayrıldıktan sonra verdiği demeçte içim rahatlamıştı, kendisi ''bütün çalışmalar yapıldı, görüşmeler bile yapıldı, galatasaray taraftarı huzursuz olmasın.'' demişti.
    ben de kendisine güvendiğim için en azından adam giderken takımı yaz dönemine dımdızlak ve plansız bir şekilde bırakmadan gitti diye düşünmüştüm.
    ilk başlarda hojbjerg - wan-bissakka gibi isimler çıkınca tamam bunlar erden timur'un düşündüğü görüştüğü adamlardır demiştim.
    fakat gelinen noktada artık tek dileğim bir tane sağ bek alınsın, kadro iskeletini korusunlar başka hiçbir şey istemiyorum diyorum.
    bari güç kaybetmeyelim.
    şimdi bu yönetim para gördüğünde dayanamadığı için barış, sanchez, nelsson, kerem vs... kime teklif gelse hiç düşünmeden gönderebilir.
    dursun özbek'e hiç inanmadığım için ''satmıyorum ya satmıyorum zorla mı?'' sözlerini de gerçekçi bulmuyorum.
  • 503
    2023-2024 sezonundaki şampiyonluğa rağmen, transferde yürütülmüş olan stratejinin 2023 yazından beri temelinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
    galatasaray'ın ilgilenebileceği, transfer edebileceği oyuncu düzeyi bellidir. ödeyebileceği bonservis ücreti, ilgili futbolcuya ödeyebileceği yıllık ücret bellidir. limitleri, sınırları belli olan bir kulübüz. biz bu sınırların, bu limitlerin çok üzerinde olan futbolcularla ilgilenmeyi tercih ediyoruz sürekli. bu noktada yetkili isim önemli değil; erden timur, ibrahim hatipoğlu, cenk ergün fark etmiyor. bu "bekle ve gör" diyebileceğimiz stratejimizin tek dayanak noktası icardi transferi; bu transferin dışında aynı strateji ile hareket ettiğimiz bütün isimlerde fiyasko yaşadık ve çaresiz kalarak ndombele benzeri tercihleri avunmak zorunda kaldık. ndombele transferinin tam olarak böyle yapıldığını fatih altaylı'nın programında bizzat erden timur ifade etti ama galatasaray'ın kurumsal zekası aynı yanlış stratejide ısrar ediyor. galatasaray sağ bek için aaron wan-bissaka'yı veya o düzeyde bir futbolcuyu, orta saha için de scott mctominay'ı veya o düzeyde bir futbolcuyu bekliyor ise, yanlış yapıyor demektir. bu futbolcuların maddi şartları galatasaray'ı aştığı gibi, bu futbolcular özelinde maddi şartlar sağlandığı takdirde dahi futbolcuların ilk tercihi biz olmayız. dolayısıyla bu düzeyde oyuncularda ısrar etmek bir vizyon göstergesi değil, sadece bir zaman kaybıdır. okan hocamızın da iki senedir ifade ettiği "fırsatlar çıkacaktır, beklemek lazım" cümlesinin bu stratejiye destek amaçlı olduğunu düşünüyorum ve yanlış buluyorum. bu gibi oyunculara takılı kalıp bir fırsat, bir imkan çıkacağı ümidi ile beklemek kumar oynamaktır. bu kumar sadece icardi'de tutmuştur ve başka hiçbir oyuncuda tutmamıştır. 12 temmuz itibariyle bu kumardan hala vazgeçilebilir. hiçbir şey için geç değil, vaktimiz var. ama temmuz, ağustos ayları bu yanlış stratejide diretilerek heba edilmemeli. limitimizi, sınırımızı dikkate alarak hareket etmeliyiz ve hayallerimizi bir nebze olsun bastırmayı başarabilmeliyiz kulüp olarak. transfer ve takım planlaması sadece hayaller, hülyalar üzerinde yapılmamalıdır.
  • 506
    sezon bittiğinde takımın çok öncelikli iki ihtiyacı vardı. orta saha ve sağ bek. temmuz'un ortasına geldik bu iki öncelikli ihtiyaç duruyor. erinç bilican demiş ki üst düzey oyuncuları almak için ağustos'u beklemek zorundasınız. evet haklı da. peki ben de şunu merak ediyorum, neden kendini her şeyin en iyisine laik gören şımarık çocuklar gibi üst düzey oyuncu kovalıyoruz her transfer döneminde? şampiyonlar ligi finali falan mı kovalayacağız? elbette ki galatasaray çıtayı her zaman yükseğe koyar ama bu bir anda bir transfer sezonunda yapabileceğin transferlerle mümkün değil. biz mesela neden bir kez de doğru zamana doğru profildeki ama o kadar da üst düzey olmayan oyuncuları önceliklemiyoruz? şu anki transfer modelinde ya ağustos'ta torreira'yı çekersin yada bir iki futbolcunun peşine takılıp alamayınca son dakikada ndombele getirirsin. gerçekten bu riski almaya ihtiyacımız var mı yani?

    birde şunu anlamıyorum. sürekli aynı oyuncuların etrafında dolanıp duruyoruz. bakıyorsun sağ beke birkaç ismin etrafında dönüp duruyoruz. oyuncu havuzumuz neden bu kadar dar bizim mesela? kamp başlamış sağ bek oynayabilen tek bir oyuncumuz bile yok. birde sürekli bu oyuncuların piyasa değerinden düşük teklifler verip farklı sonuçlar bekliyoruz. e bu yönetim daha 6 ay önce sacha boey'i satıp doğru düzgün transfer yapamamasını bankalar birliğinden çıkma ve yeni sezona yüksek transfer bütçesiyle girme olarak açıklamadı mı? sen bu vaatlerle seçime girip kazandın birde. eee kulübün 1.5 ayda bir sağ bek alabilecek parası yoksa bu vaatleri neden verdin mesela?

    daha orta saha-sağ bek dışında yedek sol-sağ bekimiz yok, on numarada mertens'i kim yedekleyecek belirsiz. kaan ayhan birkaç ay olmayacak deniyor. bu mevkilere olabildiğince çok yerli transfer yapmalıyız yeni yabancı kuralından dolayı. bakıyorsun medyada çıkan yerli isimlere, oğuz aydın! çok merak ediyorum buralara bir planımız var mı acaba yoksa kervanı yolda mı düzüyoruz yine.
  • 507
    herkesin malumu gelecekler kadar gideceklerin durumu da çok önemli. zira gidenlerin yerine transferler gerekebilir.
    isim bazında gidersek;
    kale: muslera günay jankat olacak. transfer gerekmiyor.
    sağ bek: transfer kaan ve metehan
    sağ stoper: nelson sanchez
    sol stoper: apo emin
    sol bek: köhn berkan maalesef kazımcan
    ön libero: torreira berkan kaan
    merkez orta saha: transfer kerem
    sağ açık:ziyech barış tete yunus
    sol açık: kerem zaha eren
    10 numara: mertens yusuf gökdeniz
    santrafor: icardi batshuayi
    şampiyonlar ligi sebebiyle altyapıdan hamza efe kadroda olur.
    12 yabancı hakkımı kullandım. kalanların gitmesi lazım. sergio, cicaldau, morutan

    ziyech, tete giderse sağ kanadımız yerli olur. barışta giderse bu durumda yunus, yusuf ve transfer edersek oğuz olur.
    davidson giderse yerine emin olur. nelson da giderse transfer şart.
    kerem giderse ve barışta gitmişse oğuz transferi şart oluyor.
    sağ bek ve merkez orta saha transferi şart. başka transfer gerekmez. ama gidecek isimler olursa davinson, kerem, barış, nellson gibi isimler o zaman transfer yapmamız gerekecek.
  • 509
    galatasaray taraftarının hayat kalitesini yükselten transfer dönemidir.

    beni mesela o kadar sıktı ve bıktırdı ki bu dönem twitter'ı sildim, muhabirleri takip etmeyi bıraktım.

    oh be dünya varmış. bu beceriksizliklere ortak mı olacağım bir de. zerre ilgi alaka bırakmadılar. şimdi gitsinler isterseler mctominay'i getirsinler. onu da beceremezler de... işte.
  • 511
    premier league sevdasının bir işe yaramayacağı transfer dönemi. diğer liglerden oyuncu bakarsak belki birini alırız kazara. pl olmaz ama belki championship olabilir ama. oralarda da kaliteli oyuncular var daha ortalama paralara alabileceğimiz. daha elindeki 2-3m€’luk adamın parasını veremiyorsun davalık olacaksın, gidip 20lik adamları zorlamanın alemi ne ki…
  • 513
    şu senaryo hiç değişmeden hep aynı kalıyor maalesef. ilk kampa transferleri yetiştireceğiz - henüz piyasa yeni açıldı oyuncular pahalı. - birinci kamp olmadı ama ikinci kampa kesin katılacak yeni transferler - lig başlamadan kadromuzu tamamlayacağız. sonuç, transfer sezonu resmi olarak kapanmaya saatler kala zor bela evrakları yetiştirilen oyuncular.
  • 514
    ligde 38 maçın 33’ünü kazanmış takıma hepi topu bir sağ bek ve bir orta saha almayı bile beceremeyen, bir yönetimin yürüttüğü süreç.

    hayır sanki kadroyu sıfırdan inşa edecekmiş gibi ya da en az 7 transfere ihtiyaç varmış gibi ne bu zamana yayma alışkanlığı anlamadım. 2 tane transferi ilk kampa yetiştirememek çok başka bir başarısızlık.
  • 516
    her zaman olduğu gibi galatasaray başkanı başta olmak üzere bütün galatasaray yönetiminin galatasaray taraftarına ‘transfer çalışmalarına 100 ay önceden başladık, alayı kampa yetişecek’ yalanını tekrar söyleyerek tekrar yedirdiği transfer dönemi. galatasaray’da transfer asla önceden başlamaz, asla önceden planlanmaz ve hiçbir görüşme yapılmaz. galatasaray, gençler türkiye şampiyonasında mücadele eden genç çocukları izlemek için scout bile göndermiyor arkadaşlar. durum herkesin düşündüğünden de kötü. bu kulübün mevcut yönetimi (erden timur dahil) bu kulübün bugününü de yarınlarını da düşünmüyor. ama hep söylerim, suçun en büyüğü bizdedir diye. kombineler çıktığı gibi yenilenirse, semer vuran da çok oluyor böyle.
  • 517
    taraftarın yine gereksiz müdahil olduğu transfer dönemi. bir öğrenemedik şu sonuçlar üzerinden değerlendirme yapıp sürece müdahale etmememiz gerektiğini.

    okan hocayı da hamza hamzaoğlu ile denk görmemek gerek. hoca hem karakter olarak kendini kabullendiren yapıya sahip hem de çok daha başarılı bir şekilde kredi edindi. çıkıp diyorsa en iyisi için uğraşıyoruz, sabırlı olmamız gerek diye sabırlı olacağız.

    günün sonunda transfer dönemi biter, takımın eksikleri giderilmemiş olur ve başarısızlık gelirse o zaman hem yönetime hem hocaya gereken cevap verilir. biraz haddimizi bilip her şeyi bilemeyeceğimizi öğrenmemiz gerek. işlerini yapsınlar, sonucu görelim ona göre davranalım.
  • 518
    bakıyorum günlerden 14 temmuz 2024 olmuş. transfer dönemi açılalı henüz olmuş. yaşadığım ülkeye bakıyorum futbol dünyası için arka sıralarda kalan bir ülke. galatasaray’ın canım kadrosuna bakıyorum sağ bek ve orta saha dışında eksik yok. sonra bir de rakiplere bakıyorum. beşiktaş’a bakıyorum zar üstüne zar atıyor ne olacağı meçhul. hadi diyelim yapılan transferleri tuttu kadro kalitem yine onlardan üstün. fenerbahçe’ye bakıyorum adamların en önemli hücum oyuncularından birini ben almışım ve transferde hala tık yok kendilerinde. sonra galatasaray taraftarına bakıyorum ve gözlerime inanamıyorum. en sonunda kendime bakıyorum, ben hala yazın tadını çıkarıp şampiyonluk kutluyorum. civcivli tarihlere daha çok var. o gün geldiğinde eksiklikler kapanmazsa bizim de edecek iki çift sözümüz olur.
  • 519
    hiç transfer yapılmasa yada bir rotasyon sağ bek alınıp 3-4 futbolcu satılarak kapatılsa bile sorum etmeyeceğim transfer dönemi. takımın iskeleti zaten sağlam orta saha transferi lazim diye ver yansın ediliyor ama suan takimda torreira var ilk onbire ve yanına kerem demirbay ile berkan var, eğer ki takım iskeleti sağlamsa 3 oyuncu o bölgeyi kurtarır 4 oyuncu olmasında bir yanlış yok fakat bu sefer küme ne kadar süre vereceksin. neden mesela bu sene berkanı as ortasahamız yapmıyoruz, gayet tempolu dikine de gidebilen bir oyuncu. hatta aranılan orta saha profiline bakınca bana bariz berkanı yada onun olmuş halini hatırlatıyor, ee elimizde berkan varken onu pişirelim olduralım. sağ bek pozisyonunda illaki bir isim transfer edilmesi lazim ama orası içinde metehanı dene, kaanı kullan. orayı da bana kalsa boey tarzı ucuz bir genç oyuncuyla desteklemek yeterlidir. neden sürekli olmuş yüksek maaşlı oyuncular istiyoruz, oyuncu yetiştiren pişiren bir kulüp olup sürekli cl de olalım ligde şampiyon olalım yeter.
  • 520
    keşke hiç kimseyi alıp satmasak diye iç geçirdiğim dönem. futbolcuyu alırken kalitesine göre değil cenk ergün'ün istediği şartlara uygun çalışan menajerine göre alacağız. satarken de yine kulübün menfaati ön planda olmayacak.

    cavanda gibi bulunduğu takımın kurtulmak için çaresizce debelendiği bir futbolcuyu bile fahiş fiyatla alan bir başkan yine transfer söz sahibi. umutlu olmak çok zor.
  • 521
    önümüzdeki sezon şampiyonlar ligi için 2 play-off, bu turu geçersek 8 de grup maçı olmak üzere 10 maç oynayacağız. gruplara kalmak 16.8m dolar, grupta her bir galibiyet 3m dolar. sağ beksiz ve kerem demirbay ile molde, kopenhag, prag gibi takımlara bile üstünlük kuramayız. bize şampiyonlar ligi ön elemesinden önce kesinlikle 2 transfer lazım.
    ayrıca elimizdeki top tekniği iyi, şutu ve pası iyi olan ancak statik, defansif olmayan, pres gücü düşük 2 tane orta saha var zaten. böyle bir oyuncuya daha gerek yok, gidip bir tane daha bu profilde oyuncu almamalıyız.
    torreiraya savunma yaparken yardım edebilecek, dikine alan katedebilen, ince pas atabilen bir oyuncu ihtiyacımız var. bu oyuncu 20m euro ise de basıp parasını almamız lazım.
    sağ bek içinse diğer kanatta köhn varken sağ beki defansif yapmamız lazım, en ideal oyuncu bissaka gibi gözüküyor.
  • 523
    arkadaş bi salın ya. hayatımızda kaç defa kampa yetişen transfer gördük? 5 isim sayın kampa temmuzun başında yetişmiş de galatasaray efsanesi olmuş.

    yönetiminde, isimlerinde falan değilim. 2 senedir şampiyon oluyoruz, hiç bu kadar az eksikle başladığımız transfer dönemi aklıma gelmiyor. zaten istenilen transferler yapılırsa şampiyonlar liginde ciddi yarışmacı bir ekip oluşacak. oturalım keyiflenelim, hele okan hoca'ın üzerine gitmeye hiç gerek yok.

    bırakın diğer takım taraftarları endişelensin. şampiyon kadro elimizde duruyor. icardi kampa katılmış. zaha ve ziyech desen kampta. salın ya. hayatın şimdi tadını çıkartmayacaksınız da ne zaman çıkartacaksınız?

    başında olduğumuz transfer dönemi.
  • 524
    yanlış değerlendirilen transfer dönemi. millet transfer yapılmamasına değil; söylenen yalanlara kuruluyor.

    haziran ayı başı itibariyle dursun özbek kontenjanından olan 4-5 muhabire amrabat, fofana, goretzka, hojberg, rabiot, mctominay haberi girdirilip 1 ay arayla önce transferleri kampa yetiştireceğiz ondan sonra euro 2024 var, uefa tepemizde denildi. tabiiki buna tepki gösterilmeli.

    ayrıca bu takımın bal gibi 3 tane transfere ihtiyacı var geçen seneki avrupa maçlarının çoğunda fiziken ezildik.
  • 525
    “takımda çok eksik yok, zaten çok iyi bir kadromuz var” fikri biraz yanılsama. mesela bir numaralı rakibimiz fenerbahçe’nin total kadrosu şu an bile bizden iyi. şampiyon olmamız bu gerçeği değiştirmiyor, teknik direktörümüz rakip teknik direktörden daha iyi olduğu için ve stresi daha iyi yöneten bir camia olduğumuz için şampiyon olduk.

    futbol orta sahalarla oynanır, bizim orta sahada toreira’dan başka sağlam oyuncumuz yok. üstelik adamın yedeği de yok.

    bizde bek namına bir tek derrick köhn var. yine fenerin sağ/sol bek rotasyonuna bakıyorsun; samuel-mert müldür, ferdi, ostervolde. milli maç performansından sonra sadece mert müldür bizde olsa; iyi oldu hiç olmazsa sağ beki yerlileştirdik derdik.

    hücum bölgemizde iyi oyuncular var ama bir karışıklık var. üçer tane ters ayakla çizgide oynamayı seven sağ sol kanat forvet oyuncumuz var tam ortalarında bir tane geçen sene sadece bir buçuk ay çok iyi oynayan 37’lik mertens.

    bunlar pesimist bakış açısı değil olan durumlar. malesef aldığımız oyuncularla sanki nikah kıyıyoruz, bize gelen gitmek bilmiyor. sergio oliviera’dan bile kurtulamadık. o yüzden eldekileri çok irrite etmeden açıklamalar yapmak lazım. ziyech ve tete gitmeden 10 numara almayız burasını kabullendim.

    beşiktaş’ın ve trabzon’un da iyi eklemeler yaptığı bir sezonda, zaten en iyi kadro bizim, iyiyiz koca yaz da iki nokta atış yapıp geçecez iyice süper olacaz yaklaşımı gerçekçi değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın