• 651
    22-23 sezonunun sonunda hepimizin beklentisi icardi'nin bonservisinin alınıp kaliteli bir sol bek alınmasıydı.

    icardi'ye kavuştuk sol bek pozisyonuna alabileceğimiz en kaliteli ayaklardan birini getirdik.

    bunun üzerina zaha gibi elit seviyede bir hücumcu takımımıza katıldı, zaniolo'yu güzel bir fiyata yollayıp benzer seviyelerde ve takım oyunumuza daha yatkın olan tete kadromuza katıldı.

    orta sahayı yedekleyecek türk futbolcu olarak kerem demirbay geldi, almanya'da kendini kanıtlamış bir futbolcu. geçen sezon yunanistan'da 18 tane sallamış bakambu'yu yedek forvet olarak aldık.

    şu an için için tek gereken transfer elit bir 8 numara. ortalık yangın yeri olmuş ama bence ahlar vahlar çekecek bir durum yok.
  • 652
    bu sezon basarili oluruz, olmayiz bunu bilemiyorum. fakat kesinlikle kotu bir transfer donemi gecirdigimizi dusunuyorum. bunu transferleri degil sureci baz alarak soyluyorum. butun buyuk transferler 2 bazen 3 takim arasinda gidip geliyor. disardan belki soylediklerimiz dogru olmayabilir, cunku dedigim gibi disardayiz, 3. sahis olarak konusuyoruz ve cogu bilginin kaynagi dedikodular. fakat hissiyat olarak 3 kulup menajerlerin oyuncagi haline gelmis, 20 topcu havuzunun icinden futbolculari paylasmisiz gibi hissediyorum. hayir fenerbahce ya da besiktas transfer yapsa, birbirlerine girseler onu anlarim. sampiyon olamamis ve 8 puan fark yemisler. iki yonetimin de taraftarla arasi limoni, transfere muhtaclar. fakat biz sampiyon takimdik. ilk 11 icin tek ihtiyac sol bek pozisyonunda oynayacak, net bir oyuncuydu. diger transferler ise yedek ve rotasyon icin olabilirdi. nelson gibi gelecege yonelik scout transferleri de yapabilirdik. her zaman icin yatirimin yeri zamani yoktur.

    bilmiyorum genel olarak tadsizim. aldigimiz ya da alamadigimiz oyunculardan ziyade gercekten surec tad kacirdi. insallah basarili olur unuturuz bu transfer donemini.
  • 653
    değerli renktaşlarım. bir sakin olalım öncelikle. rashica olayı gedson ile alakası olmayan bir transfer durumudur. siz sanıyormusunuz ki bu işler öyle kolay oluyor. tek eksik takımı biz yıprattık. 11-12 milyon euro rakamlar konuşuluyorken daha ucuza aldı beşiktaş. şampiyonlar ligine kalmamız gerekiyor. enerji ve motivasyonumuzu oraya verelim. torreira kırmızı kart cezalısı olacak. asıl büyük olay bu bence. illa ki transfer yapılacak. sanırım geçen yıl son gün 4-5 tane isim açıklamıştık ve bir tek yusuf demir transferi tutmadı bu sezon. benim nazarımda geçen yılın en büyük transferi diye düşünmüştüm. olmayınca olmuyor. beşiktaş küçüktür miğde bulandırır. biz kendi kendimize düşersek zaten pusuda bekliyor kuş kardeşler. bize en önemlisi orta sahaya 2 transfer ve 1 tane iyi bir stoper gerekiyor kanımca. bu transferler de yapılacaktır. ilmek ilmek örerek bu günlere gelen yönetime lütfen sakin olması için baskı kurmayalım. baskı kurunca saçma sapan isimlere garip paralar ödeniyor. bu güne kadar benim canımı sadece gedson transferi yaktı. rashica o kadar önemli bir parça değildi dişlide. sanarsın icardi beşiktaş’a transfer oldu. oyuncu da vizyonsuz demek ki. ya da biz net masadan kalktık. transfer işi bambaşka denklemleri olan birşey. larin denen adam gol asist rekoru kırdı bu ligde. şampiyonlar ligi demek en az 30-40 milyon euro demek. ben %100 eminim ki çok güzel transferler yapılacak. nereden biliyorsun derseniz geçen yıl forvet transferi için baya isim yazıldı ve birçoğu alınamadı. bende feverân ettim. fakat yönetim daha iyisini alacağımız için böyle yaptık dedi ve icardiyi aldı. bu sene tapusuyla aldık. daha ne istiyorsunuz allah aşkına? kerem üzerinden rakip taraftarlarla birlikte linç girişimi var. fenerbahçe dediğiniz takım irfan denen adama bile sabrediyor. beşiktaş pamuk ipliğine bağlı. abubabakar her an sakatlanma riskiyle oynuyor. yıllarca visca türküsü çağrıldı burada gitti trabzon’a gördük. rashica iyi topçu olabilir ama tek artısı defansa yardım etmesi. lütfen sakin olalım. biz birlik olmazsak bizi daha çok yorarlar. erden başkan kadar kimse sevmiyordur takımını. adam gece gündüz demeden çalışıyor. istifa falan yazmışlar ekşide burada. yıllar sonra düzgün bir yönetici bulduk. onu kaybetmeyelim. dursun özbek ilk dönemi hepimizi delirtmişti ama şu an ilmek ilmek işliyorlar. borçlardan kurtulmamız lazım. beşiktaş zaten batık bir kulüp. göreceksiniz zaten paraları dahi ödeyemeyecek ve mahkemelik olacaklar.
  • 654
    kesinlikle plansız giden dönem. bakalım;

    daha sezon devam ederken transfer görüşmelerine başlandığı söylenmişti. hepimizin içi rahatlamıştı. hatta şampiyonluk kutlamasında erden timur'un elindeki telefonda esmer bir gölge vardı. muhtemelen tielemans idi. olmadı tamam. ama tielemans üzerine plan kurduğumuz tek orta saha oyuncusuymuş demek ki, aston villa'ya gidince bizim planlarda şaştı.

    bakambu; yunan liginde gol kralı olmuş eyvallah. bu adam takip ediliyor olsa hemen çekip getirirlerdi. hayır, eleman çölde rahat edemedi, menajerler haber yolladı, bonservis ödeyerek aldık. planlı mı şimdi?

    halil; tamam eleme maçlarında gol attı falanda, daha önce denedik ve memnun olmadık. kimse de istemedi. ne zaman bjk'ye gitti gidecek dendi, bir anda "bilet parasını bjk'ye ödettik hahaha" transfer çalımı oldu. halbuki elimizin altındaki eyüpspor'da bonservisi olan, ligde iyi kötü iş yapıp milli takıma seçilip gol atan umut nayır vardı. resmen fenere elimizle vermiş gibi olduk milli takım forvetini. planlı mı şimdi?

    zaha; evet büyük yetenek, evet boştaydı önemli transfer. ama öncelik miydi? uyacak mı oynanacak futbola? hoca istedi mi yoksa yönetim transferi mi? kalitesi ile tatmin edeceğine şüphe duymuyorum ama fb bu kadar ilgilenmese girer miydik emin değilim. transfer çalımı ali cabbar lay lay lom.

    tete; kimsenin aklında olmayan, kimsenin gelsin demediği, zaniolo varken, rashica kesin alınacak derken hoop ali koç'un teknesinden alındı. selahattin baki denen adam "florya nın kalbinden oyuncu alırız" diye saçmalamasa bu adama girer miydik? ben emin değilim, umarım ukrayna mevzusundan hukuki bir sorun çıkmaz da yararlanırız. plan mı diye sormuyorum.

    zaniolo; sezonu formda bitirmiş, milli takımına dönmüş, şampiyonlar ligi için kalmak istiyorum diyen adamı tezgaha koyduk. işin sonunda monchi denen adamın saçma bulunan teklifine benzer, garip bir opsiyonumsuya gitti. göreceğiz resmi açıklamada. benim içime sinmedi bu şartlara ve bu şekilde gidişi.

    rashica; yangıncısı olmadım şahsen. transferin son gününe bırakılması da doğaldı. zira zaniolo, zaha vardı aceleye gerek yoktu. ama ne oldu, piyangodan tete çıktı. muhtemelen almayacağımız iletildi kendisine. alınmaması sorun değil ama gedson olayından sonra bu adamın bjk'ye gitmesine de engel olunmalıydı! alınmayı hak ediyordu, ama almadık. tutan bir formülü bize düşmanlıkla yaşayan küçük bir camiaya pasladık istemeden. insana koyan o. yoksa über bir adam değildi.

    işin daha olumsuz yanı yeni transferler geldiğinde gidecek kişiler var. sergio, midstjö, dubois, hatta mertens belki. bu adamlar emaneten oynuyorlar ve bununda farkındalar. önümüzde molde ile hayati bir şampiyonlar ligi play off maçları var. ve torreira olmayacak. bir yandan ikinci haftadan trabzonla oynayacağımız bir lig var. bütün bunlar plan program dahilinde olan şeyler olamaz.

    normalde uzun yazmazdım ama bazı şeyleri yazmadan edemezdim. testi kırılmadan kendimce uyarımı yapmak istiyorum tuttuğum takıma.
  • 655
    orta saha transferinde gorunen o ki listenin en tepesindeki 3-5 ismin de elden kactigi...
    adi gecen muzmin sakat ziyech'in de, dengesiz goendouzi'nin de yanlis tercihler olacagi...
    rashica'nin israr edilmemesinden dolayi kaptirilmasinin baris'in performansinin sonucunu belirleyecegi bir kumar oldugu...
    shakhtar'in olasi sikayetiyle tete ve zorunlu olmayan kiralama ile zaniolo transferlerinde bir defa daha bayagi high stakes bir kumar oynandigi...
    defansimizin gectigimiz yildan cok daha ciddi sinav verecegi bir yil hala uzun vadeli desteklenmedigi...

    genel olarak eger guzel haberler pespese gelmezse bir cuval incirin berbat edilmesi riski olan ve bir alamete binip bir kiyamete gitmekte oldugumuz transfer donemidir.
  • 656
    plansız programsız olmadığını anlamak için şu detaya bakmak yeterli. fenerbahçe’nin aldığı szymanski ile ilgileniyordun ama şöyle böyle bütçene uymadı almadın. e arkadaş bu adamı fener aldı kaç maçtır oynuyor bunca zaman geçmiş senin aynı mevkide oynayan başka bir oyuncu gündeme bile düşmedi. yani geçen seneki torreira transferi ve icardi transferi hariç zaniolo da iyi fırsat transferi ve kumar arası bir şeydi yalan yok. sosyal medyada yaratılan garip süper hava gibi iyi bir transfer başarısı yok ortada. italya’da saygıdan başka takıma gitmeyen mertens’i 4m maaşa da ikna edersin zaten normal ki umarım istenen vardır ve yolları ayırırız daha sürekliliği olan ve dinamik biri gelir. zaniolo’dan iyi kâr ederiz umarım da şu eksikler bir an önce doğru profildeki adamlarla dolar. en büyük rezillik de geçen sezonun sonunda ortaya çıkan en büyük defon orta sahan dk 70de bitiyordu. oliveira ve mertens ile yeni sezona başlamak büyük hataydı ikisinin de yerine hâlâ adam alamadın. yani saçma sapan garip işler dönüyor anlamak çok güç.
  • 659
    sanırım yaklaşık 9 tane transfer yapıldı bu dönemde icardi hariç hiçbir oyuncu bizim geçen sene oynadığımız hatta depreme kadar oynanan makine gibi sisteme uymuyor. bu kadro için de güçlü orta sahalar lazım ama hani nerede ? hoca da fırsat olursa 1 tane alacağız falan diyor.

    kimse kabul etmese de bu transfer döneminde bir çuval inciri berbat ettiler. yıldız, çalım, o, bu diye diye işleyen çarkı bozdular.
  • 660
    bence kötü yönetilen dönem. çalımlar vs güldük eğlendik tamam da, geçen sene şampiyon olan takımdan gözün kapalı kesip yenilerden koyulacak bir tane adam say deseler, ben sayamam.

    bu takım geçen sene makina gibi işledi, rekor galibiyet serisi ve puanla şampiyon oldu.

    bence en eksik bölgeleri;
    yaşı ilerleyen mertens yerine 10 numara,
    son haftalar düşüşe geçen sergio yerine 8 numara,
    genç ve performansı son haftalarda yükselen kazımcan ile rotasyona girecek sol bek.

    bunlardan sadece sol bek alındı, diğer alınan tüm isimler kalitelerinden bağımsız sorunsuz bölge transferleri.

    futbol 11 as oturmuş kadro ile oynanır, kaç maç oynarsan oyna 1 tane ideal 11’in olur, sakat cezalı olmadığı sürece maça o 11 ile başlarsın.

    basketbol oynamıyoruz!!!
  • 662
    içim rahat, gönlüm ferah şekilde takip ettiğim transfer sezonu. bu kadar büyük yatırımlar yapılırken kontrolümüz dışında geçen plansız bir durum olduğunu düşünmüyorum. yakında saçma sapan, hepimizin ağzının açık kalacağı bir orta saha oyuncusu açıklanacaktır. bu kadar gecikmiş olmasının sebebinin elimizdeki oyuncu kadrosunun ön elemeleri geçmemiz için yeterli olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. unutmayın arkadaşlar, eylül, hatta şubat ayında bile gelip neler yapan oyuncular gördük. sabırlı olmakta fayda var.
  • 664
    şimdiye dek orta saha transferleri dışında gayet iyi geçirdiğimizi düşünürken beşiktaş'ın kesinleşen rashica ve yüksek sesle dillendirilen ramos hamleleriyle bir geceyle duygularımızın yerlebir olduğu transfer dönemi.

    biz bu haldeysek, caicedo ve lavia'yı chelsea'ya kaptıran liverpool taraftarı ne hissediyordur tahmin etmesi güç.

    bu transfer döneminin iki parazit takımı beşiktaş ve chelsea.

    umarım bir tecrübeli stoper, iki de profilimize uygun orta saha transferi yapılır ve takımdan ayrılacak oyuncular bir an önce ayrılır da artık kafamızı şu transfer sezonundan kaldırıp oynadığımız futbola odaklanabiliriz. çünkü şu ana dek oynadığımız beş resmî maçta savunmada her ne kadar istediğimizi yapabilsek de hücumda özellikle de kerem ve barış alper'in oynadığı oyuna bir çare, çözüm, alternatif bulmamız şart. kerem'in yerli kuralı nedeniyle kendini 11'de bu kadar garanti görmesi beni ziyadesiyle rahatsız ediyor.
  • 667
    2022-2023 sezonunda bu takımın eksikleri çok barizdi. oliveira yerine daha hareketli, oyunun iki yönünü de oynayabilen bir 8 numara, mertens'in yerine atmasından ziyade top dolaşımını sağlayan, oyunu yönlendiren ve hücum hattını besleyen bir 10 numara, torreira'nın da arkasına 6 numara yedeği. çünkü berkan 6'dan daha çok 8 numara yedeği gibi.

    peki bu transfer döneminde bunlardan hangileri alındı? cevap: hiçbiri.

    torreira'ya hala yedek yok, sezon başı sakatlandı ve 15 ağustos 2023 galatasaray olimpija ljubljana maçında kırmızı gördü. şampiyonlar ligi için en önemli maçlara onsuz çıkacağız.

    kerem demirbay alındı, oliveira'nın neredeyse aynı özelliklerinde bir oyuncu. fark yaratır mı? hayır.

    mertens'in yerine adamı geçtim, yedeğinde bile adam yok.

    peki kimler alındı? sol açık, sağ açık, halil, forvet. üstüne geçen sene en verimli sağ açığını da rakibine kaptırdın.

    peki bu aldığımız hücumcuları kim besleyecek? ligde kapanan takımları nasıl açacaksın? şampiyonlar ligindeki vızır vızır orta sahalarla nasıl başa çıkacaksın?

    kadro planlaması, çalım malım zart zurt. aynen öyle. aynen.
  • 668
    bütün düzenin bozulduğu, kendi ellerimizle rakiplerimizi şampiyonluk yarışına soktuğumuz, boş hava civa dönemi olmuştur.
    önce kadro korunacaktı. orta saha için torreira yedeğine 6 numara, oliviera yerine dripling yapıp orta sahayı rahat geçebilen bir merkez orta saha almalıydık. rasicha hele ilk alınması geren futbolcuydu.
    hiçbirisi yapılmadı sadece icardi transferi ile lige tutunuyoruz gerisi hikaye...
  • 669
    şu ana dek gayet iyi hamleleri yapıldığını düşünüyorum. taraftar yangın çıkartmakta daha doğrusu yönetimi uyarmakta haklı olsa da 3 eylül günü şampiyonlar ligi kadrosunun verileceği tarihe kadar sakin olmakta fayda var.

    tüm eksiklere rağmen molde'yi elemesi gereken bir kadro var elimizde. beklenen transferler gelmiş ve sakatlık vs nedenlerle molde maçlarında oynayamayacak durumda da olabilirdi. ligde de geçerli olacak bu durum zaten.

    rashica'nın rakibimiz olan bir takıma transfer olması elbette herkesi üzdü ama bu konuda inandığım tek şey "galatasaray isteseydi, rashica'yı alırdı"

    orta saha için en az 2 transfere hala ihtiyacı var bu takımın. hatta belki bir stoper yedeğine de ihtiyaç var. nelsson satılırsa daha da kalibreli bir isme gitmek gerekecek.

    şu anda morutan ve mijdtsö gönderilse bile 12 yabancımız var. rashica'yı da alsak 13 oluyor. yıllık 2.750.000 euro verdiğimiz oliveira'yı bir arap kulübü istemedikçe satmak da zor.

    taraftar ramos istiyor. rashica'yı da istiyor. 10 numara da istiyor. adam yiyen 8 numara da. barış alper bir maç iyi oynuyor. bu adamların önü kesiliyor diye eleştiri var. kötü oynuyor bu çöplerle işimiz zor diye isyan ediliyor. kerem bir maç gol atıyor. ilk 11'e önce o yazılır deniyor. 1 maç kötü oynuyor. ne futbolculuğu kalıyor ne karakteri.

    14 yabancı oynatabiliyoruz ve ligde bunun en az 3 tanesi yerli olmak zorunda. herkesin ortak fikri, orta sahada 1 değil belki 2 tane iyi oyuncuya ihtiyacımız olduğu ise rashica'yı da almak; orta saha transferine rağmen olacaksa bana hiç akılcı gelmiyor.

    transfer sezonu bittiğinde, orta sahadaki eksikler giderilememiş, gitmesi gerekenler gidip, gelmesi gerekenler gelememişse zaten bir muhasebe yapılır. galatasaray böyledir çünkü, hata, başarısızlık cezasız kalmaz.

    ama vefa ve güven de sıfır olamamalı.
  • 670
    neye göre başarılı olduğunu bir türlü anlamadığım transfer dönemidir. neredeyse eylül ayı gelmiş, takıma transfer ettiğin hiçbir futbolcu hazır değil. 1 hafta sonra şampiyonlar ligi play-off maçına çıkacaksın ve takımında torreiranın alternatifi bir tane bile futbolcun yok. yangıncı yaftası mı yapıştırıyorsunuz ne derseniz diyin. orta sahasında berkan ve sergio ile play-off maçına çıkacak bir takım transferde başarılı falan değildir. kimsede kendini kandırmasın.
  • 671
    yapılması gereken şampiyon kadroyu koruyup; icardi, sol bek, orta sahaya iki transfer, on numara ve yedek forvetle transferlerini yapıp gönderileceklerini gönderip önüne bakması gerekiyordu. ligler başladı ve bir ay sonra şampiyonlar ligi grup maçları başlayacak. planlama diyoruz listemiz hazır diyoruz ama en önemli mevkiler halen boşta. umarım zaman beni haksız çıkartır.
  • 672
    çok güzel giderken alınan gereksiz kanat oyuncuları ve alınmayan rashica ve ortasaha oyuncularıyla sıkıntıya girmiş dönem. 2022-23 sezonu fenerbahçesi gibi olacağız diye korkmaya başladım. onlar da 2-3 transferle yetinmesi gerekirken gereksiz transferlerle çorba gibi bir takıma dönmüşlerdi. şimdi de biz öyle olacağız diye korkmaya başladım. 6-7 tane orta saha 5-6 tane kanat oyuncusuyla sezona başlamayız umarım. 4-5 transfer daha yapıp çorba olmaktansa morutan'ı mertens'in yedeği yapıp sezona başlamayı tercih edecek duruma geldik.
  • 673
    torreira'ya alternatif defansif ortasaha ve iki yönlü oynayabilen tempolu ortasaha transfer edilmesi gereken dönem. torreira kalitesine yakın oyuncu bulmak mümkün değil ama benzer özelliklere sahip daha düşük profil oyuncu bulunabilir. mevcut kadroda yarı özelliklerine sahip tek bir oyuncu yok. kerem demirbay ve oliveira derine gelip oyun kurma işini yapabilecek olsalar da savunmada kırılganlar. berkan ve midtjsö ikilisi 6 numara değil. kısaca devşirme işi ile olacak iş değil. defansif özellikleriyle öne çıkan, top çalabilen pozisyonunu iyi savunan oyuncu şart. torreira'nın olmadığı denklemlerde oyunun bu kadar geriye gitme sebebi de bundan kaynaklanıyor, savunma önünü savunamıyoruz. takım savunması çok düşüyor başta stoperler daha kötü gözüküyor.
    8 numaraya alınacak oyuncu da iki yönlü oynayabilecek seviyesi olan tempolu, topla koşabilen bir oyuncu olmalı. paranın en çok harcanması gereken kısım burası.
    hücuma bireysel becerisi çok yüksek oyuncular transfer edildi. ortasaha hattının bu hücum hattını destekleyebilecek savunmacılığa sahip olması daha önemli hale geldi.
  • 674
    bir transfer sezonunun nasıl geçtiği sadece transfer dönemi bittikten sonra elde olan oyuncularla ölçülmez. ona göre ölçecek olsaydık ben eminim ki iyi bir transfer dönemi geçirdik derdik.

    fakat kötü gidiyor.

    orta saha transferi hala yapılmadığı ve torreira cezalı olduğu için şampiyonlar ligi play off turunu orta sahasız oynayacağız. berkan-oliveira adlarını bir daha yan yana görmek istemiyorum.

    zaniolo ve rashica ikilisiyle sağ kanadı kurabilecekken risk alarak tete'yi getirdik. hem hukuki risk aldık hem de oyun anlamında.

    genel olarak transferde bir plana göre hareket edilmediği hakim ziyech isminden belli. boşta olan herkese gidip anlaşabildiğimizi istanbul'a indiriyoruz galiba. arap kulüplerinin bile sakat diye almadığı, ajax'tan ayrıldığından beri yokları oynayan 30 yaşında bir diğer kanat oyuncusu. tam ihtiyacımız olan şey, değil mi?

    satış anlamında da henüz olumlu bir iş göremedik. çok oyuncumuz var, buna rağmen hala eksiğiz. bu durum temmuz başında olsa laf etmezdim, ama lig başladı, şl başladı.

    acilen orta saha, hem de bir değil iki tane. gerisi artık tamam. gözünüzü seveyim ziyech falan getirmeyin.
  • 675
    ne kadar yangıncı taraftarımızın olduğunu gösteren dönem. icardi bu kadar erken geldi, üst düzey yunanistan'da gol kralı olmuş adamı yedeği yaptık ve milli olmuş yerli oyuncu üçüncü alternatif olarak katıldı takıma.

    orta sahaya yerli oyuncu derinliği açısından demirbay eklendi. zaha ve tete için bonservis verilmedi. zaniolo zaten kar etmek için alınmıştı. 12 maç oynayan oyuncuyu en az %100'lük kar ile türk futbol tarihinin en pahalı satışını yapıyorsun ve bu süreçte 14 yabancı oyuncu kadrosundaki belirsizlikten dolayı rasicha işini uzatıyorsun (bence şu aşamada bu kadar kanat oyuncusu varken gereksiz) ve birden ortalık yangın yeri oluyor.

    ihtiyacımız olan sol bek, kalburüstü bir oyuncu ile tolere ediliyor. kaan gibi bir joker kadroya dahil ediliyor. yedek en iyi yerli kalecilerden biri alınıyor. nelson ve boey'i ve hatta o kadar teklife rağmen torreira'yı takımda tutma becerisi gösteriyorsun ama transfer obezi taraftar memnun olmuyor. bu iş bilgisayar oyunu değil ki. bütün bunlar yapılırken transfer sezonunun bitmesine hala bir ay var üstelik. hem de yapılan tüm transferler çok makul fiyatlarda yapılmış iken ne oluyor renktaşlar. ligin ilk maçında berabere kalmak mı sorun? yüklemeler yeni yapılıyor, oyuncular birbirine alışıyor. sakatlıktan dönenler de var. geçen sene ligin ilk yedi haftası sonunda size göre okan hoca bir dakika daha durmamalıydı değil mi? bir sakin olun. herşey çok güzel gidiyor. ensesi karartmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın