• 628
    2013-2014 galatasaray, 2017-2018 beşiktaş’tan yine ders alınmadığını gösteren transfer dönemi.

    en iyileri toplayınca en iyi takım olunamadığı anlaşılmamış olacak ki rashica elden kaçırılmış veya vazgeçilmiş. evet galatasaray çok iyi oyuncular alıyor ama bu adamlar ligde ilk sendelediğin anda rekabeti salacak, umursamayacak oyuncular. şampiyonlar ligi’nden elenince rize deplasmanında karakter koymaz zaha, tete veya her kimse.

    galatasaray yine yeniden kendine yazık ediyor. şimdiden geçmiş olsun.
  • 630
    2023 yaz transfer döneminde yaptığımız hamlelerle ü formasyonuna mı geçeceğiz diye düşünmeye başlamıştım ancak gelinen noktada görüyorum ki tete ve zaha ile kanatlarımızı geçen seneye göre güçlendirip, iki tane yerli oyuncumuzla yedeklerini de sağlam yaptık. zaniolo’nun gitmesi ve rashica’nın alınmaması doğru hamlelerdi. kalan paraya sergio ve mertens yerine iki tane yıldız isim alırsak bu sezon bambaşka şeyler izleyebiliriz.
  • 633
    yıldız, daha büyük yıldız, daha büyük kariyer diye sayıkladığımız dönem.

    istikrar, denge veya güven gibi kavramları tamamen unuttuk. bu gidişat artık tatsız bir hal almaya başladı. eylül ayı gelip transfer dönemi bittiğinde şayet okan buruk'un eline bu denli karmaşık ve bolca soru işareti barındıran bir kadro verirsek bu sezonu çöpe atarız.
  • 634
    tek teselli şu ana kadar ıcardi ve kerem'i kesmeye aday topçu kumaşı olan zaha'nın alınması. ikisinin de bütçeye yükü benim beklediğimden ağır oldu. bir şekilde sponsorlar destek oldu oturdu. mali olarak görece güçlü girdiğimiz için beklentiler çok yükselmişti. daha planlı olacağını iddaa eden bir yönetim transfer potansiyeli olan oyunculara giden hediyler falan vardı. scoutları tamamen devreden çıkardığımız bir dönem oluyor. forvetsiz, solbeksiz dönemlerden sonra gösterseler bayılırdık yine de.
  • 635
    her geçen gün bir planımız olmadığına inandığım sezon. hadi zaniolo gitti kabul ama sen yedek olarak rasciha’yı nasıl almazsın ya? bulabilecek misin bu kalitede yedek göreceğiz. hala orta sahan ve 10 numaran eksik.

    bu kadar plansız transfer yapılmaz. zaten hoca adamları 1 aydan önce sokmuyor randumanlı olarak. hala saçma sapan yıldız peşinde koşuyoruz. ziyech ne ya?

    bir an önce “sadece” gerekli yerlere gerekli transferler yapılır.
  • 636
    geçmiş yıllarda ki şampiyon takımların yaptığı hataları tekrar ettiğimiz dönem. türkiye'de çok basit bir kısır döngü vardır. büyük takım şampiyon olamaz. kulübe yeni bir yönetim gelip gözü karartır ve iyi transferlerle, hocayla şampiyon olunur. sonra ki sene sistem kurmak varken popülist davranılıp aşırı maliyetli ve yaşlı transferler yapılır. bunları avrupa için yaptık diye savunurlar. en son da başarısızlık gelir ve maddi sıkıntılar başlar.

    galatasaray transfer sezonunun başından itibaren acil ihtiyacı olan yerlere transfer yapmadı bile. sol bek dahi merkez orta saha ve on numara kadar acil değildi bana göre. günün sonunda bizimkiler hala ramos peşinde falan koşuyor. geçen sene ki 11'i koruyup üstüne iki as transfer yapsan yeterdi. sen şimdi as takımın en az yarısını değiştiriyorsun. teknik direktörü tüm sistemi baştan kurgulaması durumunda bırakıyorsun.

    okan buruk her basın toplantısında rashica'yı istediğini söylemesine rağmen böyle bir amatörlük yapıyorsun. şimdi görüyorum yönetime yakın galatasaray duyumcuları kulüp daha iyisini alacak diyor. neymiş ziyech imiş. o kadar birbirinden alakasız profiller ki.

    böyle yaparak okan hocanın işini de daha çok zora sokuyorlar ama ne taraftar ne de yönetim farkında değil.
  • 639
    rashica'yı almadıysak, zaniolo satılmadığı için almamışızdır diye tahmin ediyorum.

    çok övülen rashica'nın defansif katkısı iyiydi ancak ofansif katkısı son derece yetersizdi. çok da abartmaya gerek yok.

    fırsat transferi tete'yı mi almasaydık? fırsat transferi zaha'yı mı almasaydık? rashica oynasın diye, bonservissiz bu iki oyuncuyu almasaydık da, 5 milyon euro verip rashica'yı alsaydık diyen varsa, buyursun izah etsin de, biz de anlayalım.

    öte yandan, kerem, barış alper, yunus, zaniolo, tete, zaha yani 6 tane kanat oyuncusunun olduğu takıma 7. kanat oyuncusunu almak saçmalık değil mi?

    tete ve zaha gelmeseydi ve rashica bu koşullar altında transfer edilmemiş olsaydı, tepkileri anlardım ama mevcut durumda 7. kanat oyuncusu için ortalığı yangın yerine çevirmek anlamsız.

    transfer dönemi kapanmadan, 1 tane üst düzey box to box orta saha oyuncusu almalıyız.

    buna ilaveten, forvet arkası oyun kurucu rolü için bir fırsat transferi olursa çok sevinirim.

    olsa da olur, olmasa da olur diyebileceğim bir transfer ise, stoper rotasyonu için 5. stoper alınırsa ona da hayır demem. ancak, olsa da olur, olmasa da sorun değil.

    bu bölgeler dışında transfer isteğinde bulunmak, transfer obezliğidir.
  • 641
    mauro icardi transferi hariç rezalet bir şekilde geçen dönem. menajerler almış bizi avuçlarına oynuyorlar.

    ligde 3 yerli kuralı var ve bizim 3. yerliyi nerede kullanacağımız bile belli değilken gittik kerem aktürkoğlu'nun yerine yedek bırakamayacağın menajer önermesi olan wilfried zaha'yı aldık. 2-3 aydır pazarlık yaptığımız milot rashica'yı almak varken gittik sözleşmesini tek taraflı fesheden mateus cardoso lemos martins tete'yi bonservissiz aldık, shakhtar donetsk ile büyük ihtimalle davalık olacağız. olympiakos'tan sonra bedavaya alabileceğimiz cedric bakambu'ya gittik 700 bin dolar bonservis verdik.

    bir plan/program dahilinde transfer yapmıyoruz. menajerler kimi önerirse ona gidiyoruz.

    o çok övdüğümüz erden timur'un karakter analizi testi bile bu sene yalan oldu. geçen sene yapılan tüm iyi işleri bu sene yapmaz olduk ama sorarsak büyük yönetim (!).
  • 643
    bana göre çok olumlu seyretmeyen transfer dönemi.
    takımı çok kurcalamadan yapılması gereken birkaç hamle vardı.
    1)icardi’nin bonservisi
    2)rashica’nın bonservisi
    3)mertens’i yedeğe atacak(geçen yılki mata’nın rolüne bürünmesi açısından) 10 numara
    4)sergio’yu yedeğe atacak(malesef yüksek maaşına rağmen) tempolu 8,5 numara
    5)sol bek
    bu 5 hamleyle kusursuz bir takım olabilirdik, zaniolo’nun durumuna göre 1 kanat oyuncusu daha düşünülebilirdi elbette.
    onun yerine sanki çalım olsun diye yapılmış, plan dahilindeymiş gibi görünmeyen transferler. orta sahada ocak ayından beri görünen koca bir kara delik ve en azından şimdilik ahengi bozulmuş bir takım var elimizde.
    bunun için yapılan yatırım da az değil, bu sene şampiyon olamamamız durumunda büyük zarar yazabiliriz.
    şimdi yangın denecek ama bence yolumuz yol değil.
  • 644
    kesinlikle bir plan dahilinde olmadan devam eden donem. herkes sampiyon oldugumuz ertesi gunu takiminin basta icardi dahil korunmasi gerektigini ustune boey ve nellson’un kalmasi durumda mertens ve oliveira yerine kaliteli 8-10 numara bir de solbek alinmasi gerektiginde hem fikirdi. bugun itibari ile 2.sampiyonlar ligi turu ve bir superlig maci geride kaldi. ve onumuzde oynacagimiz molde maci var. bu maci kazanmamiz durumda yaklasik 35 milyon euro para kazanacagiz. peki bu macta orta sahada kim oynayacak mesela? neye gore bir plan yapildi da bu maca hala berkan nasil ilk adam olarak yaziliyor? takimin elinde zaniola ve muhtemel gelmesi gereken rashica varken neden ikisi de kaybedilip yerine tete alindi? hadi zaniolo’yu sattin cunku sag kanat dolu, neden rashica’yi almadin? bir parades ve fred sevdasina tutulduk 1.5 ay ve ikisi de su anda baska takimlara transfer oldu. neden en gerekli orta saha bolgesine ilk transfer yapilamasi gerekirken bu kadar kanatlara yuklendik. ustelik zaha ne kadar dunya yildizi olsa da kerem mi kesilecek takimda veya isleyen o kanadi bozup yerli kurali varken kereme yer mi arayacagiz?
    mesela halil dervisoglu neden alindi? ustune bakambu serbestken almayip neden bonservis odedik? elimizde calisan bulasik makinesi ve bozuk camasir makinesi varken biz gittik ustune 2 bulasik makinesi daha aldik ama camasirlari elimizde yikiyoruz.
    ıcardi transferi disinda bence butun takim kimyasi alt ust olmus durumda. simdi yine eylulu bekliyoruz herhalde orta saha icin ama molde bizim bu seneki en onemli macimiz ve yine kisir bir orta saha ile maca cikacagiz umarim bir sikinti yasamayiz.
  • 646
    orta saha transferi maalesef eylül'e sarktı. torreira'nın gördüğü kırmızı kart bizim için çok kötü oldu.

    şimdi play off turunda torreira cezalı diye ne olur ne olmaz denerekten midtsjö/oliveira takımda tutulacak. bu iki isimden birisini göndermeden de 8 numara alınmayacak.

    neticede akşam pazarından formsuz dışlanmış topçu bakacağız. onun da form tutması en iyimser tahminle eylüldeki milli maç sonrası ligin 5. haftasında olacak.
  • 649
    gecen sezon super starın icardi'yi almışsın, sol bek eskisini herkesin ismi gectiginde dibi düstügü angelino ile kapatmissin, sola zahayi, sağa teteyi cekmissin. orta sahaya mavi pasaporttan yerli sayilacak kerem demirbay almışsın. forvet yedeğini gecen sezonun yunanistan gol krali bakambu yapmissin ama rashica gelmedi, orta saha gelmedi diye plan proje görülmeyen tranfer sezonu olarak adlandirilan dönem.

    yönetimin isi hakikaten zor, bu kadar iyi sey yapip, sezon başı yüklemelerden dolayı aksayan maçlardan sonra şu kadro üzerinden eleştirilmek, insana koyar.

    yildiz isimler aldik diye, sırf isim olsun diye alıyormuşuz. rakipler yıldız alsa biz ismi bilinmeyen oyuncular alsak burada oluşacak küfür kıyameti hayal edemiyorum bile.

    şu takım birlikte bi oynama alışkanlığı kazansın, bu başlığa gelip paylaşıcam bu yazdığımı.

    gecen sene de dedim bu sene de diyorum, bu takım da cok entry cok tivit sildirecek, kurtlukta kanun düşeni yemektir, düşmeyeceğiz.
  • 650
    bir plan ve programın olduğunu düşündüğüm dönem.

    plan var ki zaniolo gitmeden tete geliyor. nelsson gitmeden yerine potansiyelli isimler belirlenmiş ve ek olarak ramos konuşuluyor. giden oyuncuların yerinin dolmadığı çok dönemler gördük. kesinlikle bir plan olduğunu düşünüyorum. halihazırda orta saha rotasyonumuz da şampiyonlar ligi’nde gruplara kalmak için yeterli bence.

    yaz transfer sezonu henüz bitmedi. bir gruplara kendimizi atalım. geleceklere ve gideceklere bakalım. o zaman bir plan ve program olup olmadığı daha net anlaşılır diye düşünüyorum. umarım takımımız için en hayırlısı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın