• 377
    oyuncu satamadigimiz dönem. valla almayı geçtim şu mayıs ayında o 25'e bu 20'ye diyerek kasayı hayali 60-70 milyonla doldurduk ama gerçekte anca sürpriz şekilde muhammed gitti. yani o bile gitmeyecekti ama nantes fikir değiştirdi son anda. yahu bizim acilen bir tane 20lik bir satış yapmamız lazım. elimizdeki kadro çok iyi diyoruz (doğrusu bu zaten) ama ya ölücüler geliyor ya da sadece asparagas haberler çıkıyor. bakin gerçekten transfer yapmakla ilgilenmiyorum daha doğrusu bu durum beni germiyor ama satamamak geriyor. suyun karşı tarafı bir şekilde kasaya şimdiden 30 milyon para koydu ve zaten başkanları mal varlığını kulübe aktarıyor habire. bizde pazarlama konusunda bir basiretsizlik var. abi bu işin yolu sağlam menajerlerle çalışmak ise onu yapalım da şu şanssızlığımızı (beceriksizlik demek istemiyorum) kıralım.
  • 378
    iki tane net orta saha almamız gereken transfer dönemi birincisi her ne kadar herkes parades'e odaklansa da ben box to box bir orta istiyorum. hem çalışkan koşan hem de adam eksiltebilen bir oyuncu fark yaratacağını düşünüyorum. ikinci olarak ise mertens yerine oynayacak bir 10 numara. hem oyunun kurulumunda hem ince pasları ile iş yapabilecek bir oyuncu şart. bunun yanında icardi ve rashica'nın da kadroya katılması elzem gözüküyor. umarım bir an önce transferler gelir çünkü suyun diğer tarafı her ne kadar bence o kadar da iyi olmasa da iki tane iyi oyuncu aldılar ve üstüne bir kaç oyuncu sattılar. hatta hala oyuncu satacakları konuşuluyor bunun yanında zaha ve yabancı kaleci gündemi var. bizim bir an önce kadromuzu netleştirmemiz lazım, şampiyonlar ligi ön eleme maçları derken bir anda lig başlayacak, kadromuz şu anda bazı noktalarda çok dar.
  • 379
    an itibari ile 20 gun sonra mac var en onemli orta sahan sakat, yedegi yok. takiminda sifir tane santrafor var. bu duruma bakinca an itibari ile basarisiz bile degil olmayan transfer sezonudur. sonra ne olur bilinmez. fakat allah korusun bir sekilde isler ters gider de elenirsek sonrasinda kimi alsan farketmez. gecen yil yonetim icin basarimiydi tesaduf mu yakinda gorecegiz.
  • 380
    bir miktar geç kaldığımız fikrine katılıyorum. en azından sol bek ve yedek santrfor işini çözsek iyi olurdu.

    ancak yangın yapılmasını anlamlandıramıyorum. normalde yangıncının önde gideniyimdir. ama realitenin de biraz farkında olalım. halihazırdaki kadro ön eleme için gayet ideal. tamam rakibi hafife almıyoruz ama real madrid ile de karşılaşmayacağız. forvet yok düşüncesine de katılmıyorum. barış alper gayet forvette de oynayan bir oyuncu. kerem ve zaniolo gibi iki çok usta gol ayağına sahibiz. hatta mertens'i de buna ekleyebiliriz. orta sahada sezon boyu yükümüzü çekmiş, sadece 4-5 maç sendelemiş, ki normal karşılıyorum, kaliteli bir oliviera var. yanında torreira oynayamasa da fenerbahçe derbilerinde kendini kanıtlamış berkan var. defans hattımız şampiyon olan defans hattı, bir değişim yok. kale zaten yine emin ellerde. ön elemede gayet tur atlayacak bir kadroya sahibiz zaten. allah'ın 5. seviye avrupa takımını yenmek için de paredes, angelino, icardi'ye ihtiyaç duyacaksak zaten hiç katılmayalım turnuvaya.

    velhasıl yangın yapmak için bence çok erken. bugün 100 bin euro yaklaşık 3 milyon tl yapıyor. yeri gelecek pazarlıklarla transferleri 2-3 hatta belki 5 milyon euro daha az maliyete bitireceğiz. bu rakamların tl karşılığını, bu parayı çıkarmak için kaç bilet, kaç loca, kaç kombine satılması gerektiğini oturup siz hesaplayın. maalesef bu ekonomik buhranda buna mecburuz.

    ha şunu da ayrıca belirtelim, eğer ki ön elemenin play off ayağında halen transfer gelmemiş olursa o zaman hep beraber yangın yaparız. çünkü o aşamada artık dişli rakiplerin gelmesi olası. ama o zamana kadar halen süremiz var. hem beklemeyelim, hem fofana - paredes vs. isimleri beğenmeyelim yok öyle bir dünya.

    erden timur'a ve yönetime güvenim var. biraz sabredersek gelecek isimlere hep beraber sevineceğiz.
  • 381
    hiç gergin veya stresli değilim ve hiç de geç kaldığımızı düşünmüyorum. icardi ve rashica'yı takımda tutup orta saha, on numara ve sol bek transferi yapıldı mı takım için gayet yeterli ve seviye atlanabilir durumda olduğunu düşünüyorum. şampiyonlar ligi ön elemesinde gelecek takımı zaten icardisiz eleyemeyeceksek yazıklar olsun ama ben önümüzdeki iki ön elemeyi de mevcut kadroyla geçeceğimizi düşünmekle birlikte transferlerin o dönemden sonra gelmesine de fitim.

    erden ağabey ve takım genelinde bir transfer dünya yıldızı çilek algısı oluştu ki bunu yapanın ben malum camianın eziklik kompleksini yine bir yerlerden çıkarıp önümüze getirip taraftarı da galeyana getirdiğini düşünüyorum. kadromuz iyi, sadece eklenmesi gereken bazı yerler var ve doğru zamanda doğru maliyetlerle bunların takıma geleceğinden şüphem yok.
  • 383
    galatasaray'ın her defasında geç kalıp transferde akşam pazarından futbolcu almasını savunanlar var. tabii ki fazladan verecek paramız yok kimseye orası doğru. bazı transferlerde de akşam pazarını beklemek uygun olur. buna diyecek lafım yok. ancak burada risk analizini doğru yapmak lazım. yani diyelim 1-2 milyon euro az vereceğim diye arzulanan aralıkta yapılmayan elzem bi' transfer sizin avrupa kupalarından elenmenize ya da ligin ilk 2-3 haftası olmayacak puan kayıplarına neden oluyorsa burada yanlış bi' risk alma biçimi var demektir. belki 2 milyon euroyu kurtardın ama avrupadan elenişle dolaylı olarak 15 milyon euro zarardasın? şimdi de durum böyle pahalı bi' kadro var yatırımlar var ama ş.ligi ön elemesine elinde santrfor olmadan çıkıyorsun? üstelik ani gelişen bi' durum da değil, sakatlık vs de değil bariz yani bunun böyle olacağı. gomis'in kontrat bitiyor ve yenilenmeyecek. icardi zaten kiralık ve tekrar almaya kalktığında işin çetrefilli olacağı ve istenen arzu edilen tarihlere yetişmeyeceği açık. siz nasıl göz göre göre koskoca galatasaray'ı santrforsuz avrupaya gönderirsiniz ya?
  • 384
    şampiyonlar ligi elemeleri için umut nayir bile olsa yedek forvetini alman gerekiyor. orası barış alper'le gitmez. yedek forvet için ucuz yollu bir adam bulunabilir. belki kiralayabileceğimiz yabancı bir genç isim de olabilir. bunu yaptığımızda işte icardi transferi için zaman kazanmış oluruz. elemeleri geçtiğimizde 30 milyon euro'ya yakın kazanç elde edeceğiz diye okumuştum. bu kadar iyi kadromuz varken forvetsiz elemelere çıkıp 30 milyon euro'yu riske etmemeliyiz. diğer bölgelerde az çok futbolcularımız var. forvet dışında gidenlerin yerini elemelere kadar aramayacağımızı düşünüyorum.
  • 385
    galatasaray muhabiri ve duyumcularının götten sıkma ve dış basından haber aklama hariç tek bir bilgisi dahi yok. yönetici bilgi verirse hepsine veriyor zaten. samiyenhaber dedikleri hesap bile hiçbir şey yazamadı sorsan haber alıyor içeriden. hepsi mabadından uyduruyor anlayacağınız. galatasaray haberi yapan bir tane düzgün muhabir olmaması acınası.
  • 386
    icardi, (gelmek için arapların 4-5 kat fazla teklifini reddetti, psg'ye ben sadece galatasaraya giderim dedi)
    paredes, (ben icardi ile oynacağım salın beni dedi psg'ye)
    angelino, (ben galatasaraydan başkasında oynamam dedi)
    günay,

    tamam gibi gözüküyor.

    rashica,
    kamada,

    için yoğun uğraş var.

    boey,
    nelsson,
    zaniolo,

    takımda kalacak gibi.

    yönetim istifa, erden timur senin abv, çok geç kalındı rerere rörörörö...
  • 390
    erden timur'un basın mensuplarıyla olan sohbetinden sonra 10 numara bölgesi için genç bir oyuncu baktığımıza kanaat getirdim. geçen sezon devre arası zakharyan'la (20) ilgilendiğimizi sağır sultan bile biliyor. dün basın toplantısında erden timur szymanski (24) ile ilgilendiğimizi söyledi. bu şekilde genç olan 1-2 isim daha çıktı *. bunların bazılarının transferi hayal olsa da gittiğimiz yol doğru.
  • 391
    icardi 30
    paredes 29
    rashica 27
    angelino 26

    bahsi geçen
    kerem 30

    bunların hepsi bonservisiyle gelecek isimler. bonservisleri de az buz değil. nerden baksan 35 milyon euro civarı. çoğunun da bonservisinin geri dönüşü olmaz. sanki biraz daha yaş skalasını düşürsek çok iyi olacak gibi.

    bir de gitmesi gerekenler var tabi.

    cica, midjö, morutan, boss, taylan, emreyi bonservisleriyle göndermeyi bir başarırsak harika ötesi olur.
  • 392
    bir 6-8 numara, bir sol bek, bir 9 numara. herkesin mutabık olduğu yerler. hepsi 11'e tabi transferler. kısaca paredes, angelino ve icardi alınmalı. rashica da kulübü 6 milyon civarına bırakıyorsa olabilir. bunun dışında 11'den oyuncu satılıyorsa onun yerine transfer olabilir ama bu isimler abdülkerim ve kerem olmadıkça yine paniğe gerek yok. 2.santrfora yüklü maaşlı bir oyuncu bulmayı doğru bulmuyorum. okan hoca hep 2. ve 3.santrfordan bahsediyor ama gomis bile aldığı dakikaları beğenmiyordu. yüksek profilli 2.santrforu memnun etmek zor. barış'ı o bölgede pişirmek galatasaray'ın katlanacağı bir zorluk olabilmeli.

    yedek ya da as 10 numaraya, yusuf demir gibi yatırım diye alınan yedek oyunculara, mata gibi transferlere ihtiyacımız yok. alacağımız oyuncu morutan'dan daha iyi olmayabilir. morutan'ı kazanalım, ne gerek var yeni kumarlara.

    işin kısacası her sene 10 tane transfere gerek yok. fazla transferi city bile yapmıyor. istese bile yapmıyor, çünkü çalışan şeyle oynamaya gerek yok. omurga sağlamsa transfer bağımlısı gibi davranmaya gerek yok. bu takımın sadece 3-4 transfere ihtiyacı var. gerisini de öteki sezon düşünürüz.

    o arzu ettiğimiz avrupa kupası da 2-3 sezon istikrarlı durursak bize gelebilir. 2000 kadrosu da istikrar sayesinde kupa aldı. bu kadro da bu şekilde mesafe kat edebilir.
  • 398
    kadrodaki yabancı sayısı: 10
    muslera
    boey
    dubois
    nelsson
    angelino
    torreira
    oliveira
    midtsjö
    zaniolo
    mertens

    gelmesini beklediğimiz topçular: 3
    rashica
    paredes
    icardi

    kadroda olup gönderilecekler listesi: 4
    ross
    cicaldau
    morutan
    luyindama

    mavi karttan yararlanıp yabancı statüsünden çıkan oyuncu:
    yusuf demir

    midstjö ve dubois'den de çıksak, rashica, paredes ve icardi'yi alırsak 11 yabancımız oluyor. 2. forvetin de hızlı bir şekilde alınacağını düşürsek hala 2 takviye daha eylüle doğru yapabiliriz. nelsson giderse tabi ivedilikle yerine takviye.

    angelino geldi. rashica, paredes, icardi ve bir 2. forvet çektiğimiz an eylül'e kadar kafamız rahat, sülalemiz geniş bir şekilde takılabiliriz.

    icardi için fabrizio topa girdi, alevli top geldi. paredes'e torreira yakın markaj uyguluyor*, rashica'yı galiba biraz daha bekleyeceğiz.
  • 400
    milot rashica transferine dair:

    https://twitter.com/...495704184143872?s=20
    https://twitter.com/...836637580873728?s=20
    temmuz başlarında iki farklı haberde norwich'in 9 mil. € ve 7 mil. € istediği söylendi. temmuz ilk haftası için 9 istemeleri daha gerçekçi gözüküyordu.

    https://twitter.com/...719906861604866?s=20
    daha sonra 7 mil. €'da anlaşıldığı haberini yaptı nevzat dindar.

    https://twitter.com/...843350072406018?s=20

    benim genel değerlendirmem haziran sonu ilk girişim yapıldı. rashica'nın premier leage'den ciddi talibi olmayınca norwich tek haneli rakama açtı kapıyı. uzun süre 9 mil. €'da diretti. biz 5-6 seviyeleri taksitli direttik, o noktada norwich olası taliplilerinin artma ihtimaline karşılık beklemeye geçti ve süreç uzadı.

    temmuz'un ilk haftası bitince takım avusturya kampına giderken ikinci dalga girişimi yaptık. bir yandan rashica galatasaray için diretirken, fenerbahçe sürecin uzaması ve fiyatta pürüz çıkması için norwich'e teklif yaptı.

    şu an muhtemelen rashica ile kulüp arasında bütün sözleşme detayları çözüme ulaştı, kulübü ile anlaşıldığı anda idmanlara katılacak.

    transfer dinamik süreç, şu sıralar belkide anlaştık. yönetimin üzerinde baskı yok, kanat rotasyonumuz geniş, dolayısıyla rashica konusunda 7 mil. € üzerine çıkacağımızı sanmıyorum.

    kişisel tahminim taksitli 6-7 mil. €'ya bitiririz. maaş 1.5 mil. €'yu geçmez. fakat ağustos'a sarkıp 1-2 mil. € kırma şansımız varsa sarkmasında sakınca yok bu transferin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın