• 302
    sanki okan buruk bilmiyor takımın transfere ihtiyaç olduğunu. hatta en çok o istiyordur çünkü başakşehir ile şampiyonlar ligi oynamanın ve orada oynamanın ligde nelere mal olduğunu en yakından gören o. başta ben olmak üzere bizim herbokolog taraftar biliyor sadece. x oyuncunun adı mı çıktı gelsin bonservis de ver maaş da ver hatta bol keseden ver yaşına bakma kalitesi varsa gelsin. oldu canım başka isteğiniz var mı? biraz ülkenin ve takımın gerçeklerinden haberiniz olsun. şartlar belli, kulübün durumu belli. alacağın oyuncunun bonservisini de en düşük seviyeye getireceksin, maaşını da düşüreceksin. şampiyon olamadıktan sonra etebolarla oynamak istemiyorum ben. şampiyon olamasan bile takımında hem kaliteli oyuncu olmalı hem de sonraki satışını yapabileceğin genç oyuncular olmalı. bunun yolu da ince eleyip sık dokumaktan geçer.

    kimse de merak etmesin eldeki mevcut kadro şampiyonlar ligi 2. ön elemesini rahat geçer. östersunds maçındaki berbat kadroyla alakası yok elimizdeki kadronun. o takımda selçuk-tolga orta sahası, stoperde maicon-ahmet vardı. yasin, sinan, carole falan vardı o takımda. şampiyonlar ligi 3. ön eleme maçı da zaten ağustos'ta o döneme kadar da en kötü yedek forveti getiririz rahat olun yani.
  • 306
    herkes "kimse ayrılmazsa" üzerine rahat takılıyor ama daha önceki sezonlardan anladığım boey, nelsson kafasındaki oyuncular kalmaya karar vermiş görünseler bile transfer sezonu sonuna doğru gemileri yakıp ansızın çekip gidiyorlar. sadece nelsson'un olmadığı maçlarda bile ne eziyet çektiğimizi hatırlıyorum. ya da mertens'in olmadığı 4-5 maçta yaşadığımız zorluğu. sırf boey-nelsson eksikliği bile bizi mutlak favori olmaktan uzaklaştırır. dubois'in de ayrılması kesin gibi görünürken sağ bek, sol bek, stoper ve forveti soru işareti olan bir takım oluruz bir anda. nasıl çok rahat gruplara kalırız dediğinizi çok anlamıyorum maalesef.

    ilk iki tur neyse ama özellikle son maçta takımın eksiksiz olması gerek. 20+ milyon euro gelirden olma riski alınacak bir risk değil. ayrıca kaybedeceğimiz prestijin telafisi yok maalesef.
  • 307
    ismi daha önce duyulmadığı veya üst seviye bir takımdan gelmediği için çıkan isimlere sıklıkla çöp çekilen transfer sezonu.

    isimli topçu arayışı menajerlerin kucağına iter bizi. ihtiyacımızı karşılayacak transferler değil, rakip kudurtacak transferler arıyorsak bu ekonomide menajerler bizi bir güzel silkelerler.

    galatasaray yolunacak kaz değildir. yıldız topçuların son durağı da olmamalı.
  • 308
    yine yangınlar yine ben...
    ne yapalım bazı renktaşları mutlu etmek için? mesela nelsson henüz gitmemişken stoper mi alalım yerine? sonra satacağının yarısına satarsın ancak nelsson'u. ya da dzeko ayarında bir adama para gömüp getirelim mi? sistemi, eldeki oyuncuları düşünmeden sırf ismi var diye parayı basıp alalım mı önümüze gelenleri? yahu takımın şu anda tek ihtiyacı yedek forvet. o da en doğru isim olacak eminim, daha sezon yeni açıldı.

    muslera, boey, nelsson, abdülkerim, kazımcan, torreira, oliviera, mertens, kerem, zaniolo, barış ilk 11'i ile ilk ön elemeleri geçemiyorsan zaten avrupada olma. bunlardan ayrılan olsa bile yerine alacağımız ya da doğrudan yerine alacağımız adamlar çok çok fark yaratacak isimler olmayacak, evet daha kaliteli olacaklar ama zaten çok kaliteli isimler var. bunlardan 1 2 gömlek üstü zaten türkiyeye gelmez. asıl hedef rotasyonu genişletmek ya da bu isimleri rotasyonda kullanmak. yani aldığımız oyuncular belki de bu isimleri kesemeyecek ama sezon uzun, hoca bütün oyunculardan olabildiğince fazla faydalanıyor. kadroyu ideal yedek şeklinde değil bütün olarak değerlendiriyor. onun için her hamle öyle ya da böyle fayda sağlayacak (bknz berkan, midjso, gomis, yunus, bay, dubois, kaan, emin, mata hatta okan kocuk)

    demem o ki, herkes sakin kalsın. 13. olan takımı şampiyon yapan akıl eminim ki şampiyon takımı daha da ileri götürecektir. taraftar ekstra baskı yapıp yönetimi aceleye ve hataya zorlamamalı. bekleyip göreceğiz, neyin açlığı yaşanıyor şu an anlamak mümkün değil. hamleler gelecek, gidenler gidecek, yerleri dolacak ve yeni sezon başlayacak, biraz sabır.
  • 309
    uzun uzadıya düşündüm. şayet rasyonel olursak panik yapmamıza hiç gerek yok. uzun yıllardır kampa ilk kez bu kadar kaliteli bir takımla gidiyoruz belki de.

    ancak taraftarlık ve rasyonellik kolay kolay yan yana gelebilen kelimeler değil. bu nedenle acilen çingenem edit izlemeye, uçak takibi yapmaya ve çok da tanımadığım topçular hakkında atıp tutmaya ihtiyacım var.

    tanım: erden ağabeyin acilen birilerini getirmesi gereken transfer dönemi :(
  • 310
    şu ana kadar hamlelerin yapılamaması durumu için bence sadece 3. santrforu bitirmemek konusunda eleştirilebilir.

    bence süper ligi dominant bir oyunla şampiyon bitiren takımın her koşulda ön elemeleri geçmesi lazım. geçemiyorsa zaten temelde bir sorun vardır. aslında sadece icardi/gomis'ten mahrumuz gibi bir durum var. rashica yerine oynayabilecek ve geçen sene oynayan yığınla topçumuz var. ki zaniolo gürlemeye geliyor gibi de bir durum var. mertens ve oliveira dinlenmiş ve moralli gelecekler.

    laga luga yapmadan geçmek lazım turları.

    dediğim gibi tek sıkıntı, orijini santrfor olan bir futbolcumuzun olmaması. en azında üçüncü santrforu bitirmek icap ederdi gibi. ki bu transferi illaki yapacağız. evet, elimizde zaniolo var, barış alper var. oynarlar, ellerinden geleni yaparlar. ama henüz "o" değiller. kapanan rakiplere karşı henüz değiller. ki rakiplerimiz illaki kapanacak. kapanmazlarsa zaten dozer gibi geçeriz. ve bizim kapanan rakiplere karşı zorlandığımız gizli bir sır değil.

    belki mertens'e güvenebiliriz. (santrfor olarak değil, oyunu açmak konusunda.) daha çok hücum aksiyonlarına kendisini saklayarak. ki dediğim gibi dinlenmiş olarak gelecek. geçen sene çok eforlu bir oyun oynadı bu adam. illaki fark olur oyununda.

    bizim o karanlık zamanları hatırlayanlar var mıdır? hani santrforsuzluktan kırıldığımız zamanlar?

    bir santrfor transferi iyi olurdu harbiden. ama üçüncü olanı. belki umut nayir mesela. fark oluyor çünkü illaki.

    gerisine bakarız.
  • 312
    mevcut euro ve dolar kurunun halini düşününce yönetime transfer baskısı yapmak haksızlık olur. paramızın değeri çok düşük. bu bir.

    ikincisi takımımızın temmuz ayı için çok fazla bir eksiği yok, mevcut kadromuz ile ilk iki turu geçebileceğimiz kanaatindeyim.

    üç, avrupa piyasası ile rekabet etme şansımız çok düşük. 5 majör ligde rol verilmeyen oyuncuları beklemek zorundayız. bu da temmuz'da ve dahi ağustos'ta bile durağan bir transfer dönemi olacağını gösteriyor.

    dört, görece hazır bir kadromuz ve teknik ekibimiz var ancak hiç bir oyuncumuzu kaybetmezsek bile sol beke, forvete, kaleye ve orta alana kaliteli oyuncu bulmalıyız.
  • 313
    mauro icardi, wout weghorst, milot rashica, leandro paredes ve rıdvan yılmaz transferleri ile kapatalım gitsin. kimseyi de satmayalım. tertemiz takım.

    gk: muslera/batuhan/jankat
    rcb: nelsson/ross
    lcb: abdülkerim/emin
    rb: boey/dubois
    lb: kazımcan/rıdvan
    rdm: torreira/berkan
    ldm: paredes/oliveira/midtsjö
    rm: rashica/yunus
    lm: kerem/barış
    cf: zaniolo/mertens/yusuf
    st: icardi/weghorst
  • 314
    sayısal olarak eksik olduğumuz mevkiler;
    yedek kaleci,
    sol bek,
    2 santrafor (gomis ve seferoviç yerine),
    oliveira alternatifi bir futbolcu,
    icardi ve rashica ile birlikte toplamda 7 transfer yapmamız gerekiyor.
    eğer ki nellson, boey ve zaniolo da giderlerse bu sayı 10 oluyor.
    arap ligi ve döviz kurlarını düşündükçe de yönetimi çok zor bir süreç bekliyor.
  • 315
    transferleri ne kadar erken bitirirsek o kadar iyi. bunun sıkıntısını geçtiğimiz sezonun başında çektik, gomis olmasa maç kazanamayacaktık. araplardı oydu buydu bırakalım. bu takımın eksikleri var, öyle dört dörtlük bir kadromuz yok. hiç kimse gitmese bile 2 forvet, kanat, orta saha, sol bek ve yedek kaleci ihtiyacı var bu takımın. daha hiç transfer yapılmadı. iyi bir şey değil bu. şampiyonlar ligi’nde de belli olmaz yarım yamalak kadro ile çıkıp elenebiliriz, bu işler şakaya gelmez.
  • 316
    yönetim, duyumculara 10-15 gün transfer yapılması zor haberi girdirtmeye başlamış.
    sebebi de arapların piyasayı çok kızıştırmasıymış.
    arkadaş kimse zaten temmuzun başında sizden paulo dybala, mauro icardi, marcel sabitzer beklemiyor.
    ama bir zahmet alacağınız 2-3. santraforu da alamamanızı arap piyasasına bağlamayın.
    taraftarın %80-90'ı sizden ilk kampa sadece yedek santrafor istedi, başka hiçbir şey istemiyor taraftar.
    eğer ki onu da yapmazsanız sebebini ben biliyorum ama burada açıklamayayım.
    her ne olursa olsun ön eleme turunda santrafor bölgesinde barış alper yılmaz ile gitmenin savunulacak bir yanı yok.
    tabi ki ilk turdaki rakibi elememiz için santrafor şart görünmüyor ama 2. ve 3. tur arasında sadece 1 hafta süre olacak.
    o süre zarfında ne ara santraforla anlaşacaksın, istanbul'a getireceksin, takıma adapte edeceksin?

    son olarak galatasaray kulübü 1. ve 2. başkanının açıklamalarını da ekleyeyim.
    ne dediler başlığına özet çıkarıp, bizzat kendim yazdığım için daha dün gibi hatırlıyorum programda söylediklerini.

    takvim 07.06.2023'ü gösterirken a spor'da canlı yayına katılmıştı sevgili dursun aydın özbek.
    ''bitmek üzere olan 2 transfer var.'' dedi ve ardından ekledi; ''defans-orta saha-hücum oyuncusu var bitecek transferler arasında.'' (bkz: ne dediler/#3627672)

    takvim 12.06.2023'ü gösterirken spor gecesi digital youtube kanalının canlı yayınına katılmıştı sevgili dursun aydın özbek.
    'niyetimiz kampa transferlerin büyük bölümünü bitirmiş olarak gitmek istiyoruz. biz bunun acısını çektik. çabuk davranmak istiyoruz.'' dedi ve ardından ekledi; ''bir orta saha transferi bitmek üzere.'' (bkz: ne dediler/#3631460)

    takvim 08.06.2023'ü gösterirken metin öztürk 343 digital youtube kanalına konuk olmuştu.
    ''şu an netleşmiş, bitmek üzere olan iki transferimiz var.'' dedi ve ardından ekledi; ''bizde bütün transferler kampa yetişecek.''

    maalesef çoğu yönden kendini geliştirmiş olsa da dursun aydın özbek bazı konularda hala aynı, hiç unutmuyorum zlatan ibrahimovic muhabbetinde de haftalarca taraftarı kandırmıştı.

    not: erden timur'a ben de sizin kadar güveniyorum fakat ne olursa olsun temmuz ortasına kadar yedek santrafor işini çözmek zorunda, bunu da kabul etmeliyiz.
  • 317
    kampa kadar 2-3 transfer biter masalından kampa transfer beklemeyin masalına evrilmiş transfer sezonu.

    paramız yoksa neden bonservisi elinde olan bir tane bile topçu ile ilgilenmedik anlam vermek güç.

    satışa güveniyorsak nasıl ki torreira'ya 18 çeken arsenal 6'ya boyun eğiyor, 25 çekilen nelsson'un da 15'e ineceğini düşünen takımlar olabilir. bütün sırtımızı satışa dayamışsak 31 ağustos'a kadar beklemeye devam biz.
  • 319
    daha önce de yazdığım gibi transfer döneminin son haftasına kadar transfer beklemediğim transfer dönemidir. kasada belli ki para yok. topçu satışı olmadan kimseyi alamayız. transfer dönemi bitene kadar iyi topçular zengin kulüpler tarafından paylaşılacak bizde arta kalanlar ile idare edeceğiz.
    geçen sezon marcao satışından gelen paralarla transferleri yapmıştık. transfer işi para işi ve biz zengin değiliz bu kadar basit.
    twitter duyumcularına inanmayın. onlara göre her gün başka topçu alıyoruz, bol kepçeden sallayıp duruyorlar.
  • 320
    ocak ayı transfer döneminde sol bek transferine ihtiyaç olmayacak şekilde bitmesini istediğim transfer dönemi.
    icardi için yapılabiliyorsa 1 sezon daha kiralık yerinde hamle olur. bonservisi alınacaksa, 30 yaşında olduğunu göz önünde bulundurduğumuz da tavan fiyat 8 milyon € civarında olmalıdır.

    rashica konusunda kararsızım. lig için yeterli, olası şampiyonlar ligi gruplarında vasat kalacağını düşünüyorum.
    nelsson ve boey için de 10-15 m € üzerinde konuşulan teklifler ise hayal ürünüdür.
  • 321
    buram buram sıcak para eksiği kokusu almaya başladığım transfer dönemi. akşam pazarını beklememiz de bu şüphemi artırıyor.

    23-24 yaşındaki gençlere gitmiyoruz belli ki. öyle olsa sürekli arabistan elimizi kolumuzu bağladı demeyiz. potansiyelli ve genç topçunun ne işi olur arabistan’la? hep isimli topçu peşinden koşuyoruz demek ki. hem iyi hem kötü bir şey bu. nereden baktığımıza bağlı.
  • 322
    kasada para yok olayını anlamadım. habire sponsor anlaşmaları duyuruluyor, e şampiyon da olduk. tribün ortalaması da 45 binin üstündeydi. ilk elemeyi geçtiğimiz an en azından konferans ligi grupları garanti.

    şu şartlarda dahi en azından bonservisi elinde 1-2 tane adam alamıyor muyuz yani. bu arada mustafa muhammed de hatırı sayılır bir bonservis getirdi. para yok muhabbetine inanasım gelmiyor, ya beceriksizlik var ortada ya da başka bir şey. yedek santrfor alınacak misal, bunun arap yarımadası ile ne alakası var. kulübeye lukaku'yu almayacağız herhalde.
  • 323
    gayet sakin takip ettiğim transfer sezonudur. yangın yapacak ya da ortalığı karıştıracak bir durum olduğunu düşünmüyorum. mevcut kadro ile ön eleme turlarındaki toplam piyasa değerleri 2 milyon euro olan takımlara eleneceksek şampiyonlar ligine hiç gitmeyelim daha iyi. tabi her maç sıkıntılıdır ama orayı da geçmiyorsak boşa uğraşmayalım.

    ben transfer delisi bir insanım ama gayet sakince takip ediyorum bu transfer sezonunu. ara transferde zaniolo getirmiş yönetime de güveniyorum. arada şovlar olacak ama para olmadan da iş yapılmıyor demek ki. yönetimin "transfer yok" diye muhabirlere haber pompalattığına da inanmıyorum zira aynı muhabirler sezon başından beri aralıksız transfer haberi giriyorlar. bu sezon ne transferden kimsenin haberi var ne de paradan. sponsor konusunda dahi patlamış muhabirlerin sözlerine itimat edip ortalığı karıştıracaklara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

    edit: transfer yok diyen süleyman rodop ve birkaç twitter duyumcusuymuş. kolpaçino'daki ganyotçu gibi "anlıyorum" diyorum sadece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın