• 27
    & kaleciler hakkında hoca ne düşünüyor bilmiyorum.

    & mariano harici, defans dörtlüsü ve yedekleri aynen kalabilir. sağ beke bir tane scout transferi.

    & orta sahaya iki tane çok sağlam* adam.
    yedekleri de donk ve selçuk artık. ndiaye, belhanda ve fernando ile yollar ayrılmalı.

    & sol kanada visca veya trezeguet tarzı, hem takım oyununu oynabilen hem de bireysel yeteneği yüksek bir adam.

    & forvete de elmander tarzı defansif forvet diyebileceğimiz bir adam.

    gelmesi gerekenler:
    1 tane sağ bek
    2 tane orta saha
    1 tane sol kanat
    1 tane defansif forvet

    dipnot: bence feghouli ile de yollar ayrılmalı ama kendisinin geçen yaz gitmek istemediğini düşünürsek bu yaz da kalacağını düşünüyorum.

    dipnot 2: bence diagne hakkında kesin konuşmak için daha erken.

    dipnot 3: yabancı sınırı düşürülmeyecek şeklinde hazırlanmıştır.
  • 30
    kimlerin geleceğinden çok kimlerin gideceğinin önemli olduğu transfer dönemi. konuşulan 6+2+2 yabancı sınırı gelirse elimizde 4 kiralık, diğeri maicon 15 yabancı oyuncu bulunmakta. luyindama'nın satın alma opsiyonunu kullandığımızda;

    1-muslera
    2-marcao
    3-luyindama
    4-nagatamo
    5-mariano
    6-linnes
    7-fernando
    8-donk
    9-belhanda
    10-feghouli
    11-diagne
    12- mitroglou (1 sene daha kiralık)
    13-maicon (1 sene daha kiralık)

    bu oyunculardan en az 4 tanesiyle yollarımızı ayırmamız gerekiyor. mariano, maicon, nagatomo, fernando olur diye düşünüyorum. donk'un malum sözlemesi uzamazsa 6 numaraya kesinlikle bir marcao bulmak zorundayız. ndiaye'nin boşluğunda rahatlıkla 4-4-2 'ye dönebiliriz. (bkz: 4-4-2)
  • 32
    okay yokuşlu*, deniz türüç*, umut bozok* ve gökhan töre'nin* transfer edilmesi gereken dönem.

    emre akbaba ve emre taşdemir ikilisi de ekleninca bu 6'lı ligde gayet işimizi görür. bunlara ek xelçuk, sinan ve semih üçlüsü ile de sözleşme uzatılır ve geniş bir yerli oyuncu havuzumuz oluşur. (daha altyapıdan çıkan gençler var.) hoca'dan da geçen sene olduğu gibi ozan vol 2 hamlesi gelirse tadından yenmez.

    edit: turuncusakal'ın hatırlatması üzerine şener özbayraklı'nın da sözleşmesi bitiyormuş. tl üzerinden kendisi ile de anlaşma yapılabilir.
  • 33
    galatasaray'ın geleceği açısından futbolcu transferleri kadar kenar yönetiminden gidecek ve geleceklerin hayati öneme sahip olacağı transfer sezonudur. 2018-19 sezonunda hep birlikte gördük ki gerek ümit davala gerek hasan şaş gerekse de levent şahin hocanın yaptıklarını onaylamanın* dışında bir artı değer katmıyor.

    ayrıca yeni gelecek olan isimlerin adı sanı duyulmamış isimler olmasında sakınca yok. yeter ki hocaya yanlışlarını söylesin hocanın gözünden kaçanları ona göstersin, hocayla beyin fırtınaları yapsın, yeri gelsin doğru bildiği fikirler için kavga etsin. ama neticesinde kazanan takım olsun. bu konuda benim adayım sözlükten değerli bir yazar. ''kaideyi taciz eden istisna''. ya da onun bilgisine, oyun görüşüne ve bakış açısına eşdeğer daha başka kişiler. ayrıca ılgaz çınar gibi galatasaray lisesi mezunu, modern futbol bilgisi üst düzey bir futbol adamının kulübe kazandırılması gerektiği düşüncesindeyim.

    (bkz: kaideyi taciz eden istisna)
  • 34
    türk oyunculardan kaan ayhan, emre kılınç, mehmet özcan ve deniz türünç'ü kadromuza katmamız gereken dönemdir. saydığım oyuncuların tamamına yakını kulübenin zenginleşmesi adına çok önemli hamleler. öte yandan vedat muriqi'i de kesinlikle kaptırmamamız lazım.

    sözleşmesi biten stefan johansen'i de mutlaka düşünmeliyiz. kayseri'de kiralık takılan mensah ve kasımpaşalı trezeguet de bizde oynayabilecek kapasitede adamlar diye düşünüyorum.

    geldiğinden beri hem sağ bekte hem de sol bekte kullandığımız linnes ile fizik kondisyonu yerinde bir emre taşdemir'in bek rotasyonlarında ilk sırayı almaları bence sorun olmaz. mariano'nun kaynak adına satılması, ömer'in de elden çıkarılması gerek. bu bölgelere 1'er adet takviye yapamayacağımıza göre her iki 2 beki de yedekleyebilecek nagatomo'nun takımda kalması da önemli.

    alınabilirse vedat muriqi ile beraber diagne'nin yerine üst düzey bir santrfor bulmamız da lazım. içinde bulunduğumuz maddi durumun farkında olmakla beraber yarısı 11'e yarısı da kulübeye olmak üzere en az 10 transfere ihtiyaç var.

    misal;
    muslera
    linnes luyindama marcao emre
    deniz mensah johansen trezeguet
    emre ve transfer'li bir 4 4 2 düzenini oturtabiliriz.
    kulübeden gelecek nagatomo, kaan, donk, mehmet özcan, emre kılınç ve vedat gibi alternatiflerle hem maliyet olarak uygun hem de nispeten daha dinamik bir takım haline gelebiliriz diye düşünüyorum. daha alt yapıdan yukarıya çıkması muhtemel ismail, yunus, atalay ve gökay gibi oyuncularımız da olacaklar.

    üstümüzdeki hantallığı atıp atlet ve teknik kapasitesi yüksek bir takım haline gelmemiz lazım. futbolu çok yavaş ve verimsiz oynuyoruz.
  • 35
    her ne kadar etraf karisik olsa da…
    yoneticiler idari ibrazislik durumu ile mesgulken ayni zamanda kara pazar yasamis ve 2 puani gasp edilmis olsa da teknik heyet ve scout ekibinin onumuzdeki senenin kadro plani ile mesgul olduklarini umut ediyorum.

    henuz bir aciklama olmadigi icin onumuzdeki sene yabanci sinirinin ayni kalacagini ancak bir sonraki sezon degisecegini dusunuyorum, tabi memlekette isler iki dakikada degisir ve kimse kulupler ne kadar zarar edecek, memleketten kac milyon euro ucacak dert etmeden sahsi keyfine siniri degistirebilir ancak biz yine de mantik cercevesinde yorumlar yapalim.

    soylentilere de bakacak olursak bazi bonservisi elinde turk oyuncular uzerinden gidilecek, bunlarin yaninda yine onyekuru tarzı kiralik yabanci oyuncular da aranacak.

    bonservissiz turk oyuncular soylentilerine gore, sener ozbayrakli (29), akhisarin kalecisi fatih ozturk (32) ve gokhan tore (27)
    (biliyorum simdi o gelmesin bu gelmesin diyen arkadaslar var ama soylentiler bu yonde arkadaslar, ben bonservissiz turk olmalari nedeni ile gelmelerini isterim, ha yerlerine kaliteli gurbetci turk oyuncu bulunabilirse tabi ki tercih ederim ama bir sinan gumusu daha kaldiracak kalbim yok)

    bunlarin isiginda kadromuza bakacak olursak durum asagidaki gibi oluyor ;

    kale ; muslera, fatih ozturk (bonservissiz) , ismail cipe

    sag bek ; martin linnes, sener ozbayrakli (bonservissiz)

    sol bek ; nagatomo, emre tasdemir

    stoper ; marcao, luyindama (bonservisi alinir), ahmet calik

    defansif orta saha ; donk (sozlesme otomatik yenilendi)

    orta saha ; emre akbaba

    sag kanat ; feghouli, gokhan tore (bonservissiz)

    sol kanat ; yok ki…

    forvet ; diagne, mitroglu

    bunlarin harici genclerimiz var, umarim sozlesme uzatirlar ancak hem direk ilk 11 oyuncusu olmadiklari hemde sozlesme durumlari karisik oldugu icin eklemedim.
    gokhan guney (stoper), yunus (sol kanat), celil (defansif orta saha)

    benim hesabima gore onumuzdeki sene kadromuzda mariano, fernando ve belhandanin satilmasi ile beraber 9 yabanci oyuncu kalacak.

    donk`un stoper oynayabilmesi ve gokhan guney avantaji ile birlikte kale ve defansin her bolgesinde yeterince oyuncumuzun oldugunu dusunuyorum, ffp çerçevesinde bundan fazlası bize ne yazık ki lüks olur.

    bu durumda transfer gerekli en onemli bolgeler sol kanat (en az 1), defansif orta saha (1), orta saha (en az 2) ve eger paramiz yeterse (1) forvet

    yani, bonservissiz gelen 3 turkun yanina en az 5 transfer daha gerekiyor. su an ki yabanci durumuna gore bunlarin hepsi yabanci olabilir ancak sadece bir sene icin dunya bonservis verip yabanci almak ne kadar mantikli olur orasi dusunulmeli.
    bu durumda kiralik oyuncu uzerine gitmek gerekir diye dusunuyorum.
    yani 5 yabanciyi bonservis ile almak yerine 2 kiralik 3 bonservis ile alirsak sonraki sene 11 yabancimiz olur ve sorunu minimize etmis oluruz.

    malum ffp geregi elden cikaracagimiz uc oyuncudan gelecek paralar cok onemli, benim tahminim elimize €15-17m arasi bir meblagin gecmesi, bunun ustune alex telles bu sene satilirsa oradan gelecek para extra olur.
    belhanda €8-9m
    fernando €4-5m
    mariano €3m

    simdi elimizde €17m oldugunu dusunursek bunun €5m gibi bir kismi luyindamanin bonservisine giderse kalan €12m ile yukarida bahettigim bonservisli 3 oyuncu alinabilir diye dusunuyorum.

    bir bir bölge saymaya gerek duymuyorum tek istediğim oyuna hız katacak ve kaleye sut çekebilecek yetenekte orta sahalar bulubabilmesi, bu sene en sorunlu bölgemiz orta saha ve ağır hücumlar.

    adi gecenler arasinda deniz türüc bu mali durumda bize pahalı bir transfer olur diye düşünüyorum kendisi ancak feghouli ile yollar ayrılırsa düşünülebilir ancak feghouli'nin takımdan ayrılacağını düşünmüyorum.

    forvet konusu bence en kaşırık olanı, seneye elimizde iki forvet olacak ancak ikisi de ihtiyacımız olan adam değil gibi, kamp yerlerse ne olur bekleyip göreceğiz.

    umarım transferlerin büyük bölümünün kampa yetiştiği bir dönem yaşarız...
    lakin son güne kadar beklemekten cidden çok sıkıldık...
  • 38
    maalesef çok ümitli bakmadigim transfer dönemidir. babel söylentisi var imza parasi olarak söylenen 2.5 mil euro. luyindama ve marcao tarzi genc, dinamik oyuncularin orta sahamizda yer almasi elzem görunuyor. dunya artik hız ve teknik üzerinden giderken biz bu alanda ciddi anlamda gerideyiz. frankfurt, ajax, lille gibi takimlarin oyun planlarini kendimize örnek almayi ümit ediyorum. sarı kirmizi icin hayirlisi olsun.
  • 40
    ffp dolayısıyla imkanların kısıtlı olacağı, muhtemelen kısır geçecek yaz transfer dönemidir. benim temennim ise hazır üzerimizde ffp baskısı ve sattığın kadar al şartı varken kadroda yüksek maaş alan futbolcularla yolların ayrılması ve 18-25 yaş aralığında scout ekibinin tavsiyeleri doğrultusunda maaşlar 2 milyon avroyu geçmeyecek şekilde bir transfer politikası izlenmesi şeklindedir.

    kalması gereken yabancı futbolcular, takımın lideri fernando muslera, cengaver stoperlerimizmarcao veluyindama ve son olarak sözleşmesi yenilenen martin linnes. bunun haricinde ryan donk kalacak gibi gözüküyor zira sözleşmesi otomatik olarak uzadı ve muhtemelen bir alıcısı çıkmaz bu saatten sonra.

    alıcısı çıkması halinde de değerlendirilmesi gereken yabancı oyuncular ise younes belhanda, sofiane feghouli, yuto nagatomo, mariano,fernando reges ve mbaye diagne. öte yandan kiralık gelen badou n'diaye, henry onyekuru ve kostas mitroglu'nun kulüplerine döneceğini düşünüyorum.

    yerli futbolculardan ise miyadı dolmuşselçuk inan'ın, mental problemleri bulunan sinan gümüş'ün ve galatasaray kalibresinde olmayan ömer bayram, muğdat çelik ve ahmet çalık'ın gönderilmesi taraftarıyım.

    çizdiğim tabloda görmüş olduğunuz gibi çoğu futbolcuyla yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum ve her ne kadar ffp sorunu olsa bile büyük bir revizyona gidilmesi gerektiği görüşündeyim. kaldı ki satılacak oyunculardan ciddi bir bonservis geliri elde etmek de mümkün gözüküyor ve buna ek olarak ffp için şuan için bir faydası olmayacak olsa bile önemli bir maaş yükünden kurtulmuş olacağız.

    değinmek istediğim asıl konu ise bu sene şampiyon olsak bile oynadığımız futbol sanıyorum birçoklarımızın içine sinmedi veya kendi adıma konuşayım ben pek keyif almadım bu sezon ve eğer bu sezon şampiyon olursak umarım "şampiyon kadroyu bozmayacağız" tarzı bir düşünceyle haraket etmeyiz.
  • 46
    çok zor ve büyük ustalık isteyen dönem.
    luyindama'dan kaynaklı borç nedeniyle oyuncu satmaya mecburuz.
    ayrıca oyuncu almaya da mecburuz.
    ayrıca muhtemelen galatasaray'ın yolunu kesmek için yabancı sınırı getirecekler.
    allah yönetimimize kolaylık versin.
    eğer konuşulanlar doğruysa ve diagne'yi 13-20 milyon eu bandında satarsak elimiz rahatlar. ama aksi taktirde gerçekten ciddi manada zorlanırız.

    umudum scout ekibinin iyi iş çıkarması. aksi taktirde bu sözlükte taraftar çok kafayı yer.
  • 50
    diagne'yi iyi bir paraya satıp, daha ucuz ve daha iyi bir ana santraforla anlaşırsak ve başka bir as oyuncu satmadan luyindama'nın bonservisini halledersek benim nazarımda başarılı olacaktır. onyekuru ve ndiaye dönmeseler dahi aynı ayarda, belki birer tık daha iyi oyuncuları yine ingiltere'den rahatlıkla kiralayabiliriz zaten. rotasyonda üçüncü opsiyonlar olacak birer kanat ve orta sahayı bonservissiz alsak yeme de yanında yat.
App Store'dan indirin Google Play'den alın