• 5
    açılın şampiyonluk hesabını yapıyorum.

    öncelikle polyanna bir karakter değilim, realistimdir. o yüzden tahminimi verilere dayandırıcağım.

    başakşehir sezonun* ilk yarısında 16 puan* kaybetti. çok basit bir hesapla bu sefer bizimle berabere kalacağını değil, yenileceğini düşünüyorum. bu da demek oluyorki bize 2 puan değil 3 puan kaybedecek. yani ikinci yarı düz mantık 17 puan kaybetmesini bekliyorum.

    6 adım geriden çıktığımız bu yarışta demek oluyorki 11 puan kaybetme hakkımız var. bu da 4 beraberlik 1 mağlubiyet hakkımız var demek. 1 beraberlik hakkımızı kullandık.

    kredimiz 3 beraberlik 1 mağlubiyet. içeride oynayacağımız maçları kayıpsız bitirmeliyiz. 7 deplasmanda 3g 3b 1m yapmak atla deve değil.

    tabii ki başakşehir ilk yarıdan* çok daha iyi bir performans sergileyebilir. öyle bir durumda işimiz zorlaşır hatta mucize denecek seviyeye gelir. ancak fikstür de bizden yana. şöyleki puan durumunun yukarısında kalan takımlarla (örn: beşiktaş, malatya) biz içerde oynayacak iken başakşehir deplasmanda oynayacak.

    bu hesap-kitap için bu haftayla beraber çok kritik bir üç hafta* olduğunu düşünüyorum. biz sırasıyla alanya(d)-trabzon-kasımpaşa(d) gibi zor bir fikstürden geçecekken, başakşehir kağıt üstünde çok da zor gözükmeyen akhisar(d)-erzurum-antalya(d) maçlarını oynayacak. bu üç haftanın* sonunda 6 olan fark en kötü 6 kalsa, daha sonrasında gelecek başakşehir'in zorlu fikstürüyle avantaj bize geçecek.

    bu sebeple "başakşehir şampiyon" , "şampiyonlar liginde bilmem kaçıncı torbadalar" gibi galatasaray ruhu ve kültürüne aykırı yorum yapan kişilerden uzak durun.

    umut kaybetmek yok. bunu bize en iyi galatasaray öğretti.

    şimdi herkes silkelensin. sinerjiye devam edeceğiz.

    inanıyoruz, başaracağız, biz galatasaray'ız.

    (bkz: hedef 22)
  • 46
    şuanda oynanan senaryo çok açıktır. 11 mayıs 2019 çaykur rizespor galatasaray maçı sonrasında yapılmak istenen algı ile sanki galatasaray’ın iki haftadır hakemler tarafından olağanüstü ve aleni şekilde korunduğu iddia edilip, galatasaray camiası haricindeki camiaları bir çatı halinde toplayıp, 19 mayıs 2019 galatasaray başakşehir maçında aleyhimize yapılacak bir hata sonrası, yapacağımız baskının karşı cephesini doldurma çalışmalarına başlanmıştır. buradaki amaç camiasız kulüp arkasında galatasaray düşmanlığı adı altında milyonları toplamaktır. çünkü bundan 2 ay önce “başakşehir şampiyon olmasın kim olursa olsun” diyenler, bugün galatasaray düşmanlığı adı altında lige kayyum atanıp başakşehir şampiyon edilse zevkten dört köşe olacak pozisyona getirilmişlerdir. tabii ki burada hesaplanamayan bir unsur devreye giriyor. o da galatasaray ve galatasaray taraftarı. arkadaşlar, biz şampiyon olacağız. kim hangi algıyı oluşturursa oluştursun, hangi hakemi atarlarsa atasınlar. biz 19 mayıs 2019’da başakşehir’i ezerek yeneceğiz. buna yürekten inanıyorum. allah yâr ve yardımcımız olsun.
  • 36
    belki bazılarımız züğürt tesellisi diyecek buna ama 4 mart 2019 bb erzurumspor galatasaray maçı kalan 11 maçımız içinde kadıköy deplasmanı * ile beraber puan kaybına en müsait maçımızdı. öyle veya böyle bu maçı bir şekilde bertaraf etmek kalan fikstürümüz için güzel. bu maçtan 3 puanla çıksaydık büyük avantaj elde etmiş olacaktık, bunu teptik sadece. olaya böyle bakmak lazım.

    antalyaspor
    bursaspor (d)
    yeni malatyaspor

    neyse ki bursaspor biraz düşüşe geçti, kasımpaşa kadar rahat olmasa da bir şekilde yeneriz gibi. bu periyottan 9 puan gelir eğer camia olarak bu işin içinde olursak.

    bu süreçte başakşehir'in fikstürü:

    fenerbahçe
    kayserispor (d)
    konyaspor

    biz 9 puanı alırken başakşehir bu fikstürde en fazla 4 puanda kalmalı, yapacak bir şey yok. 4 puanın üzerine çıkarlarsa bize kadıköy galibiyeti şart olur maalesef.

    neyse, sonra geldik 28. haftaya

    biz fenerbahçe'yle oynarken başakşehir de beşiktaş'la oynayacak. işte bu hafta çok kritik. 28. hafta sonunda fark en fazla 3 puan yani tek maç bandında kalırsa 6/6 yaptığımız takdirde matematiksel olarak şampiyon olacağımız bir konumda olursak o 6/6 gelir, çoğumuzun korktuğu konya-rize-sivas deplasmanlarını geçen yılki alanya-akhisar-göztepe üçlüsü gibi bir şekilde atlatırız. ama o deplasmanları kazandıracak olan ana faktör, şampiyonluk havası dediğim gibi. başakşehir bu son 6 haftada bizim maç dışında puan kaybederse iyi olur hoş olur ekstra olur ama puan kaybetmeseler de bizi ırgalamayacak, sadece kendi maçlarımıza odaklanacağımız bir tablo olmalı. puan farkı 3'ün üstünde olursa bu deplasmanların birinde cortlama ihtimalimiz yüksek, hem deplasmanda bunlarla boğuşacağız hem de bir kulağımız başakşehir'de olacak, bunun altından kalkamayabiliriz. ama 6/6'ya şampiyonsak o 6/6 gelir diye düşünüyorum.

    kısaca, başakşehir bize şampiyon olmamız gereken fırsatları mutlaka verecek. ne yapacak bu takım, 10/10 mu? eğer biz camia olarak dirayetli durursak, odaklanırsak kesinlikle bu iş bizim önümüzde kalacak. kollanmanın, desteğin yanında başakşehir'in şansı fazlaca yaver gitti buraya kadar. bundan sonra aynısı olmayacak mutlaka. 2 maç üst üste bir berabere bir mağlubiyet alsalar, biz kayıp yaşamazsak fark 3 puan. kulağa ne kadar gerçekçi ve umutlu geliyor değil mi? o zaman bu işi son ana kadar kovalayacağız, başka yolu yok.
  • 47
    haftaya maçı isterse orta hakem olarak göksel gümüşdağ, yardımcı hakemler olarak fiko ile semih özsoy, varda da ali koç olarak yönetsinler, yine sami yen'den çıkma şansları yok.
    (bkz: 19 mayıs 2019 galatasaray başakşehir maçı)
    sen son düzlükte galatasaray'a o şansı verirsen, gelir kupayı alır senden...
    (bkz: havaya girersen galatasaray çakar sana)
  • 26
    gözlerde çok fazla büyütülen şampiyonluktur. bu şampiyonluk hakkında sözlükte "tarihimizin en önemli şampiyonluğu", "geleceğimizi şekillendirecek şampiyonluk" tarzında yazılar okuyor ve bu duruma şaşırıyorum.

    bir şampiyonlukla gelecek yönlendirilseydi 2014-2015 sezonundan sonra yönlendirirdik ama o sezondan sonra iki buçuk sene hata üstüne hata yaptık.

    şu an bir galatasaray taraftarı neden mutsuz olur anlamıyorum. veya gidip fatih terim başlığında nefretini kusar onu da anlamıyorum. bunu fatih terimi ilk devrenin sonunda çokça eleştirmiş biri olarak söylüyorum ki şu an nefret kusulacak ümitsiz olunacak bir durumda değiliz.

    gelecek adına ümitsiz olması gereken takımlar yaş ortalaması 31 olan yapay takımlar, vizyon vizyon diye kafa ütüleyip borç harç içinde yüzenler ve gelecek adına hiçbir planı olmayan, hocasını kaybetmiş, son iki senedir de şuurunu kaybetmiş ve tekrar kazanacak durumda olmayan takımlar.

    ve galatasaray bu sene çok hata yapmasına rağmen en ümitli olması gereken takımdır. çok iyi bir hocası, baya baya iyi modern bir savunma tandemi, gayet iyi paralara satılabilecek creative 10 ve 88 numarası olan, kambur dediği elemanlarla bu sene sonunda vedalaşacak olan, 6 senedir düzenli scouting yaparak az biraz kendilerine güvenildiğinde mis gibi topçuları bulup getiren personellere sahip.

    he hocayı eleştimek isteyenler azıcık samimi olsalar daha ligin 11. haftası fb maçı sonrası eleştirirlerdi veya iyi geçirilmediği apaçık ortada olan yaz kampından sonra eleştirirdi. aklı başında olan gs taraftarını burada farklı bir yere koyuyorum.

    şimdi birazcık sakin olup hocaya destek olup doğru bildiklerimizi sonuna kadar savunup yanlışları edepli bir şekilde eleştirme vakti.

    21 şampiyonluğu olan türkiyenin en büyük takımı varsın 22. kere şampiyon bu sene olmasın ama yeter ki doğru hamlelerle geleceğe yol alsın
  • 27
    8 puan fark geleneği olan, geçmişi olan bir takıma karşı olsaydı, sezon çoktan bitti derdim. ama fark başakşehir’e karşı ve fikstürleri çokta kolay değil. bu yüzden biraz da olsa hala umudum var. bizim maçı kaybedeceklerini var saydığım için puan farkı, benim için 5. ankaragücü, göztepe gibi takımlarla oynayacaklar. şimdiden karalar bağlamanın manası yok. allah büyük arkadaşlar, umutlarınızı yakmayın bir çırpıda.
  • 33
    başakşehir'e verilmeye çalışıldığı gibi, galatasaray'a da verilmesin diye uğraşılan şampiyonluk.

    en azılı muhalif bile konu şampiyonluk olunca "galatasaray olmasın yeter" kafasında. bugün bize yapılan operasyonları ve ibfk'ye verilen hakem, tff desteğini görüp de ses etmemeleri karaktersizliklerinin en güzel örneği.

    eyvallah bugün bana, yarın sana!

    ayazı yedik ama bu kışı unutmayacağız!
  • 14
    ne sampiyonluklar yasadik biz. kotu de olsak dengesiz de olsak sampiyon olmak baska bir istir. dogru zor ama bence o kadar uzak da degil. bu psikolojiyi yonetmek baska bir istir. ben olabilecegimizi dusunuyorum. zor mu zor. ama cok da uzak degil. ergen tribine girmeye gerek yok. bir macta kavga cikar bir bozulur dengeler. bir bakmisin basaksehir yerlerde. burasi turkiye. futbol da degisik sampiyonluk da. bos yapmayin. bitti demek bitmedi dememekten daha kolay. ben zoru seviyorum. bakalim ne olacak.
  • 49
    inşallah galatasarayımızın kazanacağı çok mühim bir şampiyonluktur.

    lakin çoktan başlamış olan ve tüm hafta boyunca devam etmesi muhtemel yoğun bir algı yönetimi girişimleri ile karşı karşıyayız.

    bu kritik son virajda rakiplerimiz gerek demeçler vererek, gerekse televizyon ve gazetelerdeki maşalarını kullanarak akhisar ve başakşehir maçlarının hakemlerini etki altına almak için ellerinden geleni yapacaklar.

    yönetimimiz tetikte olmalı, sezon bitmeden asla detaylı ve asıl hak ettikleri türden bir cevap vermemeliyiz ama asla sessiz de kalmamalıyız, meydanı boş bırakmamakta şart!

    arkadaşlar, ipleri koptu.
    ligde en yakın takipçisine 3 şampiyonluk fark atmış, kupa canavarı bir galatasaray var karşılarında.

    döviz kuru bu haldeyken birde şimdi tekrar cl geliri alacak olmamızı düşündükçe kuduruyorlar, ve kudurdukça tehlikelileşiyorlar.

    bunlardan (17’nin tamamı) artık şu aşamada her türlü kötülük, her türlü girişim beklenmelidir.

    biz şimdilik hem meydanı onların algılarına boş bırakmadan hemde kendi dikkatimizi dağıtmadan, hedeflerimize, çifte kupaya odaklanmalıyız!

    bir yandan hedefimize koşarken bir yandan da hakemler üstünden kuracakları “son çırpınış algılarına” karşı dimdik durarak son virajdan alnımızın akıyla çıkmalıyız.

    2 maçımız var ve ucunda 2 ayrı kupa var.

    allah yardımcımız olsun!

    biz tek başımızayız, birlik olmak zorundayız

    karşımızda galatasarayın bayern munich’leşmesini çekemeyen, engel olmak için her yola baş vuracak 17 ayrı şer odağı var.

    son virajdayız arkadaşlar!

    tetikte ve konsantre olun!
  • 19
    bu sezon içerde hakem hatalarıyla kaybedilen en az 4 puan var. 23 kasım 2018 galatasaray konyaspor maçı ve8 aralık 2018 galatasaray çaykur rizespor maçı. bakın fener maçı, bjk maçı ve bu akşamki erzurum maçını geçtim. sadece bu maçlarda adil kararlar verilse şu an liderin 4 puan gerisindeydik ve içerde de kendileriyle oynayacaktık. yani adil bir yarışmada bu zamanlarda herkes bilirdi ki galatasaray bu şampiyonluğu bırakmaz. ama ne yazık ki şampiyonluk galatasaray'ın elinden alındı ve malum takıma verildi.
  • 16
    galatasaray için artık çok zor olandır. 10 haftada bu şartlarda 8 puan fark kapanır mı? zor. hem de çok zor.
    ama tuttuğumuz bu takımın ve halihazırdaki hocasının geçmişte ne durumlardan ne başarılarla çıkabildiğini iyi biliyoruz. başaramayacaksak bile neden denemeyelim ki? neden savaşmayalım sonuna kadar? olmazsa zaten çok zordu deriz geçeriz, ama olursa, ki ben hala inanıyorum buna, sevincimizin kat sayısını düşünebiliyor musunuz?
    başakşehir'den, arkasındaki güçlerden ve kirli ellerle verilecek şampiyonluklarını aç gözlerle bekleyen herkesten nefret ediyorum. ama şu hayattan bir şey öğrendiysem o da şudur: ilahi ya da değil, adalet dediğimiz şey şaşmıyor.
    sözün özü, ligin zirvesi ve o şampiyonluk kupası için cüretimizi korumamız gerekiyor.
  • 7
    şampiyon olabiliriz bu konuda bir sorun yok. sıkıntı ilk yarıda çok az puan toplayabilmemiz. ibb ilk yarıda ki gibi 35 puan yapsa bizim 41 yapmamız gerekiyor. geçen sene yaptık bu senede 41 toplayabiliriz ki geçen sene deplasmanda berabere bile kalamiyorduk. ibb 35 puanın üstüne çıkarsa sorun o zaman başlar. 14 maç kaldı ve 42 puan var. 7 puan kaybedebiliriz ama ibb 38 yapsa kaybedecek puan 4, onlarda 41 yapsa 1'e iner ki o zaman imkansız olur. ikinciligi almada bir sorun olacağını düşünmüyorum, şampiyonluk için bizim alacağımızdan çok rakibin ne kadar kaybedeceği. trabzon maçında ki tertemiz desteklenirlerse çok rahat o puanları toplarlar.
  • 50
    kendi çorabımızı başımıza ördüğümüz bir sezondu.

    forvet alamadık
    ibra olamadık
    cezalar aldık

    netice ne olursa olsun değil netice için oynadığımız bir sezon oldu.

    en kolay şampiyonluğu zorlansak dahi kazandık.

    13-14 oyuncu ile devran döndürüp kupa aldık.

    allah nicelerini nasip eylesin.

    2 sene cl gelirleri de kurun bu kadar fırladığı bir dönemde adeta çölde vaha gibi.

    2. bir 4 sene üst üste yaparsak bayern gibi oluruz.

    rakiplerin borçlarına ve çıkış yollarına bakarsak şansları da çok değil.

    vurup geçmemiz gerek önümüzdeki sezon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın