• 36
    belki bazılarımız züğürt tesellisi diyecek buna ama 4 mart 2019 bb erzurumspor galatasaray maçı kalan 11 maçımız içinde kadıköy deplasmanı * ile beraber puan kaybına en müsait maçımızdı. öyle veya böyle bu maçı bir şekilde bertaraf etmek kalan fikstürümüz için güzel. bu maçtan 3 puanla çıksaydık büyük avantaj elde etmiş olacaktık, bunu teptik sadece. olaya böyle bakmak lazım.

    antalyaspor
    bursaspor (d)
    yeni malatyaspor

    neyse ki bursaspor biraz düşüşe geçti, kasımpaşa kadar rahat olmasa da bir şekilde yeneriz gibi. bu periyottan 9 puan gelir eğer camia olarak bu işin içinde olursak.

    bu süreçte başakşehir'in fikstürü:

    fenerbahçe
    kayserispor (d)
    konyaspor

    biz 9 puanı alırken başakşehir bu fikstürde en fazla 4 puanda kalmalı, yapacak bir şey yok. 4 puanın üzerine çıkarlarsa bize kadıköy galibiyeti şart olur maalesef.

    neyse, sonra geldik 28. haftaya

    biz fenerbahçe'yle oynarken başakşehir de beşiktaş'la oynayacak. işte bu hafta çok kritik. 28. hafta sonunda fark en fazla 3 puan yani tek maç bandında kalırsa 6/6 yaptığımız takdirde matematiksel olarak şampiyon olacağımız bir konumda olursak o 6/6 gelir, çoğumuzun korktuğu konya-rize-sivas deplasmanlarını geçen yılki alanya-akhisar-göztepe üçlüsü gibi bir şekilde atlatırız. ama o deplasmanları kazandıracak olan ana faktör, şampiyonluk havası dediğim gibi. başakşehir bu son 6 haftada bizim maç dışında puan kaybederse iyi olur hoş olur ekstra olur ama puan kaybetmeseler de bizi ırgalamayacak, sadece kendi maçlarımıza odaklanacağımız bir tablo olmalı. puan farkı 3'ün üstünde olursa bu deplasmanların birinde cortlama ihtimalimiz yüksek, hem deplasmanda bunlarla boğuşacağız hem de bir kulağımız başakşehir'de olacak, bunun altından kalkamayabiliriz. ama 6/6'ya şampiyonsak o 6/6 gelir diye düşünüyorum.

    kısaca, başakşehir bize şampiyon olmamız gereken fırsatları mutlaka verecek. ne yapacak bu takım, 10/10 mu? eğer biz camia olarak dirayetli durursak, odaklanırsak kesinlikle bu iş bizim önümüzde kalacak. kollanmanın, desteğin yanında başakşehir'in şansı fazlaca yaver gitti buraya kadar. bundan sonra aynısı olmayacak mutlaka. 2 maç üst üste bir berabere bir mağlubiyet alsalar, biz kayıp yaşamazsak fark 3 puan. kulağa ne kadar gerçekçi ve umutlu geliyor değil mi? o zaman bu işi son ana kadar kovalayacağız, başka yolu yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın