• 626
    tabi ki transferleri ve kadro mühendisliğini tüm iş bittiğinde değerlendirmek lazım. fakat bana göre mevcut durumda galatasaray eldekileri gönderip kaliteyi arttırmayan isimler aldı.

    bruma gitti, belhanda geldi
    podolski gitti, gomis geldi
    ve sneijder'i göndermeye çalışıyorlar. onun karşılığı da maicon oluyor.

    yani 3 yüksek kalite hücum oyuncusundan olduk yerine 2 hücum ve 1 defans oyuncusu aldık.
    sonuç kadro kalitesinde artış yok. 3 iyi isim gitti 3 iyi isim geldi. o da tutarlarsa.
    e hani bu kadronun kalite sorunu vardı? hani hedef kaliteyi arttırmaktı?

    bana göre galatasaray'da işler pek iyi gitmiyor. biraz gereksiz para harcandı. henüz bir eksiğimizi de gidermiş değiliz. orta sahamız hala bomboş. oradaki deliği 1 oyuncu ile kapamak neredeyse imkansız. 1 oyuncudan fazlasını alacak bütçemiz ise büyük ihtimalle yok. en az 1 bek oyuncusu lazım. ben linnes'in solda formayı kaptığını ve orada devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. carole yedek olarak yeterli bir isim. iyi bir sağ bekle 3 kişilik bek rotasyonumuz olur. gerektiğinde linnes sağa geçebilir.

    sneijder'in gittiğini düşünürsek hücumdan 3 eksildi 2 geldi. hala 1 adam lazım. feghouli olursa fazlasıyla tatminkar olur.

    arzulanan kaliteye ulaşmak için minimum gereklilik 4 isim. ben galatasaray'ın bu işi becerebileceğini düşünmüyorum...
  • 628
    6 temmuz 2017 itibari ile pek işimize yaramamış sezon. daha var tabi ki ancak elimizi çabuk tutmalıyız. en elzem yerlerimiz olan bekler ve orta saha pozisyonuna adam almadık, işin kötüsü netleşen bir isim de yok. bu 3 mevkiye 4 oyuncu alma zorunluluğumuz var gibi bir şey. feghouli falan janjanlı isimler evet ama takımın kanayan yaraları belli. fakat yönetimin buralarla ilgili bir talebi de yok. varsa yoksa sneijder gitti mi kaldı mı sorunsalı.

    ayrıca bu sezonun en can sıkan kısmı clichy gibi bir oyuncunun takımımıza katılmamış oluşudur.
  • 631
    selçuk ve tolgayı ilk 11 de oynatmayacak, kaliteli 2 tane orta saha transferi yaparsak ve sneijder kalırsa 2011 yazından sonra en efsane transfer sezonunu geçirmiş oluruz. he yok sneijder giderse ve bir de üstüne 2 değil 1 orta saha transferi yapılırsa ozaman geçen senekinden hiçbir farkı olmayan bir sezon geçirmiş oluruz neden;
    podolski gitti=gomis geldi.
    bruma gitti= feghouli geldi.
    sneijder giderse= belhanda geldi.
    chedjou gitti=maicon geldi.

    sadece belki chedjou - maicon eşleşmesi iyi diyebiliriz, bunun dışında hangisi çok iyi denebilir ?

    sonuç olarak;

    feghouli'nin geldiğini varsayarak, henüz sadece gidenlerin yeri dolduruldu diyebiliriz. bizi güçlendirecek asıl eksiklerimiz giderilmedi.

    2 merkez orta saha ve 1 adet hücumcu bek lazım. (sağ veya sol farketmez, hangisine yapılırsa diğer beki carole ve linnes birlikte idare edebilir.)
  • 632
    oyunun iki yönünü de oynayabilen merkez orta saha... (bkz: imbula) (bkz: lemina)
    orta sahanın defansif yükünü çekebilecek, stoperlerin önünde duracak merkez orta saha... (bkz: vainqueur)
    sezon içinde sabri'nin s'inin dahil anılmasına imkan vermeyecek bir sağ bek, çakallar tetikte zira. (bkz: michael lang) (bkz: kenny tete) (bkz: sebastien corchia)
    arkaya kaçırdığı adamlarla yedirdiği gollerle maç kaybetmemize sebep olmayacak, ileri çıkınca geri dönmesini bilen bir sol bek. (bkz: ellerim bomboş, yüreğimde bir sızı)*

    bunun dışında bir zahmet wesley'nin de başakşehir veya fener veya tinercilere gitmesine mani olun, yapmazsınız ya hani aklınız başınıza gelirse takımda tutun.

    semih kaya vecenk gönen'in de talipleri varsa hemen anlaş gönder. onda sonra sağ açık mı aıyosunuz, yedek forvet mi alıyosunuz, sol kanat mı alıyosanız napıyosanız yapın.
  • 634
    dün 7 transfer daha olacak deniyordu. :) işte bunlar hep algı.

    yanlış transfer politikası uygulandı yine hem mevkiler hem de maliyetler açısından. en yanlışı da belhanda'dır.

    galatasaray'ın en önemli eksikleri ilk aşamada bekler, stoper ve orta sahalardı. stoper alındı ama yanında sakat serdar, futbola yabancı semih ya da canlı bomba çalık oynayacak.

    görünen o ki sol bek transferi de rafa kalkmış. galatasaray'ın sol bekinde sadece carole var şu an. adam yedek için bile yetersiz, oraya transfer yapmama kararı alınmış galatasaraylı muhabirlere göre. heralde linnes oynayacak.

    sağ bekte de 1 aydır tete ve corchia ile uğraşıyorlar tete lyon'la anlaştı corchia'nın da elimizden kaçması yakındır.

    en az 2 orta saha lazım dedik güya 2 orta saha alınacaktı o rakam 1'e düşmüş, adamlar 1 aydır lemina ve imbula ile uğraşıyorlar olmuyorsa alternatifleri hazır tutar onları alırsın. haftaya maça çıkacaksın elinde sadece leş oğlu leş selçuk ve tolga var.

    bir de sneijder meselesi var adamı hedef haline getirip itibarsızlaştırmaya çalıştılar.

    inşallah feghouli alınır, orta sahalar alınmazsa önümüzdeki senenin kadrosunu kurmaya başlamak lazım. selçuklu orta saha ile galatasaray'ın başarılı olma şansı yok.
  • 635
    şuan için transfer yapılmayan sezondur.
    (bkz: #2195696) dediği gibi, gidenler var.

    bruma gitti. belhanda geldi.
    poldi gitti. gomis geldi.
    chedjou son senesinde çok faydası yoktu. ama maicon defansa geldi.

    ne vereyim abime lafı var ya?

    kardeş bize ordan sağlam bir sol bek, linnes'den daha iyi sağ bek bulursak kesin lazım.
    orta-sahaya 2 adet 8 numara oynayabilen adam lazım. bu adamların mutlaka avrupa'da üst düzey lig tecrübesi lazım.

    biz esasında sattığımız adamların yerine yeni adamlar aldık ama bunların faydasını daha bilmiyoruz ve gelenler,gidenlerden daha maliyetli.

    şimdi sorun nedir?
    tudor, takım koşmalı diyor. peki herkes koşarsa topun akışını kim sağlayacak?
    veya tudor şey mi demek istiyor? herkes koşacak ama topsuz alanlara,hareketli olacağız. o mu acaba demek istediği?
    o zaman 10 numaraya ihtiyacımız yok. ya 4-3-3 oynayacak ya da 4-4-2 taktiği ile.
    bu iki taktik içinde kadromuz yetersiz, kulübemiz çöp durumdadır.
    en az 4 adet kaliteli en fazla 8 adet oyuncu almamız lazımdır.
    bu sene için 2 adet kiralama yöntemi ile maliyeti fazla olmayan oyuncu takviyesi düşünsünler.
  • 638
    (bkz: tehlikenin farkında mısınız)

    temmuz'un ortasına geldik hala daha orta saha yok. "2 tane alınacak" la başladı. sonra "1'i kanat diğeri göbek olacak" dendi. şimdi de "tudor donk'a bir şans daha verecek" muhabbeti dönüyor. ağustos'un son haftası yine 1 tane boş adam alırlar de jong gibi. bu iş de kapanır.

    tudor'un da ne amaçla takımın başına getirildiğini artık anlayamadıysanız bu sizin kabahatiniz. lütfen beni olumsuz olmakla suçlamayın. zira gören de her şey güllük gülistanlık zannedecek. takımın esas eksiklerinin giderilmemiş olması bir kenara üstüne daha büyük eksiklikler oluşturuluyor. selçuk ve yasin'in alternatifi bile yok bu takımds şu an. olmayacak da. siz daha görmezden gelin.
  • 640
    defansın göbeğinde eksiğimiz yok.

    martin linnes'in sağ bekte oynamasına razıyım, ama allah korusun sakatlanırsa yedeği yok, buraya en azından gelecek vaat eden bir genç oyuncu alınmalı.

    sol bekte lionel carole kalacak gibi, hakeza onun da yedeği yok henüz.
    aynı şekilde bir genç oyuncu bulmak zorundayız.

    sol açıkta yasin öztekin, garry rodriguez ve icap ederse younes belhanda oynar, buraya ihtiyaç yok.

    sağ açıkta eğer alınabilir ise sofiane feghouli iş yapar, yasin onu yedekler.

    bizim için en önemli mevki orta saha bölgesi. burada içime sinen, idare eder dediğim tek kişi tolga ciğerci
    yanında oynayacak bir 6 ve 8 numaramız yok.

    hâlâ selçuk inan, ryan donk gibi isimlere güveniliyorsa yapılan şunca harcamalar boşuna yani.

    en az 1 tane orta saha, sağ ve sol bek, sağ açık olmak üzere 4 tane daha transfere ihtiyacımız var.

    eyyyy tursun özbek, nerde kaldı bu uçaklar amk!
  • 645
    sabri gitti, semih büyük ihtimal gidiyor. yani iki kanserden kurtulduk. poldi'nin yerine gomis, bruma'nın yerine belhanda alındı. aynı kalite değil ama makul transferler. maicon transferi şimdilik tatmin edici.

    ama tüm bunlar kaliteli bir orta saha oyuncusuyla anlam bulabilir. çift yönlü ya da defansif özellikleri ağır basan bir orta saha. bu olmadan şampiyonluk olmaz. eğer para kalırsa da sağ bek ya da sol bek. rakiplerimizden bek olarak da çok gerideyiz.

    ve sneijder'in kalma ihtimalinin güçlenmesi. bu hem bizi iç karışıklıktan kurtarır hem de gomis ve belhanda transferlerini kurtarır. yok eğer ille de sneijder gidecekse tüm bölgelere transferleri eksiksiz yapmalı ve aldığımız riskin sonucunu beklemeliyiz. bu kadar kusursuz olmayı beklemek yerine elimizdeki sneijder'den faydalanmak akıllı bir tercih olacaktır. sneijder krizini şu ana kadar yönetemeyen galatasaray olur da bu işi lehine çevirirse şampiyonluğun en büyük adayı olur. çünkü şampiyonluk için galatasaray'ın sinerjisi yeter. ama sinerji yoksa, galatasaray iç karışıklık içindeyse rezalet bir sezon da bağıra bağıra geliyor demektir.
  • 648
    çeşitli nedenlerden ötürü bir müddet yazamamış olduğumdan genel bir toparlama yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum. yazmadığım müddette gösterdiğiniz ilgi için hepinize teşekkür ediyorum. çabamız galatasaray için.

    semih kaya bugün itibariyle takımdan ayrıldı. kendisine teklif ujfalusi aracılığı ile geldi. yönetim ile görüşüp gitmem mi galatasaray’ın lehine kalmam mı diye sordu. ayrılmasının daha doğru olduğu söylenince teşekkür edip çek takımının teklifini kabul etti. yaptığı hatalar canımızı çok yakmış olsa bile karakteri ile galatasaray’ın evladı olduğunu bir kez daha gösterdi.
    cenk gönen bugün yarın malaga ile son detayları görüşerek kontratını nihai haline getirecek ve çok büyük bir aksilik olmazsa imzayı atacak.

    sağ bek için adaylar lichtsteiner, isla, kaderabek ve mariano. daha önce tete’nin olmayacağını (bkz: #2187447) ve corchia olayının aslında yazıldığı gibi olmadığını (bkz: #2187452) yazmıştım. eldeki adaylara ek olarak scout ekibinin 2 tane önerisi masada ancak geri planda. mariano konusunu biraz açmam faydalı olacaktır. oyuncunun brezilyalı menajeri 4-5 temmuz tarihinde point hotel’de konakladı ve bir türk menajerin de katıldığı toplantıda yöneticiler ile görüşmelerde bulundu. maddi olarak istekleri karşılanabilir gibi gözüküyor. fakat sevilla ile anlaşma henüz yok. o kısmı kendileri çözerse bu transfer gerçekleşebilir. diğer alternatifler biraz daha geri planda kaldığı için şu aşamada detayları aktarmayı doğru bulmuyorum.

    feghouli konusu çok sorulmuş. oyuncu ile ilk görüşme gerçekleşirken imzalar atılıyor diyenlerden ses yok hala :) şu an itibariyle imzalar atılmış değil. fakat mesafe kaydedildi. menajerlerinden bir tanesi cuma gecesi istanbul’daydı. yıllık ücretinin yanı sıra imza parası talep ediyorlar. bu nokta transferi biraz tıkadı. kabul edilirse hemen imza atılabilir. pazarlığın devam edeceğini düşünüyorum.

    konoplyanka konusu tam anlamıyla kapanmış değil bu arada. oyuncu ile görüşmeler sürüyor. schalke’nin bir transfer girişimi var. sonuçlanırsa schalke onay verebilir. bu arada konoplyanka’nın kişiliği biraz sıkıntılı imiş. not etmek faydalı olur.

    orta alanın ortası için flamengo’dan willian arao’ya teklif yapıldı. onun haricinde bir brezilyalı isim ile daha görüşülüyor. imbula olmuyor. lemina türkiye’ye gelmek istemediğini bildirdi. vainqueur için şartlar uygun. görüşmeler pozitif. ben olsam kendisini alırdım. bu bölge için mutlak bir transfer gelecek.

    sol bek konusu şimdilik rafa kalkmış durumda. son olarak eliseu ile ilgilenilse de sonuç alınamadı. strinic için tudor çok istekli fakat yönetim ikna olmuş değil. keza maicon’un yanına stoper bakılmıyor. 3.bir forvet takviyesi olabilir. selçuk inan’a teklif var şeklindeki haberler külliyen yalan. ben arfa vs.haberleri üfürme.

    sneijder mevzusu çokça sorulmuş. olayın gelişimini anlayabilmek için önceki 2 entry’mi kopyalıyorum.
    (bkz: #2177288)
    (bkz: #2191872)
    son durumu toparlamak adına sneijder istediği teklifi alamadı. yönetim de sneijder’in kontrat fesih şartlarını karşılayamadı. bundan sonra ne oluru kestirmek zor. hatırlanacağı üzere melo kontrat yeniledikten 10 gün sonra gönderilmişti. ben hala sneijder’in kalacağını düşünüyorum. burada kazandığı parayı bir başka yerde alamıyor. ama yönetim de kendisini göndermeyi kafaya koymuş. tudor yönetimle görüşerek aracı olmak istediğini bildirdi. istanbul’a dönüşte sneijder ile birebir görüşecek. muhtemelen orada dananın kuyruğu kopar.

    cavanda başta olmak üzere gidecek oyuncuların durumu az çok netleşiyor. ancak şu isveç deplasmanını kazasız dönelim sonrasına bakarız.

    bu arada muslera için kendisine yapılan ilk teklif 3 milyon euro artı maç başı bonuslar. ki bu teklif menajerini pek memnun etmedi. yine de orta yol bulunur diye düşünüyorum.

    bütün yazdıklarım şu anki durumdur. 10 dakika sonra bir gelişme olur ve yazamazsam şimdiden affola.

    son olarak sosyal medya tepkilerinin başkana raporlandığını unutmamanız tavsiyemdir.
  • 650
    (bkz: #2198644)

    özbek biraderler tarafından yaratılan sahte ortamın gerçek yüzünü öğrendiğimiz sezondur.

    lemina, imbula, asamoah, vainqueur, leiva derken gerçeklerin wilian arao olduğunu öğrendik. sneijder yerine alınan belhanda'ya verilen parayla 1 tane bile orta saha alınmayacağını öğrendik. biz 2 transfer lazım derken 1 tane yedek alınacağı gerçeği suratımıza çarptı.

    feghouli imza aşamasında, ben arfa mesaj gönderdi, konoplyanka göz kırptı derken aslında hepsinin hayal ürünü olduğunu gördük.

    başka bir stoper transferi düşünülmediğini, sol bek transferinden vazgeçildiğini ve sağ bek bakıldığını öğrenmiş olduk.

    sağ bekte tete ve corchia'nın uydurma olduğunu, mariano için kulübünü ikna etmesini beklediğimizi (!) gördük.

    benzer şekilde sneijder konusunda iki tarafın da kozlarını oynadığını, yönetimin, nedense, kendisini göndermek için kararlı (!) olduğunu öğrendik. sneijder gider agalar. sonuç aynı melo gibi olacak. sırf bunun için belhanda'ya servet bağlandı.

    selçuk ve yasin prenslerinin kaldığını da öğrendik. kadronun bunların üzerine kurulacağını da. zira orta sahaya yedek bakılıyor. orta sahamız harika çünkü.

    evet rüyadan uyandığımıza göre artık umarım alınan kombinelerin neremizde patladığını görmüşüzdür. haydi şimdi feghouli ve konoplyanka gelecek haberleri üzerine bi 10 bin kombine daha almaya koşalım.

    ekle e:

    diyorlar ki "nereden biliyorsun selçuk'la yasin'i?" arkadaş orta saha transferi yapılmıyor, yapılsa bile 1 tane olacak deniyor, abuk subuk isimler geçiyor, sneijder gönderilmek isteniyor. diğer taraftan sol kanat için hiçbir hareket yok. sol bek bile bakılmıyor. rodrigues var ayağına sol kanat unutturuluyor.

    geldiği günden beri selçuk be yasin'i kesmedi tudor. sıçıp batırdıkları maçlarda bile 90 dakika sahada tuttu. memnun demek ki selçuk ve yasin hala agnı şeyleri yapıyor. yasin 5 kişinin arasına giriyor. pas vermemek için kafasını bile kaldırmıyor. selçuk yan pasa devam ediyor. sahada öyle takılıyor.

    bu takımın en büyük sorunu orta saha. bu çözülmeden gidip belhanda'ya 8 milyon € bonservis bayıldık. şimdi ise "scout önerisi brezilyalılar" bakılıyor. hem de 1 tane.

    ekleme 2:

    https://twitter.com/...s/884420420153344000

    buyrun, başladık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın