• 51
    (bkz: #2075473) entry'e istinaden ;

    stoper için öne çıkan üç isim salvatore bocchetti, andrea ranocchia ve mamadou sakho.

    transferleri için son durumlar ise şöyle :

    salvatore bocchetti : yapılan ilk görüşmede teklif edilen 2 milyon euro kabul görmedi. rusların istediği bonservis ücreti 5 milyon euro. orta yol bulunabilir.

    andrea ranocchia : henüz teklif yok. ilerleyen günlerde netleşecektir.

    mamadou sakho : ahmet bulut aracılığıyla masaya gelen bir isim. diğer oyunculara nazaran maliyeti yüksek. satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunulabilir. ancak oyuncunun talibi çok fazla. transferi en düşük ihtimal gözüken bu.

    bu oyuncular olmaz ise stoper için düşünülen oyuncu mutlak suretle hava hakimiyeti yüksek biri olacak. serdar aziz'in yanına sol stoper düşünülüyor.

    ayrıca hücum bölgesi için bir alternatif düşünülse bile anlaşma aşamasına gelen bir isim henüz yok.
  • 52
    (bkz: #2076443) şurada durumu özetlemeye çalışmıştım. gerçi sağolsun ali naci bir hafta sonra haberini yapmış :p http://gamaspor.com/...ochetti-pahali-geldi

    yukarıda isimlerini verdiklerimden mamadou sakho türkiye'de oynamak istemediğini belirtmiş. olmuyor.

    salvatore bocchetti için talep edilen bedelleri karşılamamız mümkün değil. ayrıca bir sakatlığı olduğu söylendi.

    oyuncu izleme komitesi maliyeti düşük ve isteğimizi karşılayabilecek isimler arıyor harıl harıl. bu arada dün çıkan rafael toloi ile de herhangi bir ilgimiz olmadığını belirtmem lazım.

    hücum bölgesi için eduardo vargas ile anlaşıldı. kulübü ile henüz net bir anlaşma yok. ancak transferinin bir telefona baktığını düşünüyorum. şu anki düşünceler devam edilirse ocak ayında takıma katılır. (kendisi ile ilgili çalışmalar bir ay kadar önce başlamıştı. (bkz: #2059735) )

    bu arada lionel carole için ciddi olarak ilgisini belli eden 2 fransız kulübü mevcut. gelişmeler olabilir.

    aslında çok daha uzun yazmıştım ama bilgisayarın azizliğine uğradım. başka bir gelişme olursa ayrıca aktarırım.
  • 53
    basındaki haberlere göre 2 milyon euro devre arası transfer bütçemiz olduğu söylenmekte.
    ben şu haber başlıklarını bırakıyorum şöyle, 2 milyon euro ile neler başarabileceğimizi gösterir.

    kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/spor/429419.aspx

    https://pbs.twimg.com/media/CzzYVhYWgAAJkMR.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/CzzYWOjXUAUavS6.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/CzzYWwfW8AAwv5Q.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/CzzYZOrXUAARhnw.jpg
  • 54
    bir kaç gereksizi gönderebilirsek açılan maaş bütçesini transfer bütçesine kaydırarak 2 milyon euro'yu 5 milyon euro seviyesine çekebiliriz. daha sonra 48 ay taksit, 50 lig maçından sonra ödeme gibi seçeneklerle 2-3 sağlam transfer yapabiliriz. özellikle transfer listesindeki ve takımında mutsuz olan futbolcuları incelemekte fayda var.

    bu arada fm 17'yi nereden indirebilirim? :(
  • 55
    tek seferde düzlüğe çıkmamız zor göründüğünden, her transfer sezonu önce 1-2 kanser hücresi yollayıp, 1-2 genç ve altyapısı düzgün futbolcu almalıyız. önce orta saha ve stoperden başlamamız gerektiğini düşünüyorum. bu yüzden selçuk, chedjou, semih yollanıp, yerlerine 1 adet dinamik orta saha, 1 adet oyun kurabilen stoper alabiliriz. selçuk yollanamazsa , de jong yollanabilir o da yollanamaz ise orta sahadaki değişklik hakkımızı sol kanatta kullanabiliriz.
    geçen transfer sezonlarındaki gibi her bölgeye adam almaya çalışırsak yine gereksiz topçularla takımı doldurup, paraları sokağa saçarız. (ör: josue, sakat sighortsson, cavanda vb.)
  • 60
    şu gelsin bu gelsin hevesi içerisinde hiç değilim acilen gitmesi gerekenler giderse yeterince olumlu bir ara transfer sezonu geçirilmiş sayabilirim. şu takımda yıllarca semih, selçuk, hamit ve sabri gibi futbol eziyetçilerinin oynamaya çalıştığı spor ızdırabını izlemekten futbolu unutma noktasına geldim. bu adamlar futbol oynamıyor abi başka bişey deniyolar. kendi adıma söyleyeyim şapşal gibi izliyorum her seferinde bunları. sesimi duyan varmıdır bilmem ama "allah rızası için biraz futbol" desem söylemek istediklerimi hissettiklerimi belki biraz anlatabilirim. altyapıdan çoluk çocuğun forma giymesi bile koymaz yeter ki şunlardan kurtarın takımımızı başka bir şey istemiyorum.
  • 61
    akıllı bir yönetimin martín cáceres için çalışma yapıp muslera'yı kullanarak alması gerekir. sağ kanada jefferson farfán'ı aldın mı takıma bir ivme kazandırırsın. bu iki oyuncunun sözleşmesi yok.
    salih, hamit ve cavanda ile yolları ayırmak gerekir.

    muslera
    semih-chedjou-caceres-balta
    de jong
    farfan-tolga-sniejder-bruma
    poldi
    yedekler; yasin,eren,selçuk,josue,carole,linnes,eray.
  • 63
    farfan son 2 sezondur yatışta maalesef, bizde iş yapmama ihtimali yüksek. ha yarım sezon için 400 bin € verilir, gelecek sene içinde galatasaray isterse aynı şartlarla sözleşmeyi uzatır diye madde konulursa kadroda olmasında sakınca yok. caceres ise son 1.5 yıldır sıkıntılı bir süreç geçiriyor, kalitesi tartışılmaz fakat defosunu tam olarak öğrenmek lazım.
  • 64
    bir defa transfer yapılacaksa adresi hücum hattı olmamalı... forvetinde eren ve podolski var. türkiye için fazlasıyla iyi. sağ kanadın beğenmesen de her maç skor üreten yasin, sol kanadın bruma. hücuma yaklaşamadığın için kaleden uzak kalan ve etkili olamayan ancak yine de 6 asist 1 golü bulmuş sneijder de 10 numaran.

    galatasaray'ın sorunu defans ve orta alanında.

    bir defa savunamıyorsun, çünkü kötü defans oyuncularına ve mücadele edemeyen bir orta alana mahkumsun. tek istisnası tolga ciğerci. o da devamlılığı zayıf bir futbolcu. ayrıca madem bu kadar mücadele gücün eksik, o halde tekniğin yüksek olsun değil mi? ama o da yok. çünkü topa sahip olsan da hücum bölgesine taşıyamıyorsun.

    sezon başından beri soruyorum kendime, neden bizim bekler çizgiye inip hücuma katılmıyor diye. sonunda yanıtladım. bu orta alanla onu da yapamazsın. yaparsan kaptırdığın her top rakip 2 stoperini tek başına yakalar. zira selçuk koşamıyor. e sabri de koşamıyor... hakan balta desen her türlü övgüye rağmen taş arabası kıvamında bir atikliğe sahip... bi serdar olacak diyorduk, o da olmadı... haliyle beklerin topu kaptırdığında geride kalamaz. olsaydı elinde iki tane sağlam tolga ciğerci o zaman beklerine sıfıra koş derdin.

    velhasıl adam mı alıcaz? minimum bir, imkanın varsa iki stoper al.
    en az bir tane adam yiyen orta saha al. bunu almaya mecbursun. bunu almazsan naapsan düzelemezsin. şansın yaver gider de tolga sezonu başka sakatlık yaşamadan tamamlarsa o zaman orta alan kurgun zaafiyet göstermez.
    sonra sağ bek. linnes'i mi adam edersin, cavanda'yı matrikse sokup zihnine futbol mu yüklersin yoksa sorununu transferle mi çözersin bilmiyorum. ama bunu yapmaya mecbursun. bir tane pırpır oyuncusu olan her takım sabri üzerine oynayıp seni zor duruma düşürebilir zira.
    ha carole çok mu iyi diyeceksin? sezon boyunca en az arkasına kaçırdığı adamlarla 6-7gol yedik ki bu neredeyse %50'ye yakın. ama eksikleri giderilebilir. en azından galatasaray'a yakışan bir şeyleri var adamın. iyi stoperlerle, iyi orta alan oyuncularıyla, carole bizim ligde aksamaz... sonrasına bakarız. avrupa'ya ne zaman gideceğimiz bu mali durumumuzla belli değil.

    son tahlilde dursun aydın özbek ve yönetiminin takımın başında olmamasını dilediğim transfer dönemidir.
  • 66
    yapmak için ya da gaz almak için transfer yapmamamız gereken transfer dönemi.

    yani ne demek:

    ihtiyaç olmasına rağmen -ki şu galatasaray takımında her yere ihtiyaç yazılabilir-; önceliği olmayan, aciliyet gerektirmeyen transfer yapılmamalı. ihtiyacın olduğu bölgeye adam alacaksan da, "bakın biz açığımızı kapatmaya çalıştık ama aşı tutmadı" demek için transfer yapılmamalı. (bkz: ryan donk) iki orta klasman oyuncu almak düşünülüyorsa, mümkünse bir tane alınmalı ama üst klasman bir oyuncu alınmalı. bir vakit gelir, aşı tutmaz, elden çıkarmayı düşünürüz; bir üst klasman oyuncudan kurtulmak, iki orta ve alt klasman oyuncudan kurtulmaktan daha kolay olur. ve müzmin sakat transfer yapmayalım. *

    eğer saçma salak hamleler yapmayı düşünüyorsak, boş geçelim. birkaç işe yaramaz futbolcuyla yollarımızı ayırsak bile artıya yazarız.

    bununla birlikte nacizane görüşüm, orta saha transferiydi. hala öyle. önceden stoperin bir öncelik olmadığını düşünüyordum ama takke düştü, kel göründü. bu iki bölgeye acil takviye şart. ama önceden de dediğim gibi, bu iki bölgeyi orta klasman oyuncularla takviye edeceğimize, gücümüz elverdiğince ve fırsat olursa birini çok iyi bir üst klasman oyuncuyla takviye etmemiz daha iyi olur.

    transfer edeceğimiz oyuncuların genel künyeleri hakkında bir şey yazmaya gerek duymuyorum. çok koşsun, saha görüşü yüksek olsun, rakip ceza alanı ve kendi ceza alanı arasında dominant bir parselizasyon yapsın, temaslı oynasın, rakibi yıldırsın, tekniği yerinde olsun, uzun kısa oynayabilsin. oha! ya da stoperin; hava hakimiyeti olsun, savunmayı çekip çekiştirsin, çevik olsun, kolay hata yapmasın, kemik gibi olsun, gaddar değil sert oynasın, rakibe top bırakmasın... falan filan. tu tu tu tu maşallah...

    bunlar herkesin malumu. öyle mi?! defansta yalçın ayhan görsem, "stoper gördüm" diye ağlayacak adamız oysaki... ben zaten hayallerde yaşıyorum da... benim gibi hayallerde yaşayan başkaları içinde "malum olduğunu düşündükleri" bunlar ve benzerleri olanlar varsa... evet, sizler ve onlar... allah kolaylıklar ve dayanma güvü versin, kuzum. velhasıl, avucumuzu yalayacağımız gerçeğini de umarım görüyoruzdur.
  • 67
    en az 3 transfer yapmamız gereken sezon. orta saha, sağ kanat ve stoper şart. yasin filan demeyin sakın. zira adam 3 gol attığı maçta bile sahada yok. abuk subuk top kaptırmak, kendisini ronaldo zannedip 3 kişinin arasına dalmak dışında bir meziyeti de yok.

    şartlar da mevcut. m'vila bonservissiz. 26 yaşında. yolla selçuk'u çin'e, getir m'vila'yı. aynı para.
    vargas deniyor. defansa yardım etmez belki ama hücumda yasin gibi "aman alsın topu boşverin" denecek bir adam da değil. rakip sol bekinin çıkması o kadar da kolay olmaz.
    stoper konusunda bir sürü isim geçiyor. gelir gelmez oynayacak bir adam olmalı. 30-31 yaş ideal. hırslı olmalı. sert bir adam olmalı. kolay sakatlanmamalı.

    bu sezon şampiyonluk hatta ikincilik bile çok önemli. fikstürümüz iyi. ne fener ne de bjk dominant durumda değil. ligin yarısına geldik, rezil bir futbol oynuyoruz ama hala şampiyonluk yarışındayız. bu şansı değerlendirmemiz şart.
  • 68
    kimi alırsak alalım takımın müspet ivme kazanamayacağı dönemdir. çünkü kondisyonumuz yok. çünkü oyun şablonumuz yok. çünkü pas istasyonumuz yok. çünkü oyuncularımız pozisyon almasını bilmiyor. çünkü defans kurgumuz yok. çünkü takım güçlü değil. çünkü takımın motivasyonu yok. çünkü elimizdeki futbolcuların %80i kariyerleri boyunca yaşayabilecekleri en büyük başarıları zaten yaşadı. çünkü yönetimimiz takıma güven vermiyor. çünkü florya bilardo salonundan farksız. çünkü takımı çevresinde toplayacak figürümüz eksik. çünkü aldığımız oyuncu da 1-2 maç sonra takıma uyum sağladığında ona da verip veriştircez ( (bkz: eren derdiyok) ) . vs vs vs uzar gider.
  • 70
    şu anda genel olarak durum(medyadan yansıyan şekilde), serdar aziz sakatlanınca chedjou'nun ayrılma ihtimali ortadan kalktı. dolayısıyla 2.2 milyon €'luk bütçe boşluğu da açılamamış oldu. bu durumda hayal edilen eduardo vargas+iyi bir sol stoper(u: medyadaki isimlerden hiç biri de bu tanımı uymuyor o başka konu. bochetti tekti, o da alınamaz zaten belli.) transferi zora girdi.

    harcanabilecek maksimum bütçe ile bir stoper alınacak(u: sakatlık geçirmemiş olsun, nerde duracağını bilsin, sezonda 20+ maç oynayabilsin mümkünse. elimizde hiç yok lan bundan şaka gibi.) ve kapatılacak gibi duruyor. vargas ligin kaderini değiştirebilecek bir oyuncuydu, bu benim şahsi fikrim; şapkadan tavşan çıkaran oyunculara* çok ihtiyacımız var bu sezon malum. podolski'nin maksimum 20 maç oynayacağını düşünürsek* net olarak rm-rw oynayan bir oyuncu gelse çok iyi olurdu. umalım da yasin bu formunu korusun.

    hah bir de bruma'nın zam konusu var, heralde zam yapılırsa önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak. çünkü bütçede yer yok. tam bir bilgim de yok, fikir yürütüyorum.
  • 72
    chedjou'yu yollayıp 2.2 milyon euro boşluk açmakla başlamamız gereken dönemdir.

    chedjou gider, yerine bir stoper alınır. rotasyonumuz balta-semih-yeni stoper olur. bu üçlü herhalde ligi idare edebilir. gerçi balta semih de müzmin sakat ama... koray günter vardı, o yetişirse iyi olur. serdar da 6 8 hafta içinde dönerse, ched-yeni stoper değişikliği elimizi güçlendirir.

    bir de vargas meselesi var. alabilirsek çok iyi olur.

    ama vargas'tan öncelikli olarak orta saha ihtiyacımız var. orta sahanın hem ilk on biri yok, hem de rotasyonu yok. selçuk yok, bildiğiniz yok. de jong orta şeker ama temposuz. tolga sakat gibi duruyor. hamit'ten bahsetmeye gerek yok. o yüzden minimum bir tane orta saha şart oğlu şart.

    bütçenin de aşırı kısıtlı olduğunu düşünürsek... tek bildiğim chedjou gönderilmeli ve biraz bütçe açılmalı.
  • 73
    bir kere jor gidecek kardeşim, onunla olmaz. yerine bu entry'de belirtildiği üzere bir sürü aday var; (bkz: #2084557). biri gelsin işte.

    akabinde; chedjou, cavanda, josue, jpk, emrah, salih ve hamit ile yolları ayırıp hem 3-5 bonservis geliri elde edebilir hem de hatırı sayılır bir maaş bütçesi açabiliriz.

    alınmasını temenni ettiğim oyuncu grubu ise şu şekilde;

    irfan kahveci + ahmet çalık. bunlar için 4 milyon € + salih, emrah ve/veya cavanda verilebilir.

    vegard forren. bedava adam. yaşı, istikrarı ve solak olması dikkate alındığında transferi mantıklı. sadece chedjou gitse 1 stoper transferi yeterliydi ama serdar'da sezonu kapayınca 2 stoper takviyesi şart oldu.

    eduardo vargas. yanılmıyorsam çok cüzi bir ücretle kiralanacak ki bence uygundur.

    yann m'vila veya aron gunnarson. vila'nın bonservisi elinde 40 kere söyledik. yine de alınamıyorsa 2-3 milyon € bandına gunnarson alınabilir.

    bu plan ışığında olası 2 adet 11;
    kadro 1 muslera, linnes, ahmet, forren, carole, gunnarson, tolga, vargas, sneijder, bruma, podolski.
    kadro 2 cenk, sabri, semih, hakan, alt yapıdan bir kardeşimiz, de jong, selçuk, sinan, irfan, yasin, eren.

    sezon bittiğinde de sözleşmesi biten sabri, de jong, sigthorsson ve hakan balta'nın yanında selçuk, sneijder, podolski, yasin ve mümkünse carole elden çıkarılmak suretiyle yenileşme sürecine hız kazandırabiliriz. bu arada -sezon sonu- psv'de sözleşmesi bitecek olan sol bek jetro willems ve rennes'de sözleşmesi bitecek olan kanat oyuncusu paul-georges ntep de madiba ile sezon içinde ön mukaveleler yapılmalı muhakkak. yazması kolay dediğinizi duyar gibiyim ama yapması da kolay. bjk ve fb kimleri ne paralara pazarlıyorlar. hatta trabzonspor bile. bizde yapabiliriz amk. gönderelim şu içi geçmiş futbolcuları getirelim enerjik modern futbola uygun tempolu oyuncuları. yıldız olması şart değil yahu vallahi değil.
  • 74
    ahmet mehmet isimleri geçiyor süper ligin vasat oyuncularını sen niye takımına almak istersin ki ? mehmet oyanayacaksa birhan vatansever oynasın 10 maç kayıp edelim ama birhanı kazanalım gençler ile alt yapı boşuna mı var ? alt yapıda yok mu yani kendine güvenen genç delikanlı stoper yok yani koskoca galatasaray'da yok yani öyle mi ?!

    kimse gelmesin yeter ki bizim çöpler gitsin.
  • 75
    öyle derin teknik analize girmeye gerek yok. milyonlarca dolar alan bir teknik direktör olmaya hiç gerek yok. ortalamanın altı futbol bilgisi olan bir adam galatasaray'da neyin eksik olduğunu söyler.

    ffp'yi de göz önünde bulundurursak öncelikli olarak fizik gücü yerinde olan, koşan orta sahanın da yükünü kaldırabilecek tekniği yüksek bir oyun kurucu.(selçuk inan'ın koşan versiyonu)
    mümkünse boyu 1.86'dan uzun hava toplarına hakim, pozisyon alma bilgisi ortalamanın üstü bir stoper. (yıllardır kısa stoperlerle oynuyoruz. semih-1.83-, hakan-1.84- chedjou-1.83-, serdar-1.83-. hayır 1.84'ten uzun stoper almak yasak diye bir kanun mu var anlamıyorum.)
    bir de mümkünse içe kat etmeyen, savunmaya gelme konusunda disiplinli, çizgiye inip orta açabilen düz bir kanat.

    bu 3 transfer yapmamız halinde kadrodaki eksiklerin büyük bir çoğunluğu tamamlanacak. bu arada ben de isterim bunların yanına adam gibi bir tane de sağ bek alalım ama ffp sınırları içerinde bu mümkün değil. zaten bizde bu şans varken oraya carvajal'i de alsak muhakkak 2. ay 11'e dahi giremez. lanetli mevki o yüzden hiç riske gerek yok.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın