• 27
    her transfer döneminde olduğu gibi yine sağ bek, stoper ortasaha ve forvet isteyecekler. şu dakikdan sonra giden gitsin bir transfer bile istemem. önce dursun gitsin. sonra çöpleri. sonra adam gibi bir teknik direktör gelsin.
    fatih terim, hamza hamzaoğlu gelemeyecekleri için, olursa klinsmann, olmazsa dieter hecking en olmadı igor tudor gelsin. :( transfer yapmayın. teknik direktör bulun.
  • 29
    teknik direktör lazım. kadro sıkıntılı eyvallah da lider başakşehir! başakşehir'den galatasaray'a kimi alırsın deseler sağ kanata visca yada cengiz'i alırım. 2. bir oyuncu almam. kaldı ki bu kadrodan biraz daha zayıf bir kadro 2 sene önce 4. yıldızı taktı. kadro diyerek hoca aklama çabalarını komik buluyorum.

    teknik direktör
    sol stoperde oynayacak iyi bir süpürücü
    sağ kanata geçtiğinde ya ben solda ondan daha iyiyim hoca niye beni sağa çekti demeyecek bir kanat oyuncusu.

    bakın sağ bek bile yazmadım. çünkü iyi kondisyon yükleyen disiplinli bir hoca linnes'i de oynayacak hale getirebilir cavanda'yı da adam edebilir. bu cavanda belçika milli takımına çağırılıyor yahu. tamam ayağına top yakışmıyordu hiç bir zaman ama bu kadar kötü olması da normal değil.
  • 32
    bana kalırsa takviyeye en çok ihtiyaç duyduğumuz bölgeler forvet ve stoper.

    sezon sonunda olmadığımız için, bir sürü futbolcu gönderip takımı baştan yaratmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

    sağ bek yazmama sebebim ise martin linnes'ten halen ümitli olmam.

    ayrıca haz etmememe rağmen abdürrahim albayrak-ali dürüst ikilisi tarzı bir yönetici ikilisi de güzel bir transfer olurdu.
  • 33
    transferden önce eldeki zararlı hücreleri göndermemiz gereken dönem. en başta da selçuk'tan kurtulmalıyız. hem maaş yükünden, hem polemiklerinden, hem yerli çetesi liderinden kurtulmuş oluruz. daha sonra scout işi genç bir sol stoper, dinamik bir orta saha ve ceza sahasına koşu yapabilen bir sağ açık almamız gerekiyor. yasin'i, semih' ve sabri'yi sahadan mümkün olduğunca uzak tutacak eklemeler yapmalıyız. sağ bek alamayız, zaten 3 tane var elimizde. o nedenle linnes'in ikinci yarıda banko oynaması gerek.
  • 35
    sneijder'in yedeği yok, de jong koşu mesafelerinde takımın ilk beş listesine bile giremiyor, selçuk'un kazandığı en son ikili mücadelenin üzerinden iki sezon geçti fakat hala forvet ve sağ bekle transferi kapatanlar var.

    arkadaşlar bilmem hatırlar mısınız geçen ay kadıköy'de bir maç oynadık. o maçta topu rakip cezasahasına bile sokamadık. 5 milyon verdiğimiz sneijder de, 2.5 milyon verdiğimiz de jong da bir tane hücum aksiyonu bile yapamadı. en sonunda tolga inisiyatif alıp "ulan bunlardan bir şey çıkacağı yok" deyip kendince dağa taşa şut çekti, durum o kadar vahimdi. sen böyle aciz bir ortasahanın önüne istersen lewandowski'yi koy hiçbir halt yiyemez. o ortasahanın arkasına istersen philipp lahm'ı koy, dalga dalga gelen rakibi durduramaz. takımın omurgası yok, siz el ayak protezi taktırmak istiyorsunuz.

    vaziyet buyken transfer listesinin bir numarası kesinlikle tempolu oynayan ve topu ileri taşıma becerisi olan bir göbek oyuncusudur. hatta sneijder sakatlandığında forvet arkasında da oynayabilmesi bizim için muhteşem olur.

    ondan sonra paran varsa ister forvet al, ister sağ bek al, ister kanat al. ama bu ortasaha oyuncularıyla devam ettiğimiz sürece iğrenç futbola mahkumuz. transfer listesinin bir numarası bir 8 numara olmalı, geri kalan bütün takviyeler ikinci sırada kalmalı şu an.
  • 36
    ujfalusi, elmander ve eboue bulup getirmeli diyeceğim de ya başakşehir, antalya gibi takımlarda parlamış bir yabancı, ya adem dursun tarzı "ligimizi iyi bilen"* bir yerli oyuncu ya da çin'e sürülmüş sönük bir yıldız alır gelir bu özbekler. adamlar dünya futboluna olan ilgisi ve bilgisi bu kadar. o sebepten hiç transfer yapmayalım, kurtulamayacağımız yeni çöpler eklemeyelim eldekilere, ben razıyım.
  • 37
    chedjou, selçuk, sabri ve yasin'in gönderilip yerlerine 1 sağ açıki 1 orta saha 1 tane de stoper alınması gereken sezon.

    eduardo vargas'ın adı geçiyor. olur elbette ama vargas da geriye dönen bir oyuncu değil.
    defans için ranocchia deniyor. dibi görmüş bir durumda kendisi. biraz da vurdumduymaz ve umarsız bir oyuncudur kendisi. deli edebilir bizim taraftarı.
    orta saha içinse kimse konuşulmuyor. enteresan.

    m'vila'nın kiralık sözleşmesi devre arası bitiyor. değerlendirilmeli. yeniden diarra da denenebilir.
    valencia'nın sözleşmesi sezon sonu bitiyor. al koy sağ açığa. zaten yeri orası. linnes ile otoban yapsınlar orayı. linnes dönemezse valencia döner.
    stoper içinse sezon başından beri adayım gabriel paletta. alınamayacak durumda değil.

    ----------------------------------------------muslera------------------------------------------------

    ----linnes----------------------serdar------------------------paletta--------------------carole----

    ---------------------------------tolga---------------------m'vila (diarra)---------------------------

    -----------------------------------------------sneijder-----------------------------------------------

    ----valencia-------------------------------podolski (eren)------------------------------bruma----
  • 38
    kimse öyle 4-5 oyuncu beklemesin, dar boğazdayız. maksimum 1 bilemedin 2 tane transfer yapılır. bu süreçte yapılması gereken şey, chedjou denen illetten kurtulup az paraya alınabilecek en iyi stoper alınmalı. chedjou ve ekürisi yüzünden kaybettiğimiz puanların haddi hesabı yok. iyi bir stoper kazanılacak +puanlar demektir benim gözümde. yeni alınacak stoper serdar aziz uyumu üzerine çalışılmalı ve bu tandem artık lig sonuna kadar istikrarı yakalamalı. hakan balta da elimizde her zaman hazır asker olarak tutabileceğimiz bir yedek olur. tecrübesiyle kritik maçlarda iş düştüğünde layığıyla yapar işini.

    2. yapılması gereken linnes'in sağ beke kalıcı olarak monte edilmesi ve bir başka kanser olan sabri'den artık sonsuza dek kurtulmamız. bu konuda fazla yazılacak şey yok. elde sabri dışında 2 sağ bek var. bunlar o bölgeye bir şekilde adapte edilmeli ve sabri'yi 3. alternatif olarak düşünmeliyiz artık.

    olacağını hiç sanmıyorum ama keşke olsa diyebileceğim 3. hamle, selçuk'un bir yerlere itelenip ondan gelen parayla orta sahaya dinamik bir oyuncu almamız olacak. de jong, tolga ve yeni transferle birlikte orta sahamız eskisinden daha iyi olacaktır bence.

    4. hamle, yasin denen bencil kazma yerine ama sinan, ama josue, ama bir başkası bir şekilde monte edilmeli. kim olduğu önemli değil. beynini kullanacak bir insan konsun kanada artık yeter. 10 iq'lu kanat oyuncusu izledikçe bizim kafada saç kalmıyor.

    son olarak yine bu süreçte artık sakatlıktan dönmüş olan sigthorsson'un 2. yarıya son derece fit bir şekilde hazır edilmesi lazım. ligin ikinci yarısına hücum hattında fazldan 1 alternatif oyuncumuz daha olacak böylece. eren, poldi, kolbeinn üçlüsü bizi lig sonuna kadar bir şekilde götürür.

    uzun lafın kısası, dış transferden ziyade eldeki malzemeleri parlatarak geçirmemiz gereken sezondur. bunun yanında 1-2 transfer de yapılırsa 2. yarıya elimiz çok daha güçlü bir şekilde girmiş oluruz.
  • 44
    galatasaray futbol takımının an itibariyle problemi çok olmakla birlikte, sadece transfer ile çözülecek durumda değildir. ama transfer gereksinimi duyan bölgeleri elbette vardır. keza her takım, hemen hemen her zaman transfere ihtiyaç duyar.

    bununla birlikte, takımın sorunları iyi analiz edilmelidir. bana göre takımımızın en mutlak sorunu ortasahası ve sağ tarafındaki akıl yoksunluğudur. ortasahamız durağan oyunculardan kurulu. rakip ceza sahasına girmezler ama ne hikmetse kontra ataklarda da kendi yarı sahasında gözükmezler. alan daraltmazlar. oyunu kendi yarı sahasındaki güvenli denebilecek bölgede kontrol edebileceklerini sanırlar. ortasaha hakimiyetini alamazlar.

    tüm bunlar nezdinde ortasahadaki hakimiyet oyunu için bu bölge üçlenebilir. ve bence kesinlikle üçlenmelidir.

    gol yememizdeki asıl sorun stoperlerden kaynaklı olmadığını düşünüyorum. ortasaha ve takım savunması kaynaklı bir sorunun devamı. lider bir stoper kim istemez. ama aciliyeti var mıdır? ya da forvet bölgesi için takviye şart mıdır? çok iyi bir forvet ya da santrafor alsak bizi ipten alacağını mı düşünüyoruz? eğer öyleyse büyük bir yanılgı içindeyiz. dediğim gibi, ileri ucumuz yalnızları oynuyor. kim gelirse gelsin, orta alandaki o boşluk, bir kara delik gibi orada mevcudiyetini devam ettirdiği ve bizi içine çektiği müddetçe bir yere varamayız.

    james milner gibi bir adam bulabilsek hem ortasahamızı hem sağ tarafımızdaki akıl sorununu çözmüş oluruz ya, nerede öyle adam, hadi bulduk diyelim nerede bizde o kadar para.

    demem o, ortasahayı üçlememiz gerekiyor. ileri uçta da artık, bruma, podolski, sneijder vs. takılsın dursunlar.

    sonuç olarak yapacaksak ortasaha ve sağ kanadımıza transfer yapılmalı. eğer bir fırsat doğar, çok iyi, bionik, ayağı temiz, ciğersiz bir ortasaha bulursak, tek transfer ile bile geçilebilir. yoksa çöplerden kurtulma sezonu böyle böyle devam eder.
  • 45
    mesele oyuncu transfer etmekte falan değil.esas mesele takımın ruhunu,özünü düzeltmekte olduğu için pek de bir şey ifade etmeyen dönemdir.sabri,yasin,selçuk,semih,hamit -dikkat ettiysen hepsi yerli-bunlardan ve bunların hakim olabildiği,barınabildiği kafa yapısından kurtulmak gerekir.öyle kadro kurmaya falan gerek yok.takımın geleceğini düşünüyorsak taraftar olarak bunu sağlamamız lazım.
  • 46
    iyi teklif gelirse selçuk inan ve wesley sneijder satılmalı. selçuk'u teklif 3-4 milyonu buldu mu, wes'i de 5-6 milyonu buldu mu bir saniye düşünmem satarım. ikisi de yaşlandı ve ikisinin de maaşı çok yüksek. yalnız, yerlerine mutlaka alternatif daha şimdiden düşünülmeli. sonra 2015/2016 sezonunda burak yılmaz'ın ayrılmasından sonraki hale döneriz. yerlerine birilerini bulamıyorsak sezon sonuna kadar elde tutulmalılar.

    chedjou'yu 1 milyona bile satarım, zaten sözleşmesi bitiyor.

    sabri ve cavanda'nın bu takımda bir dakika bile işleri yok, yerlerine bir sağ bek bile alınsa yeter.
    hamit zaten ortada yok.
    sinan gümüş de kiraya verilirse hayırlı olur; kiradan döndüğünde de sinan'dan bir cacık olmayacak muhtemelen ama belki rotasyon oyuncumuz olacak bir noktaya gelir. gelemezse de ya almanya ikinci ligi ya anadolu yollarına düşer zaten bir iki seneye.
  • 48
    oncelik hedef hamit, chedjou , selcuk, semih, sabri gibi adamlarin devri bitti, bunlarin yerini dolduracak adamlar alinmali. cavanda gibi copler ilk firsatta okutulmali, eminim italya, ispanya takimlari cikar elbet, donk'a bile alici buldik biliyorsunuz.

    ucuz maliyetli ve 30 yas alti oyuncular alinmali. fransa olur, ingiltere championship olur, ispanya olur, isvec olur bulunur. bir aaron gunnarson bulmak zor degil, istenilse yapilir ama bu yonetimle zor.
  • 50
    kimseyi alıo satmadan sezon sonunu görmeliyiz. ligdeki sıramıza göre gelecek planı yaparız. geçen sezon ilk başta çok makul gözüken burak, donk ve linnes* transferlerinin bize hiç yararı olmadığını gördük. kimi alırsak alalım bize ciddi bir katkı veremeyecek. kadro genişliğimiz yeterli. kalitesi tartışılır. kısaca jor'a güvenmeli ve transferden uzak durmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın