• 44
    galatasaray futbol takımının an itibariyle problemi çok olmakla birlikte, sadece transfer ile çözülecek durumda değildir. ama transfer gereksinimi duyan bölgeleri elbette vardır. keza her takım, hemen hemen her zaman transfere ihtiyaç duyar.

    bununla birlikte, takımın sorunları iyi analiz edilmelidir. bana göre takımımızın en mutlak sorunu ortasahası ve sağ tarafındaki akıl yoksunluğudur. ortasahamız durağan oyunculardan kurulu. rakip ceza sahasına girmezler ama ne hikmetse kontra ataklarda da kendi yarı sahasında gözükmezler. alan daraltmazlar. oyunu kendi yarı sahasındaki güvenli denebilecek bölgede kontrol edebileceklerini sanırlar. ortasaha hakimiyetini alamazlar.

    tüm bunlar nezdinde ortasahadaki hakimiyet oyunu için bu bölge üçlenebilir. ve bence kesinlikle üçlenmelidir.

    gol yememizdeki asıl sorun stoperlerden kaynaklı olmadığını düşünüyorum. ortasaha ve takım savunması kaynaklı bir sorunun devamı. lider bir stoper kim istemez. ama aciliyeti var mıdır? ya da forvet bölgesi için takviye şart mıdır? çok iyi bir forvet ya da santrafor alsak bizi ipten alacağını mı düşünüyoruz? eğer öyleyse büyük bir yanılgı içindeyiz. dediğim gibi, ileri ucumuz yalnızları oynuyor. kim gelirse gelsin, orta alandaki o boşluk, bir kara delik gibi orada mevcudiyetini devam ettirdiği ve bizi içine çektiği müddetçe bir yere varamayız.

    james milner gibi bir adam bulabilsek hem ortasahamızı hem sağ tarafımızdaki akıl sorununu çözmüş oluruz ya, nerede öyle adam, hadi bulduk diyelim nerede bizde o kadar para.

    demem o, ortasahayı üçlememiz gerekiyor. ileri uçta da artık, bruma, podolski, sneijder vs. takılsın dursunlar.

    sonuç olarak yapacaksak ortasaha ve sağ kanadımıza transfer yapılmalı. eğer bir fırsat doğar, çok iyi, bionik, ayağı temiz, ciğersiz bir ortasaha bulursak, tek transfer ile bile geçilebilir. yoksa çöplerden kurtulma sezonu böyle böyle devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın