• 152
    bir takımı daha ileri götürmek için önce sorunları tespit etmek lazım.

    geçtiğimiz sezon en büyük sorunumuz neydi? kanatlar değil bilemediniz, forvet değil, defans değil.

    en büyük sorun ilk 11'de oynayan oyuncuların eş değer alternatifleri yoktu. eboue afrika kupasına gittiğinde sağ kanadın ve sağ savunmanın nasıl çöktüğü gözlerimizin önünden gitmedi. elmander sakatlanında rakip kaleye gitmekte zorlandık. selçuk inan'ın yokluğunu göremedik ama görseydik şampiyon olamazdık.

    teknik heyet sorunu tespit etmiş ve ilk müdahaleyi bunun üzerine yapıyor. semih ve ujfalusi'nin yedekleri yoktu hemen dany alındı. iyidir kötüdür, yerlidir yabancıdır farketmez. sonuçta alternatif bir isim. kendisini geliştirirse as oyuncu olabilecek potansiyele sahip.

    elmander stil olarak sistemin demirbaşlarından birisi. önceliği gol atmak, asist yapmak değil. önceliği ileride pres yapacak ve rakibi yıpratacak oyuncu olması. umut bulut tam bu özelliklerde oyuncu. trabzon gibi önceliği gol atmak üzere görevlendirilirse saç baş yoldurur ama bizde öyle olmayacak.

    selçuk'un yedeği yok dedik ama terim'in açıklamalarına bakılırsa culio takımda kalacak. joker bir oyuncu olarak selçuk'un görevini yapabilecek seviyede bir oyuncu.

    teknik heyet umarım gelecek yıllardaki yabancı sayısının düşecek olmasını göz önüne alıp burak yılmaz, ömer toprak, sercan saraer, gökhan töre gibi oyuncularla anlaşır.
  • 154
    muslera-eboue-ujfa(dany)-semih-balta-melo(?)-selçuk-assaidi-kanat(ya da yerli oyunculardan biri)-elmander-umut gibi bir 11'e doğru evrildiğimiz sezon.

    ligdeki yabancı kontenjanını düşünürsek kanat ya da herkesin beklediği olası bir yabancı forvet transferi askıya alınacak gibi duruyor. melo giderse yerine bir yabancı geleceği hemen hemen kesin olduğundan takımda banko oynayacak 6 yabancı mevcut. assaidi dışında yabancı bir kanat oyuncusu artı yabancı bir forvet zor gibi. riera ve baros giderse o zaman gerçekleşebilir.

    zaten anladığım kadarıyla yönetim yedek kalmayı sorun edecek oyunculardan uzak durmaya çalışıyor. kadro derinliğini bu şekilde sağlamayı planlıyorlar. avrupa'da muhtemelen çok yabancılı bir kadro izleyeceğiz ama ligde dönüşümlü oynayacak pek çok oyuncumuz. özellikle de hücum oyuncuları.
  • 161
    bizim icin bir tuhaf gecen transfer sezonudur. yok yok herkesin sikayet ettigi gibi 'nerde kaldi bu transferler? battik. bittik.' demeyecegim. benim tuhafima giden sey disardan gordugum kadariyla alternatifsizlik. dunyada sanki sadece 3-4 futbolcu varmis gibi davraniyoruz. secenekler basina yansimiyor diyecegim ama oyle bir durum da gorunmuyor pek.

    sol kanat icin dunyada sadece ambrabat ve assaidi var sanki. ambrabat 7.5 etmez. hadi hoca cok begendi istedi. eyvallah diyecegim. ama 7.5 milyon euro iddiali rakam. stoch 6 milyon euroya geldi fenere. bu kadar zor olmasa gerek avrupadan 7.5 milyon euroya iyi bir kanat oyuncusu almak. assaidi desen tanimiyorum. onyargili yaklasmak da istemiyorum ama izledigim videolarda dahi aman aman bir olayini gormedim. ki bu videolarda genelde futbolcularin en iyi performanslari goruntulenir. ama ben buna ragmen cok etkilenmedim kendisinden. neyse. anlatmak istedigim bu adamlara karsi oldugum degil de neden bu kadar az alternatif varmis gibi davrandigimiz. sanki odevimizi pek iyi calismamisiz gibi transfer adina.

    sag kanat icin bakiyorsun. yine sadece hamitin ismi geciyor. ikincisi yok bile. forvet desen yine 1-2 oyuncu arasinda sikisip kalmisiz. yildiz sevdasinda falan degilim. ama dunyada 3-5 futbolcu kalmis gibi davranmamiz fena canımı sıkıyor. ortaya atilan paralar da hic az degilken, ekonomik bir sorunumuz yok iken hem de.
  • 162
    bitsin amk* artık dediğimdir. bıktım artık spekülasyonlardan. adı çıkan gerçekleşmeyen transferlerden. adı anılan ama asla alamayacağımız oyunculardan. eksiklerin kapatılamayacağı kaygısından. tulun-terim haberleriden. uefa'nın bir türlü açıklayamadığı kararından. amrabat olayından. bitsin artık. sezon başlasın. aslan layık olduğu yerde, mabette kükresin.
  • 166
    bizim için önemli bir kısmı önümüzdeki hafta sonuçlanacaktır. gerek ünal aysal'ın açıklamaları gerek çıkan haberler bunu gösteriyor.

    savunma hattını büyük ölçüde oluşturduk. dany'nin yanına belki genç bir sol bek transfer edilebilir.

    felipe melo'nun takımda kalacağını düşünüyorum. bunun yanında alper potuk da gündemde gibi.

    kanatlar konusu hala muamma. oussama assaidi ile anlaşıldı mı yoksa alternatif mi aranıyor belirsiz. bize bir kanat oyuncunun yetmeyeceği aşikar. başkan açıklamalarında 2 kanada da oyuncu alacağız demişti. umarım hamit altıntop ile bir şekilde anlaşılır. açıkçası en merak ettiğim alan bu. takımımızın önümüzdeki sezonki oyun karakterini büyük ölçüde belirleyecek bu 2 kanat transferi.

    umut bulut'ta bir sorun çıkacağını sanmıyorum. ama belli ki bir forvet transferi daha yapılacak. demba ba, eğer ki sakatlığı yoksa çok iyi bir transfer olur. geride olduğumuz maçlarda 3 forvete dönebiliriz kendisiyle, kanatta da oynayabilir ve ligin tozunu atar.

    önümüzdeki hafta açıklanmasını beklediğim transferler: umut bulut, felipe melo, oussama assaidi, alper potuk, hamit altıntop ve bir yabancı forvet. bu transferlere de genel olarak kimse itiraz etmez heralde. ünal aysal'ın "temmuza sarkabilir" dediği transfer bence forvet olan.

    geçen yıl oturmuş kadroda en önemli eksikler kanatlardaydı. bu sezon direk ilk 11'e 2 transfer yapılırsa iyi yol katetmiş oluruz. melo-selçuk ikilisine dokunmadan yekta, emre, ceyhun, engin, gelirse alper gibi oyuncular rotasyona girer. güçlü bir orta sahamız olur. şampiyon olduğumuz senelerde genellikle orta sahamız hep güçlü oldu. bol anternatifli bir orta saha lüks değil şart artık. sercan ve yiğit gibi soru işareti oyuncularımız var. bunlardan pek ümitli değilim ama biri takıma kazandırılabilirse çok iyi olur. belki alt yapıdan 1-2 isim denenir. fatih terim faktörü burada devreye girecek. en problemsiz gözüken hattımız savunma ve kale. burayı korumak ve yer yer gençleştirmek önemli.

    albert riera ve milan baros'a talip çıkarsa bunlar gider ve yerlerine oyuncu alınır. görünen o.

    sözün özü, transferlerde geçen seneki başarı sağlanırsa çok sağlam bir takımımız olacak.
  • 167
    baros, riera,sercan,pino ve stancu'nun kesinlikla gonderilmesi gerekiyor. onun disinda ne yapip edip melo, hamit altintip, gokhan tore ve bir forvet alinmali.

    bu dediklarim olursa son haliyle kadro:

    muslera (ufuk)

    eboue (sabri,serkan)-semih (gokhan)-ujfalusi (dany)-hakan (caglar)

    hamit (kazim, yigit,aydin)-selcuk (yekta,emre)- melo (culio, ceyhun) -gokhan (engin)

    yabanci forvet(umut, mehmet batdal)- elmander (necati)

    oldukca genis bir kadro kurulmus olacak. yeter ki dedigim isimler gonderilsin ve direk 11'e yerli adam alinsin.
  • 168
    galatasaray'ın transfer politikasını cm * veya fm'de * oynadığım oyunlara benzetiyorum. orada da galatasaray'ı alırsınız. transfer edeceğiniz oyuncular bellidir kafanızda. hemen transfere girişirsiniz. en başta transfer edeceğiniz isimlere balıklama atlarsınız. atıyorum, orta sahaya 5 milyon avroluk birini alacaksınız. bu adama 5 önerirsiniz olmaz, 7 önerirsiniz olmaz. tabi bu durum sizin günlerini ve haftalarını alır. kulüp en son 10 ister. sizde bunu fazla bulursunuz ve alternatif olarak 3 milyon avroluk başka bir oyuncuya yönelirsiniz. 3 önerirsiniz olmaz ama bu kulüp sizden 5 ister. tamam der okeylersiniz. sonra oyuncunun kontratına gelir iş ve orada oyuncu ve menejerin özel istekleri olur. sizin bütçeniz yettiğinde sıkıntı olmaz. (u: sıkıntı olmaz ama bu tarzda 5 oyuncu alırsan takımın amkorsun, öyle yapmayacaksın tabi) ama oyuncuya bütçeniz yetmediğinde işte o zaman sıkıntı başlar. en üst bütçenizi verirsiniz, kabul etmez. ekstra şeyler eklersin, kabul etsin diye. yine kabul etmez ve teklifi geliştirmenizi ister. tabi bütçe bu olunca sizde geliştiremezsiniz ve transfer yatar. tabi bütün bu işlem yine günler ve haftalar alır. en sonunda bakarsınız zaman daralıyor, "ne yapsam ne yapsam" dersiniz ve 1 milyon avroluk bir oyuncuya yönelirsiniz. onu da ilk seferde 1'e alamazsınız 2'ye alırsınız. tabi bu oyuncu bu fiyata pekte duyulduk isim olmadığından sizin kontratı tereddütsüz kabul eder ve transfer nihayet gerçekleşir. gerçekleşir gerçekleşmesine de o anda tarihe bir bakarsınız ki 31 ağustos, saat 22-23 civarı.

    neyse demek istediğim, şu oyunların gerçekçiliğine bayılıyorum. (u: (:)
  • 169
    bu transfer döneminde gönderilecek futbolcuları ve kazanılacak paraları gelecek futbolculardan daha çok merak ediyorum. euro 2012'de çek cumhuriyeti'ni izlerken baros'un değerinin artmasını istedim ama iyi oynamadı, bakalım satabilecek miyiz. riera bizden aldığı ücret dururken gitmeye razı olur mu, olursa hangi takım alır, bize ve riera'ya ne kadar öder? pino, stancu ve culio üçlüsüne anadolu'dan talip bulabilir miyiz, özellikle takasta işe yararlar mı, veya fatih terim culio'yu takımda tutar mı*? sercan'ı kiralayabilir miyiz, yiğit ne olacak? bence yönetim gelecek oyunculardan çok gideceklerle uğraşıyor şu anda.
  • 170
    şampiyonlar liginde başarılı olabilmemiz için önemli işler yapmamız gereken dönemdir. şu ana kadar umut ve dany transferleri ile doğru işler yaptığımızı düşünüyorum. bir yabancı golcü, bir sol açık (muhtemelen assaidi), bir sağ açık (hamit gelirse), melo nun bonservisi, alternatif orta saha (alper potuk olabilir), ve bir de hakan balta ya bir alternatif alınarak önemli bir takım kurulabilir. fatih hoca nın geçen sezon transferlerdeki başarısı düşünülürse rahat olmamız gereken sezondur.
  • 173
    bu transfer sezonunda takımımızdan gitmesi muhtemel oyunculardan baros, pino, stancu, kazım ve riera'nın satışından kulübümüz 10 m€ gibi bir gelir elde edip üzerine de bir miktar para (mümkünse 10 m€ civarı, başkan bir açıklamasında para sıkıntımız yok demişti) daha koyarak dört gözle beklediğimiz kaliteli, dünya yıldızı golcümüzü transfer edebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın