• 127
    ''25 hazirana kadar gereken imzalar atılacak. asgari 6-7 transfer yapmayı ve aynı anda açıklamayı düşünüyoruz. o zamana kadar transfer yok.' demişse eğer ünal başkan hiç mi hiç olmadı ama! ben her gece dedikoduları okumak, twitterdan millet ne yazmış diye takip etmek, o gelsin bu gelmesin diye geyik yapmak cart curt işte bir dünya hayal kurmuştum oysa napcam şimdi bütün yaz. zaten yaprak kımıldamıyordu bu ara bu da tuzu biberi oldu. pfff.

    neyse bu sezon yani transfer sezonu bittiğinde eminim takıma katkı verecek isimler alınmış olacaktır. yönetime ve hocaya güvenim tam şahsen benim. rahatım yayıldım bekliyorum. imparator işini bilir.
  • 128
    dany'e 3,5 milyon euro verdikten sonra hamitin transferindan yuksek maliyeti nedeniyle vazgecilirse cok gulecegim sezondur.

    ha birde melo var tabi. onda da pazarlik devam ediyor. sercan sararer, gokhan tore, omer toprak, mevlut erdinc, eren derdiyok, bu isimlerin hepsi pahali zaten. bizim de sokaga atacak paramiz yok ki hem. ne de olsa bu ulkede yabanci siniri yok. 6+2+ sonsuz. 10 tane de olsa, 15 tane de olsa yabanci oyuncun olabilir. he 6 tanesini oynayabilirsin ama .iktiret be haci.

    neyse dany super oldu be.
  • 135
    su anda galatasaray spor klubu icin fırtına oncesi sessizlik olan donemdir. yonetimin yalnızca bonservis icin ayırdıgı butce 40 milyon eurodur. hamitle ufak puruzler kalmıs ama galatasaray tamam dedigi an sozlesme imzalanacaktır. felipe melo alınmayacak. sol beke bir alternatif dusunulmekte. kanatlar icin adamlar aranmakta bir tanede forvet dusunulmukte. gokhan inler süprizi olabilir cunku duydugum kadarıyla ugrasılmakta. barosla yollar ayrılacak. barosu yerine ya baros tipi bir forvet ya da uzun boylu ama teknik bir oyuncu alıacak (evet bir süper yıldız alınabilir). bu senenin bomba transferi hamit degil. yonetimin listesinde gercekten buyuk isimler var ve alınacak yıldız icin 10 ile 15 milyon euro arasında bir bonservis parası verilecek.
  • 136
    --------muslera--------

    eboue-semih-ujfa-balta

    ?????-selçuk-melo-???

    elmander-???

    soru işaretli yerlerin doldurulması gereken transfer sezonudur. 8 oyuncunun yeri hemen hemen garantidir ve bunların 5'i yabancıdır. bu da demektir ki sadece bir tane boş yer var yabancı oyuncu için. yani sen adebeyor, kaka ve krasiçi alsan bile bunlardan sadece 1'i oynayacak. ya da defansta gökhan zan ve sabri oynayacak. ujfa ve eboue kenara gelecek.

    bu dönemin bütün esprisi yerli oyuncu transfer edebilmekte. bizim ihtiyacımız olan bölgeler forvet, iki kanat ve dmc.

    dmc: bir tek bize kalite getirebilecek gökhan inler var ama gelmesi mümkün değil kendimizi kandırmayalım. alalım meloyu başımız ağrımasın. dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım.

    kanatlar: hamit, gökhan töre ve sercan sararer. işte bizim hedef grubumuz. kesinlikle transfer etmemiz gereken isimler bunlar. 3,5 ona 2,5 buna verip kulübeye adam alacağımıza gerekiyorsa o paraları verip direk 11'e adam almalıyız ve bu adamlar da bunlar olmalı.

    forvet: burak ve eren derdiyok gibi isimler alınabilir. veya tek yabancı hakkımızı burada gerçek bir yıldızla kullanabiliriz.

    iyi futbol iyi oyuncuyla oynanıyor. takım olursan da başarı geliyor. bu sene selçuk-melo ikilisine maç başlarıyla birlikte yıllık yaklaşık 7 milyon euro ödedik, ama sonuç şampiyonluk.

    beşiktaş dağıldı, trabzon zayıfladı, fener şikeyle uğraşıyor büyük olasılıkla avrupa kupalarına katılamayacak, 2010'lu yıllar bizim dönemimiz olacak. terim başımızda bu 10 senede en az 7-8 şampiyonluk ve avrupada başarı gelecektir. buna inancım tam. yeter ki bu dönemi çok iyi geçirelim. vuralım geçelim hepsine.
  • 138
    şu ana kadar dany transferi dışında pek aksiyon göremesek de bu transfer sezonunun başarısı burak yılmaz - yabancı forvet - yabancı sol kanat - hamit altıntop - melo transferlerine bağlı benim gözümde. ligde form durumuna göre burak-elmander-yabancı forvet-necati dönüşmeli olarak forma giyer. düğümlenen maçlarda düğümü çözebilecek kenardan gelecek destek adamı da hazır olur. forvet adayları arasında en çok istediğim isim gelmesine pek imkan vermediğim demba ba. bizim lig için biçilmiş kaftan. burak-elmander-demba-necati forvet hattı bize lig, türkiye kupası-şampiyonlar ligi üçgeninde rahatlıkla yetecektir.

    kanatlara gelince sol kanattan ani bindirmeler yapabilecek hızlı bir kanat oyuncusu çok işimize yarar. son günlerde adı bizimle anılan david hoilett mükemmel olur bize mesela. sağ kanatta hamit olursa süper olur. hem türk, hem tecrübeli. kalitesini tartışan yoktur sanırım. melo kesinlikle kalmalı takımda. geçen sene muazzam bir sezon geçirdi. attığı goller, defansa katkısı her yönüyle süperdi. bu sene çok daha iyi olacaktır. melo'nun en büyük artısı da defansa yaptığı katkı ile selçuk inan'a daha serbest oynayabilme imkanı sağlaması. dediğim gibi burak-yabancı forvet-yabancı sol kanat- hamit-melo'nun takımda kalması hem güçlenmemize hem de geçtiğimiz sene şampiyon olan kadrodan taviz vermememize yarar. süper de olur. hayırlısı bakalım.
  • 140
    asıl transferlerin söylendiği gibi bu ayın sonunda açıklanacağını düşünürsek, o tarihe kadar yapılan transferlere de "x'in yerlisi","y'nin hızlısı","z'nin daha kavruğu" gibi yorumlar yapmak pek akıllıca değil. nounkeu ve umut her şeyden kadro derinliği için önemli. kötü adamlar da değil ayrıca. 25 haziran'da da asıl bombalar patladıktan sonra bu burun kıvırdığımız isimlere "abi iyi düşünmüşler" diyeceğiz büyük ihtimalle.
  • 141
    hamit altıntop'u mutlak suretle almamız gereken sezondur. yanında burak yılmaz transferi de çok iyi olur.

    lakin değinmek istediğim bir nokta var. geçen sezon kiraya verdiğimiz ve kadroda pek yer vermediğimiz isimleri saymak istiyorum:

    culio, stancu, pino, kazım, çağlar, serkan kurtuluş, sercan, mehmet, hatta yiğit / aydın / ceyhun üçlüsünden herhangi biri.

    demek istediğim, bugün transfer listesine koysak bir iki isim hariç tüm oyuncuların talibi çıkar. yerli piyasasından takıma alınabilecek serdar aziz, ozan ipek, burak yılmaz, alper potuk vs. isimleri renklerimize katmak için en fazla 5m + yukarıdaki ismler yeter bence bize.

    bir de kadro kuralım hazır gelmişken, adettendir.

    (gbkz: -----------------------------------------muslera-----------------------------------------)
    -------------------------------------(ufuk-eray işcan)----------------------------------
    -
    (gbkz: eboue---------------------ujfa-------------------------semih-------------------hakan)
    (serdar aziz)------------(dany)--------------------(zan/serdar)-------------(ozan)
    -
    (gbkz: hamit--------------------------melo-----------------selçuk-------------------transfer)
    (engin)------------------(alper/ceyhun)----------(yekta)--------------------(emre)
    -
    (gbkz: ---------------------transfer/elmander-------------burak----------------------------)
    -----------------------------(t/e)---------------------(necati)---------------------------

    gayet alternatifli bir kadro oldu bence. isimler örnek tabii, şüphesiz ki teknik ekip daha iyilerini bulur.
  • 143
    galatasaray için ihtiyaç listesi:

    1 adet sol bek,
    1 adet sağ açık,
    1 adet sol açık,
    1 adet forvet.

    bu transferlerden sadece sol bek olanı yedek olarak düşünülebilme lüksüne sahip. sağ veya sol açık transferlerinden bir tanesi hızlı ve adam eksiltebilen yaratıcı oyuncu olmak zorunda. oyunu sürekli rakip sahaya yığdığımızdan 11 kişi defansa karşı yaratıcılık ve hız gerekli. forvet ise allah'ın emri gelen topu direkler arasına sokacak.

    dipnot: melo'nun takımdan ayrılma ihtimali sıfır olarak hesaplanmıştır.
  • 147
    burak yılmaz, ha*mit altıntop, felipe melo ve basıp giden bir kanat** transferleriyle kapatalım dediğim. danny ve umut bulut transferleriyle kulübeyi iyice güçlendirdik. kiradan dönecek olan culio'nun yine kadro derinliği açısından takımda tutulacağı kesin. adam sol oynuyor, merkez oynuyor. on numara yedek. kazım kazım'ı unutmak olmaz. hocanın ona son bir şans vereceğini düşünüyorum. durursa derinlik için iyi olur.
    şu ana kadar transfer edilen iki oyuncu da formayı kapabilir. ben danny'nin bir zaman sonra direk 11 olacağını düşünüyorum. keza umut bulut disiplinli bir futbolcu. fatih hoca çalışana hakkını teslim eder. onun da çokça kadro göreceği kesin. avrupa şampiyonası sonrası baros ve riera'nın takımdan ayrılacağını düşünüyorum. stancu turnuva sonunu görmeden gönderilebilir. pino'nun da gönderileceğini düşünüyorum. ilk kampın sonunda ona da yol verilir. kendimce çıkardığım gelen-giden tablosundan sonra kadroda

    (bkz: fernando muslera)
    (bkz: tomas ujfalusi)
    (bkz: dany nounkeu)
    (bkz: emmanuel eboue)
    (bkz: emmanuel culio)
    (bkz: felipe melo)
    (bkz: basıp giden kanat)
    (bkz: johan elmander)

    şeklinde 8 tane yabancı oyuncumuz oluyor. yanlış hatırlamıyorsam yabancı olayı en son 6+2+2 şeklinde acuze bir forma sokulmuştu. al sana tam 6+2 lik yabancı listesi. engin, emre, aydın y. gibi adamlarla beraber on numara rotasyona sahip, müthiş bir takımımız olur. hocanın avrupa maçlarında 442 ye alternatif bir dizilim daha kazandırması lazım takıma. büyük ihtimal 3 orta sahalı bir sistem üzerinde çalışıyordur. hadi adını da söyleyeyim ki romantikler anlasın. 433. alternatif sistemin işlemesi açısından hamit altıntop transferi can alıcı. 442'nin kanadında, 433'ün merkezinde oynayabilecek yegane türk futbolcu. ne yapıp edilip getirilmesi lazım. son olarak fatih hoca keşke sol bek için de genç bir eleman çıkarsa.
  • 148
    ilk 11'e adam alamadık diye ağlanan transfer sezonudur. şu ana kadar yapılan 2 transfer* de rotasyon oyuncusu. bizim direkt olarak 11de oynayacak isimlere ihtiyacımız olduğu apaçık ortada ama yanılgıya düşülen bir durum var. bu transfer önce sol kanat alalım, sonra forvet alırız, sonra da kulübeyi güçlendiririz şeklinde olmuyor. siz sol kanatı almaya çalışırken, kulübeye düşündüğünüz adam başka bir takıma gidebilir. dolayısıyla hepsiyle görüşmelerini sürdürürsün ve önce hangi transfer sonuçlanırsa açıklarsın. yani sırayla transfer yapılmıyor. şimdi sakin olup oturalım ve bekleyelim.
  • 149
    2011 - 2012 sezonunda da transfer taraftarının kendini yırttığı, ama er ya da geç yapılan transferlerle şampiyonluğun gelmesine rağmen, 2012 - 2013 transferlerini de hemen isteyen taraftar için, yapılan hiçbir açıklama anlam taşımıyor anlaşılan. koskoca kulüp başkanı çıkıyor, bir süreç var, bunun sonucunu bekliyoruz, transferlerimiz taman, haziran ayı sonunda toplu imza töreni yapacağız diyor, araya da 1 - 2 önemli transfer sıkıştırılıyor, ama bu taraftara yetmiyor. hemen hepsi olsun bitsin istiyor, şu kulüp şunu transfer etmiş, biz neden bekliyoruz falan filan. o laf soktuğunuz gazetelerden, spor kanallarından hiç bir farkınız yok. bir sakin olun, bekleyin.
    ne bileyim, gidin tatil planlarınızı falan yapın, arkadaşlarınızla falan dolaşın, iyi gelecek size.
  • 150
    kendi adıma çok keyifli geçtiğini söyleyeceğim transfer sezonudur. nedeni transferlerin kaliteli veya kalitesizliğinden çok, çalışmaktan mütevellit arada cepten sözlüğe girip sol frame'e bakıyorum. herhangi bir isimde 30'dan fazla entry girişi yapılmışsa ona bakıyorum, transfer ettiysek onunla ilgili görüşlerimi belirtiyorum ve olay bitiyor. saatlerce pc başında transfer beklerseniz messi ve ronaldo'yu bile alsak, neden başka bir mevkiye bilmem kimi almadık diye kafaya takarız, o bakımdan biraz uzaklaşın, arkadaşlarınıza, eşinize, dostunuza da zaman ayırın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın