• 126
    30 saate yakın uykusuzluk, bilimum açlık, susuzluk sonunda öğrenciler için ayrılanına kavuşabildiğim karttır. süt beyazı bir insan olduğumdan, şu an üzerimdeki amele yanığı tarif edilemez boyutlarda.

    bir çift kelam farz oldu. deniyor ki; "geceden bir liste oluşturulmuş, listenin herhangi bir resmiyeti yok, ancak herkes listeye göre alınıyor. ben nereden bileceğim o listeye isim yazdıran herkesin burada olduğunu?"

    eh. ne diyeyim. bununla gönüllü olarak uğraşan arkadaşlara mı yanayım, gecenin köründe zaman geçirmek için stat çevresinde top kovalayan, paten süren, kucak kucağa yatan yüzlerce insana alenen yalancı denmesine mi üzüleyim, bilmiyorum.

    sözlükte, sağ olsun ademabi'nin son durumu paylaşması üzerine, normalde sabah 06:00 ilk metrosuyla gitmeyi düşünürken, gecenin 2'sinde avcılar'dan kalkıp metrobüsle mecidiyeköy'e, oradan da taksiyle stada geçtik. güvenlik görevlisi "400 kişi filan oldu sanırım" dediğinde nasıl koştuğumuzu bir ben bilirim. neyseki o kadar olmamış, 155-156 numaraya ismimizi yazdırabildik arkadaşla.

    liste olayı çok güzel düşünülmüştü. böyle bir uygulama olmasa ya kimin kimden önce geldiği iyice karışacak, ya da bütün gece boyunca tek sıra halinde beklenmek zorunda kalınacaktı. olay tamamen gönüllü düzenleme meselesi. herhalde resmiyeti olmayacak, olamaz böyle bir listenin. sadece düzenlemenin kolaylaşması açısından böyle bir yola başvurulmuş. e biraz insaf. onca saat bekleyen insanlara zaman geçirmek için etrafta biraz dolanma hakkını çok görmeyin.

    sabaha karşı demir parmaklıklarla tek sıra oluşturuldu. listeye göre tek sıraya geçildi. tek sıraya geçerken teker teker kimlik kontrolleri yapıldı vs. bundan sonra aralara kaynak yapılmaması için herkesin yoğun bir çabası olduğunu da belirtmek gerek. her şey hoş giderken ilk önce 9'da başlaması gereken dağıtım 10'a ertelendi. ardından da sabahçı tayfa yavaş yavaş dökülmeye başlamıştı. diyor ki; "arkadaşım, sabah 6'da uykumdan uyandım geldim. nereden güveneyim senin listene?" canım ya. uykusundan uyanmış bak. uyku diyor. önceki gün öğleden sonra 3'ten beri stat önünde bekleyenler var diyoruz, uyku diyor.

    güvenmek zorunda elbette değilsin. tanımıyorsun, etmiyorsun sonuçta. sen de haklısın kendince. e abi, gelseydin gece 2'de de bütün listedeki isimleri kontrol etseydin o zaman tek tek? geldin de göstermediler mi listeyi? 8'de 9'da gelen adam listenin güvenilirliğini sorguluyor. e nasıl inandıralım biz sana şimdi? ne yapabiliriz yani onu söyle?

    listeleme olayı yapılmasına rağmen bile isimler okunurken çekilen çile belliyken, liste olayı olmasaydı sadece tek sıra ile orada yaşanabilecekleri tahmin dahi edemiyorum. ama nuh diyor, peygamber demiyor adam işte. neye anlatıyorsun?

    en çok da "öğrenci" adı altında öğrenci belgelerini toplayıp gelen, birçoğu en az lise mezunu yüzlerce insana boğazını yırtarcasına laf anlatmaya çalışan, gönüllü 5-10 kişiye üzüldüm. sağ olsunlar, sabırlıydılar da. insanlara laf anlatmanın zorluğu bazen akıl almaz boyutlara çıkabiliyor.
  • 127
    bir üniversite öğrencisi olarak yazlarımı çalışarak geçiriyorum. o yüzden baya bir süredir de sözlüğe giremedim sırf şu başlığa bakmak için girdim. öncelikle 2011-2012 sezonu kombinemi 150tl daha az vereceğim diye yenilemediğim için sabahtan beri kendime etmediğim küfür kalmadı. böyle bir kalabalık olma ihtimalini göze almalıydım. neyse sabah 7'de kalktım öğrenci indirimiyle alamayacağımı bile bile sıraya girdim bir ümit. ama gayriresmi bir liste(sabahın köründen beri bekleyenlerin de haklı bir hareketi aslında da uzatmaya gerek yok) yapılmış. alamadık öğrenci indirimiyle. neyse içimde bir keder geldim evime, bilgisayarda en ucuz kalan kombine fiyatının 1500tl olmasını görmemle 1 maaşımı 2 tıkla harcamama neden olan kombine kartı tanımını oluşturmuş oldum.
  • 129
    büyük çile çekilerek alınmış ilk göz ağrı kombine kartımdır. sabah 6'da yurttan çıkış başladığı için çağlayan'dan koşa koşa 35 dakikada vardım stada. sıram ise 435'ti. 14 saatten fazla süren çilenin sonunda alan son 5 kişiden biriydim. değdi mi değdi tabii ki. ama günün bliançosu ağır oldu. aç, susuz, amele yanığı bir biçimde geçen 14 saat. hayatım boyunca hiç bu kadar sınanmamıştım heralde. ulan gaassaray. nelere kadirsin.

    günün en unutulmazı ise çapa'dan tek başına 5 buçukta kalkıp gelmiş lincoln formalı lise 2'ye giden barış adlı çocuktu. o da benim gibi 14 saat bekledi. bol bol annesi ve fenerli babası ile tartıştı. şu kadar bana mısın demedi. yılmadı, başardı. en sonunda biletini aldığı anda yüzündeki gülümseme ise görülmeye değerdi. galatasaraylılık böyle bişey işte. şimdiden ilk lig maçına sözleştik onla.

    son olarak sabah beni uyandırıp gün boyu yanımda olan toxicholocaust kardeşime de teşekkürlerimi burdan sunuyum.
  • 130
    .saray'ın iletişim ve hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi sedat doğan'ın açıklamasına göre 36 bini geçmişiz.

    sporbucks.com un haberinde

    --- alıntı ---

    stat gelirinde avrupa 9.'su olduk
    "g.saray taraftarı, takımına, kulübüne sahip çıkıyor. geçen yıl 26 bin kombine satışı gerçekleştirdik. ve stattan 54 milyon dolar gelir elde ettik. stat geliri konusunda avrupa'da en yüksek kazanımı elden 9. kulüp olduk" "bugün itibariyle kombine satışında net olarak 36 bin sayısını aşmış bulunmaktayız. şu anda ucunu açık bıraksak 45 bin rakamını yakalayabilecek durumdayız." stat geliri olarak bu yıl ki hedefimiz 60 milyon doların üzerinde. bilet isteyen taraftarlarımızı da düşünmek zorundayız. bu yüzden kombinelerde 2 bin adet daha satış yapıp durduracağız." localar için bekleme listesi oluşturacağız

    "yeni yapılanlarla birlikte 195 adet locaya sahip olduk. hepsinin satışı bitti. yaklaşık 50 civarında ekstra talep var. insanlar artık sıraya girmiş durumda. ileriki yıllarda arena'da kombine almak için sıra olacak. bunu yaptıktan sonra elbette ki talep devam edecek. ve biz o talebi karşılayamayınca, bekleme listesi oluşturacağız."

    --- alıntı ---
  • 133
    2 adet güney üstten almıştım ancak merak ettiğim bir konu var;

    bir tane kendime, bir tane arkadaşıma benim kredi kartımla ve yine gucumuzsizsiniz.com'dan kendi hesabımla aldım bu kombineleri ancak 2. kombine için herhangi bir isim vs bilgisi istememişti.

    kombineler için de "başkasına devredilemez" uyarısı var. 2 kombine de benim üzerime olursa bir sorun çıkar mı ki? yada arkadaşın kimlik bilgileriyle devir falan yapılabilir mi dicem de daha 2 cümle önce dedim "başkasına devredilemez"
  • 134
    gecen seneden kombinem olması, öğrencilik vs. sebepleriyle indirim için acele etmediğim ve hayatımın pişmanlığını yaşadığım kombine kartıdır. gecen sene yaklasık 10 arkadas beraber her maca gittik ve şuan hiçbirimizin kombinesi yok yeni sezon için, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. sene içinde yaşadığım en güzel anlarım maç günleriydi ve artık yoklar, bok gibi devam eden hayatım artık cok ama cok daha zor. ne ara bitti nasıl bitti, kale arkalarının tamamı mı kombineyle satıldı, hiç mi bilet çıkmayacak kale arkalarından, hiç mi maça gidemicez lan biz. benim için tam bir kabus.
  • 136
    aylardır hayalini kurduğum kombine. ancak garanti bankası, gs bonusu onaylanmasının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen daha basmamıştır. bu nedenle alamayacağım gibi gözüküyor. 1.150 lik yerler yeşil yeşil yanıyor içim gidiyor :( kimisi 2 temmuzda satışı duracak deniyor ama benim hala ümidim az da olsa var. en azından 1 ağustosa kadar beklesin...
  • 138
    öğrenci kombinelerinin satışının yapıldığı günü unutmak mümkün değil. sabah uyanıp kahvaltısını yapmış 8'de yola koyulup gelen kişilerin geceden beri bekleyen insanları yok sayarak gereksiz yığılmalar ve zaman kaybı yaşattığı bir gün. güvenliklerin yetersizliğinden tutunda belli bir düzenin olmayışına kadar kulübünde birçok hatası olduğu aşikar. ne galatasaray taraftarına ne de kulübe yakıştıramadığım birton olayın sonunda kombinemizi almak bir nebzede olsun içimizi rahatlattı.
  • 141
    bu sene güney h 217'den maçları izlememe yardımcı olacak kart, yardımcı olacak dedim çünkü birde her maça ankara'dan gitmek zorunda olduğum için asıl vesile karayolu gibi gözüküyor. biraz sancılı da olsa almayı başardım ama kargo süreci beni korkutuyor. bakalım sağ salim elime ulaşacak mı ? on kere adresimi girmeme rağmen hali hazırda adresim boş gözükmekte.

    edit: elime geçdi en sonunda, 20 ağustos 2012 galatasaray kasımpaşa maçında yerimdeyim.
  • 149
    --- alıntı ---

    g.saray yönetim kurulu üyesi sedat doğan, şimdiden 40 bin adet kombine bilet sattıklarını söyledi. kombine satışlarına bir müddet ara vermek zorunda kaldıklarını belirten doğan, bunun gerekçesini ise şöyle anlattı:

    'satışlara devam etsek, statta bir tane bile koltuk kalmayacak! kombine bilet satmak tabii ki güzel bir şey. sonuçta belli taraftar sayısını ve mali geliri garanti altına almış oluyorsunuz.

    satiş durduruldu
    ancak, kombine alma imkanı olmayan taraftarlarımızı da dikkate almak zorundayız. maddi geliri kısıtlı olan, istanbul dışında yaşayan ya da maçlara arada bir giden taraftarları da düşünmeliyiz. taraftarımızın kombinelere ilgisi neyi gösteriyor? g.saray taraftarı doğru yönetime sahip çıkıyor. geçen sene 26-27 bin kombineden bu sene 40 bin kombine gelmişiz.'

    sedat doğan, 'taraftarın bu ilgisini gördükten sonra, 'keşke stadımızın kapasitesi 70 bin kişilik olsaydı' düşündüğünüz oldu mu?' sorumuza ise, 'hayır, öyle bir düşüncemiz hiç olmadı çünkü her şeyin bir sınırı var. 50 bin kişilik bir stadı işletmekle 70 bin kişilik stadı işletmek aynı değil. en basitinden statların temizliği bile çok ciddi meblağlar tutuyor' cevabını verdi.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın