• 117
    son durumu bildiriyorum merak edenlere.
    stadin onunde sabahlamaya gelen yaklasik 60 kisi var.
    liste yapildi gelen isim yazdiriyor. cok guzel de bir ortam var top aldik mac yapiyoeuz cekirdek falan aldik batak oynaniyor.
    kisacasi kaynastik guzel bir ortam var. ogrenci kombinesi almak isteyen atlasin gelsin kesin aliri var.
    not, benim kombinem var ama arkadaslarima eslik etmek icin geldim
    edit 1: 100 kisiyi gecti. listenin bir kopyasi yonetime bir kopyasi da polise gidiyor su anda. mac da atletli takim 12 ye 5 onde :)
    edit 2j stadin onundeki store ile metro cikisinin arasindaki alandayiz. gelmek isteyenler otobandan inip merdivenden asagi inmeli. metro tarafi kapli.
  • 30
    enteresan bir fiyat politikası söz konusu. doğu üst tribün, kale arkası alt tribünlerin iki katı pahalı durumda ki düşünüldüğünde kale arkasını alt tribünlerin seyir zevki çok daha yüksek. bundan ayrı olarak da taraftarın geçmesi gereken tribün doğu üst tribünidi. bu fiyat politikasında ise bu durum mümkün gözükmüyor.

    üzülerek söylüyorum, seneye rakip taraftar alındığı bir derbide erken bir gol yersek anamıza bacımıza tüm maç küfredilecek ve karşısında bizim tribünlerden çıkan ses uzak kalacak, duyulmayacak. o akşam burada dönecek olan muhabbet de belli; e taraftar daha stada alışamadı cık cık vık vık...

    yeniden söylüyorum, gerçek galatasaray taraftarının* bir şekilde doğu üste geçirilmesi lazım. bu senin benim değil, galatasarayın menfaati için gerekli. anında tepki için, maça etki etmek, deplasman seyircisini bastırmak için bu bir nevi zorunluluk.

    (bkz: kapalı bağıracak başka yolu yok bunun)
  • 119
    rezalet bir organizasyonla "madem öğrencisin çek lan çileni ezik" demiştir sayın kulübümüz bize. ordan ayrıldığımda saat yaklaşık 12:30 ya da 1'di ve henüz 150. kişi falan biletini almak için girebildi içeri.

    şimdi neresinden tutup saydırsa bilemiyorum insan. saat 10 gibi ancak satışa başlamış olunması, kombinelerin 500 gibi* çok düşük bir rakamda satılması, bizi seyrantepe'ye kadar sürüklemeleri, bunların hepsine ayrı ayrı şeyler söylenebilir ama benim en çok isyan ettiğim nokta dün geceden gelip stadın orda sabahlayan adamlar oldu, gelip isim yazdırmışlar falan. öncelik onlara verildi bilet satışı yapılırken yani.

    resmi sitede sabah 9 itibarıyla kombinelerin satışa sunulacağı yazmasına rağmen hangi yetkiye dayanarak ve kim yüzlerce ismi listeleyip onlara öncelik tanıdı, anlayamadım. kulübü bekçiler mi yönetiyor onu da çözemedim.

    keza müşteri hizmetleri arandığında* telefonun ucundaki sayın temsilci böyle bir uygulamanın kesinlikle olmadığını ilk geleninin sırasına göre kombinelerin satışa sunulacağını aktardı. burdan kasıt ilk gelenin önceden rezervasyon yaptırabilme hakkıyla da buna sahip olabildiğini bilseydik şayet bir hafta öncedek gecenin bir körü gider ismimizi yazdırırdık o listeye, zor bir şey değil.

    son olarak da uyanıklık yapıp kendini listeye yazdırmış sayın aynştayn arkadaşlar da "kardeşim numaran yoksa bekleme ya git kalabalık yapma" diyerek listede adı olmayan taraftarlara çemkirmesi pek hoştu. bu da böyle bir tecrübeydi işte, güler misin ağlar mısın tadında. sağolsun galatasarayımız bunu yaşattı.

    bunu onaylayıp, sadece kendi dertlerine düşenlere de gülerek el sallıyorum. bağıra çağıra maçlarını izlesinler lakin mümkünse kendilerine yapılan hiçbir adaletsizliğe de ağlamalasınlar bundan sonra.
  • 127
    bir üniversite öğrencisi olarak yazlarımı çalışarak geçiriyorum. o yüzden baya bir süredir de sözlüğe giremedim sırf şu başlığa bakmak için girdim. öncelikle 2011-2012 sezonu kombinemi 150tl daha az vereceğim diye yenilemediğim için sabahtan beri kendime etmediğim küfür kalmadı. böyle bir kalabalık olma ihtimalini göze almalıydım. neyse sabah 7'de kalktım öğrenci indirimiyle alamayacağımı bile bile sıraya girdim bir ümit. ama gayriresmi bir liste(sabahın köründen beri bekleyenlerin de haklı bir hareketi aslında da uzatmaya gerek yok) yapılmış. alamadık öğrenci indirimiyle. neyse içimde bir keder geldim evime, bilgisayarda en ucuz kalan kombine fiyatının 1500tl olmasını görmemle 1 maaşımı 2 tıkla harcamama neden olan kombine kartı tanımını oluşturmuş oldum.
  • 94
    bu sene bu kombine sitesi açıldı, gsticket lafları döndü filan. umarım bunlar daha büyük bir planın bir parçasıdır.

    bana kalırsa tüm bilet ve merchandising işleri için tek bir portal açmalılar. ttarenaasysk.com olur, aslanyolu.com olur... orası işin detayı. ne işe yarar bu site?

    1. maçlık bilet satımı:
    - her maç için, staddaki boş koltukları bizzat yeşil/kırmızı göstererek bilet satışı yapılır. hatta maça kalan süreye göre hasılatı veya taraftar sayısını artırmak üzere bilet fiyatları ayarlanabilir. şu an biletix'in bize böyle bir esneklik tanıdığını sanmıyorum.
    - bilet alma süreci sırasında karşılarında gsstore ürünleri ile ilgili kampanya tekliflerini değerlendirirler. örneğin doğu bileti almak isteyen birine ali sami yen maketi için %20 indirim. veya batı biletine atkı bedava! gibi. tek tıkla stada giriş yapmadan ürünlerini gsstore'dan teslim alabilirler.
    - bilet alan kişiler siteye üye olurlar, böylece yıllarca aldıkları biletler, gittikleri maçlar arşivlenir. düşünsenize, yıllar önce bir 3-2'lik real madrid maçının biletini yırtık pırtık biçimde cüzdanınızda taşımak yerine istediğinizde yazdırabilmekdaha güzel olmaz mıydı?
    - siteye üye olanların kategorik bilgileri hem marketing hem reklamcılık için rahatlıkla kullanılacak bir veritabanı olarak kullanılır. ayrıca maç sırasında yasalara aykırı girişimler yaptıkları takdirde yaptırım uygulama olasılığı doğar.

    2. kombine satımı:
    - tıpkı şu an internetten yapılmak istediği gibi kombine satışı bu siteden yapılır.
    - kombine satışının en önemli dezavantajı şu: eğer kombine sahipleri gelmezse ne olursa olsun stad boş kalıyor. hem taraftar desteği kaybediliyor, hem de para. bu yüzden her koltuğun doluluk oranını maksimum tutmak en önemli amaç olmalı.
    - bu yüzden bir minimum taban kullanılmalı: yani eğer bir kombine kart satın alınıp %75'ten az kullanılırsa o kombine yenilenme hakkını kaybeder. ancak kombine sahiplerine bu oranı yüksek tutmaları için opsiyonlar sunulur.
    - örneğin: doğu kombineniz var. ve sene içinde iş için 3 ay başka bir şehre gidiyorsunuz. veya haftasonu maçı kaçıracaksınız. ama koltuğunuz boş kalsın ya da kullanma oranınız düşsün istemiyorsunuz.
    - kombine kart numaranızı ve aldığınız şifrenizi kullanarak siteye giriş yapıyorsunuz. bütün bilgileriniz orada: yaptığınız alışverişler, kombine kullanma oranınız, vs.. maça gelemeyeceğinizi bildiriyorsunuz.
    - sistem biletinizi açığa alıyor, ve koltuğu tekrar satışa çıkarıyor. böylece kulüp boş kalan bir koltuktan tekrar yararlanıyor, siz de kombinenizi maksimum seviyede kullanma şansı elde ediyorsunuz ve limitin altına düşmüyorsunuz. inisyatifi artırmak için biletin satılması durumunda gsstore kredisi hediye de edilebilir.
    - ikinci bir öneri: doğu bileti almak istiyorsunuz, ancak çok pahalı. site üyesi bir başka arkadaşınızla site üzerinden ortak oluyorsunuz, ve anlaşarak hangi maça kimin gideceğine dair çekiliş yapıyorsunuz. ve sanal ortamda hangi maça kimin gideceğini takip ediyorsunuz. böylece kulüp bir koltuktan maksimum verim alıyor.
    - bu iki metod sayesinde kombine kullanımı çok daha artar. bu yüzden her sene başında tahmini 10 bin boş koltuk bırakmak yerine tüm koltuklar dahi kombinelere satılabilir. maçlık bilet satışı da gelemeyen, katılamayan kombineler üzerinden yapılır.
    - kulüp kombine'de %100 kullanım sağlayan taraftarlara sonraki sene için kombine seçim önceliği yanında ufak tefek gsstore hediyeleri armağan eder, veya bu kişiler arasında bir çekiliş yapılır. veya tribün girişinde her sezon sonunda plaketler oluşturulur, ve onlarda bu vefakar taraftarların isimleri yazar, böylece onore edilmiş ve unutulmamış olurlar.

    3. gsstore
    - siteye giriş yapan taraftar istediği atkıyı, tavlayı, bebek emziğini, futbol topunu, basketbol formasını satın alır. burası zaten standard.
    - oluşan üye profilleri sayesinde üyelere özel indirimler yapılır. örneğin bebeğini baştan aşağıya gsstore ürünleriyle doldurmuş bir üye için bir emzikte yüzde 20 indirim yapma avantajı tespit edilebilir.
    - store kullanılarak hediye gönderilebilir: örneğin site üzerinden bir forma/bilet/vesaire satın alıyorsunuz ve bir arkadaşınıza yolluyorsunuz. arkadaşınıza bir email gidiyor ve arkadaşınız maili takip ederek ürünü teslim alıyor.
    - store'dan yapılan x bin tl'lik alışverişlere elmander imzalı forma, selçuk kokulu parfüm, hagi'li bilmemne armağan edilir.

    4. gelecek
    - maça gelen insan sayısına göre güvenlik önlemleri alınabilir. böylece kulüp kendi stad güvenlik şirketini kurarsa bunu daha bilgili ve verimli bir şekilde yönetebilir. ayrıca hangi koltukta kimin oturduğu bilgisi güvenliğin elinde olacak.
    - böylece olası karaborsa bilet stad içinde çok daha rahatça tespit edilebilecek, ve anında yaptırım uygulanabilecek. o kişiye bileti nerden aldığı sorularak problemin köküne inilebilecek.
    - siteye üyelik gerektiğinden bir nevi maça gelecek kişilerin kimlik kontrolü zaten yapılmış olur.
    - galatasaray bonus kart'ı olanlar için sistem entegrasyonu artırılabilir. hatta kart başvurusunda site profilinden yararlanılabilir.
    - taraftar anketleri, yarışmalar, sosyal yardım projeleri, forma tanıtımları bu site üzerinden yürütülür. örneğin bir derbi öncesi "her biletten 1 ağaç" kampanyası düzenlenir, ve her bilet ücretinden belli bir para kesilip o sayıda ağaç dikilir, veya "her bilet 1 kitap" la doğu'da ihtiyacı olan okullara yardım yapılabilir.

    çok ahım şahım olmayan bir yatırım yaparak halledilebilir bu iş. ama yararı çok büyük olur.
  • 1
    bildiğimiz gibi ali sami yen arena açılışından önce 1.5 sezonluk satılan kombineler, bu sezon itibariyle bitecek. bu da demek ki gelsin paralar.

    şaka bir yana henüz kesinleşmese de şampiyonlar liginde oynayacağımız hemen hemen garanti. gerek şampiyonlar ligine duyulan özlem, gerek takımın iyi olması ve de olası yeni transferler ile ben şahsen en az 35.000 kişinin kombine alacağını tahmin ediyorum. arena açıldığından beri satılan kombine 26.000. bu sayıyı rahatlıkla geçecektir yeni sezonda taraftarımız.

    şampiyonlar liginden gelecek gelir ortalama 15-20 milyon euro, en az bi o kadar da kombine ve localardan gelecek gelir. yönetime zaten güvenimiz tam.

    onun dışında bence 2012 2013 sezonunun güzel bir pazarlama stratejisiyle bugüne kadar ki en yüksek satış gelir rakamlarına ulaşması zor değil.

    stadyum geliri, şampiyonlar ligi geliri, şampiyonluk geliri, gsstore geliri( ki bence bu sezon yapılacak atılımla uçuşa geçecek), galatasaray markalarından gelirler vs vs. önümüz çok açık galatasaray olarak şimdi düşününce.
  • 126
    30 saate yakın uykusuzluk, bilimum açlık, susuzluk sonunda öğrenciler için ayrılanına kavuşabildiğim karttır. süt beyazı bir insan olduğumdan, şu an üzerimdeki amele yanığı tarif edilemez boyutlarda.

    bir çift kelam farz oldu. deniyor ki; "geceden bir liste oluşturulmuş, listenin herhangi bir resmiyeti yok, ancak herkes listeye göre alınıyor. ben nereden bileceğim o listeye isim yazdıran herkesin burada olduğunu?"

    eh. ne diyeyim. bununla gönüllü olarak uğraşan arkadaşlara mı yanayım, gecenin köründe zaman geçirmek için stat çevresinde top kovalayan, paten süren, kucak kucağa yatan yüzlerce insana alenen yalancı denmesine mi üzüleyim, bilmiyorum.

    sözlükte, sağ olsun ademabi'nin son durumu paylaşması üzerine, normalde sabah 06:00 ilk metrosuyla gitmeyi düşünürken, gecenin 2'sinde avcılar'dan kalkıp metrobüsle mecidiyeköy'e, oradan da taksiyle stada geçtik. güvenlik görevlisi "400 kişi filan oldu sanırım" dediğinde nasıl koştuğumuzu bir ben bilirim. neyseki o kadar olmamış, 155-156 numaraya ismimizi yazdırabildik arkadaşla.

    liste olayı çok güzel düşünülmüştü. böyle bir uygulama olmasa ya kimin kimden önce geldiği iyice karışacak, ya da bütün gece boyunca tek sıra halinde beklenmek zorunda kalınacaktı. olay tamamen gönüllü düzenleme meselesi. herhalde resmiyeti olmayacak, olamaz böyle bir listenin. sadece düzenlemenin kolaylaşması açısından böyle bir yola başvurulmuş. e biraz insaf. onca saat bekleyen insanlara zaman geçirmek için etrafta biraz dolanma hakkını çok görmeyin.

    sabaha karşı demir parmaklıklarla tek sıra oluşturuldu. listeye göre tek sıraya geçildi. tek sıraya geçerken teker teker kimlik kontrolleri yapıldı vs. bundan sonra aralara kaynak yapılmaması için herkesin yoğun bir çabası olduğunu da belirtmek gerek. her şey hoş giderken ilk önce 9'da başlaması gereken dağıtım 10'a ertelendi. ardından da sabahçı tayfa yavaş yavaş dökülmeye başlamıştı. diyor ki; "arkadaşım, sabah 6'da uykumdan uyandım geldim. nereden güveneyim senin listene?" canım ya. uykusundan uyanmış bak. uyku diyor. önceki gün öğleden sonra 3'ten beri stat önünde bekleyenler var diyoruz, uyku diyor.

    güvenmek zorunda elbette değilsin. tanımıyorsun, etmiyorsun sonuçta. sen de haklısın kendince. e abi, gelseydin gece 2'de de bütün listedeki isimleri kontrol etseydin o zaman tek tek? geldin de göstermediler mi listeyi? 8'de 9'da gelen adam listenin güvenilirliğini sorguluyor. e nasıl inandıralım biz sana şimdi? ne yapabiliriz yani onu söyle?

    listeleme olayı yapılmasına rağmen bile isimler okunurken çekilen çile belliyken, liste olayı olmasaydı sadece tek sıra ile orada yaşanabilecekleri tahmin dahi edemiyorum. ama nuh diyor, peygamber demiyor adam işte. neye anlatıyorsun?

    en çok da "öğrenci" adı altında öğrenci belgelerini toplayıp gelen, birçoğu en az lise mezunu yüzlerce insana boğazını yırtarcasına laf anlatmaya çalışan, gönüllü 5-10 kişiye üzüldüm. sağ olsunlar, sabırlıydılar da. insanlara laf anlatmanın zorluğu bazen akıl almaz boyutlara çıkabiliyor.
  • 112
    garanti gsbonusumun toplam limiti 900 tl ve ben 2 adet doğu tribünü kombinesi alıcam. yani doğal olarak mevcut limitim yetersiz. şimdi ben kartıma 2250 lirayı tamamlayacak kadar nakit para yatırarak kombineleri alabilir miyim? sonuçta 3-4 tane kombine alan arkadaşlar var, bu arkadaşların limitleri ne kadardı? yani benim yapmak istediğimi yaparak kombine alanlar var mı merak ediyorum.

    bu konuda yardımcı olabilecek sözlük yazarlarına ihtiyacım var. konu biraz karışık olduğundan karşılıklı anlaşmak adına özelden telefonunuzu yazarsanız arayabilirim de.
    not: sapık değilim! *

    edit: 900 lira olan kullanılabilir limit değil, kartın toplam limiti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın