• 27
    #1108993

    4-4-1-1 yada 4-3-3 varsayımından yola çıkarak sağ açık ve 10 numara oynayabilecek isimlere yönelmek lazım bence.

    bir anda aklıma gelen isimler; stephane sessegnon, jose antonio reyes, giovani dos santos, clint dempsey, aaron hunt, martin harnik.

    benim favorim harnik, olmazsa reyes yada sessegnon olabilir. sessegnon çok disiplinsiz ama inanılmaz yetenekli. harnik tam bir asker, ama yetenekleri de gözardı edilemez. reyes için ise ikisinin ortalaması denilebilir.

    edit: adam maher için newcastle'ın devrede olduğu söyleniyor, o yüzden işimiz zor olduğunu düşünerek harnik diyorum ben.
  • 28
    ee şey ben ordan bi tane stoper alayım, hımm solbekler de pek güzel duruyor hani. bidee bide bide heh forvet arkası lazım ama çok pahalı olmasın lütfen. (bkz: bu neyy lan)

    fatih hoca eksikleri çok iyi gözlemleyip yönetime bildirir. yönetimde elinden geldiği kadar fatih hocanın isteklerini yerine getirmeye çalışır.

    arkadaşım ne keitası allah aşkına. bu saatten sonra sen özledin diye adam mı alıcaz. hem ayıca (bkz: her kuşu s.ktik leylek kaldı)
  • 29
    cris'i elden çıkararak başlamamız gereken transfer sezonudur. cris gitsin ki defans ihtiyacı daha çok göze çarpsın ve gerçekten sağlam bir defans alınsın. sağlam bir defanstan sonra oyunun seyrini değiştirebilecek, oyuna alındığı zaman dizilişi değiştirebilecek bir oyuncu, bir on numara. böylelikle oyunun seyrini değiştirmek için emre çolak'a bel bağlamaktan kurtulmuş oluruz. rahat bir nefes alırız.

    not: bence sol bek transferi "illa" değil. ayrıca keita'nın da yakasından düşelim artık bizden geçti.
  • 31
    devre arası transferlerinin nelere mal olabileceğini ya da neleri sağlayabileceğini yakın geçmişimizde tecrübe ettik. bunun ışığında ilk 11'imiz için düşünülebilecek maksimum 1 oyuncu alacağımızı düşünüyor ve umuyorum, fazlası zaten geçen seneki gibi olmayan takım kimyamızı iyice zedeler. 1 ya da 2 tane de yedek olabilecek, bugün adı geçen gökhan süzen tarzı adamlar da alınabilir, o kadar. açıkçası takımdan kimseyi kesmeye de gönlüm el vermiyor, sözlükteki yazarları bol keseden oyuncu seçerken görünce şaşırıyorum.

    muslera(ufuk)

    eboue(sabri) - semih(gökhan) - dany(cris) - riera(balta)

    hamit(aydın) - melo(yekta) - selçuk(engin) - amrabat(emre)

    umut(elmander) - burak

    şimdiye kadar kullandığımız ve verim aldığımız adamlar bunlar, gerisinden de benim bir olumlu pas için dahi beklentim kalmadı. çağlar, ceyhun, sercan, baros ve furkan. ujfalusi'nin durumu da net değil, ama oynayacak duruma gelmesi bekleniyor 2. devre için, yani stoper kadrosuna onu da sayabiliriz. eğer yollar cris ile ayrılacaksa ki ayrılmalı, yerli bir stoper şart duruyor, adı geçenlerden serdar aziz ve aykut demir benim için ideal, ömer toprak ise mükemmel olur. bunun dışında kalede ve sağbekte sıkıntımız yok, solbekte ise riera bu hale gelmişken adamı da bozmaya lüzum yok, ben ortasahanın soluna, yani gerçek mevkisine geçtiğinde fark yaratabileceğine inanmıyorum, bu şekilde devam edilebilir.

    geçelim orta sahaya. hamit ve melo'dan çoğu maçta istediğimiz şeyleri görmesek de kritik adamlar. aydın ve özellikle yekta şans bulduklarında da iyi kullandılar, yani bu mevkilerde de ihtiyacımız yok. engin malesef cezası sebebiyle sıfır katkı verdi, ama 2.devre o da katılacak bildiğimiz haliyle aramıza. burada en zayıf bölgemiz sol tarafımız, ne emre ne amrabat, beklenenden çok uzaklar ve takımın ilk devre itibariyle en eleştirilenleri oldular. benim transfer yapılacak bölge tercihim burası açıkçası, akıp gidebilen bir kanat oyuncusu. ya da hiç olmadı pozisyon üretme sorumluluğunda selçuk'a yardım edecek, ofansif bir orta saha oyuncusu.

    forvette ise zaman zaman 'alamadık şöyle bulduğunu atan bir forvet' desek de, bence iyi verim aldık. umut ve burak gol sayısı olarak bekleneni verdiler, oyun akışına çok katkıda bulunmasalar da. elmander ise sakatlıklarla boğuştuğu için geride kaldı ama elimizde bu 3'lü varken yıldız bir forvete de lüzum olduğunu düşünmüyorum. bahsettiğimi diğer yerli yedek transferi buraya düşünülebilir ama adaylar çok parlak değil, belki cenk tosun.
  • 34
    "football manager'ı kapatan soluğu burada almış" dedirtecek kadar alakasız ve uçuk isimlerin transferinin istendiği, hatta gülmeyin, beklendiği transfer sezonudur.

    daha da çok beklersiniz. kaç senedir bu işlerin içindesiniz bilmiyorum ama bazı şeyler hala öğrenilmemiş. milan baros gibi hiç oynatmadığı ve cris gibi oynatmayı düşünmediği iki isim dahil olmak üzere 10 yabancısı olan takıma, hala kalkıp olduk olmadık yabancı isimlerin transferini istiyorsunuz.

    arkadaşım senin kayıtlı oyununda 7,34 rating yapan her adam süper topçu değildir, süper topçu olsa bile bonservisi, maaşı, takıma ve taktiğe uyumu, yabancı kontenjanı gibi "ufak" detayları atlamadan sallama istersen.

    galatasaray'ın hangi konumda olduğu da tek başına yeterli değildir her adamın buraya gelmesi için. senin ligini kim sallıyor da adam la liga gibi, bundesliga gibi, serie a gibi ligleri bırakıp gelsin a şaşkın?! oralardan gelecek adamların formülasyonu belli;
    ya yaşı ilerlemiş olacak,
    ya kariyeri düşüşe geçmiş olacak ki toparlanmak için çok farklı bir rota çizecek,
    ya takımında kadroya girmesi zor ama milli takımına girmesi muhtemel bir topçu olacak ki, "dünya kupası maçlarına çıkmak için 1 sene aktif top oynayayım" diyerek gelecek, (bu adam da o turnuva sonrası everton bile istese koşar gider, çok bel bağlama)
    ya çok genç ve potansiyeli yüksek sanılan ama emin olunamayan bir adam olacak ki böyle bir kumarı madrid, manchester takımları o kadar yüksek bonservis karşılığında almak istemeyecek,
    ya da vergi avantajımız sayesinde adama çuval dolusu maaş önereceksin de öyle gelecek. yüksek maaşa gelen adam da yine sizin tabirinizle paragöz olur, üçlü falan çektirmez, 2 ayda onu da tefe koyarsınız zaten.

    johan elmander, felipe melo, fernando muslera, tomas ujfalusi, milan baros, albert riera, emmanuel eboue... tüm yabancılarımız bu şablonların birisini yerine getiren isimler işte farkında değil misiniz? yetmediyse raul meireles, dirk kuyt, reto ziegler... yetmediyse ricardo quaresma, julien escude, hugo almeida... hala yetmediyse marc janko, dider zokora, adrian... yeter lan ben yoruldum.

    kariyeri yükselişte olan, en popüler 10 avrupa kulübünün radarında olan, milli forması garanti adamların bile buraya çat çut yazıldığını gördükçe sinirim tepeme çıkıyor arkadaş. olacak şey değil. sözlüğümüzü "uzayda yaşayan taraftarların sözlüğü" diye tanımlayacaklar sağda, solda, az kaldı.

    kaka leite gelebilir, bu atmasyon değildir. türkiye'ye transfer olabilme şablonlarından birisini sağlamaktadır. kalkıp ciddi ciddi "falanca filanca alınmalı !" yazan adam var. "falanca filanca" diye kodladığım adam da seneye 20-25 milyon euro civarı bir rakama ya ingiltere'ye gidecek, ya ispanya'ya... he aslanım benim he, alınmalı tabi falanca filanca. pazardan domates de alınmalı. sanmıyorum ki aynı şeyler olsun bunlar birbiriyle.

    fesupanallah ! elalem okuyor lan...

    not: (tüm sayfalar için geçerlidir, sadece bugün için değil)
  • 35
    eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı demek istediğim transfer dönemi. dünya çıkışa geçen futbolcu kaynıyor, ne kadar çok sevsek de abdul kader keita, bal yapmayan arı giovanni dos santos veya beşiktaş'ta dahi yapamamış ricardo quaresma ve şişko andrea santos ile işimizin dahi olmaması lazım. yabancı sınırını da göz önünde bulundurursak gökhan süzen(kendisi rotasyonda hakan balta'nın önüne geçebilir, çağlar'ı zaten saymıyorum), yabancı ve yaratıcı bir hücum oyuncusu alınabilir. serdar aziz veya aykut demir'i istemiyorum çünkü ikisi de yeterince kontrolsüz oyuncular, ömer toprak alınabilirse on numara olur veya kjaer tarzı genç ve sağlam bir stopere kimse hayır demez sanırım.(dany yedeğe geçer,cris devre arasında gider, ujfa da maalesef seneye devam etmeyecektir)
  • 37
    semih kayanın yanına genc bir defans oyuncusu yerine tecrubeli bir partneri tercih etmemizin daha dogru olacagı dönem. ama bastan soyliyim bu seferki cris kadar tecrubeli olmasın:(

    genc oyuncu neden istemiyosun derseniz de, alacagımız adam tecrubeli olsun ki cogu macta semih kaya partnerinin acıgını kapatcam diye helak olmasın artık. dany hala nasıl bize guven vermiyorsa gelecek 22-23 yasındaki bir stoper de bahsettiğim guveni veremeyecektir*.

    ah ulan ah ujfa tadında bir adam bulsak, ya da ujfa bi an önce gelse ben iyileştim gecen seneki gibiyim dese ne guzel olurdu lan..
  • 42
    devre arasına girdiğimize göre bir değerlendirme yapabiliriz.

    kalede bir sıkıntı yok sanırım. nando'ya hepimiz güveniyoruz. oynamadığı maçlarda da ufuk'un çok fazla sırıttığını düşünmüyorum ben.

    savunmada istikrar sıkıntısı yaşadık. cris'i hiç denemeseydik keşke. dany - semih ikilisi idare eder gibi gözükse de dany bir savunma oyuncusuna göre çok fazla hata yapıyor. buraya bir tecrübeli*, bir de türk ve gelecek vaadeden* olmak üzere iki transfer yapmalıyız bence. türk stoper için en sağlam isim ömer toprak gibi. ömer'i devre arasında alıp tecrübeli transfer hamlesini sezon sonuna bırakabiliriz.

    orta sahada bana kalırsa sıkıntı var. felipe melo isteneni veremiyor. onun açığını yekta ile doldurmayı düşünsek bile iyi bir gelecek vaadeden yerli alternatife ihtiyaç var bence. nitekim felipe melo'nun bonservisi sezon sonu alınmayacak gibi ve bu yerli transferini sezon sonuna kadar takıma monte edebilirsek mükemmel olur. aynı zamanda kanatlara deyim yerindeyse basıp giden bir isim şart. her ne kadar eskisi gibi dönmeyeceğini bilsem de cüzi bir miktar + kısa sözleşmeyle abdul kader keita buraya gayet iyi oturabilir. üstelik içerde sıkıntı yaşadığımız maçları da tek başına alır.

    orta sahada kilitleri çözmek için de bir adet yaratıcı 10 numara transferine ihtiyaç var, en acilinden. şampiyonlar ligi'nde olmamız münasebetiyle yıllık 3,5 - 4 milyon € gibi bir fiyata ronaldinho ismi buraya çok iyi oturur bence. 2 yıllık sözleşme her iki taraf için de en hayırlısı gibi. ronaldinho olmasa da o kalitede bir isim şart.

    forvet konusunda acil bir çözüm gerektiren problemin olduğunu düşünmüyorum. burak + umut işimizi görüyor şu an için. elmander'e de 1 ay boyunca antrenman yemek iyi gelecektir. o da bekleneni verirse sıkıntı olmaz zaten. sezon sonu da baros'un kontratından kurtulup sercan'a da çözüm bulduk mu net bir golcü transferi yapabiliriz.

    özetle,

    gelenler: ömer toprak, kalitesini tartışmayacağımız bir stoper*, yaratıcı ve çilingir bir orta saha, kerim frei, * alper potuk, bulduğunu atan net golcü*.

    gidenler: cris, gökhan, çağlar, ceyhun, baros, sercan, furkan, **(u: sezon sonu ayrılsın bir de :()tomas ujfalusi, * engin baytar. tabi bu isimler bir anda gitmeyecek, yarısı devre arasında yarısı sezon sonu yollanır.

    yeni kadro da,

    kaleciler: nando, ufuk, eray
    savunma: eboue, sabri, ömer, semih, dany, stoper, riera, hakan
    orta saha: keita, aydın(u: :(), hamit, frei, alper, selçuk, yekta, transfer, çilingir, emre, amrabat
    forvet: burak, umut, elmander, tak tak tak golcü.

    şeklinde daha dengeli olur.

    şimdi football manager 2013'e dönüp oyunuma devam etmeliyim. *
  • 46
    öncelikle şunu belirteyim; "şu gelsin çocuğumu keserimci" transfer çılgınlarından değilim. yalnız mümkünse kim transfer edilecekse, transferin son günü son dakikalarda transfer edilmesin lütfen. daha mı ucuza alıyoruz, hiç sanmıyorum ama inatla son dakikaya bırakıyoruz. şu takımın, yaz veya kış sezon başı kamp dönemine yeni transfer yetiştirebilme ihtimalini sevdim...
  • 47
    bize yılan gibi akacak bir orta saha lazım. forvetin arkasında böyle yeri geldi mi akacak yeri geldi mi keskin nişancı hesabı kaleciyi avlayacak bir topçu hoş olur. çalım atamayan bir takımımız var bu yüzden kurdeşen döküyoruz her maç. geçen sezon da çalım atan oyuncumuz yoktu ama pas oyunlarıyla dantel gibi işliyorduk sahayı. bu sene pas oyunları da bi kabızlaştı. cl maçları haricinde oynanan oyunlar tat vermiyor. bazı maçları bala göte almışız gibi oluyor. halbuki galatasaray lig maçlarında ortalama %70 topa sahip olmayla oynadı. attığımız gollerin çoğu iteleye iteleye. fenerbahçe de dahil ligdeki tüm rakipler bize 10 kişiyle defans yapıyor. kilidi küçük bir bilek hareketiyle açacak bir orta saha bizi çok ama çok rahatlatır. parası neyse verilip alınsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın