• 34
    "football manager'ı kapatan soluğu burada almış" dedirtecek kadar alakasız ve uçuk isimlerin transferinin istendiği, hatta gülmeyin, beklendiği transfer sezonudur.

    daha da çok beklersiniz. kaç senedir bu işlerin içindesiniz bilmiyorum ama bazı şeyler hala öğrenilmemiş. milan baros gibi hiç oynatmadığı ve cris gibi oynatmayı düşünmediği iki isim dahil olmak üzere 10 yabancısı olan takıma, hala kalkıp olduk olmadık yabancı isimlerin transferini istiyorsunuz.

    arkadaşım senin kayıtlı oyununda 7,34 rating yapan her adam süper topçu değildir, süper topçu olsa bile bonservisi, maaşı, takıma ve taktiğe uyumu, yabancı kontenjanı gibi "ufak" detayları atlamadan sallama istersen.

    galatasaray'ın hangi konumda olduğu da tek başına yeterli değildir her adamın buraya gelmesi için. senin ligini kim sallıyor da adam la liga gibi, bundesliga gibi, serie a gibi ligleri bırakıp gelsin a şaşkın?! oralardan gelecek adamların formülasyonu belli;
    ya yaşı ilerlemiş olacak,
    ya kariyeri düşüşe geçmiş olacak ki toparlanmak için çok farklı bir rota çizecek,
    ya takımında kadroya girmesi zor ama milli takımına girmesi muhtemel bir topçu olacak ki, "dünya kupası maçlarına çıkmak için 1 sene aktif top oynayayım" diyerek gelecek, (bu adam da o turnuva sonrası everton bile istese koşar gider, çok bel bağlama)
    ya çok genç ve potansiyeli yüksek sanılan ama emin olunamayan bir adam olacak ki böyle bir kumarı madrid, manchester takımları o kadar yüksek bonservis karşılığında almak istemeyecek,
    ya da vergi avantajımız sayesinde adama çuval dolusu maaş önereceksin de öyle gelecek. yüksek maaşa gelen adam da yine sizin tabirinizle paragöz olur, üçlü falan çektirmez, 2 ayda onu da tefe koyarsınız zaten.

    johan elmander, felipe melo, fernando muslera, tomas ujfalusi, milan baros, albert riera, emmanuel eboue... tüm yabancılarımız bu şablonların birisini yerine getiren isimler işte farkında değil misiniz? yetmediyse raul meireles, dirk kuyt, reto ziegler... yetmediyse ricardo quaresma, julien escude, hugo almeida... hala yetmediyse marc janko, dider zokora, adrian... yeter lan ben yoruldum.

    kariyeri yükselişte olan, en popüler 10 avrupa kulübünün radarında olan, milli forması garanti adamların bile buraya çat çut yazıldığını gördükçe sinirim tepeme çıkıyor arkadaş. olacak şey değil. sözlüğümüzü "uzayda yaşayan taraftarların sözlüğü" diye tanımlayacaklar sağda, solda, az kaldı.

    kaka leite gelebilir, bu atmasyon değildir. türkiye'ye transfer olabilme şablonlarından birisini sağlamaktadır. kalkıp ciddi ciddi "falanca filanca alınmalı !" yazan adam var. "falanca filanca" diye kodladığım adam da seneye 20-25 milyon euro civarı bir rakama ya ingiltere'ye gidecek, ya ispanya'ya... he aslanım benim he, alınmalı tabi falanca filanca. pazardan domates de alınmalı. sanmıyorum ki aynı şeyler olsun bunlar birbiriyle.

    fesupanallah ! elalem okuyor lan...

    not: (tüm sayfalar için geçerlidir, sadece bugün için değil)
  • 17
    11 aralık 2012 galatasaray 1461 trabzon maçı ile takımdaki bahar temizliği erkene alınacak.

    bundan sonra da yok fatih terim adam eder, yok bonservissiz, yok farklı mevkilerde oynayabilir gibi güdük gerekçelerle transfer yapılmaz umarım.

    en ufak soru işareti olan adam galatasaray'da olmamalı. 24 kişilik kadro kirliliğindan bıktık. antreman topçusu lazımsa a2 yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın