• 31
    devre arası transferlerinin nelere mal olabileceğini ya da neleri sağlayabileceğini yakın geçmişimizde tecrübe ettik. bunun ışığında ilk 11'imiz için düşünülebilecek maksimum 1 oyuncu alacağımızı düşünüyor ve umuyorum, fazlası zaten geçen seneki gibi olmayan takım kimyamızı iyice zedeler. 1 ya da 2 tane de yedek olabilecek, bugün adı geçen gökhan süzen tarzı adamlar da alınabilir, o kadar. açıkçası takımdan kimseyi kesmeye de gönlüm el vermiyor, sözlükteki yazarları bol keseden oyuncu seçerken görünce şaşırıyorum.

    muslera(ufuk)

    eboue(sabri) - semih(gökhan) - dany(cris) - riera(balta)

    hamit(aydın) - melo(yekta) - selçuk(engin) - amrabat(emre)

    umut(elmander) - burak

    şimdiye kadar kullandığımız ve verim aldığımız adamlar bunlar, gerisinden de benim bir olumlu pas için dahi beklentim kalmadı. çağlar, ceyhun, sercan, baros ve furkan. ujfalusi'nin durumu da net değil, ama oynayacak duruma gelmesi bekleniyor 2. devre için, yani stoper kadrosuna onu da sayabiliriz. eğer yollar cris ile ayrılacaksa ki ayrılmalı, yerli bir stoper şart duruyor, adı geçenlerden serdar aziz ve aykut demir benim için ideal, ömer toprak ise mükemmel olur. bunun dışında kalede ve sağbekte sıkıntımız yok, solbekte ise riera bu hale gelmişken adamı da bozmaya lüzum yok, ben ortasahanın soluna, yani gerçek mevkisine geçtiğinde fark yaratabileceğine inanmıyorum, bu şekilde devam edilebilir.

    geçelim orta sahaya. hamit ve melo'dan çoğu maçta istediğimiz şeyleri görmesek de kritik adamlar. aydın ve özellikle yekta şans bulduklarında da iyi kullandılar, yani bu mevkilerde de ihtiyacımız yok. engin malesef cezası sebebiyle sıfır katkı verdi, ama 2.devre o da katılacak bildiğimiz haliyle aramıza. burada en zayıf bölgemiz sol tarafımız, ne emre ne amrabat, beklenenden çok uzaklar ve takımın ilk devre itibariyle en eleştirilenleri oldular. benim transfer yapılacak bölge tercihim burası açıkçası, akıp gidebilen bir kanat oyuncusu. ya da hiç olmadı pozisyon üretme sorumluluğunda selçuk'a yardım edecek, ofansif bir orta saha oyuncusu.

    forvette ise zaman zaman 'alamadık şöyle bulduğunu atan bir forvet' desek de, bence iyi verim aldık. umut ve burak gol sayısı olarak bekleneni verdiler, oyun akışına çok katkıda bulunmasalar da. elmander ise sakatlıklarla boğuştuğu için geride kaldı ama elimizde bu 3'lü varken yıldız bir forvete de lüzum olduğunu düşünmüyorum. bahsettiğimi diğer yerli yedek transferi buraya düşünülebilir ama adaylar çok parlak değil, belki cenk tosun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın