• 827
    adamlar 4 şampiyonluk geride kaldığı halde masada mahalli ligleri saydırarak 4 şampiyonluk önüne geçirilmeye çalışılıyor.

    durum böyleyken senin avrupa kupalarına yıldız koyman falan bomboş işler. istiyorsan formaya aziz yıldırım gibi seksen tane yıldız çiz. bazı önerilerinizin iyi niyetinden adım kadar emin olsam da bunların istemeden karşı tarafın işine yaradığının farkına varmanızı istiyorum. önerilerden bazıları:

    1. avrupa kupalarını yıldız olarak kullanalım önerisi:

    - rakibin şampiyonluk sayısında seni geçirilince daha fazla yıldız takmanın bir anlamı yok. ligdeki gelir pastasının büyük bölümü haksız şekilde karşı tarafa geçecek, ve belli bir hakedilmiş gelirden mahrum kaldığın gibi, rakibin de hakedilmemiş bir gelire sahip olacak. ayrıca en fazla şampiyon olan takım olma ünvanını yok yere haksızca kaybedeceksin.

    2. madem 1959 öncesi sayılacak o zaman belli bir aralık değil 1905'ten beri tüm ligler sayılsın önerisi:

    - bu komediden öte bir durum değil, bu cümle ile zaten direkt olarak bu rezaleti kabul etmiş oluyorsunuz. ayrıca 1905'e kadar gittiğinizde yine şampiyonluk sayısında geçiliyorsunuz çünkü o tarihlerde bir tek galatasaray futbol oynamadı.

    3. komple yıldızları kaldıralım, logomuzun üzerine uefa ve süper kupa fotoğraflarını koyalım önerisi:

    - arkadaşlar bir tane şımarık, türkiye cumhuriyetinde yemediği halt kalmamış, avrupa mahkemelerince tescilli şikeci olan camia ve onun oligark sahibi istiyor diye biz neden böyle bir şey yapalım. insan haklarını korumada nasıl bu kadar aciz bir görüntü çizer benim aklım almıyor bunu.

    4. bu turnuvalar yıldız sistemine dahil edilsin, fakat şampiyonluk sayısına dahil edilmesin önerisi:

    - yıldız sisteminin kuralları bellidir, türkiye'de her 5 lig şampiyonluğuna bir yıldız verilmektedir. ve bir adet yöneticiliği karakterinden daha rezil şımarık oligark böyle istiyor diye değişmemelidir. yıldızlar şampiyonluk sayısına göre verilmelidir. bunun başka bir yolu yok, olamaz.

    başka saçma öneri aklıma gelmedi gelirse onları da eklerim.

    1959 mahalli ligi şampiyonlukları ulusal şampiyonluklara eklenirse yapılması gereken şey bellidir.

    türkiye kupası şampiyonluklarını say-dır-mak. bunun ötesi berisi yok. türkiye kupası turnuvaları bu bahsi geçen mahalli liglerden format olarak hem daha ulusal hem de daha adil oynanan turnuvalardır. mahalli turnuvalar sırf isminde lig geçiyor diye sayılacaksa türkiye kupası turnuvaları hayli hayli sayılmalıdır. bu durumda da galatasaray en yakın rakibine 8 şampiyonluk fark atmış olacaktır. karşı taraf samimiyse, ki onların camia yapıları gereği böyle bir özelliği yok, bu durumu kabul eder ve köşesine çekilir.

    taraftarımızın iyi niyetini anlıyorum fakat bu olması gerekenin dışındaki tüm öneriler karşı tarafın amacına hizmet etmektedir. lütfen bunun bilincinde olup, ona göre konuşup tartışalım.
  • 828
    açıkçası bugüne kadar fenerin işine gelmeyen en anlamlı açıklamayı trabzonspor yapmıştır. federasyon bu saçmalığı kabul edip trabzonsporun talebini reddedemez. mantıklı bir zemine oturtamaz. dolayısıyla ortalık fena karışır. ben fener tarafının da bu işin olmayacağını bildiği halde gündem değiştirmek amaçlı sürekli taze tuttuğunu düşünen biriyim.

    kabullenme aşamasına geçildiğini görüyorum ancak çok mantıklı değil dostlar. neyi kabul ediyoruz niye kabul ediyoruz. o zaman bizde bunu ekleyelim şöyle olursa bunu çıkaralım kavgası gereksiz. fenerin şampiyonluğu verilir sonra 10 sene sonra arkadaşlar yıldız sistemini kaldırıyoruz 2000 öncesi olduğu gibi her şey derler talep edilenler boşa gider. dolayısıyla bu komisyonda fikirler tartışıldıktan sonra bu milli eğitim kupalarının ret edilmesinden başka çare yok.
  • 829
    tamamen ezilmişlikle alakalı olan yalandır.

    arkadaşlar konunun parayla falan alakası yok. tamamen fenerbahçe'nin şampiyon olamaması, dikkatleri bu noktaya çekmek istemesi ve eziklikten ibaret.

    ligde şampiyonluk başına 3,55 milyon tl (bazı kaynaklara göre 2,86 milyon tl) veriliyor.
    yani fenerbahçe istediği uyduruk şampiyonlukları alsa bile kasasına ekstradan sadece yaklaşık 1m euro girecek. bu 1m euro yedek kalecisinin maaşı kadar anca.
  • 830
    --- alıntı ---

    algılar, algılar…

    fenerbahçeli sayfaların paylaşımlarının arkasındaki gerçeği açıklayalım!

    ingiltere’de profesyonelliğe geçiş: 1885
    almanya’da profesyonelliğe geçiş: 1963(+ yıldızların sayılmaya başladığı tarih)
    ispanya profesyonelliğe geçiş: 1926
    fransa: 1932
    portekiz: 1932

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...025009854656512?s=20
  • 831
    sevdiklerinizle, dostlarınızla, yakınlarınızla bir akşam toplanmışsınız.
    güzel bir yemek yemiş ve üzerine bir kaç kadeh içki içmişsiniz.
    yemekten sonra gayrı ihtiyari bir şekilde kitaplığın yanında duran alelade bir masanın üstünde açık bir monopoly oyunu görmüşsünüz.
    oturup öylece içkilerinizi yudumlarken kendi kendinize ciddiyete dahil olmadan oynamaya başlamışsınız.
    kimisi bu oynama sürecinde sıkılmış ve yerini bir başkasına bırakarak masadan kalkmış.
    kimisi içkinin de etkisiyle masada öylece sızıp kalmış.
    oyun ciddiyetsizce oynandığı esnada ev sahibi birden yükselerek ''hadi ciddi ciddi oynayalım!'' demiş.
    monopoly sıfırdan kurulmuş, oyun yeniden başlamış ve herkes oyuna konsantre olmuş.
    zarlar atılmış, arsalar-evler satın alınmış.
    oyunculardan biri geriden gelerek oyunda en zengin konuma ulaşmış.
    ondan önceki zirvede oturan oyuncu ise içkinin de verdiği bilinç kaybıyla birden hazımsızlığa başlamış.
    çirkefçe ortaklıklar kurmaya ve adeta oyun içinde diğer kişilerle kooperatif kurmaya çalışmış.
    ama ne yaparsa yapsın geriden gelip oyunun liderliğini alan kişiye yetişememiş.
    bu oyuncunun çakır keyfi hali zamanla kendini zil zurna sarhoşluğa bırakmış.
    hırsının ve hazımsızlığının kurbanı olarak ortaya bir fikir atmış.
    ''ciddiyetle başlamadan önceki oyunda benim şu kadar param vardı, etiler-bebek-levent o oyunda bendeydi, şimdi de bende sayılsın, paralarım geri verilsin.'' demiş.
    bunu yaparken masadaki diğer geri kalmış oyuncuları da kendi yanına çekmeye çalışmış.
    ve böylelikle oyunun içine etmiş.

    fenerbahçe'nin, 1959 öncesi şampiyonluk talebini aynen bu duruma benzetiyorum.
    bir lig kurulmuş, herkes bu ligde sıfırdan ve adil bir şekilde yarışmayı kabul etmiş.
    beraber yenilen onca güzel yemeğe, keyifle tokuşturulan kadehlere yazık ediyorsun.
    zorlama işte düzeni bozuyorsun.
  • 832
    --- alıntı ---

    1959 öncesi şampiyonluklar?

    tff başkanı mehmet büyükekşi: "bununla ilgili bazı kulüplerimizin bize resmi başvuruları oldu. kulüpler birliği'nde bu konu gündeme gelmiş. ancak şampiyonluk yaşayan kulüplerden resmi bir başvuru almadık. şampiyon olmuş kulüplerin de resmi bir başvurusu olursa değerlendirmeye alabiliriz... çünkü şampiyonluk payının bölüştürülmesine, kendi payından verecek olan kulübün de razı olması lazım ki konu değerlendirilmeye alınabilsin."

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...I6D2tdhfbEg&s=19
  • 834
    https://i4.hurimg.com/...4e3fe10180dab097.jpg

    kulübümüzün bu konu hakkında 26 nisan 2021'de federasyona yolladığı ek dilekçenin içeriğine ulaştım. bu dilekçenin 4. maddesinde de tahkim kararlarının kesin olduğu, bjk'ye verilen 2 şampiyonlukla alakalı kararın genel nitelikte olduğu belirtilmiş. çünkü o kararda sadece 1957 ve 1958 yılları yer almıyordu. tahkim kurulu, neden o 2 şampiyonluğun sayılabileceğini açıklamak adına türk futbol tarihine en başından genel olarak bir değinmişti ve profesyonel olmayan 1952 öncesi dönemden yeni şampiyonluk uydurulamayacağı anlaşılıyordu.
  • 835
    eğer fenerbahçe 1959'da lig kurulurken ve şampiyonluk sayılarının 0'dan başlaması o zaman kararlaştırılırken buna itiraz etseydi, bana milli küme ve türkiye futbol birinciliği şampiyonluklarımı da ekleyin deseydi o zaman kendilerini bu konuda bir nebze haklı bulabilirdim. ama lig kurulurken itiraz etmeyip, üzerine yarışta açık ara önde oldukları 1980'li 1990'lı yıllarda akıllarına gelmediği için burada sadece ayrıcalık arayışı sonucu çıkıyor ortaya. sizce de çok absürt değil mi lig kurulurken ses etmeyip 50 sene sonra mırıldanmaya başlamak ? güya efsanelerin hakkını savunuyorlarmış bir de. o efsaneler lig kurulduktan sonra da uzun süre hayattaydı ve hiç "bizim emeklerimiz yok sayılıyor, hakkımız yeniyor, şampiyonlukları neden 1959'dan itibaren başlattınız" dediklerini duymadım. onların savunmadığı şeyi güya 60 sene sonra fb camiası savunuyor. tam bir üçkağıtçılık. haksız isteği kabul ettirmek için demagoji yoluna gitmeyi tercih ediyorlar.
  • 837
    bu konuyu unutmayalım.

    aynı yıla güya iki şampiyon çıkartan, birkaç gün oynanan, tüm türkiye'yi temsil etmeyen, profesyonel olmayan, bazen milli eğitim kupası gibi garip garip isimlendirilen, yedek takımların oynadığı, maçların yarım kaldığı, daha da önemlisi yıllardır konusu geçmeyen ama 2000 sonrasında fark iyice açılınca hatırlanan saçma sapan turnuvaların şampiyonluk hesabına katılmasını isteyen bir yalan silsilesi..

    melih şabanoğlu, mehmet şenol, bülent timurlenk ve mehmet yüce gibi isimleri aktif bir şekilde oyuna sokmuşuzdur umarım.
  • 839
    kendisine galatasaray'lıyım diyen hiçkimsenin bu komisyona katılmaması gerekiyor. komisyonun çoğunluğu fenerbahçelilerden ya da fenerbahçe yanlısı beşiktaşlılardan oluşturulacak, birkaç tane karar etki etmeyecek galatasaray taraftarı koyacaklar ve komisyon bu kararı verdi, galatasaraylı üyeler de taraftarlıktan reddetti diyecekler. sonuçta, şampiyonlukların tanınması yönünde tavsiye kararı verecekler. ali koç için 5 tane tanınsa yetecek, şampiyonluk sayısında bizi geçmek gibi bir hırsı var.
  • 840
    umarim yonetimin sonuna kadar mucadele ettigi konudur. aleyhimize bir karar ciktiginda galatasaray taraftarinin gucunu arkasina alip radikal kararlar alamayan yonetim benim icin yok hukmundedir. ınsallah is oraya kadar gelmez ama bu ulkeden hersey beklenir.

    ıstedigini elde edemeyince simarik cocuk gibi aglayan ve her turlu hileye basvuran bu fenerbahce camiasi insani gercekten cok yoruyor. boyle rakip olmaz olsun. avrupa liglerindeki rekabetlere cok ozeniyorum.
  • 841
    fenerbahçenin lider olmasıyla gündemden düşen zırvadır. kaç aydır 5. yıldız diye diye kafa ütülediler, 5 yıldızlı forma ürettiler ve sağda solda bu konuda algı çalışması yürüttüler. fakat gel gör ki fb şu an lider durumda ve bu şampiyonluk konusunu açan allah’ın tek bir kulu yok, çok ilginç! galatasaray iyi giderken gündeme gelen istiklal marşı’nı okuyacak türk futbolcu yok zırvasıyla yarışır bu 5.yıldız mevzusu. galatasaray kötüyse hiç kimsenin aklına istiklal marşı gelmez bile. bu yıldız mevzusu ne zaman ki fb tökezler o zaman gündeme gelir kesin.
  • 844
    fenerbahçe iyi bir ivme yakaladığı için unutulmuştur. yönetimleri tarafından ilk başarısız sonuçlarla beraber halının altına süpürülen bu yalan tekrar meydana çıkarılacaktır. aslında hem bu olay hem de sosyal ve geleneksel medyada yürüttükleri, teknik direktörleri* bile dahil ettikleri "fenerbahçe hakem katliamına uğruyor, galatasaray kayrılıyor" propagandası amatör bir kötülükten profesyonel bir kötülüğe terfi ettiklerini gösteriyor. büyük kapitallerin iyi yaptığı iki şey vardır; manipülasyon ve pazarlama. kabul etmek gerekiyor ki, hem oyuncu satışları hem de bu son algı oyunları ile fenerbahçe ne yazık ki bu ikisini de şu anda iyi yapıyor. dolayısıyla yönetim umarım bu saldırılara karşı bir plan geliştiriyordur.
  • 846
    nisan ayi gibi dillendirilmeye baslanip, mayis ayinda siddeti bir tik, yaz aylari icerisinde de top noktaya ulasacak yalandir. sonrasinda transfere 50-60 milyon eur harcanip kadro duzulur, dronlar ucurulur, kolej havasi eser, seri ile lige baslanir ve unutulur. artik klasiklesen bir donguye sahip oldugu icin taraftarinin, maymunlarinin ve yonetimlerinin su anki sessizligi sasirtmiyor.
  • 847
    içinde çok sayıda çelişki barındıran zırvadır. bunlardan biri de şu: olacağına ihtimal vermesem de sezon sonunda şu an 19 şampiyonluğu bulunan fenerbahçe şampiyon oldu diyelim. normal şartlarda 4.yıldızı takacaklardı ama onlar 28 şampiyonluğumuz var diyorlar. şampiyon olurlarsa 4.yıldızı kutlayacaklar mı yoksa zaten 5 yıldızımız var diyerek bekleyecekler mi çok merak ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın