• 827
    adamlar 4 şampiyonluk geride kaldığı halde masada mahalli ligleri saydırarak 4 şampiyonluk önüne geçirilmeye çalışılıyor.

    durum böyleyken senin avrupa kupalarına yıldız koyman falan bomboş işler. istiyorsan formaya aziz yıldırım gibi seksen tane yıldız çiz. bazı önerilerinizin iyi niyetinden adım kadar emin olsam da bunların istemeden karşı tarafın işine yaradığının farkına varmanızı istiyorum. önerilerden bazıları:

    1. avrupa kupalarını yıldız olarak kullanalım önerisi:

    - rakibin şampiyonluk sayısında seni geçirilince daha fazla yıldız takmanın bir anlamı yok. ligdeki gelir pastasının büyük bölümü haksız şekilde karşı tarafa geçecek, ve belli bir hakedilmiş gelirden mahrum kaldığın gibi, rakibin de hakedilmemiş bir gelire sahip olacak. ayrıca en fazla şampiyon olan takım olma ünvanını yok yere haksızca kaybedeceksin.

    2. madem 1959 öncesi sayılacak o zaman belli bir aralık değil 1905'ten beri tüm ligler sayılsın önerisi:

    - bu komediden öte bir durum değil, bu cümle ile zaten direkt olarak bu rezaleti kabul etmiş oluyorsunuz. ayrıca 1905'e kadar gittiğinizde yine şampiyonluk sayısında geçiliyorsunuz çünkü o tarihlerde bir tek galatasaray futbol oynamadı.

    3. komple yıldızları kaldıralım, logomuzun üzerine uefa ve süper kupa fotoğraflarını koyalım önerisi:

    - arkadaşlar bir tane şımarık, türkiye cumhuriyetinde yemediği halt kalmamış, avrupa mahkemelerince tescilli şikeci olan camia ve onun oligark sahibi istiyor diye biz neden böyle bir şey yapalım. insan haklarını korumada nasıl bu kadar aciz bir görüntü çizer benim aklım almıyor bunu.

    4. bu turnuvalar yıldız sistemine dahil edilsin, fakat şampiyonluk sayısına dahil edilmesin önerisi:

    - yıldız sisteminin kuralları bellidir, türkiye'de her 5 lig şampiyonluğuna bir yıldız verilmektedir. ve bir adet yöneticiliği karakterinden daha rezil şımarık oligark böyle istiyor diye değişmemelidir. yıldızlar şampiyonluk sayısına göre verilmelidir. bunun başka bir yolu yok, olamaz.

    başka saçma öneri aklıma gelmedi gelirse onları da eklerim.

    1959 mahalli ligi şampiyonlukları ulusal şampiyonluklara eklenirse yapılması gereken şey bellidir.

    türkiye kupası şampiyonluklarını say-dır-mak. bunun ötesi berisi yok. türkiye kupası turnuvaları bu bahsi geçen mahalli liglerden format olarak hem daha ulusal hem de daha adil oynanan turnuvalardır. mahalli turnuvalar sırf isminde lig geçiyor diye sayılacaksa türkiye kupası turnuvaları hayli hayli sayılmalıdır. bu durumda da galatasaray en yakın rakibine 8 şampiyonluk fark atmış olacaktır. karşı taraf samimiyse, ki onların camia yapıları gereği böyle bir özelliği yok, bu durumu kabul eder ve köşesine çekilir.

    taraftarımızın iyi niyetini anlıyorum fakat bu olması gerekenin dışındaki tüm öneriler karşı tarafın amacına hizmet etmektedir. lütfen bunun bilincinde olup, ona göre konuşup tartışalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın