• 2
    marcao’nun “kendimce haklı sebeplerden dolayı yapmamam gereken bir şey yaptım” dediği özür videosudur. halen daha haklı sebeplerim vardı diyebiliyor. ne güzel özür dilemiş maşallah. marcao sen haksızsın ve sana laflar hazırladım ancak buraya yazamıyorum!

    edit: marcao’nun dediği “ o an haklı olduğunu inandığım sebeplerden dolayı” benim yazdığım ise kendimce haklı sebeplerden dolayı. şimdi bu iki cümlenin farklı anlamlara geldiği konusunda yorumlar var evet ben marcao’nun söylediğini kelimesi kelimesine aynı yazmadım ancak arada büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. o an haklı sebepleri olan bir insan o an kendince haklı sebeplere de sahip oluyor zaten. marcao’nun söylediklerini çarpıtmak gibi bir niyetim yok. olay zaten ortada.
  • 3
    ezbere cümlelerle altı doldurulmuş, pek de bir anlamı olduğunu sanmadığım özür videosu. özür dileyecek adam 24 saat düşünüp taşınmaz. kulüp profesyonelleri yazıyı hazırlamış, marcao'ya da hadi bakalım oku demişler anlaşılan. ben videodan bunu anladım. yine de hakkını yemeyeyim haklı olduğu bir kısım var. ailemi bu işe bulaştırmayın demiş. bu noktada haklı. karısına ve çocuğune yönelik herhangi bir paylaşım ve eleştiri yapmamalı taraftar. bunun haricinde marcao için yapılan bütün eleştiriler bence "yetmez ama evet".
  • 4
    çok güzel bir özür videosudur. kendimce haklı sebeplerim vardı da demiyor videoda. o an haklı olduğumu düşündüm diyor. e zaten hepimiz cinnet anlarında haklı olduğumuzu düşünürüz.

    gereğinden fazla duygusal hale getiriliyor bu olay kerem üzerinden. sanki kerem değil de feghouli ile olsa bu mesele bu kadar dramatize edilmeyecek gibi geliyor bana. kerem'in abisi twit atmış falan. ne gerek var ya? sanki evire çevire dövdü marcao kerem'i.

    bakın bu yazdıkların marcao'nun eyleminden bağımsız. ben tepkileri konuşuyorum. yoksa marcao konusunda fikrim net, bence bu saatten sonra satılmalı. ve yaptığının karşılığında eksik alacağımız bonservis de hukuk kuralları izin verdiği ölçüde kendisinden tazmin edilmeli. ama bu kadar ya, ötesi yok. ıki oyuncu tartıştı biri diğerine vurdu. bu olayı kerem üzerinden değerlendirmek mantıksız.

    edit: basın toplantısıyla ırkçılık savunanlar özür metnini beğenmemiş. çok da dertti. herkeste ne empati duygusu varmış ya herkes kerem oldu. asil bu yapilan bence daha büyük bir ayıp kerem'e. galatasaray futbol takımının önemli bir hücum silahı şu an ergen muamelesi görüyor resmen. ya bunlar profesyonel sporcu adamlar. tartıştılar ve biri diğerine vurdu. bu kadar ya, bitti gitti mevzu. ben diyorum ki, altını çizerek diyorum ki marcao bence sarılmalı, takımda kalmamalı ama bunun kerem ile alakası yok. bu marcao'nun eylemiyle alakalı. marcao bunu kendisine sus diyen volkan demirel yapsaydı da ben aynı şeyi derdim. ama sanki bazılarınız kerem olduğu için karış taraf biraz fazla duygusal davranıyor gibime geliyor. bakin kerem'e yazık olacak böyle giderse. bu olay biraz daha kerem üzerinden yorumlanirsa kerem, marcao'nun takımdan ayrıldığı bir senaryoda, olumsuz bir performansta tepki görmeye başlar. ben bu ülke insanının ciğerini bilirim.

    o yüzden artık kerem kısmını kapatmalıyız. marcao bir disiplinsizlik yaptı ve yaptırımı ne olmalı? konumuz budur.
    .
  • 7
    baştan sona kurgulanmış kerem' in ana babasının bile elini öperim diyecek kadar samimiyetsiz hatta gururundan haklı sebeblerim var diyecek kadar gereksiz bir açıklama yapmış olan eskiden çok sevdiğim futbolcumsu.
    yazık etti hem kendine hem bize.
    bu videoyu da yönetimin, terim' in söylemesiyle çektiğini düşünüyorum.
    haklı sebebe bakar mısın takım arkadaşın sus yaptı.
    ancak şuna da değineceğim; ailesi beni ilgilendirmez, milletin karısına kızına laf söylemek bize düşmez, hele ki hakaret etmek bizim gibi misafirperver bir millete!! hiç yakışan bir şey değil.

    edit; videonun bir kısmını yanlış anlamışım özür dilerim. o an haklı sebeblerim olduğunu düşündüğüm için demiş buradaki hatamı düzeltmek istiyorum.
  • 15
    içtenlikle çekilen ve yüzünde pişmanlığı belli olan marcao'nun malum olay hakkında özür videosudur. samimi bulmayabilirsiniz, affetmeyebilirsiniz, fatih terim çektirmiş diyebilirsiniz ama bu marcao'nun samimiyetle kerem'in ailesinden, kerem'den, hocalarından, takım arkadaşlarından ve taraftardan özür dilemediği anlamına gelmez.

    tartışmada marcao kendini haklı görüyor olabilir, ve bakın haklı marcao da olabilir ancak yaptığı hareket yanlış. zaten o da bir anlık gözüm döndüye getiriyor ki hayatta bir anlık gözü dönmeyen biri varsa helal olsun gerçek gamsızlık budur işte. fatih terim'in talimatıyla çekildi demek zaten başka bir nefreti başka bir şeye kanalize etmektir, asıl samimi olmayan şey budur.

    edit: kırk gün kırk gece boyunca çöle düşmediği için samimi bulunmayan futbolcu. hele metni okuduğu için samimi olmadığı söylenmesi inanılır gibi değil. tabi ki marcao ne demek istediğini söyleyecek profesyonel bir iletişimci yazacak o metni.
  • 16
    marcao'nun, fatih hoca tarafından yazdırılmış bir metne çalışıp konuştuğu videodur. pişman olduğuna eminim, kariyerini biterebilecek bir şey yaptı o da farkında ama merak ediyorum hangimiz çalışırken, gergin, yorgun ve haklıyken birine kafa atıyoruz veya kafa attığımızda işimize devam ediyoruz. mümkün değil. ben bu tür şeylerin bir daha yaşanmaması adına ağır yaptırımlarda bulunulmasını istiyorum.
  • 17
    marcao'ya para cezası ve bir süre kadro dışı kararı verilmeli, gereken cezayı almalı. zaten tff çok yakında kendisine ciddi bir ceza verecek. geç verilen reaksiyon, reaksiyon değildir. yanlış yapan futbolcuyu cezalandırmazsan, futbolcu seni cezalandırır. ceza kısmı kesinlikle tff'ye bırakılmamalıdır.

    futbolcu hata yaptı. galatasaray ise kendisini zaten affedecek, çok net biçimde gözüküyor. kalsın, gitsin benim çok umrumda değil ama kulağının çekilmemesi kulüp adına büyük hata. galatasaray'ın marcao'yu gönderebilme gibi bir lüksü yok. gönderilsin yorumları komik. türkiye'de yaşıyoruz, galatasaray'ı tutuyoruz. marcao'dan gelecek katkıya ve olası bonservis bedeline "muhtacız". aynı şeyi ozornwafor falan yapsa çoktan postalamıştık. muslera yapsa kerem'e suç atmıştık, kimse maval okumasın. galatasaray değerleri falan yok, bitti o iş. camia kendi kendisine yıllar içinde yapacağını yaptı.

    video klasik bir özür dileme videosu olmuş işte. büyük ihtimalle vermişler eline kağıdı, okutmuşlar. üzerinde konuşmaya gerek yok. asıp kesmeye de gerek yok. cezalandırmaya gerek var. bu kadar uzatırsanız, konu sakız olur. her yerimize bulaşır. böyle zamanlarda daha keskin reaksiyonlar vermeliyiz. zaman geçip reaksiyonsuz kaldıkça işler daha da karışacak. bir an önce karar verilmeli. ortalık yatışınca da ne yapacaklarsa yapsınlar. bu kadar beklenilmesi yanlış.
  • 21
    elinde samimiyet ölçer bulunduran yazarların "samimi bulmadığı" video.

    beğenmeyebilirsin, affetmeyebilirsin de, samimi bulunması için ne yapmak gerekli acaba?

    samimiyet ölçerinizin kaç samimiyet gücünde olduğunu söyleyebilir misiniz, ben yenisini almak istiyorum da.

    olabilecek en ideal açıklamalardan oluşan videodur. belki bana göre üç beş cümle daha iyi olabilirdi, ama o kadar.
  • 23
    profesyonel destekle hazırlanmış olduğunu düşündüğüm -ki olması gereken de budur, gayet başarılı bir özür metnine sahip görüntülü açıklama. tabii buna rağmen pek kimsenin fikrini değiştireceğini sanmıyorum. zaten ülkemizde özür kültürünün olmama sebeplerinden biri de budur. ister pozitif olsun, ister negatif, çok güçlü duygular yaşayan bir milletiz. bu nedenle fikirlerin değişmesi zor oluyor.

    kendi adıma konuşursam ben konu hakkında (marcao gitmeli mi, yok affedilebilir mi) kararımı vermek için bu özür videosunu bekledim. eğer marcao'nun pişmanlığını samimi olarak hissedebilirsem kalmasını isteyebilirim diye düşündüm. bu video da bana bunu sağladı. affetmek önemli bir erdemdir ve bence doğru zaman, doğru kişi, doğru olay bunun için. bence bu videodan sonra marcao'nun kalması, gitmesine göre çok daha büyük kazanımlar sağlayacaktır. nedir bunlar;

    marcao'yu kazanmak:
    marcao'nun kulübümüze aidiyeti artacak, kendi affettirmek için varını yoğunu ortaya koyacaktır. bu olay kendisine iyi bir ders olacağından ve de artık en ufak hata kredisi olmadığını bildiğinden mental gelişiminde büyük bir sıçrama olacaktır. bu sene marcao'dan yüzde 100 değil 110 bile alabiliriz.

    geleceğe yatırım:
    muhtemel af camianın büyüklüğünü gösterecektir. veren el alandan daima üstündür. diğer tüm genç oyuncular yeterli aidiyet duygusunu samimi olarak hissettirdiklerinde kulübün onların geleceğini bir anda silmeyeceğini, sadece kulübü değil onları da düşünerek adil bir karar alacağını, hak ediliyorsa ikinci şansın verileceğini bilecek ve daha güvende hissedecektir. bu güven ortamı, aidiyeti arttıran pozitif bir sonsuz döngü oluşturacaktır.

    son olarak idarecilik yapmış ve zamanında çokça ceza kesmiş biri olarak şunu da belirtmek isterim; planlı suçlar her zaman daha ağır cezalara tabidir, anlık sinirle olanlar ise daha affedilebilirdir. yani sakatım deyip maldivlere tatile gitmek ile bu olay benim için aynı kefede değil. tabii olay esnasında takımın zaten önde olması dolayısıyla genel bir gerilim olmaması, kerem'in tahrik edici bir harekette bulunmaması gibi unsurlar marcao'nun kabahatini büyütüyor ve iyi bir ceza almasını gerektiriyor. ama bu ceza kendisini takıma küstürecek boyutta olmamalı, takımdan göndermek hiç olmamalı.

    sonuç olarak ben ikna oldum. marcao'nun samimiyetine güveniyorum. kendisini takımımızda görmeye devam etmek beni üzmez, aksine sevindirir.
  • 24
    inandırıcı bulmadığım video. son derece hassas bir mevzuda konuşurken önceden hazırladığı metin yerine irticalen konuşup herkesi etkilemeliydi, çünkü biliyorsunuz kendisi hatiptir.

    ayrıca, kendisini birkaç saniyeliğine asıp sallanırken mert çetin tarafından kurtarılsa daha iyi olurdu. çünkü affedilmez bir suç işledi, idam-intihar ikilisi hariç nasıl unuturuz bilemiyorum!*
  • 25
    16.08.2021 tarihinde basın toplantısında fatih hocanın vurguladığı unsurlarda marcao'nun özür dilediği videodur. perde arkasında fatih hoca tarafından kurgulandığı aşikar. umarım marcao da söylediklerinde samimidir.

    olayın gidişatına bakılırsa olay bir şekilde tatlıya bağlanacaktır.

    yine de ben tatmin olmadım açıkçası. kim olursa olsun. isterse en sevdiğim oyuncular * olsun. galatasaray forması giyen bir oyuncunun maçta özellikle bu hareketleri yapmasını asla kabul edemem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın